Ζαποτέκος έγραψε: 28 Απρ 2020, 22:52
Ξέρει κάποιος για να πληρώσω λογαριασμό ΔΕΗ σε κατάστημά της αν πρέπει να πάρω τηλ να κλείσω ραντεβού ;
Μπορείς και στο ταχυδρομείο
Μπορείς σε κάποια σούπερ μάρκετ επισης
Ξέρεις αν στα σούπερ μάρκετ κρατάνε κάποια προμήθεια ;
Θα σου πω εγώ που έχω σύστημα πληρωμής της Τράπεζας της Ελλάδας. Είναι 1 ευρώ για όλους τους λογαριασμούς ιδιωτικών εταιρειών (ενέργειας, τηλεφωνίας, κτλ) και δημοτικής ύδρευσης και 1,5 ευρώ για τους λογαριασμούς δημοσίου (εφορία, ασφαλιστικά ταμεία, ΦΠΑ, ΕΝΦΙΑ, πρόστιμα, παράβολα και γενικά εισφορές δημοσίου).
Μπορείς να καταβάλεις μερικό ποσό (όχι όλον τον λογαριασμό), να πληρώσεις ληξιπρόθεσμους λογαριασμούς και ρυθμίσεις.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Μπορείς και στο ταχυδρομείο
Μπορείς σε κάποια σούπερ μάρκετ επισης
Ξέρεις αν στα σούπερ μάρκετ κρατάνε κάποια προμήθεια ;
Θα σου πω εγώ που έχω σύστημα πληρωμής της Τράπεζας της Ελλάδας. Είναι 1 ευρώ για όλους τους λογαριασμούς ιδιωτικών εταιρειών (ενέργειας, τηλεφωνίας, κτλ) και δημοτικής ύδρευσης και 1,5 ευρώ για τους λογαριασμούς δημοσίου (εφορία, ασφαλιστικά ταμεία, ΦΠΑ, ΕΝΦΙΑ, πρόστιμα, παράβολα και γενικά εισφορές δημοσίου).
Μπορείς να καταβάλεις μερικό ποσό (όχι όλον τον λογαριασμό), να πληρώσεις ληξιπρόθεσμους λογαριασμούς και ρυθμίσεις.
Ευχαριστώ.
Έχω να πληρώσω 4 λογαριασμούς ΔΕΗ, ο ένας έχει λήξει. Μάλλον πρέπει να πάω σε κατάστημα ΔΕΗ ή σε τράπεζα. Λογικά στην ΔΕΗ που θα ανοίξει από Δευτέρα , γιατί τους έπαιρνα τηλέφωνο και δεν το σήκωναν. Φοβάμαι στον ληγμένο λογαριασμό ( έναντι από τέλη Μαρτίου - αλλά κάτι μου είπαν πως δεν υπάρχουν πλέον έναντι ) μην χάσω την έκπτωση συνέπειας. Τους είχα πάρει τηλ και μου είχαν πει να τον ξοφλήσω μέχρι τέλη Απριλίου. Αλλά τελικά θα μπω Μάιο.
Στο μεταξύ απ' την ΕΥΔΑΠ έχουν να περάσουν να μετρήσουν εδώ και 4 μήνες και θα μου έρθει μεγάλος ο λογαριασμός ( πολυμελής οικογένεια ). Γκρρρρ....
… εις μικράς μεν ατυχίας ευρεθήσεται φίλος, εις μεγίστην δε και επιμένουσαν συμφοράν μηδείς σε πλανήση , φίλος ουκ έσται . ( Στρατηγικόν Κεκαυμένου )
Μεταβολή στις προϋποθέσεις κυκλοφορίας των πολιτών με απόφαση της 24 Δεκ 2020.
