!!! DEVELOPMENT MODE !!!

The Childfree Life

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.

Έχετε παιδιά;

1) Ναι, έχω και δε θα το άλλαζα με τίποτα
29
39%
2) Ναι, έχω αλλά δεν είχα υπολογίσει το ζόρι, ίσως αν είχα τώρα επιλογή να μην έκανα
3
4%
3) Όχι δεν έχω αλλά θέλω να κάνω
20
27%
4) Όχι δεν έχω και ούτε θέλω να κάνω
23
31%

Σύνολο ψήφων: 75

Άβαταρ μέλους
perseus
Phorum.gr user: Perseus

Re: The Childfree Life

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από perseus »

πλακα θα ειχε παντως να εβαζαν ενα 300% φορο σε οσους δεν εχουν παιδια ,ολοι πολυτεκνοι θα γινοταν.
νύχτα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από νύχτα »

Ίφιδα έγραψε: 28 Μάιος 2018, 20:23Τόσο γαμημένα απλό, τόσο μικρό, αλλά φώτισε τη μέρα μου, με έκανε χαρούμενη κι ας έχω γενικά τα χάλια μου.
αυτό το παράδειγμα είναι ένδειξη ενός μόνο
τύπου μεταμόρφωσης από αυτούς που υποννόησα
χθες. σκέψου ότι πολλές φορές, αυτό από μόνο
του αποτελεί κίνητρο για κάποιους ν αποκτήσουν
παιδιά, το "να μου δίνει χαρά όσο σκατά κι αν είμαι"

αν το συνδέσεις και με όσα αναφέρει ο Ιδεολόγος,
θα καταλάβεις καλύτερα τί εννοώ

παιδιά δε θέλω να προσβάλω στ αλήθεια κανέναν,
μα από πολύ μικρή ηλικία, είχα προσωπικά αισθανθεί τα κίνητρα
που οδηγούν πολλούς σε τέτοιου είδους αποφάσεις,
και πήρα την απόφαση λοιπόν κι εγώ πολύ πολύ έγκαιρα,
πως όσο σκατάνθρωπος κι αν μπορώ να γίνω, τουλάχιστον
θα έχω σώσει ένα παιδί από μένα

επίσης, το να προσπαθήσω και μόνο να φανταστώ να είμαι γονέας,
μου μοιάζει το ίδιο τρομακτικό και αταίριαστο, όπως το να
κάνω ελεύθερη πτώση (για όσους αναρωτιούνται γιατί
κάποιοι δεν το επιθυμούν, είναι τόσο απλό μερικές φορές)

κατά τ άλλα, θαυμάζω το κουράγιο σας για τις αγωνίες σας
και το λέω ειλικρινά
Άβαταρ μέλους
Lugozzi

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Lugozzi »

νύχτα πόσο χρονών είσαι?
FIGHT! FIGHT! FIGHT!
Άβαταρ μέλους
Otto Weininger

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Otto Weininger »

τα childfree είναι σχέδιο των δρακονιανών

Let them make the first mistake. We make the last move.

νύχτα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από νύχτα »

Lugozzi έγραψε: 28 Μάιος 2018, 21:45 νύχτα πόσο χρονών είσαι?
36 αλλά κάπως πιο γερασμένη
Άβαταρ μέλους
Ίφιδα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ίφιδα »

νύχτα , δεν κάνεις παιδιά για να σου δίνουν χαρά όσο σκατά κι αν εισαι. Αυτό το διαπιστώνεις μετά. Δε σκεφτόμουν δηλαδή, θα κάνω παιδι για να ΜΕ κάνει ευτυχισμένη. Απλώς με κάνει κάποιες φορές, χωρίς το ίδιο να το συνειδητοποιεί ή να του στοιχίζει κάτι.

Ιδεολόγος έγραψε: 28 Μάιος 2018, 20:53 Πολύ καλά. Όμως δεν συμφωνώ με το πνεύμα του ποστ. Τείνει να δικαιολογήσει πολλά που θα έπρεπε η κάθε επόμενη γενιά να τα καταργεί. Η αυτοκριτική που ισχυρίζεσαι ότι λείπει επίσης είναι κι αυτό ένα λάθος. Ούτε είπα ότι φταίνε για τα πάντα στη ζωή μου οι γονείς μου. Φταίνε μαζί με όλα τα άλλα. Απλό είναι. Το ότι εσύ θέλεις να βιώνεις μία ισορροπία με όλα αυτά και γι αυτό το λόγο ιεραρχείς ευθύνες και φταιξίματα και ψαλιδίζεις ότι πετάει και είναι άσχημο,
εγώ δεν το ακολουθώ. Δεν θέλω. Προτιμώ να ρίχνω αφορεσμούς και είναι το ηπιότερο που μπορώ να κάνω συναρτήσει αυτού που νιώθω.

