!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Κάπνισμα - ξανά

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.

Να καταργηθεί το κάπνισμα καθολικά στους δημόσιους χώρους (και σε καφετέριες/εστιατόρια)

Ναι
41
61%
Όχι
26
39%

Σύνολο ψήφων: 67

Άβαταρ μέλους
perseus
Phorum.gr user: Perseus

Re: Κάπνισμα - ξανά

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από perseus »

αμα δεν ψοφησει αυτος ο μπεχρακης δουλεια δεν θα γινει.
stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stavmanr »

aLiCat έγραψε: 13 Οκτ 2019, 09:35 Εκεί που διαφωνώ είναι το μένος των "ζηλωτών" του αντικαπνιστικού αγώνα.
"Ζηλωτές" υπάρχουν μόνο καπνιστές. Είναι η φύση του καπνού τέτοια που προκαλεί βαρύ εθισμό.
Ο άνθρωπος χάνει την ικανότητα να παίρνει λογικές αποφάσεις σε σχέση με τη χρήση του προϊόντος.
Έχουν ήδη κατατεθεί τα συμπτώματα της χρήσης τέτοιων προϊόντων.

Απέναντί τους (βασικά δίπλα τους) βρίσκονται άνθρωποι που θρηνούν συγγενείς και φίλους εξαιτίας της χρήσης καπνού σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους.

Γιατί προσπαθείς διαρκώς να υποβαθμίσεις την άποψη περί υγείας του διπλανού και να αναβαθμίσεις έμμεσα την άποψη της καταστροφής της υγείας του διπλανού;
Άβαταρ μέλους
perseus
Phorum.gr user: Perseus

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από perseus »

Πιπες.
σούπερ δημήτριος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από σούπερ δημήτριος »

stavmanr έγραψε: 13 Οκτ 2019, 09:33 Τρέφω τεράστιο σεβασμό στους ανθρώπους που ξεπερνούν τέτοια σοβαρά προβλήματα εθισμών.

Όταν -χτύπα ξύλο- ο συγγενής σου βγάλει καρκίνο από το δικό σου κάπνισμα θα εύχεσαι να ήσουν ο "μαλάκας ξερόλας" που σιχαίνεσαι.
έχουν πεθάνει κανά δυό από καρκινο και δεν έγινα μαλάκας ξερόλας.εσένα έχει πεθάνει κανείς και "από το δικό σου κάπνισμα"?
stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

σούπερ δημήτριος έγραψε: 13 Οκτ 2019, 09:56
stavmanr έγραψε: 13 Οκτ 2019, 09:33 Τρέφω τεράστιο σεβασμό στους ανθρώπους που ξεπερνούν τέτοια σοβαρά προβλήματα εθισμών.

Όταν -χτύπα ξύλο- ο συγγενής σου βγάλει καρκίνο από το δικό σου κάπνισμα θα εύχεσαι να ήσουν ο "μαλάκας ξερόλας" που σιχαίνεσαι.
έχουν πεθάνει κανά δυό από καρκινο και δεν έγινα μαλάκας ξερόλας.
Περιμένεις να πεθάνουν άλλοι δύο για να γίνεις ο "μαλάκας ξερόλας" που απλά λέει "τί θα γίνει ρε μάγκες;" ;
Έχει κάποιο συγκεκριμένο αριθμό που πρέπει να περάσεις για να πεις "το χέσαμε το πράγμα";
Ή θεωρείς ότι επειδή εσύ έκοψες (σωστά) το κάπνισμα, λύθηκαν όλα τα προβλήματά σου και των συνανθρώπων σου σχετικά με το παθητικό κάπνισμα;
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος stavmanr την 13 Οκτ 2019, 09:59, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
σούπερ δημήτριος

stavmanr έγραψε: 13 Οκτ 2019, 09:57 Περιμένεις να πεθάνουν άλλοι δύο για να γίνεις ο "μαλάκας ξερόλας" που απλά λέει "τί θα γίνει ρε μάγκες;" ;
πολλές ερωτήσεις κάνεις και δεν απαντάς καμία
stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

