Σελίδα 14 από 25

Re: Για να τελειώνουμε μια για πάντα με την παπαρολογια

Δημοσιεύτηκε: 24 Μαρ 2024, 10:15
από Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης
Κι εδώ ένας στην Ανθούπολη έχει χειροποίητες πίτες, και είναι καλή φάση, αλλά βάζει λίγη ποσότητα και με τιμές 3.40, θέλουμε να χορτάσουμε.
Χειροποίητο γύρο τώρα, πρώτη φορά ακούω. Μια φορά είχα φάει στα κάρβουνα σε ένα στενό στο Πέραμα και μου άρεσε.

Re: Για να τελειώνουμε μια για πάντα με την παπαρολογια

Δημοσιεύτηκε: 24 Μαρ 2024, 11:30
από Alex Amsterdam
Eτσι γινονται οι γυροι του γυραδικου στην τουμπα το οποιο εχει δικο του εργαστηριο
Χειροποιητος η οχι;



Re: Για να τελειώνουμε μια για πάντα με την παπαρολογια

Δημοσιεύτηκε: 24 Μαρ 2024, 11:33
από gassim
Allah έγραψε: 23 Μαρ 2024, 19:06
hellegennes έγραψε: 22 Μαρ 2024, 22:10
Allah έγραψε: 22 Μαρ 2024, 17:57

Όχι. Δομικά θα ήταν όπως τι ψωμοτύρι αν το έλεγαν πιτογύρι.
Το ψωμοτύρι τελειώνει σε -ρι γιατί το τυρί τελειώνει σε -ρι.
Και ο γύρος τελειώνει σε -ος. Άρα "δομικά" θα έπρεπε να είναι πιτόγυρος.
Και αν βάλεις μέσα κοτόπουλο να το λέμε πιτοκοτοπουλο, με κεμπάπ πιτοκεμπαπ κοκ.

Re: Για να τελειώνουμε μια για πάντα με την παπαρολογια

Δημοσιεύτηκε: 24 Μαρ 2024, 11:40
από gassim
Για να είμαστε δίκαιοι, το φαγητό που περιλαμβάνει μισή σούβλα γύρο σε μια πίτα, πατάτες τηγανητές και κέτσαπ-μουσταρδα, μπορεί να ειναι νόστιμο, χορταστικό, value for money, αλλά σουβλάκι δεν είναι. Οπότε έπρεπε να βρεθεί ένα άλλο όνομα.

Re: Για να τελειώνουμε μια για πάντα με την παπαρολογια

Δημοσιεύτηκε: 24 Μαρ 2024, 12:52
από hellegennes
Ερμής έγραψε: 24 Μαρ 2024, 09:59 προσπαθώ να μπω στη λογική του ΓΓ.
Στην ποια;

Re: Για να τελειώνουμε μια για πάντα με την παπαρολογια

Δημοσιεύτηκε: 24 Μαρ 2024, 12:56
από hellegennes
gassim έγραψε: 24 Μαρ 2024, 11:40 Για να είμαστε δίκαιοι, το φαγητό που περιλαμβάνει μισή σούβλα γύρο σε μια πίτα, πατάτες τηγανητές και κέτσαπ-μουσταρδα, μπορεί να ειναι νόστιμο, χορταστικό, value for money, αλλά σουβλάκι δεν είναι. Οπότε έπρεπε να βρεθεί ένα άλλο όνομα.
Όπως έχει ειπωθεί ξανά και ξανά, η ονομασία "σουβλάκι" είναι σύγχρονη. Παλιά απλά το λέγατε κεμπάπ και σουβλάκι ήταν αυτό που η υπόλοιπη Ελλάδα λέει σουβλάκι.

