Πώς δεν τίθενται; Είναι ένας από τους ακρογωνιαίους λίθους της δικαιοσύνης: καλύτερα 10 ένοχοι έξω παρά 1 αθώος μέσα. Αυτή είναι και η έννοια της απαλλαγής λόγω αμφιβολιών και της καταδίκης μετά από απόδειξη πέραν πάσης λογικής αμφιβολίας.ST48410 έγραψε: 18 Ιαν 2020, 10:41Δεν πιστεύω ότι τίθενται τέτοια διλήμματα. Μια συγκροτημένη κοινωνία, αν μπορεί να διαλέξει μια κατεύθυνση και να πάει τα πράγματα προς τα εκεί, οφείλει να κάνει τους πολίτες της κατά το δυνατό ώριμους και υπεύθυνους αλλά ταυτόχρονα και να διευκολύνει τα θύματα βιασμού να καταγγέλλουν και να προστατεύονται.Βλήμα έγραψε: 18 Ιαν 2020, 10:34Όχι ακριβώς.stavmanr έγραψε: 18 Ιαν 2020, 09:34 Το πρώτο λάθος που κάνετε κάποιοι είναι ότι νομίζετε ότι δεν υπάρχουν τέτοιες περιπτώσεις, παρά μόνο απατεώνισσες που θέλουν να σας φάνε το αυτοκίνητο με δήθεν βιασμούς.
Απλά, ως μη βιαστές, θέλουμε να είμαστε σίγουροι ότι δεν θα βρεθούμε κατηγορούμενοι για βιασμό. Κι αν γίνει αυτό να μην μας επηρεάσει πολύ.
Το δίλημμα είναι πιο σύνθετο από πολλοί ή λίγοι βιασμοί. Αν ήταν έτσι απλό, τότε όλοι θα υπογράφαμε. Το πλήρες δίλημμα είναι "Ελάχιστοι βιασμοί και πολλοί αθώοι καταδικασμένοι για βιασμό ή κανείς αθώος καταδικασμένος για βιασμό αλλά ταυτόχρονα πολλοί ενεργοί βιαστές στον δρόμο;"
Μη με παρεξηγάς, αλλά όταν είναι να διαλέξω από ποια ομάδα θα διαλέξουμε τις παράπλευρες απώλειες, το μόνο που απαντώ είναι "όχι απ' τη δικιά μου πάντως".
Και αν κλοτσάω κάπως σε αυτό το νήμα είναι γιατί η κουλτούρα της απίθανης καταγγελίας δείχνει να υποθάλπει και να ενισχύει ανώριμες συμπεριφορές.
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Ο φίλος μου με άγγιζε όσο νόμιζε πως κοιμόμουν.Αυτό που έκανε για μένα είναι βιασμός
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
- hellegennes
Re: Ο φίλος μου με άγγιζε όσο νόμιζε πως κοιμόμουν.Αυτό που έκανε για μένα είναι βιασμός
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- hellegennes
Re: Ο φίλος μου με άγγιζε όσο νόμιζε πως κοιμόμουν.Αυτό που έκανε για μένα είναι βιασμός
Κάνεις την χαζή, τώρα; Το ότι φυλάς τα ρούχα σου σημαίνει ότι δεν υπάρχει καμμιά πιθανότητα να πάθεις κακό ή το ότι υπάρχει πιθανότητα να πάθεις κακό ακόμα κι αν φυλάς τα ρούχα σου σημαίνει ότι δεν έχει νόημα να φυλάς τα ρούχα σου και δεν είσαι ηλίθιος αν δεν τα φυλάς;Naida έγραψε: 18 Ιαν 2020, 11:07Δηλαδή κάποιος που θα βιάσει το 6χρονο παιδί του και θα το σκοτώσει, τι λάθος έκανε το παιδί και δημιούργησε την κατάσταση που εκμεταλλεύτηκε ο παιδεραστής πατέρας;hellegennes έγραψε: 18 Ιαν 2020, 09:50Όχι. Οι κακοί άνθρωποι εκμεταλλεύονται καταστάσεις. Αυτή είναι η ιδιότητά τους.Naida έγραψε: 18 Ιαν 2020, 09:37