«Άρθρο 3
Περιορισμός της κυκλοφορίας
1. Για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας που συνίστανται στη μείωση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, επιβάλλεται ως μέτρο πρόληψης και για το απολύτως αναγκαίο χρονικό διάστημα, περιορισμός της κυκλοφορίας των πολιτών εν όλω, εκτός αν συντρέχουν οι προϋποθέσεις του παρόντος. Ο περιορισμός δεν καταλαμβάνει μέλη της Κυβέρνησης, Υφυπουργούς, Γενικούς Γραμματείς, Ειδικούς Γραμματείς και Υπηρεσιακούς Γραμματείς, Βουλευτές, Δημάρχους, Αντιδημάρχους, Περιφερειάρχες, Αντιπεριφερειάρχες, Συντονιστές Αποκεντρωμένων Διοικήσεων για μετακινήσεις που αφορούν στην άσκηση των καθηκόντων τους, όσους υπηρετούν στα σώματα ασφαλείας και τις ένοπλες δυνάμεις, τις δυνάμεις που συμμετέχουν σε επιχειρήσεις και δράσεις του Οργανισμού Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής, καθώς
και το ιατρικό, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό, το διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό του Υπουργείου Υγείας και των αρμόδιων φορέων προστασίας και παροχής υπηρεσιών υγείας και το εξουσιοδοτημένο προσωπικό της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και των λοιπών ελεγκτικών μηχανισμών του άρθρου 8 για την εκπλήρωση των καθηκόντων τους. Ο περιορισμός δεν καταλαμβάνει επίσης τεχνικό προσωπικό κρίσιμων
υποδομών για μετακινήσεις που αφορούν στην άσκηση των καθηκόντων τους.
2. Από τις 5.00 έως τις 22.00 επιτρέπονται οι μετακινήσεις των πολιτών για την εξυπηρέτηση ζωτικών, προσωπικών ή επαγγελματικών αναγκών τους που δεν μπορούν να ικανοποιηθούν με άλλον τρόπο και οι οποίες επιτρέπονται συγκεκριμένα για τους ακόλουθους περιοριστικά αναφερόμενους λόγους:
α) Μετακίνηση από και προς την εργασία ή κατά τη διάρκεια της εργασίας.
β) Μετακίνηση από και προς το σχολείο, εφόσον λειτουργεί σύμφωνα με τις διατάξεις της παρούσας.
γ) Μετακίνηση για λόγους υγείας (μετάβαση σε φαρμακείο, επίσκεψη στον γιατρό, κτηνίατρο ή μετάβαση σε νοσοκομείο ή κέντρο υγείας, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία).
δ) Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα, σύμφωνα με τις ειδικότερες διατάξεις της παρούσας.
ε) Μετάβαση στην τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή.
στ) Μετάβαση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη.
ζ) Μετάβαση σε τελετή (π.χ. κηδεία) υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.
η) Συνοδεία μαθητών από και προς το σχολείο από γονέα ή κηδεμόνα.
θ) Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή έως τρία (3) άτομα, υπό την προϋπόθεση τήρησης στην τελευταία αυτή περίπτωση της ελάχιστης απόστασης του ενάμισι (1,5) μέτρου.
ι) Εφάπαξ μετάβαση στον τόπο μόνιμης κατοικίας.
ια) Μετάβαση σε δημόσια υπηρεσία, εφόσον δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική ή τηλεφωνική εξυπηρέτηση και μόνο για κατεπείγουσες ανάγκες, μετά από τον καθορισμό ραντεβού για το οποίο ενημερώνεται εγγράφως ή ηλεκτρονικώς ο πολίτης και υπό την επιπλέον προϋπόθεση επίδειξης της ως άνω ενημέρωσης.
ιβ) Μεταφορά από και προς τον τόπο εργασίας συζύγου ή συγγενούς πρώτου βαθμού, εφόσον υφίσταται σχετική ανάγκη.
ιγ) Μετάβαση για σίτιση αδέσποτων ζώων, εφόσον η μετάβαση πραγματοποιείται εντός του δήμου κατοικίας του πολίτη.
ιδ) Μετακίνηση προς τον σκοπό συγκομιδής αγροτικών προϊόντων.
ιε) Μετακίνηση για λόγους συμμετοχής σε κλινικές ασκήσεις φοιτητών τελευταίου έτους προγράμματος σπουδών α’ κύκλου Τμημάτων/Σχολών Επιστημών Υγείας Α.Ε.Ι. ή για λόγους φοίτησης Δοκίμων Υπαστυνόμων, Δοκίμων Αστυφυλάκων και Συνοριακών Φυλάκων Ορισμένου Χρόνου των Σχολών Αξιωματικών και Αστυφυλάκων της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς και σπουδαστών των Σχολών Δοκίμων Σημαιοφόρων και Δοκίμων Λιμενοφυλάκων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής.