Επίσης άσε με να ξέρω κάτι παραπάνω (ίσως). Είμαι 50 και έχω τρία παιδιά. Το μεγαλύτερο 20. Δεν μιλάω κουτουρού.
οκ, αν εισαι 50 κι εχεις 3 παιδιά, σίγουρα ξέρεις κάτι παραπάνω

Οι αφορισμοί όμως Ιδεολόγε, δε σε έκαναν να αισθανθείς καλύτερα. Παραμένεις γεμάτος θυμό. Θυμό που κάνει κακό σε σένα, όχι στους γονείς σου, θυμό που μπορεί ασυνείδητα να μετέδωσες στα παιδιά σου ή στη διαπαιδαγώγιση αυτών. Εσύ τί κερδιζεις για την ψυχική σου υγεία μέσω των αφορισμών, πέρα απο μια στιγμιαία ικανοποιηση; Είσαι μια χύτρα που βράζει κι ανα διαστήματα ανοίγει η βαλβίδα κι απελευθερώνει λίγο ατμό. Που μπορεί ανα πάσα στιγμή να σκάσει και να πάρει κεφάλια. Σε τι σου κάνει καλό;
Δε σου λέω να δικαιολογήσεις τους γονείς σου για να αισθανθούν αυτοί καλύτερα ή για το δικό τους καλό. Σου λέω να εξηγήσεις και να κατανοήσεις τα υπέρ και τα κατά, για το δικό σου καλό. Αλλιώς παραμένεις δέσμιός τους, τους δίνεις περισσότερη δύναμη απ όση πραγματικά έχουν
Άβαταρ μέλους
Lugozzi

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Lugozzi »

νύχτα έγραψε: 28 Μάιος 2018, 21:48
Lugozzi έγραψε: 28 Μάιος 2018, 21:45 νύχτα πόσο χρονών είσαι?
36 αλλά κάπως πιο γερασμένη
προλαβαίνεις :)

πέρα από την πλάκα
πιστεύω ότι εννοείς αυτά που γράφεις
και σε καταλαβαίνω
FIGHT! FIGHT! FIGHT!
[42]

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από [42] »

τα κίνητρα να κάνεις παιδί είναι καθαρά εγωιστικά και καλώς είναι έτσι. είναι η τελευταία αντίσταση του ανθρώπου στον θάνατο. βέβαια οι περισσότεροι κάνουν, γιατί έτσι, τουλάχιστον σε παλιότερες εποχές. ήταν στον αυτόματο πιλότο.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

perseus έγραψε: 28 Μάιος 2018, 21:18 πλακα θα ειχε παντως να εβαζαν ενα 300% φορο σε οσους δεν εχουν παιδια ,ολοι πολυτεκνοι θα γινοταν.
Αυτοί που δεν έχουν παιδιά πληρώνουν ήδη έξτρα φόρους για τα παιδιά των άλλων. Το σύστημα λειτουργεί γιατί δεν κάνουν όλοι παιδιά.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Athina__P

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Athina__P »

Θα προσπαθήσω να διαβάσω όλο το τόπικ, αλλά μέχρι τότε λίγες σκέψεις καθώς βρέθηκα και από τη μια και από την άλλη πλευρά. Ήταν ορατό το σενάριο να μείνω χωρίς παιδιά εφόσον γνώρισα το ταίρι μου αρκετά μεγάλη και δεν θα έπεφτα με τα μούτρα σε τεκνογονία, οπότε ήθελα ένα μεγάλο χρόνο γνωριμίας πρώτα. Οπότε ρισκάρεις πολλά αν περνάει ο χρόνος, ειδικά η γυναίκα που έχει βιολογικό θέμα.

Τέλος πάντων, γύρω από το επιχείρημα ότι είναι πιο στη φύση της γυναίκας να θέλει να αναπαραχθεί... Στέκει και όχι. Καταφέρνουμε οι περισσότερες να καταπιέσουμε αυτό το ένστικτο για τη μισή μας ζωή, όσο παίρνει να φτάσουμε κάπου καλά αν γίνεται οικονομικά, να βρούμε τον κατάλληλο... Επομένως δεν είναι και ΤΟΣΟ αξεπέραστο αυτό το ένστικτο. Από την άλλη χαλιναγωγούμε και βάζουμε σε καλούπια αυτό το ένστικτο που προηγείται... Δηλαδή το να θέλεις έναν άντρα καταρχήν με έναν τρόπο έντονο.

Ο δυτικός τρόπος ζωής έχει βάλει σε καλούπια πολλά πράγματα και ώρες ώρες αναρωτιέμαι τι είναι διαχρονικό και αληθινό. Ώρες ώρες μου φαίνονται πιο αληθινές οι ρομά που στην ηλικία μου είναι γιαγιάδες, αλλά στην πραγματικότητα δεν τις ζηλεύει και κανείς.