Αυτό που δεν εννοείς εσύ να καταλάβεις είναι ότι οι κακοί άνθρωποι θα κάνουν το κακό ανεξαρτήτως το πως θα συμπεριφερθείς εσύ. Όλα τ' άλλα άρουν ποσοστό από το 100% την ευθύνη των θυτών. Απλά και λιτά.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Για τις περιπτώσεις που αναφέρεις και ντυμένη από την κορυφή μέχρι τα νύχια να πας υπάρχει ο ίδιος κίνδυνος εφόσον πας σε καταστάσεις που όπως λες είναι ιδιαίτερες. Τι σχέση έχει το προκλητικό ντύσιμο;ST48410 έγραψε: 18 Ιαν 2020, 11:26Αθήνα ζεις. Ξέρεις πολύ καλά ότι αν πας σε περιοχές κάτω από την Ομόνοια όπου υπάρχουν γκετοποιημενοι μετανάστες που δεν έχουν δει τις γυναίκες τους μήνες ή χρόνια υπάρχει αυξημένος κίνδυνος να δεχθείς παρενόχληση. Αν πας βράδυ και ντυμένη προκλητικά, ο κίνδυνος μπορεί να αυξηθεί ακόμα περισσότερο. Αν πας σε πτέρυγα φυλακών με βιαστές για επίσκεψη ακόμα περισσότερο, κλπ κλπ.Naida έγραψε: 18 Ιαν 2020, 11:15 Όχι αυτό που μου λέει είναι ότι η γυναίκα που θα ντυθεί προκλητικά και θα βγει έξω και βιαστεί, θα είναι άξια της μοίρας της. Εγώ διαφωνώ με αυτά τα σκεπτικά, δεν τίθεται καν θέμα ρίψης ευθύνης στο θύμα που θα υποστεί βιασμό. Την ευθύνη 100% φέρει ο βιαστής.
Σε καμιά περίπτωση δεν θα σου πω ότι δεν φταίει ο βιαστής για αυτά που θα κάνει. Φταίει. Ωστόσο ξέρεις και ξέρουμε ότι οι άνθρωποι δεν είναι ρομπότ και κάποιοι δεν είναι και ικανοί να ελέγξουν τις ορμές τους. Επίσης εκεί έξω κυκλοφορούν άνθρωποι με σοβαρότατες διαταραχές. Γνωρίζοντας αυτά ο λογικός άνθρωπος λαμβάνει μέτρα προστασίας. Όποιος δεν λαμβάνει καθίσταται εύκολος στόχος. Και έχει ευθύνη για αυτό. Όχι για την πράξη του βιαστή.
Επίσης τα μέτρα προστασίας τα υιοθετεί ο καθένας για τον εαυτό του ανάλογα τα σκεπτικά του και το ζύγισμα που κάνει για να πάρει την όποια απόφαση. Ακόμα και για να περάσεις το δρόμο. Ευθύνη για την πράξη του βιαστή έχει το θύμα;
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...
I didn't do it, but If I did, I was drunk.
Que Sera, Sera...
Que Sera, Sera...
Έχεις δίκιο. Δεν το διατύπωσα σωστά.hellegennes έγραψε: 18 Ιαν 2020, 11:29 Πώς δεν τίθενται; Είναι ένας από τους ακρογωνιαίους λίθους της δικαιοσύνης: καλύτερα 10 ένοχοι έξω παρά 1 αθώος μέσα. Αυτή είναι και η έννοια της απαλλαγής λόγω αμφιβολιών και της καταδίκης μετά από απόδειξη πέραν πάσης λογικής αμφιβολίας.