σούπερ δημήτριος έγραψε: 13 Οκτ 2019, 09:59
stavmanr έγραψε: 13 Οκτ 2019, 09:57 Περιμένεις να πεθάνουν άλλοι δύο για να γίνεις ο "μαλάκας ξερόλας" που απλά λέει "τί θα γίνει ρε μάγκες;" ;
πολλές ερωτήσεις κάνεις και δεν απαντάς καμία
Έγραψα πιο πριν ότι στενός μου συγγενής πάσχει από ΧΑΠ εξαιτίας της χρόνιας έκθεσης σε παθητικό κάπνισμα στο χώρο εργασίας.

Τί είναι Χ.Α.Π.: https://www.europeanlung.org/el/%CF%80% ... E%B1%CF%80

Η ΧΑΠ είναι ανίατη εκφυλιστική νόσος χαρακτηριστική του χρόνιου καπνίσματος (συνήθως το συναντάς με συμπτώματα όπως παραγωγή φλεμάτων, δύσπνοια, κόπωση κλπ)

Τί άλλο θέλεις να σου γράψω; Ότι πέθανε κι ο παππούς μου από καρκίνο, ή να περιμένω να πεθάνει και η κόρη μου για να σε πείσω ότι το κάπνισμα είναι σοβαρό πρόβλημα για όλους κι όχι μόνο για τους χρήστες;

Ειλικρινά, απορώ με το "μουλάρωμα" αυτό.
Άβαταρ μέλους
aLiCat

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από aLiCat »

the comet the course the tail έγραψε: 13 Οκτ 2019, 09:37
stavmanr έγραψε: 13 Οκτ 2019, 09:32
the comet the course the tail έγραψε: 13 Οκτ 2019, 09:10

αν έχουμε δημοκρατία, να γίνει δημοψήφισμα για το κάπνισμα. :bored:
Η δημοκρατία μας δε λειτουργεί έτσι.
Δεν μπορούμε να βάζουμε σε ψήφιση το "δικαίωμα" να σκοτώνεις τους δίπλα σου. Δεν είναι ΚΑΝ προς συζήτηση.
είπαμε, δεν θα καπνίζουμε μπροστά σε μη καπνιστές. απλά θέλουμε κάποιους χώρους.
Τολμάτε να θέλετε και χώρους; :a015:
Έναν αιώνα +, περιμέναμε να πάρουμε πίσω το αίμα μας και τώρα μας ζητάτε και τα ρέστα; :p6:

Εικόνα
ᓚᕠᗢ ᗢᕡᓗ
σούπερ δημήτριος

stavmanr έγραψε: 13 Οκτ 2019, 10:01 Έγραψα πιο πριν ότι στενός μου συγγενής πάσχει από ΧΑΠ εξαιτίας της χρόνιας έκθεσης σε παθητικό κάπνισμα στο χώρο εργασίας.

Η ΧΑΠ είναι ανίατη εκφυλιστική νόσος χαρακτηριστική του χρόνιου καπνίσματος (συνήθως το συναντάς με συμπτώματα όπως παραγωγή φλεμάτων, δύσπνοια, κόπωση κλπ)

Τί άλλο θέλεις να σου γράψω; Ότι πέθανε κι ο παππούς μου από καρκίνο, ή να περιμένω να πεθάνει και η κόρη μου για να σε πείσω ότι το κάπνισμα είναι σοβαρό πρόβλημα για όλους κι όχι μόνο για τους χρήστες;

είναι πρόβλημα για τους χρήστες δεν χρειάζεται να με πείσεις αλλά είμαστε μεγάλα παιδιά.για το συγγενικό σου πρόσωπο δεν σε πιστεύω.για να πάθεις χαπ χωρίς να καπνίζεις πρέπει να είσαι απορροφητήρας σε τεκέ
stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

aLiCat
δεν είναι φοβερό που παρουσιάζεις τα πράγματα τελείως ανάποδα; :e040:

Κανείς δεν βασανίζει χρήστες καπνού. Οι χρήστες καπνού βασανίζουν τους υπόλοιπους εδώ κι εκατονταετίες.

