!!! DEVELOPMENT MODE !!!
3 ευρώ το σουβλάκι
- Dwarven Blacksmith
Re: 3 ευρώ το σουβλάκι
Εγώ επιμένω, αλλά το θέμα είναι μαλακία έτσι κι αλλιώς, όλοι είναι λάθος.
Ο πολιτικά ορθός "τυλιχτό με ____" πρέπει να επιβληθεί σε όλη την επικράτεια. Σουβλάκια και σάντουις στα σκουπίδια.
Ο πολιτικά ορθός "τυλιχτό με ____" πρέπει να επιβληθεί σε όλη την επικράτεια. Σουβλάκια και σάντουις στα σκουπίδια.
- ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ
Προσπαθώ να καταλάβω τί συζητάτε τόση ώρα. Πίτα-καλαμάκι ή πίτα-γύρο τα ζητάω τόσα χρόνια και δεν είχα ποτέ πρόβλημα να συννενοηθώ με τους καταστηματάρχες, ακόμα και στις εσχατιές της νοτίου μακεδονίας
Ο χρήστης που γκρέμισε τον εθνολαϊκισμό
όχι, γιατί έχει κάνει δυναμική είσοδο στην αγορά το τυλιχτό με αραβική πίτα. αυτό πρέπει να λέγεται τυλιχτό, ενώ το παραδοσιακό θα λέγεται πιτόγυρο. και υπάρχει και το ζήτημα πώς το λες όταν είναι με κυπριακή πιτα.Dwarven Blacksmith έγραψε: 19 Απρ 2019, 21:01 Εγώ επιμένω, αλλά το θέμα είναι μαλακία έτσι κι αλλιώς, όλοι είναι λάθος.
- ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ
ŞarmakΚουρκούας έγραψε: 19 Απρ 2019, 21:04 και υπάρχει και το ζήτημα πώς το λες όταν είναι με κυπριακή πιτα.
Κυριάκος ο Χρυσογέννητος, του Οίκου των Μητσοτακιδών, Πρώτος του Ονόματός του, Κύριος των Κρητών και των Πρώτων Ελλήνων, Προστάτης της Ελλάδος, Μπαμπάς της Δρακογενιάς, ο Κούλης του Οίνοπα Πόντου, ο Ατσαλάκωτος, ο Απελευθερωτής από τα Δεσμά των Μνημονίων.
- enterprise-psi
- Υπερσυντονιστής
- Phorum.gr user: enterprise-psi
- Επικοινωνία:
Έλα ντε και εγώ, χωρίς τηγανιτές πατάτες που βάζουν οι ΟύννοιΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε: 19 Απρ 2019, 21:04 Προσπαθώ να καταλάβω τί συζητάτε τόση ώρα. Πίτα-καλαμάκι ή πίτα-γύρο τα ζητάω τόσα χρόνια και δεν είχα ποτέ πρόβλημα να συννενοηθώ με τους καταστηματάρχες, ακόμα και στις εσχατιές της νοτίου μακεδονίας
The business man whose master plan controls the world each day,
Is blind to indications of his species slow decay.
Is blind to indications of his species slow decay.
- Dwarven Blacksmith
Είναι θέμα σιτκομ, σαν το καπάκι της τουαλέτας.ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε: 19 Απρ 2019, 21:04 Προσπαθώ να καταλάβω τί συζητάτε τόση ώρα. Πίτα-καλαμάκι ή πίτα-γύρο τα ζητάω τόσα χρόνια και δεν είχα ποτέ πρόβλημα να συννενοηθώ με τους καταστηματάρχες, ακόμα και στις εσχατιές της νοτίου μακεδονίας
Δεν θα ήθελα να είμαι εγώ αυτός που θα στο πει, αλλά τυλιχτο είναι επιθετικός προσδιορισμός στο σουβλάκι. Παραλείπεται ως προφανέςDwarven Blacksmith έγραψε: 19 Απρ 2019, 21:01 Εγώ επιμένω, αλλά το θέμα είναι μαλακία έτσι κι αλλιώς, όλοι είναι λάθος.
gassim έγραψε: 07 Σεπ 2021, 14:12 Ωρες είναι τώρα να οικειοποιηθεί η αριστερά και την Γαλλική επανάσταση.
- Dwarven Blacksmith
Υπάρχουν ένα σωρό επιλογές τόσο ως προς τον τύπο της πίτας όσο και στο περιεχόμενο, καθώς και στο μέγεθος.Beria έγραψε: 19 Απρ 2019, 21:15Δεν θα ήθελα να είμαι εγώ αυτός που θα στο πει, αλλά τυλιχτο είναι επιθετικός προσδιορισμός στο σουβλάκι. Παραλείπεται ως προφανέςDwarven Blacksmith έγραψε: 19 Απρ 2019, 21:01 Εγώ επιμένω, αλλά το θέμα είναι μαλακία έτσι κι αλλιώς, όλοι είναι λάθος.
Δεν θα πρέπει κανείς να φείδεται επιθέτων όταν πάει σε νέο μαγαζί, ας αφήσει τα προφανή για αυτούς που τον ξέρουν.
Τουλάχιστον μπορούμε όλοι να συμφωνήσουμε ότι οικτίρουμε αυτούς που αποκαλούν το πιτόγυρο "σουβλακόπιτα".