Πάντως αν δει ο άλλος μια γυναίκα προκλητικά ντυμένη και αποπειραθεί να την βιάσει, σίγουρα πρόκειται για μεγάλο ψυχ
Έχω επίσης την αίσθηση, ότι το αδίκημα του βιασμού δεν γίνεται για το σεξ αλλά για την επιβολή της θέλησης και την ψευδαίσθηση της δύναμης.
Του κανονικού βιασμού εννοώ, όχι αυτό του εφηβικού θεάτρου που διαβάζω στο νήμα.
Έχω επίσης την αίσθηση, ότι το αδίκημα του βιασμού δεν γίνεται για το σεξ αλλά για την επιβολή της θέλησης και την ψευδαίσθηση της δύναμης.
Του κανονικού βιασμού εννοώ, όχι αυτό του εφηβικού θεάτρου που διαβάζω στο νήμα.
- hellegennes
Σύνελθε. Πραγματικά σύνελθε.Naida έγραψε: 18 Ιαν 2020, 11:15 Όχι αυτό που μου λέει είναι ότι η γυναίκα που θα ντυθεί προκλητικά και θα βγει έξω και βιαστεί, θα είναι άξια της μοίρας της. Εγώ διαφωνώ με αυτά τα σκεπτικά, δεν τίθεται καν θέμα ρίψης ευθύνης στο θύμα που θα υποστεί βιασμό. Την ευθύνη 100% φέρει ο βιαστής.
Επειδή έχεις πεισμώσει και δεν κινείσαι από την θέση σου, σαν να μην έχει ειπωθεί τίποτα, θα το πάμε βήμα-βήμα.
1. Αν βάλω επιγραφή στην πόρτα μου «το κλειδί είναι κάτω απ' το χαλάκι» είμαι ηλίθιος και άξιος της μοίρας μου ή όχι;
Μόλις απαντήσεις σ' αυτήν την ερώτηση, να απαντήσεις και στην επόμενη:
2. Ο κλέφτης που θα μπει στο σπίτι μου και θα το αδειάσει, θα αθωωθεί από το δικαστήριο; Ναι ή όχι;
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Ε τότε αφού ανεξαρτήτως αν τα φοράς τα ρούχα σου, υπάρχει η πιθανότητα να γίνει ο βιασμός, γιατί μπαίνει μέσα το στοιχείο της ευθύνης του θύματος για την πρόκληση του βιασμού; δηλαδή είναι βιασμοί που φταίνε οι βιαστές και βιασμοί που φταίνε τα θύματα; να υποθέσω ότι η γυναίκα που θα ντυθεί προκλητικά και θα την βιάσουν είναι στις περιπτώσεις που φταίει το θύμα; αφού άξια της μοίρας της αφού.hellegennes έγραψε: 18 Ιαν 2020, 11:31Κάνεις την χαζή, τώρα; Το ότι φυλάς τα ρούχα σου σημαίνει ότι δεν υπάρχει καμμιά πιθανότητα να πάθεις κακό ή το ότι υπάρχει πιθανότητα να πάθεις κακό ακόμα κι αν φυλάς τα ρούχα σου σημαίνει ότι δεν έχει νόημα να φυλάς τα ρούχα σου και δεν είσαι ηλίθιος αν δεν τα φυλάς;Naida έγραψε: 18 Ιαν 2020, 11:07Δηλαδή κάποιος που θα βιάσει το 6χρονο παιδί του και θα το σκοτώσει, τι λάθος έκανε το παιδί και δημιούργησε την κατάσταση που εκμεταλλεύτηκε ο παιδεραστής πατέρας;hellegennes έγραψε: 18 Ιαν 2020, 09:50
Όχι. Οι κακοί άνθρωποι εκμεταλλεύονται καταστάσεις. Αυτή είναι η ιδιότητά τους.
Que Sera, Sera...
Que Sera, Sera...