Θα έλεγα όποιος δεν του έκατσε τελικά να κάνει παιδιά για τον α ή β λόγο αν και το ήθελε να κάνει παιδιά, κάπου υπήρχε λόγος... Και δεν είναι και καθόλου άχαρη η ζωή χωρίς παιδιά. Τα παιδιά θέλουν πολλή δουλειά. Όπως κάπου έγραφε και ο fagano για τη μεσαία τάξη είναι το πιο μεγάλο αγκούρι... Κάπου νιώθεις μια ικανοποίηση. Αλλά η ρουτίνα είναι μεγάλη. Όποιος καταφέρει και όλα αυτά τα κάνει με το χαμόγελο, για καιρό, μαγκιά του βέβαια.
Athina__P

Α... και υπάρχουν γωνιές του ιντερνετ όπου τίθενται ερωτήματα που απαντώνται με ειλικρίνεια. Και είναι ταμπού να πεις ότι δεν είναι τόσο τέλειο να έχεις οικογένεια. Στη δική μου περίπτωση το στρες από τις υποχρεώσεις ήταν τέτοιο κάποια στιγμή, που η υγεία μου κλονίστηκε ανεπανόρθωτα. Ο ΄άντρας μου ανέλαβε πολλά περισσότερα από όσα του αναλογούσαν και άντεξε. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούσαμε να φανταστούμε τι μας ξημέρωνε όταν είδαμε το πρώτο θετικό τεστ εγκυμοσύνης. Και όμως ο άντρας μου τα πήγε καλά και εκτός οικογένειας κιόλας. Μερικοί άνθρωποι απλά έχουν καλύτερες αντοχές. Είμαστε ειδική περίπτωση όμως. Με λίγη βοήθεια που έχουν κανονικά τα σημερινά ζευγάρια και λίγη τύχη να μη σου τύχουν παιδιά - ΤΑΖ δεν χρειάζεται να γίνεις φιλόσοφος.
Άβαταρ μέλους
Αγις

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αγις »

Μόνο τα παιδια ΤΑΖ έχουν ενδιαφέρον.
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
Athina__P

Αγις έγραψε: 29 Μάιος 2018, 01:32 Μόνο τα παιδια ΤΑΖ έχουν ενδιαφέρον.

Χαχα, θα συμφωνήσω! :003: :003: Αφού όταν βλέπω στο πλοίο γονιό να πηγαίνει γύρω γύρω για να απασχολήσει το παιδί ΤΑΖ όσο τα υπόλοιπα παιδάκια κοιτάζουν τον κόσμο από το καρότσι τους, τρελαίνομαι και κάνω γλύκες :g094: :g094:
Athina__P

Naida έγραψε: 26 Μάιος 2018, 23:03
Ίφιδα έγραψε: 26 Μάιος 2018, 22:56 όπως το είπες.
Ρωταω μαναδες και σε κάθε φαση ως τωρα με λένε 'τωρα είναι καλά, μετά να δεις'! :smt126 wtf!
Ολες συμφωνουν οτι τα χειρότερα ειναι στην εφηβεία...θελω να πιστεύω οτι το λενε γιατι ξεχ'ασανε τα προηγούμενα
Nope, nope καλά σου λένε.
Δεν το έχω δει ακόμα όλο το έργο της εφηβείας, αλλά και μόνο που κοιμάσαι βρε παιδί μου γίνεσαι άλλος άνθρωπος. Εδώ και χρόνια έχω γίνει άλλος άνθρωπος. Ούτε και οι φίλες μου δηλαδή με μεγάλα παιδιά έχουν να διηγηθούν ιστορίες τρόμου! Το μόνο που με προβληματίζει και με θυμώνει λίγο είναι που φέραμε παιδιά σε ένα σύστημα που κατ ουσίαν είναι το ίδιο με 30 χρόνια πριν, απαιτεί φροντιστήρια χωρίς να δίνει όσα θα έπρεπε μέσα στο σχολείο που τρώνε τόσο χρόνο τα παιδιά και είναι λίγο ρουλέτα το μέλλον τους μιλώντας για το πού θα κατευθυνθούν όσον αφορά τις σπουδές.
Athina__P

fagano3 έγραψε: 28 Μάιος 2018, 14:10 Σοφα λογια του υπερκουλ.

Επισης να προσθεσω τα λογια ενος μεγαλου μπηχτη φιλου μου.

Αν εβγαζα αβαδιστα 20 χιλιαρικα το μηνα και μπορουσα να τα τρωω σε τανες και κοκες εννοειται δεν θα παντρευομουνα και δεν θα εκανα παιδια.
Ναι, καλά, ειδικά αν έχεις μεγάλα εισοδήματα και συχνάζεις με γυναίκες μειωμένων αντιστάσεων και αρχών, να δεις πώς μπορείς να γίνεις πατέρας χωρίς να σε ρωτήσει κανείς!
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”