!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Το Νήμα της Σινοφοβίας

Πολιτικά θέματα εκτός Ελλάδας
Άβαταρ μέλους
nick

Re: Το Νήμα της Σινοφοβίας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nick »

Dwarven Blacksmith έγραψε: 25 Δεκ 2020, 20:34
nick έγραψε: 25 Δεκ 2020, 20:23 Εχεις μεταλλαχθει σε κατι μεταξυ dna και rebel.
Όχι, σου θυμίζω κάτι μεταξύ dna και rebel. Έχει διαφορά.
Ωστόσο εγώ είμαι διαθέσιμος για συζήτηση επομένως οι ομοιότητες τελειώνουν στο σπαμμάρισμα. Το οποίο για μένα είναι απλά απόπειρες για έναρξη διαλόγου.
Μα πετάς δυο νούμερα που αναφέρονται σε διαφορετικές μονάδες μέτρησης. Σαν να λες 10 εκατοστά > 5 ίντσες.
Υπάρχουν sites με το democracy index για κάθε χώρα και η ΗΠΑ βρίσκονται πολύ ψιλότερα από την Κίνα.
Άβαταρ μέλους
dna replication
Phorum.gr user: dna

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από dna replication »

nick έγραψε: 26 Δεκ 2020, 12:54
Ωστόσο εγώ είμαι διαθέσιμος για συζήτηση επομένως οι ομοιότητες τελειώνουν στο σπαμμάρισμα. Το οποίο για μένα είναι απλά απόπειρες για έναρξη διαλόγου.
Μα πετάς δυο νούμερα που αναφέρονται σε διαφορετικές μονάδες μέτρησης. Σαν να λες 10 εκατοστά > 5 ίντσες.
Υπάρχουν sites με το democracy index για κάθε χώρα και η ΗΠΑ βρίσκονται πολύ ψιλότερα από την Κίνα.
οπότε μάλλον το πρόβλημα είναι οτι τα indexes δεν είναι ευρέως γνωστά στο κοινό :lol:
Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dwarven Blacksmith »

Δεν έχει σημασία δηλαδή κατά πόσο ο κάθε λαός θεωρεί ότι η χώρα του είναι δημοκρατική; Δεν μπορώ να συγκρίνω δύο τέτοιες απαντήσεις;

Δεν με ενδιαφέρουν καθόλου τα προπαγανδιστικά good boy indices.
🔻 There are decades where you fuck around and days where you find out🔻
Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 »

Dwarven Blacksmith έγραψε: 26 Δεκ 2020, 12:59 Δεν έχει σημασία δηλαδή κατά πόσο ο κάθε λαός θεωρεί ότι η χώρα του είναι δημοκρατική;
Μπορεί ναι, μπορεί και όχι. Οι Κινέζοι που έχουν ζήσει στο εξωτερικό (σπουδές ή εργασία), δε νομίζω να πιστεύουν ότι η χώρα τους είναι δημοκρατική ούτε καίγονται να γυρίσουν πίσω. Το αντίθετο λέει το μικρό δείγμα που έχω υπόψη μου.
Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

ST48410 έγραψε: 26 Δεκ 2020, 13:07
Dwarven Blacksmith έγραψε: 26 Δεκ 2020, 12:59 Δεν έχει σημασία δηλαδή κατά πόσο ο κάθε λαός θεωρεί ότι η χώρα του είναι δημοκρατική;
Μπορεί ναι, μπορεί και όχι. Οι Κινέζοι που έχουν ζήσει στο εξωτερικό (σπουδές ή εργασία), δε νομίζω να πιστεύουν ότι η χώρα τους είναι δημοκρατική ούτε καίγονται να γυρίσουν πίσω. Το αντίθετο λέει το μικρό δείγμα που έχω υπόψη μου.
Δεν το αμφισβητώ, ειδικά στις μεγαλύτερες ηλικίες. Οι μικρότεροι όμως γυρίζουν.

Στη Δύση μπορείς να αλλάξεις το κόμμα αλλά όχι την πολιτική. Στην Κίνα μπορείς να αλλάξεις την πολιτική αλλά όχι το κόμμα. Πολλοί δεν βλέπουν το δεύτερο πιο παράλογο από το πρώτο.
Άβαταρ μέλους
nick

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nick »

Dwarven Blacksmith έγραψε: 26 Δεκ 2020, 12:59
Δεν έχει σημασία δηλαδή κατά πόσο ο κάθε λαός θεωρεί ότι η χώρα του είναι δημοκρατική; Δεν μπορώ να συγκρίνω δύο τέτοιες απαντήσεις;
Μπορεις, αλλα τι συμπερασματα βγαζεις;
Υπαρχει πολυ δημοκρατια στην Κινα και πρεπει να σφιξουν λιγο τα λουρια;
Εγω προτιμω πολιτες που υποβαθμολογουν τη χωρας τους, εχθρος του καλου ειναι το καλυτερο.
Άβαταρ μέλους
ST48410