- hellegennes
Προφανώς οφείλει να σταματήσει*. Εξίσου προφανώς όμως θα πρέπει να μπορεί να της κάνει μήνυση για σεξουαλική παρενόχληση και να τιμωρείται με κανονική φυλάκιση. Δυστυχώς τέτοιο πράγμα δεν προβλέπεται από την νομοθεσία, ακόμη.Naida έγραψε: 18 Ιαν 2020, 11:23 Ματάκια μου το θέμα είναι η γενικότερη αντίληψη που επικρατεί στην κοινωνία. Το αυτονόητο με άλλα λόγια. Και τα έχουμε ξαναπει και να του έχει κωλοτριφτεί η άλλη, από τη στιγμή που θα πει όχι, οφείλει να σταματήσει. Σηκώνεται και φεύγει. Τι είναι αυτό που σε προβληματίζει στο να το καταλάβεις;
Σχετικά με το 3. δεν ξέρω πως θα μπορούσε να ερμηνευτεί ένας βιασμός από αμέλεια![]()
* φυσικά, αν είναι βιαστής, δεν θα σταματήσει. Οπότε αυτή που θα το κάνει αυτό σε τελείως αγνώστους είναι απλώς ηλίθια.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Απλώς δεν θεωρείται βιασμός, Nάιδα. Έχετε κάνει τη λέξη βιασμό καραμέλα και την περιφέρετε με μηδενική συναίσθηση ευθύνης.Naida έγραψε: 18 Ιαν 2020, 11:23Ματάκια μου το θέμα είναι η γενικότερη αντίληψη που επικρατεί στην κοινωνία. Το αυτονόητο με άλλα λόγια. Και τα έχουμε ξαναπει και να του έχει κωλοτριφτεί η άλλη, από τη στιγμή που θα πει όχι, οφείλει να σταματήσει. Σηκώνεται και φεύγει. Τι είναι αυτό που σε προβληματίζει στο να το καταλάβεις;ΓΑΛΗ έγραψε: 18 Ιαν 2020, 11:14Καρδούλα μου, στο έχω ξαναπεί. Τα πράγματα δεν κινούνται βάσει του τι σκέφτεται ή υποθέτει ο κάθε ένας από εμάς.Naida έγραψε: 18 Ιαν 2020, 11:04
Φυσικά και η συναίνεση παύει οποιαδήποτε στιγμή ένα από τα δυο μέλη το ζητήσει. Κι αυτό επίσης θα έπρεπε να είναι σαφές. Δεν ξέρω τι είναι αυτό στο οποίο διαφωνείτε.Αυτό για τις περιπτώσεις "πήγα, κουνήθηκα, τρίφτηκα και κάποια στιγμή αποφάσισα ότι δεν γουστάρω".Άρθρο 35
3. Πράξη που κάποιος πρόβλεψε ή μπορούσε να προβλέψει ότι ενδέχεται να τελέσει αν οδηγηθεί σε κατάσταση διαταραγμένης συνείδησης ή σε κατάσταση πλήρους αδυναμίας να ενεργήσει ή να παραλείψει, του καταλογίζεται ως πράξη που τελέστηκε από αμέλεια.
Σχετικά με το 3. δεν ξέρω πως θα μπορούσε να ερμηνευτεί ένας βιασμός από αμέλεια![]()
Ο βιασμός είναι βαρύτατο έγκλημα και καλώς θεωρείται ως τέτοιο, το έχουμε ξαναπεί.
Οι περιπτώσεις που αναφέρεις εσύ, παίζουν ως πλημελλήμματα, βαριά ή ελαφρά, που δεν συνεπάγονται την αθώωση του δράστη και την επίρριψη της ευθύνης στη γυναίκα. Απλώς συνυπολογίζουν και τα στοιχεία που πιθανόν να παρέσυραν το δράστη στην πράξη, αν και ο ίδιος δεν είχε αρχική πρόθεση (δόλο) για την τέλεση του εγκλήματος.