Επιπλέον, δεν υπάρχει "αντικαπνιστικός αγώνας". Υπάρχει αγώνας διεκδίκησης του δικαιώματος του ανθρώπου καταρχήν να ζήσει μία ζωή ελεύθερη από την αιθάλη του διπλανού. Υπάρχει απλά το δικαίωμα στην υγεία.
Το θέμα της τοξικομανίας των καπνιστών είναι ένα επίσης ξεχωριστό θέμα. Έχω δώσει ιατρικά λινκς που δείχνουν ακριβώς ότι δεν υπάρχει σημαντική διαφορά μεταξύ της ηρωϊνης, της κοκαϊνης και της νικοτίνης.
stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

σούπερ δημήτριος έγραψε: 13 Οκτ 2019, 10:13
stavmanr έγραψε: 13 Οκτ 2019, 10:01 Έγραψα πιο πριν ότι στενός μου συγγενής πάσχει από ΧΑΠ εξαιτίας της χρόνιας έκθεσης σε παθητικό κάπνισμα στο χώρο εργασίας.

είναι πρόβλημα για τους χρήστες δεν χρειάζεται να με πείσεις αλλά είμαστε μεγάλα παιδιά.για το συγγενικό σου πρόσωπο δεν σε πιστεύω.για να πάθεις χαπ χωρίς να καπνίζεις πρέπει να είσαι απορροφητήρας σε τεκέ
Το πρόβλημά σου είναι ότι δεν διαβάζεις, όχι ότι δεν πιστεύεις τα δικά μου λόγια. Σου έδωσα το λινκ. Είναι ιατρικό λινκ που σου δίνει όλα τα δεδομένα της ασθένειας. Και μέσα στα κύρια αίτια της ασθένειας είναι το κάπνισμα (ενεργητικό και παθητικό).
ΑΙΤΙΕΣ

1) Καπνό Τσιγάρου

Αυτός είναι ο κύριος παράγοντας κινδύνου για τη ΧΑΠ. Περίπου 40-50% των δια βίου καπνιστών θα εμφανίσουν ΧΑΠ, σε σύγκριση με το 10% των ανθρώπων που δεν έχουν καπνίσει ποτέ. Δεν πρόκειται να εμφανίσουν όλοι οι καπνιστές την ασθένεια, το οποίο υποδηλώνει ότι η γενετική διαδραματίζει και αυτή κάποιο ρόλο στο αν είναι κάποια άτομα πιο ευαίσθητα από άλλα.
Και ναι, θα δεις τους περισσότερους καπνιστές μετά τα 50-60 έτη τους να βήχουν και να φτύνουν σαν ανθρακωρύχοι (χαρακτηριστικό της εκδήλωσης ΧΑΠ).

Και, ναι, ειδικά στους χώρους εργασίας, τα προηγούμενα 30 χρόνια, ο εργαζόμενος ήταν απορροφητήρας των υπολειμμάτων της χρήσης του καπνιστή. Ακριβώς έτσι. Δηλαδή, ο ...έξυπνος καπνιστής σου έλεγε "γιατί να ανοίξω το παράθυρο, αφού έχω το μ...κα δίπλα να καθαρίζει την ατμόσφαιρα με τα πνευμόνια του;".

Αυτό που με προβληματίζει είναι το πόσο ανενημέρωτοι είναι οι άνθρωποι σχετικά με τα πορίσματα υγείας που πλέον μπορείς να διαβάσεις παντού. Από τις συνέπειες του ενεργητικού και παθητικού καπνίσματος, μέχρι την ισχυρά εξαρτησιογόνο ιδιότητα της νικοτίνης...