ιστ) Ειδικώς για τις ημέρες 24, 25, 31 Δεκεμβρίου 2020 και 1 Ιανουαρίου 2021 επιτρέπεται η μετακίνηση προς τον σκοπό συμμετοχής σε συναθροίσεις, υπό τις προϋποθέσεις του σημείου 1 του πίνακα της παρ. 1 του άρθρου 1. Ειδικώς για τις ημέρες 25 Δεκεμβρίου 2020, 1 και 6 Ιανουαρίου 2021 επιτρέπεται η μετακίνηση προς τον σκοπό συμμετοχής σε θρησκευτικές τελετές, υπό τις προϋποθέσεις του σημείου 11 του πίνακα της παρ. 1 του άρθρου 1.
ιζ) Μετακίνηση κυνηγών ή αλιέων για την άσκηση θήρας / αλιείας υπό τις ακόλουθες προϋποθέσεις:
ιζα) Η εν λόγω μετακίνηση πραγματοποιείται αποκλειστικά εντός της οικείας Περιφερειακής Ενότητας, ή εξαιρετικά στην περίπτωση της Αττικής εντός των ορίων της Περιφέρειας,
ιζβ) συμμετοχή μέχρι και δύο (2) ατόμων κυνηγών/αλιέων για λόγους ασφαλείας,
ιζγ) εφαρμογή όλων των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης δραστηριότητας.
ιη) Ειδικώς για το διάστημα από τις 25 Δεκεμβρίου 2020 έως και τις 2 Ιανουαρίου 2021 επιτρέπεται η μετακίνηση μέχρι δύο (2) ατόμων προς τον σκοπό επίσκεψης σε κοιμητήρια και συγκεκριμένα μόνο στον τόπο ταφής ή για την τέλεση ιεροπραξιών.
Θέλω από αύριο να πάω να εκτυπώσω χαρτιά σε βιβλιοπωλείο ή σε κατάστημα που έχει φωτοτυπικά μηχανήματα.
Ξέρει κάποιος φίλος αν έχουν ανοίξει κι αυτά τα καταστήματα ;
Χρειάζεται να κλείσω ραντεβού ;
Ποιος κωδικός/λόγος εξόδου/αριθμός είναι αυτός που πρέπει να γράψω στο εξωδόχαρτό μου ;
… εις μικράς μεν ατυχίας ευρεθήσεται φίλος, εις μεγίστην δε και επιμένουσαν συμφοράν μηδείς σε πλανήση , φίλος ουκ έσται . ( Στρατηγικόν Κεκαυμένου )
Ζαποτέκος έγραψε: 22 Ιαν 2021, 22:43
Ξέρει κάποιος φίλος αν έχουν ανοίξει τα νεκροταφεία για επισκέψεις στους τάφους ;
( Όχι τελετή ).
Οι εξαιρέσεις του περιορισμού κίνησης είναι συγκεκριμένες και περιγράφονται στους αντίστοιχους κωδικούς.
Κάθε άλλη μετακίνηση θεωρείται άσκοπη κι αποτελεί παράβαση του νόμου.
Τυπικά δεν επιτρέπεται. Πρακτικά, δύσκολα θα σε γράψει κάποιος αν περπατήσεις μέχρι τα νεκροταφεία για σωματική άσκηση κι ανάψεις ένα κεράκι.
Ξέρει κάποιος φίλος αν έχουν ανοίξει τα νεκροταφεία για επισκέψεις στους τάφους ;
( Όχι τελετή ).
Οι εξαιρέσεις του περιορισμού κίνησης είναι συγκεκριμένες και περιγράφονται στους αντίστοιχους κωδικούς.
Τυπικά δεν επιτρέπεται. Πρακτικά, δύσκολα θα σε γράψει κάποιος αν περπατήσεις μέχρι τα νεκροταφεία για σωματική άσκηση κι ανάψεις ένα κεράκι.
Άρα δεν επιτρέπεται ακόμη.
( Όχι τελετή ).
Άρα δεν επιτρέπεται ακόμη.
εγω πηγαινω
Εάν είσαι κοντά είναι Ok. Αλλά αν είναι 40 - 60 λεπτά με το αυτοκίνητο είναι πρόβλημα. Αυξάνει ο κίνδυνος να σου ρίξουν πρόστιμο το 500άρι.