Το ζητούμενο σ' αυτήν την περίπτωση, είναι το κατά πόσον συνετέλεσε και η γυναίκα για να βρεθεί ο δράστης σ' αυτό το σημείο.Άρθρο 34
Ανικανότητα προς καταλογισμό
Η πράξη δεν καταλογίζεται στον δράστη αν λόγω ψυχικής ή διανοητικής διαταραχής ή διατάραξης της συνείδησης κατά τον χρόνο τέλεσής της, δεν είχε την ικανότητα να αντιληφθεί το άδικο της πράξης του ή να ενεργήσει σύμφωνα με την αντίληψή του για το άδικο αυτό.
Αυτό αναζητά το δικαστήριο. Αφ' ενός τον προσδιορισμό του εγκλήματος (κακούργημα, πλημέλλημμα, πταίσμα) αφ' ετέρου το βαθμό του συγκεκριμένου εγκλήματος.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Το προκλητικό ντύσιμο πρακτικά σημαίνει ότι θα εστιάσει σε σένα αντί σε κάποια άλλη που περπατάει 10 μέτρα παραπέρα. Μπορεί στο σαλεμένο του μυαλό να μεταφράζεται ότι εσύ "γουστάρεις" ή οτιδήποτε άλλο. Αυξάνεις το βαθμό στοχοποίησής σου σε τέτοια περιβάλλοντα.Naida έγραψε: 18 Ιαν 2020, 11:32Για τις περιπτώσεις που αναφέρεις και ντυμένη από την κορυφή μέχρι τα νύχια να πας υπάρχει ο ίδιος κίνδυνος εφόσον πας σε καταστάσεις που όπως λες είναι ιδιαίτερες. Τι σχέση έχει το προκλητικό ντύσιμο;ST48410 έγραψε: 18 Ιαν 2020, 11:26Αθήνα ζεις. Ξέρεις πολύ καλά ότι αν πας σε περιοχές κάτω από την Ομόνοια όπου υπάρχουν γκετοποιημενοι μετανάστες που δεν έχουν δει τις γυναίκες τους μήνες ή χρόνια υπάρχει αυξημένος κίνδυνος να δεχθείς παρενόχληση. Αν πας βράδυ και ντυμένη προκλητικά, ο κίνδυνος μπορεί να αυξηθεί ακόμα περισσότερο. Αν πας σε πτέρυγα φυλακών με βιαστές για επίσκεψη ακόμα περισσότερο, κλπ κλπ.Naida έγραψε: 18 Ιαν 2020, 11:15 Όχι αυτό που μου λέει είναι ότι η γυναίκα που θα ντυθεί προκλητικά και θα βγει έξω και βιαστεί, θα είναι άξια της μοίρας της. Εγώ διαφωνώ με αυτά τα σκεπτικά, δεν τίθεται καν θέμα ρίψης ευθύνης στο θύμα που θα υποστεί βιασμό. Την ευθύνη 100% φέρει ο βιαστής.
Σε καμιά περίπτωση δεν θα σου πω ότι δεν φταίει ο βιαστής για αυτά που θα κάνει. Φταίει. Ωστόσο ξέρεις και ξέρουμε ότι οι άνθρωποι δεν είναι ρομπότ και κάποιοι δεν είναι και ικανοί να ελέγξουν τις ορμές τους. Επίσης εκεί έξω κυκλοφορούν άνθρωποι με σοβαρότατες διαταραχές. Γνωρίζοντας αυτά ο λογικός άνθρωπος λαμβάνει μέτρα προστασίας. Όποιος δεν λαμβάνει καθίσταται εύκολος στόχος. Και έχει ευθύνη για αυτό. Όχι για την πράξη του βιαστή.