-
Ορέστης 35
Δικο μου λαθος, αναφερομουν στο εδεσμα γιαουρτιου και οχι στο επιδορπιο.paul25 έγραψε: 19 Απρ 2019, 20:462. Βρε Ορεστη τι καθεσαι και λες; Δεν χρησιμοποιουν επιδορπια γιαουρτιου για τζατζικι, παρε μια φορα να φτιαξεις τζατζικι απο επιδορπιο γιαουρτιου και αν δεν το φτυσεις με το που θα το βαλεις στο στομα σου, τοτε σημαινει πως εχεις περιεργα γουστα. Δεν θα σου πω γιατι δεν φτιαχνετε τζατζικι απο επιδορπιο γιαουρτιου ειναι πολυ ευκολη απαντηση μπορεις να την βρεις και μονος σου.Ορέστης 35 έγραψε: 19 Απρ 2019, 15:50
1. Ισχυει αυτο. Μαλιστα μπορει να ειναι και χειροτερο το κρεας που θα αγορασει ο καταναλωτης αν δεν προσεξει.
2. Αλλο το γιαουρτι και αλλο το επιδορπιο γιαουρτιου. Το δευτερο περιεχει τεχνητα λιπη και ειναι πιο φτηνο.
3. Δεν εχει σημασια μονο αν ειναι προτηγανισμενες αλλα αν τις τηγανιζει σε φριτεζα. Η φριτεζα του σουβλατζη πιθανοτατα ειναι πιο επικινδυνη.
4. Οι περισσοτεροι χρησιμοποιουν πιτες Αλεξακης. Δε μου αρεσουν, οπως δε μου αρεσει το σημερινο ψωμι που μοιαζει με αφρολεξ. Φταινε τα χαμηλης ποιοτητας αλευρα σε συνδυασμο με τα βελτιωτικα ζυμης. Παιζει να βαζουν και εξτρα γλουτενη.
3. Για την φριτεζα δεν μπορω να σου πω κατι, αλλα μπορεις να μην βαλεις πατατες οπως ειπα. Ωστοσο το ιδιο προβλημα εχεις για ολα τα τηγανιτα σε ταβερνες κλπ.
4.Αυτο με τα ψωμια εχεις δικιο, τα περισσοτερα που αγοραζουμε απο φουρνους για το καθημερινο μας φαγητο ειναι σαν αφρος, οι πιτες λοιπον δεν ειναι χειροτερες απο αυτο.
https://elvis.com.gr/yogurt-dish/
- hellegennes
Το καλαμάκι είναι τοπικός ιδιωματισμός. Θεωρώ δε ντροπή που είναι στο λεξικό Μπαμπινιώτη σαν έννοια, αν και φυσικά δεν είναι το μόνο πρόβλημα του συγκεκριμένου λεξικού. Τουλάχιστον ας το μετονομάσει Λεξικό της Αθηναϊκής Διαλέκτου (ΛΑΘΗΔΙ) αντί για Λεξικό της Νεοελληνικής Γλώσσας (ΛΝΕΓ).shrike έγραψε: 19 Απρ 2019, 19:30Το καλαμάκι σαν όρος δεν είναι παράλογο, αν βγαίνει (όπως λες) από τα καλάμια.Al Bundy έγραψε: 19 Απρ 2019, 18:31Όπου το καλαμάκι ρουφήγματος προηγείται του καλαμακίου σούβλας.hellegennes έγραψε: 19 Απρ 2019, 18:28
Πινακίδες, ταινίες κτλ που αναφέρεται ως σουβλάκι, εννοείς; Υπάρχουν άφθονες πηγές.
Σε παλιές ταινίες βέβαια, δεκαετίας 60 πχ, δεν έχει τύχει ποτέ να το ακούσω, μόνο σουβλάκια τα λέγανε. Ακόμα και σε σκηνές σε σουβλατζίδικα στην Αθήνα.
Το σουβλάκι μπορείς να μου εξηγήσεις πού σκατά έχει την βάση του, να το λέτε έτσι; Εννοώ, το τυλιχτό σάντουιτς/πιτόγυρο ή όπως αλλιώς θες να το πεις. Αλλά... σουβλάκι ρε πούστη μου; Από πού κι ως πού;
Edit: επίσης, λίγο πιο βόρεια από σας εκεί χάμου, στη Λιβαδιά που μη μου πεις ότι δεν ξέρουν από σουβλάκια ή ότι είστε πιο ειδικοί απ' αυτούς για κάποιον λόγο, σουβλάκια τα λένε. Τα καλαμάκια για τον φραπέ τα 'χουν μόνο.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- hellegennes
Αυτό σημαίνει ότι δεν έχεις ταξιδέψει ποτέ σε οποιαδήποτε πόλη πάνω από την Θήβα.Dwarven Blacksmith έγραψε: 19 Απρ 2019, 20:36 Ο μεγαλύτερος μύθος των Θεσαλλονικιών είναι ότι υπάρχουν "Αθηναϊκά ιδιώματα". Ότι μιλιέται στην Αθήνα μιλιέται και στην υπόλοιπη Ελλάδα πλην μπουγατσούπολης. Και αυτό το λέω ως τίποτα από τα δύο.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ
Το πληθυσμιακό, οικονομικό, πολιτιστικό, πνευματικό και συγκοινωνιακό (λόγω μετρό) κέντρο του ελληνικού κοινωνικού σχηματισμού είναι η πόλη των αθηνών, οπότε είναι λογικό να κυριαρχεί και να επισκιάζει το τοπικό ιδίωμα τα της περιφέρειας και της βαλκανική ενδοχώρας
Ο χρήστης που γκρέμισε τον εθνολαϊκισμό
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 143 Απαντήσεις
- 3435 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από axilmar
-