Προσωπικά δεν έχω ιδέα αν ο Σκλαβενίτης είναι πιο φθηνός από το My Market. Κάποιες φορές μπορεί να περνάω από τον Σκλαβενίτη και να μπω εκεί ενώ άλλες φορές (τις περισσότερες) μπορεί να πάω στο My Market επειδή είναι πιο κοντά στο σπίτι μου.Otto Weininger έγραψε: 06 Μαρ 2019, 11:07Συμφωνώ, αλλά επειδή οι τιμές σπάνια είναι τόσο κοντά, καθορίζουν ακόμα την επιλογή του πελάτη.Γάταρος έγραψε: 06 Μαρ 2019, 11:04 Εγώ δε συζητώ για το αν η επιλογή του πελάτη καθορίζεται πιο εύκολα από την έκπτωση ή την ευγένεια. Σου εξηγώ ότι σε ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον όπου οι τιμές κυμαίνονται περίπου στα ίδια πλαίσια, η ευγένεια και το χαμόγελο του υπαλλήλου μπορούν να κάνουν τη διαφορά οπότε κάθε σωστός επιχειρηματίας πρέπει να απαιτεί από τους εργαζομένους του να είναι μελιστάλαχτοι.
Έχω παραδείγματα να σου πω.
Υπάρχει λοιπόν ένα κομμάτι της πίτας που δε δίνει μεγάλη σημασία στις τιμές οπότε το να έχεις τις καλύτερες τιμές (π.χ. το ότι έχεις το σαπούνι 0,05€ φθηνότερα) δε θα καθορίσει την επιλογή του.
Σε κάθε περίπτωση, συμφωνούμε ότι το χαμόγελο και η ευγένεια προσελκύουν πελάτες οπότε κάθε σωστή επιχείρηση πρέπει να εξηγήσει στους υπαλλήλους της πως όταν έρχονται σ' επαφή με τους πελάτες υποχρεούνται να είναι μελιστάλαχτοι.