Επίσης τα μέτρα προστασίας τα υιοθετεί ο καθένας για τον εαυτό του ανάλογα τα σκεπτικά του και το ζύγισμα που κάνει για να πάρει την όποια απόφαση. Ακόμα και για να περάσεις το δρόμο. Ευθύνη για την πράξη του βιαστή έχει το θύμα;
Αφού σου έχω γράψει τουλάχιστον 4-5 φορές ότι ευθύνη για την πράξη του βιαστή έχει 100% αυτός, τι με ρωτάς πάλι; Το θύμα έχει ευθύνη που φέρθηκε απερίσκεπτα και έβαλε τον εαυτό του σε μπελάδες. Δεν μειώνει αυτό την ευθύνη του βιαστή.
Δηλαδή ρε Naida σοβαρά, τώρα. Δεν μπορεί να πει μια μάνα στην έφηβη κόρη της με αφορμή την υπόθεση Τοπαλούδη κάτι σαν το παρακάτω;
"Κοίτα κορίτσι μου, μη ξεμοναχιάζεσαι σε σπίτια αγνώστων μόνη σου. Αν σε καλέσουν βεβαιώσου ότι υπάρχουν και άλλα άτομα που γνωρίζεις καλά και εμπιστεύεσαι. Και σε κάθε περίπτωση να ξέρουμε εμείς ή κάποια φίλη σου που βρίσκεσαι".
Θα την διορθώσεις και θα της πεις ότι αυτό είναι λάθος γιατί αν τυχόν συμβεί κάτι στο παιδί της θα έχει την ευθύνη ο βιαστής; Αυτό είναι το πρόβλημα τελικά; Σε ποιον θα καταλογιστεί η ευθύνη ή να μη βιαστεί η κοπέλα;
Εγώ έχω πεισμώσει ή εσύ που έχεις διατυπώσει τα απίστευτα;hellegennes έγραψε: 18 Ιαν 2020, 11:37Σύνελθε. Πραγματικά σύνελθε.Naida έγραψε: 18 Ιαν 2020, 11:15 Όχι αυτό που μου λέει είναι ότι η γυναίκα που θα ντυθεί προκλητικά και θα βγει έξω και βιαστεί, θα είναι άξια της μοίρας της. Εγώ διαφωνώ με αυτά τα σκεπτικά, δεν τίθεται καν θέμα ρίψης ευθύνης στο θύμα που θα υποστεί βιασμό. Την ευθύνη 100% φέρει ο βιαστής.
Επειδή έχεις πεισμώσει και δεν κινείσαι από την θέση σου, σαν να μην έχει ειπωθεί τίποτα, θα το πάμε βήμα-βήμα.
1. Αν βάλω επιγραφή στην πόρτα μου «το κλειδί είναι κάτω απ' το χαλάκι» είμαι ηλίθιος και άξιος της μοίρας μου ή όχι;
Μόλις απαντήσεις σ' αυτήν την ερώτηση, να απαντήσεις και στην επόμενη:
2. Ο κλέφτης που θα μπει στο σπίτι μου και θα το αδειάσει, θα αθωωθεί από το δικαστήριο; Ναι ή όχι;
Αρχικά βάζεις ταυτίζεις το "το κλειδί είναι κάτω από το χαλάκι" με το ότι μια γυναίκα θα ντυθεί προκλητικά. Σαν να μου λες ότι το ντύσιμο φωνάζει ελάτε βιάστε με κατά το ελάτε να με κλέψετε.
Και όχι δεν θα αθωωθεί βέβαία.
Que Sera, Sera...
Que Sera, Sera...
αυτο που λες εσυ ειναι σαφες. αυτες που υποστηριζεις ομως δε λενε αυτο.Naida έγραψε: 18 Ιαν 2020, 11:02
Μα δεν είναι το θέμα αν το μετάνιωσαν μετά από χρόνια αν είχε δοθεί η συναίνεση την δεδομένη στιγμή. Μιλάμε για μη συναίνεση τη δεδομένη στιγμή. Όταν υπάρχει το όχι στη μέση, το δεν θέλω ή οτιδήποτε σε άρνηση και ο άλλος προχωρά σε σεξουαλική πράξη είναι βιασμός. Δεν είναι σαφές αυτό;
To be old and wise, you must first be young and stupid.