Εν τέλει, δεν συζητάμε για το νόμο. Ο νόμος ισχύει ήδη. Το πρόβλημα είναι ότι κάποιοι δυσκολεύονται να παραμείνουν νομοταγείς.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος stavmanr την 13 Οκτ 2019, 10:25, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
Στύγιος
Phorum.gr user: C'est fini

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Στύγιος »

stavmanr έγραψε: 13 Οκτ 2019, 10:14
σούπερ δημήτριος έγραψε: 13 Οκτ 2019, 10:13

Το πρόβλημά σου είναι ότι δεν διαβάζεις, όχι ότι δεν πιστεύεις τα δικά μου λόγια. Σου έδωσα το λινκ. Είναι ιατρικό λινκ που σου δίνει όλα τα δεδομένα της ασθένειας. Και μέσα στα κύρια αίτια της ασθένειας είναι το κάπνισμα (ενεργητικό και παθητικό).
ΑΙΤΙΕΣ

1) Καπνό Τσιγάρου

Αυτός είναι ο κύριος παράγοντας κινδύνου για τη ΧΑΠ. Περίπου 40-50% των δια βίου καπνιστών θα εμφανίσουν ΧΑΠ, σε σύγκριση με το 10% των ανθρώπων που δεν έχουν καπνίσει ποτέ. Δεν πρόκειται να εμφανίσουν όλοι οι καπνιστές την ασθένεια, το οποίο υποδηλώνει ότι η γενετική διαδραματίζει και αυτή κάποιο ρόλο στο αν είναι κάποια άτομα πιο ευαίσθητα από άλλα.
Και ναι, θα δεις τους περισσότερους καπνιστές μετά τα 50-60 έτη τους να βήχουν και να φτύνουν σαν ανθρακωρύχοι (χαρακτηριστικό της εκδήλωσης ΧΑΠ).

Και, ναι, ειδικά στους χώρους εργασίας, τα προηγούμενα 30 χρόνια, ο εργαζόμενος ήταν απορροφητήρας των υπολειμμάτων της χρήσης του καπνιστή. Ακριβώς έτσι.
Εγώ 51 είμαι ( καπνίζω 35 χρόνια) και η σπιρομέτρηση είναι καλή και το τεστ κοπώσεως επίσης . :003:
Άβαταρ μέλους
aLiCat

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από aLiCat »

stavmanr έγραψε: 13 Οκτ 2019, 10:13 aLiCat

Κανείς δεν βασανίζει χρήστες καπνού. Οι χρήστες καπνού βασανίζουν τους υπόλοιπους εδώ κι εκατονταετίες.

Επιπλέον, δεν υπάρχει "αντικαπνιστικός αγώνας". Υπάρχει αγώνας διεκδίκησης του δικαιώματος του ανθρώπου καταρχήν να ζήσει μία ζωή ελεύθερη από την αιθάλη του διπλανού. Υπάρχει απλά το δικαίωμα στην υγεία.
Το θέμα της τοξικομανίας των καπνιστών είναι ένα επίσης ξεχωριστό θέμα. Έχω δώσει ιατρικά λινκς που δείχνουν ακριβώς ότι δεν υπάρχει σημαντική διαφορά μεταξύ της ηρωϊνης, της κοκαϊνης και της νικοτίνης.
Τα διάβασα όσα έγραψες, δεν είμαι από εκείνους που μουλαρώνουν, οχυρωμένοι και βουλώνοντας τ'αφτιά (στη συγκεκριμένη τα "μάτια") στη φωνή του "αντίδικου".
Αντιθέτως, πιστεύω οτι εσύ δεν διαβάζεις (ή δεν καταλαβαίνεις αυτά που διαβάζεις) όταν δεν συμφωνούν απόλυτα με τα δικά σου.
Και μιας και δεν βλέπω να συνεννοούμαστε, διακριτικά παραιτούμαι από το διάλογό μας στον οποίο λέγονται διαρκώς τα ίδια και ο ο κύκλος επαναλαμβάνεται με αποτέλεσμα να γίνεται φαύλος (κύκλος).
Spoiler
Εικόνα

