ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε: 20 Ιουν 2019, 15:00
ΓΑΛΗ έγραψε: 20 Ιουν 2019, 14:44
Αν θέλεις, μπορώ να το αιτιολογήσω.
Έβρασα βαλεριάνα και είμαι έτοιμος
Ok, δεν ξέρω πόσες ώρες κρατάει η επίδραση της βαλεριάνας αλλά έχομε κι άλλες δουλειές να κάμομε.
Ο Μαρκουλάκης σαφώς και δεν είναι συμπαθής αλλά αν μη τι άλλο είναι περισσότερο επικεντρωμένος σε αυτό που τον ενδιαφέρει, δηλαδή το θέατρο. Επιχειρεί είτε ως ηθοποιός είτε ως σκηνοθέτης να κινηθεί σε ένα κλασσικό πλαίσιο και να αποκτήσει το όποιο προσωπικό στίγμα εντός αυτού του πεδίου. Είναι δηλαδή ο ψωνισμένος καλλιτέχνης με ό,τι καλό ή κακό συνεπάγεται αυτό. Αλλά σίγουρα έχει μια συγκροτημένη παιδεία και την αντίστοιχη άποψη για τον περιβάλλοντα χώρο.
Ο Παπακαλιάτης αν και κάνει προσεγμένες δουλειές στην τηλεόραση και τον κινηματογράφο, είναι η επιτομή της χολυγουντιανής πολιτικής ορθότητας. Το στοιχείο της μίμησης του τρέντυ αμερικάνικου τρόπου στις εκφράσεις, σκηνές και την περιρρέουσα ατμόσφαιρα της προχωρημένης -και καλά- αντιρατσιστικής δηθενιάς, σε συνδυασμό με τα σημειολογικά κλισέ του κοσμοπολιτισμού που δίνει συγχρόνως κοινωνικά μηνύματα, είναι σχεδόν εκνευριστικό. Ε, όπως και να το κάνουμε, είναι σαφές ότι έχει μεγαλύτερο κοινό από τον Μαρκουλάκη. Αν ήταν κόμμα, θα ήταν το μέρα 25 με ολίγη από εκσυγχρονιστικό πασόκ και γιαμαλοσεβαστάκια του σύριζα.
Θα αναρωτηθείς προφανώς, τι σχέση έχουν με σένα όλα αυτά.
Η απάντηση είναι ότι η Βίβιαν μου θυμίζει πρωταγωνίστρια σειράς του Παπακαλιάτη.