https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
Επιτέλους τα αυτονόητα. Σχετικά με το άλλο μπόλντ εξαρτάται. Εάν του κωλοτρίβεται και εκείνος δεν θέλει, σαφώς είναι σεξουαλική παρενόχληση και όχι μόνο, νομίζω ήδη ότι τιμωρείται.hellegennes έγραψε: 18 Ιαν 2020, 11:41Προφανώς οφείλει να σταματήσει*. Εξίσου προφανώς όμως θα πρέπει να μπορεί να της κάνει μήνυση για σεξουαλική παρενόχληση και να τιμωρείται με κανονική φυλάκιση. Δυστυχώς τέτοιο πράγμα δεν προβλέπεται από την νομοθεσία, ακόμη.Naida έγραψε: 18 Ιαν 2020, 11:23 Ματάκια μου το θέμα είναι η γενικότερη αντίληψη που επικρατεί στην κοινωνία. Το αυτονόητο με άλλα λόγια. Και τα έχουμε ξαναπει και να του έχει κωλοτριφτεί η άλλη, από τη στιγμή που θα πει όχι, οφείλει να σταματήσει. Σηκώνεται και φεύγει. Τι είναι αυτό που σε προβληματίζει στο να το καταλάβεις;
* φυσικά, αν είναι βιαστής, δεν θα σταματήσει. Οπότε αυτή που θα το κάνει αυτό σε τελείως αγνώστους είναι απλώς ηλίθια.
Que Sera, Sera...
Que Sera, Sera...
Όχι χαρά μου, δεν είναι έτσι. Είναι άλλο να βγει μια γυναίκα ντυμένη προκλητικά και να τη βιάσει ο οποιοσδήποτε επειδή θεώρησε ότι "τα' θελε επειδή ήταν ντυμένη προκλητικά" και άλλο το να έχει προκλητική/ερωτική/συναινετική συμπεριφορά προς κάποιο συγκεκριμένο πρόσωπο. Το τι φοράει, εντάσσεται σ' αυτό το συνολικό πλαίσιο.Naida έγραψε: 18 Ιαν 2020, 11:38Ε τότε αφού ανεξαρτήτως αν τα φοράς τα ρούχα σου, υπάρχει η πιθανότητα να γίνει ο βιασμός, γιατί μπαίνει μέσα το στοιχείο της ευθύνης του θύματος για την πρόκληση του βιασμού; δηλαδή είναι βιασμοί που φταίνε οι βιαστές και βιασμοί που φταίνε τα θύματα; να υποθέσω ότι η γυναίκα που θα ντυθεί προκλητικά και θα την βιάσουν είναι στις περιπτώσεις που φταίει το θύμα; αφού άξια της μοίρας της αφού.hellegennes έγραψε: 18 Ιαν 2020, 11:31Κάνεις την χαζή, τώρα; Το ότι φυλάς τα ρούχα σου σημαίνει ότι δεν υπάρχει καμμιά πιθανότητα να πάθεις κακό ή το ότι υπάρχει πιθανότητα να πάθεις κακό ακόμα κι αν φυλάς τα ρούχα σου σημαίνει ότι δεν έχει νόημα να φυλάς τα ρούχα σου και δεν είσαι ηλίθιος αν δεν τα φυλάς;Naida έγραψε: 18 Ιαν 2020, 11:07
Δηλαδή κάποιος που θα βιάσει το 6χρονο παιδί του και θα το σκοτώσει, τι λάθος έκανε το παιδί και δημιούργησε την κατάσταση που εκμεταλλεύτηκε ο παιδεραστής πατέρας;
Στην πρώτη περίπτωση, όχι δεν είναι το ντύσιμο ελαφρυντικό στοιχείο για το βιαστή.
Στη δεύτερη, δεν εξετάζεται το ντύσιμο αλλά η συμπεριφορά της γυναίκας προς τον κατηγορούμενο, πριν την πράξη.