Καλή σου μέρα και καλή συνέχεια :)
ᓚᕠᗢ ᗢᕡᓗ
the comet the course the tail

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από the comet the course the tail »

aLiCat έγραψε: 13 Οκτ 2019, 10:26
Spoiler
Εικόνα
:lol: :hammer:
stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

aLiCat έγραψε: 13 Οκτ 2019, 10:26
stavmanr έγραψε: 13 Οκτ 2019, 10:13 aLiCat

Τα διάβασα όσα έγραψες, δεν είμαι από εκείνους που μουλαρώνουν, οχυρωμένοι και βουλώνοντας τ'αφτιά (στη συγκεκριμένη τα "μάτια") στη φωνή του "αντίδικου".
Όταν ο "αντίδικος" γράφει ανοησίες, όπως για παράδειγμα ότι βασανίζονται οι χρήστες εθιστικών καπνστικών ουσιών όταν δεν φυσούν τον καπνό τους στη μάπα του διπλανού τους, ναι, όχι μόνο τα αφτιά και τα μάτια, αλλά και τους πόρους του σώματός του θα κλείσει κάθε λογικός άνθρωπος.

Ο καπνιστής δεν είναι το θύμα. Είναι ο θύτης μίας κατάστασης που επειδή ο ίδιος είχε μουλαρώσει επί 150 χρόνια και δεν αντιλαμβάνονταν τίποτα έφτασε στην ανάγκη νομοθέτησης για το δικό του μουλάρωμα απέναντι στους διπλανούς του. Είναι κατά βάση ένας άνθρωπος που θεωρεί ότι το δικό του βίτσιο αποτελεί προτεραιότητα έναντι της υγείας και της διάθεσης του διπλανού του.

Για παράδειγμα, υπήρξε νόμος από το 1840 περίπου για τη μη χρήση καπνικών προϊόντων στο χώρο εργασίας του δημοσίου. 170 χρόνια! Όχι μόνο δεν εφαρμόστηκε, αλλά αντίθετα, οι χώροι εργασίας του δημοσίου ήταν χειρότεροι από τους υπόλοιπους.

Κι εσύ τί ακριβώς κάνεις στο διάλογο αυτό: προσπαθείς να δείξεις ότι τα ...μουλάρια είναι άνθρωποι και οι άνθρωποι μουλάρια.
Φυσικά αναφέρομαι σε συμπεριφορές.

Τέλος, χώρο έχει καθένας για να κάνει τα βίτσια του: τον προσωπικό/ιδιωτικό του χώρο. Ο κοινός μας χώρος ρυθμίζεται από τη νομοθεσία ώστε να διαφυλάσσονται τα δικαιώματα των ανθρώπων κατά προτεραιότητα σοβαρότητάς τους.
Και μιας και δεν βλέπω να συνεννοούμαστε, διακριτικά παραιτούμαι από το διάλογό μας στον οποίο λέγονται διαρκώς τα ίδια και ο ο κύκλος επαναλαμβάνεται με αποτέλεσμα να γίνεται φαύλος (κύκλος).
Λέτε τα ίδια και τα ίδια ("εμείς οι καημένοι καπνιστές που δεν μπορούμε να πάρουμε ελεύθερα τη δόση μας μέσα στα μούτρα σας").
Προσωπικά, προσθέτω νέα στοιχεία σε κάθε μου ποστ.
Έβαλα την εθνική και κοινοτική νομοθεσία, λινκς υγείας, παρέθεσα στοιχεία για άνοιγμα λέσχης καπνιστών κλπ.
Μπορείς να τα διαβάσεις για να γίνεις σοφότερη.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”