Dwarven Blacksmith έγραψε: 26 Δεκ 2020, 13:24 Δεν το αμφισβητώ, ειδικά στις μεγαλύτερες ηλικίες. Οι μικρότεροι όμως γυρίζουν.
Εξαρτάται. Αν είσαι πωλήτρια σε μαγαζί στην Ομόνοια, προφανώς μπορεί και να θέλεις να γυρίσεις. Αν είσαι στέλεχος σε πολυεθνική (αυτό γουστάρουν όσοι έχουν μόρφωση και φεύγουν από την Κίνα), δεν θέλεις να ξαναδουλέψεις για Κινέζο αφεντικό με τίποτα.
Dwarven Blacksmith έγραψε: 26 Δεκ 2020, 13:24 Στη Δύση μπορείς να αλλάξεις το κόμμα αλλά όχι την πολιτική. Στην Κίνα μπορείς να αλλάξεις την πολιτική αλλά όχι το κόμμα. Πολλοί δεν βλέπουν το δεύτερο πιο παράλογο από το πρώτο.
Ωραία παρατήρηση. Δεν το είχα σκεφτεί ποτέ έτσι. Μην τα κάνεις να ακούγονται ισοδύναμα όμως γιατί δεν είναι. Αν είσαι πχ ο Καρανίκας εδώ μπορεί να ζεις με την ελπίδα να ξαναβγεί ο Τσίπρας και να σε ξαναδιορίσει σύμβουλο σε 1-2 τετραετίες. Αν είσαι στην Κίνα και στοχοποιηθείς από το κράτος, αντίο ζωή και δεν ξέρω αν υπάρχει ρεαλιστική ελπίδα να φτιάξει η κατάσταση για σένα πριν γεράσεις.
Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

nick έγραψε: 26 Δεκ 2020, 13:30
Dwarven Blacksmith έγραψε: 26 Δεκ 2020, 12:59
Μπορεις, αλλα τι συμπερασματα βγαζεις;
Υπαρχει πολυ δημοκρατια στην Κινα και πρεπει να σφιξουν λιγο τα λουρια;
Εγω προτιμω πολιτες που υποβαθμολογουν τη χωρας τους, εχθρος του καλου ειναι το καλυτερο.
Δεν διαφωνώ ουσιαστικά μαζί σου σε αυτό. Είμαι πολυσυστημικός, δηλαδή πιστεύω ότι η Κίνα έχει βρει ένα πολύ καλό σύστημα για τις δικές της ειδικές συνθήκες, ενώ το δικό μας σύστημα χρήζει άμεσης βελτίωσης και δεν ταιριάζει πια στις δικές μας ειδικές συνθήκες καθώς ο κόσμος (σωστά) χάνει την εμπιστοσύνη του με ραγδαίους ρυθμούς.
Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

ST48410 έγραψε: 26 Δεκ 2020, 13:32. Αν είσαι στην Κίνα και στοχοποιηθείς από το κράτος, αντίο ζωή και δεν ξέρω αν υπάρχει ρεαλιστική ελπίδα να φτιάξει η κατάσταση για σένα πριν γεράσεις.
Να ένα inspiring story επιμονής. :003:

Xi went to the Beijing No. 25 School,[27] and then Beijing Bayi School,[28][29] in the 1960s. He became friends with Liu He, who attended Beijing No. 101 School in the same district, who later became China's vice-premier and a close advisor to Xi after he became China's paramount leader.[30][31] In 1963, when he was age 10, his father was purged from the Party and sent to work in a factory in Luoyang, Henan.[32] In May 1966, the Cultural Revolution cut short Xi's secondary education when all secondary classes were halted for students to criticise and fight their teachers. Student militants ransacked the Xi family home and one of Xi's sisters, Xi Heping, committed suicide from the pressure.[33] Later, his mother was forced to publicly denounce his father, as he was paraded before a crowd as an enemy of the revolution. His father was later thrown into prison in 1968 when Xi was aged 15. Without the protection of his father, Xi was sent to work in Liangjiahe Village, Wen'anyi Town, Yanchuan County, Yan'an, Shaanxi, in 1969 in Mao Zedong's Down to the Countryside Movement.[34] He worked as the party secretary of Liangjiahe, where he lived in a cave house.[35] After a few months, unable to stand rural life, he ran away to Beijing. He was arrested during a crackdown on deserters from the countryside and sent to a work camp to dig ditches.[36]

After being rejected seven times, Xi joined the Communist Youth League of China in 1971 by befriending a local official.[38] He reunited with his father in 1972, because of a family reunion ordered by Premier Zhou Enlai.[33] From 1973, he applied to join the Chinese Communist Party ten times and was finally accepted on his tenth attempt in 1974.[39][40]
Άβαταρ μέλους
dna replication
Phorum.gr user: dna

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από dna replication »

ST48410 έγραψε: 26 Δεκ 2020, 13:32 Αν είσαι πχ ο Καρανίκας εδώ μπορεί να ζεις με την ελπίδα να ξαναβγεί ο Τσίπρας και να σε ξαναδιορίσει σύμβουλο σε 1-2 τετραετίες.
υπάρχει πιο εύκολος δρόμος
Dwarven Blacksmith έγραψε: 26 Δεκ 2020, 13:39 Να ένα inspiring story επιμονής. :003:
viewtopic.php?f=29&t=27284
Άβαταρ μέλους
Scouser