Ο λόγος που αναφέρεται το προκλητικό ντύσιμο των γυναικών, γενικώς και αορίστως, αφορά απλώς σε προληπτικούς λόγους γιατί σε κάποιους χώρους ενισχύει τον κίνδυνο να δεχθεί επίθεση η γυναίκα, δεν αναφέρεται ως δικαιολογία για τον βιαστή.
Είναι δύο τελείως διαφορετικά πράγματα.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Καμάρι μου, από την στιγμή που δεν υπάρχει συναίνεση είναι βιασμός. Πολύ βιασμός; λίγο βιασμός; 10 χρόνια φυλάκιση; 20; όπως και να το δεις είναι βιασμός. Αυτό εσείς που κάνετε να θεωρείτε βιασμό μόνο ότι είναι στο μυαλό σας και καλύπτει το δικό σας μυαλουδάκι.ΓΑΛΗ έγραψε: 18 Ιαν 2020, 11:43Απλώς δεν θεωρείται βιασμός, Nάιδα. Έχετε κάνει τη λέξη βιασμό καραμέλα και την περιφέρετε με μηδενική συναίσθηση ευθύνης.Naida έγραψε: 18 Ιαν 2020, 11:23Ματάκια μου το θέμα είναι η γενικότερη αντίληψη που επικρατεί στην κοινωνία. Το αυτονόητο με άλλα λόγια. Και τα έχουμε ξαναπει και να του έχει κωλοτριφτεί η άλλη, από τη στιγμή που θα πει όχι, οφείλει να σταματήσει. Σηκώνεται και φεύγει. Τι είναι αυτό που σε προβληματίζει στο να το καταλάβεις;ΓΑΛΗ έγραψε: 18 Ιαν 2020, 11:14
Καρδούλα μου, στο έχω ξαναπεί. Τα πράγματα δεν κινούνται βάσει του τι σκέφτεται ή υποθέτει ο κάθε ένας από εμάς.
Αυτό για τις περιπτώσεις "πήγα, κουνήθηκα, τρίφτηκα και κάποια στιγμή αποφάσισα ότι δεν γουστάρω".
Ο βιασμός είναι βαρύτατο έγκλημα και καλώς θεωρείται ως τέτοιο, το έχουμε ξαναπεί.
Οι περιπτώσεις που αναφέρεις εσύ, παίζουν ως πλημελλήμματα, βαριά ή ελαφρά, που δεν συνεπάγονται την αθώωση του δράστη και την επίρριψη της ευθύνης στη γυναίκα. Απλώς συνυπολογίζουν και τα στοιχεία που πιθανόν να παρέσυραν το δράστη στην πράξη, αν και ο ίδιος δεν είχε αρχική πρόθεση (δόλο) για την τέλεση του εγκλήματος.
Το ζητούμενο σ' αυτήν την περίπτωση, είναι το κατά πόσον συνετέλεσε και η γυναίκα για να βρεθεί ο δράστης σ' αυτό το σημείο.Άρθρο 34
Ανικανότητα προς καταλογισμό
Η πράξη δεν καταλογίζεται στον δράστη αν λόγω ψυχικής ή διανοητικής διαταραχής ή διατάραξης της συνείδησης κατά τον χρόνο τέλεσής της, δεν είχε την ικανότητα να αντιληφθεί το άδικο της πράξης του ή να ενεργήσει σύμφωνα με την αντίληψή του για το άδικο αυτό.
Αυτό αναζητά το δικαστήριο. Αφ' ενός τον προσδιορισμό του εγκλήματος (κακούργημα, πλημέλλημμα, πταίσμα) αφ' ετέρου το βαθμό του συγκεκριμένου εγκλήματος.
Que Sera, Sera...
Que Sera, Sera...
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 45 Απαντήσεις
- 1062 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Έκτωρ Φοίνιξ
-