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Scouser »

Dwarven Blacksmith έγραψε: 26 Δεκ 2020, 13:24Στη Δύση μπορείς να αλλάξεις το κόμμα αλλά όχι την πολιτική. Στην Κίνα μπορείς να αλλάξεις την πολιτική αλλά όχι το κόμμα. Πολλοί δεν βλέπουν το δεύτερο πιο παράλογο από το πρώτο.
Αυτοί οι "πολλοί" λέγονται κομμουνιστές.
In Washington, there is a new sheriff in town, and under Donald Trump’s leadership, we may disagree with your views, but we will fight to defend your right to offer it in the public square, agree or disagree.
JD Vance
Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

Scouser έγραψε: 26 Δεκ 2020, 15:46
Dwarven Blacksmith έγραψε: 26 Δεκ 2020, 13:24Στη Δύση μπορείς να αλλάξεις το κόμμα αλλά όχι την πολιτική. Στην Κίνα μπορείς να αλλάξεις την πολιτική αλλά όχι το κόμμα. Πολλοί δεν βλέπουν το δεύτερο πιο παράλογο από το πρώτο.
Αμφιβάλλω ότι η συντριπτική πλειοψηφία των Κινέζων είναι συνειδητοι κομουνιστές. Οι περισσότεροι απλά αναγνωρίζουν ότι το σύστημα δουλεύει, θαρρώ.
Άβαταρ μέλους
Scouser

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Scouser »

Dwarven Blacksmith έγραψε: 26 Δεκ 2020, 15:52
Αμφιβάλλω ότι η συντριπτική πλειοψηφία των Κινέζων είναι συνειδητοι κομουνιστές. Οι περισσότεροι απλά αναγνωρίζουν ότι το σύστημα δουλεύει, θαρρώ.
Δεν μιλάω για τους Κινέζους, για όσους συγκρίνουν καθεστώτα τύπου Κίνας με δημοκρατίες λέω.
In Washington, there is a new sheriff in town, and under Donald Trump’s leadership, we may disagree with your views, but we will fight to defend your right to offer it in the public square, agree or disagree.
JD Vance
Άβαταρ μέλους
ST48410

Δεν νομίζω κι εγώ. Ούτε καν. Οι νέοι στις πόλεις προσπαθούν κυρίως να πετύχουν άνετη ζωή, πλούτο. Αδιαφορούν για τις θεωρητικούρες που έμαθαν στο σχολείο. Αφού υπάρχει ένα πλαίσιο που τους εξασφαλίζει τη δυνατότητα άνετης ζωής, αρκούνται σε αυτό. Οι φτωχοί της επαρχίας έχουν σοβαρά προβλήματα επιβίωσης να τους απασχολούν. Για τα κομματικά στελέχη δεν ξέρω. Δεν έχω γνωρίσει. Λάβε υπόψη σου επίσης ότι όταν μιλάς για κομουνισμό σε Κινέζους, δεν εννοούν ακριβώς το ίδιο πράγμα με αυτό που φαντάζεται ο Κουτσούμπας.

ΥΓ. Γενικά και έχοντας συναναστραφεί αρκετούς Κινέζους, δεν θυμάμαι ποτέ κανείς να μου είπε το παραμικρό για Κομμουνισμό.
Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

ST48410 έγραψε: 26 Δεκ 2020, 16:01
Δεν νομίζω κι εγώ. Ούτε καν. Οι νέοι στις πόλεις προσπαθούν κυρίως να πετύχουν άνετη ζωή, πλούτο. Αδιαφορούν για τις θεωρητικούρες που έμαθαν στο σχολείο. Αφού υπάρχει ένα πλαίσιο που τους εξασφαλίζει τη δυνατότητα άνετης ζωής, αρκούνται σε αυτό. Οι φτωχοί της επαρχίας έχουν σοβαρά προβλήματα επιβίωσης να τους απασχολούν. Για τα κομματικά στελέχη δεν ξέρω. Δεν έχω γνωρίσει. Λάβε υπόψη σου επίσης ότι όταν μιλάς για κομουνισμό σε Κινέζους, δεν εννοούν ακριβώς το ίδιο πράγμα με αυτό που φαντάζεται ο Κουτσούμπας.

ΥΓ. Γενικά και έχοντας συναναστραφεί αρκετούς Κινέζους, δεν θυμάμαι ποτέ κανείς να μου είπε το παραμικρό για Κομμουνισμό.
Ακόμα και αν στηριζαν φουλ το ΚΚΚ, αυτό θα το έπαιρνε τη μορφή πατριωτισμού όταν μιλούσαν σε σένα. Δεν έχουν ένα ξεκάθαρο διαχωρισμό μεταξύ κόμματος, ιδεολογίας και πατρίδας όπως τον έχουμε εμείς στο μυαλό μας.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Διεθνής πολιτική”