Re: Για να τελειώνουμε μια για πάντα με την παπαρολογια

Δημοσιεύτηκε: 24 Μαρ 2024, 13:14
από Alex Amsterdam
Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης έγραψε: 24 Μαρ 2024, 10:15 Κι εδώ ένας στην Ανθούπολη έχει χειροποίητες πίτες,
Τι τις κανει χειροποιητες;
Δεν ζυμωνει σε μιξερ αλλα στο χερι;

Re: Για να τελειώνουμε μια για πάντα με την παπαρολογια

Δημοσιεύτηκε: 24 Μαρ 2024, 13:29
από Communio Sancta
Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης έγραψε: 24 Μαρ 2024, 10:15 Κι εδώ ένας στην Ανθούπολη έχει χειροποίητες πίτες, και είναι καλή φάση, αλλά βάζει λίγη ποσότητα και με τιμές 3.40, θέλουμε να χορτάσουμε.
Χειροποίητο γύρο τώρα, πρώτη φορά ακούω. Μια φορά είχα φάει στα κάρβουνα σε ένα στενό στο Πέραμα και μου άρεσε.
Γύρος στα κάρβουνα υπάρχει και στη Σαλαμίνα. Αλλά τον ψήνει οριζόντια. Ο Σάκης τον ψήνει κάθετα, και δεν συγκρίνεται.

Re: Για να τελειώνουμε μια για πάντα με την παπαρολογια

Δημοσιεύτηκε: 24 Μαρ 2024, 13:31
από Alex Amsterdam
Και γιατι ειναι καλυτερος ο γυρος στα καρβουνα ειπαμε;

Re: Για να τελειώνουμε μια για πάντα με την παπαρολογια

Δημοσιεύτηκε: 24 Μαρ 2024, 13:46
από Communio Sancta
Alex Amsterdam έγραψε: 24 Μαρ 2024, 13:31 Και γιατι ειναι καλυτερος ο γυρος στα καρβουνα ειπαμε;
Γιατί ψήνεται αλλιώς και γίνεται πιο νόστιμος. Στο κάτω-κάτω είναι όλα θέμα γούστου.

Re: Για να τελειώνουμε μια για πάντα με την παπαρολογια

Δημοσιεύτηκε: 24 Μαρ 2024, 13:48
από Communio Sancta
hellegennes έγραψε: 24 Μαρ 2024, 12:56
gassim έγραψε: 24 Μαρ 2024, 11:40 Για να είμαστε δίκαιοι, το φαγητό που περιλαμβάνει μισή σούβλα γύρο σε μια πίτα, πατάτες τηγανητές και κέτσαπ-μουσταρδα, μπορεί να ειναι νόστιμο, χορταστικό, value for money, αλλά σουβλάκι δεν είναι. Οπότε έπρεπε να βρεθεί ένα άλλο όνομα.
Όπως έχει ειπωθεί ξανά και ξανά, η ονομασία "σουβλάκι" είναι σύγχρονη. Παλιά απλά το λέγατε κεμπάπ και σουβλάκι ήταν αυτό που η υπόλοιπη Ελλάδα λέει σουβλάκι.
Εμείς μεγαλώσαμε με το αστικό αθηναϊκό σουβλάκι που είναι πίτα τυλιγμένη με καλαμάκι ή μπιφτέκι ή γύρο, ντομάτα, μαϊντανό, κρεμμύδι, αλάτι, κόκκινο πιπέρι, και προαιρετικά τζατζίκι. Είναι σφιχτοδεμένο σε λαδόχαρτο, είναι σα σωλήνας, και δεν ξεχειλίζουν τα υλικά. Ορισμένα σουβλατζήδικα έβαζαν και βάζουν μια πικάντικη home made κόκκινη σάλτσα. Όλα τα άλλα είναι βλαχιές.

Re: Για να τελειώνουμε μια για πάντα με την παπαρολογια

Δημοσιεύτηκε: 24 Μαρ 2024, 14:34
από Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης
Communio Sancta έγραψε: 24 Μαρ 2024, 13:29
Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης έγραψε: 24 Μαρ 2024, 10:15 Κι εδώ ένας στην Ανθούπολη έχει χειροποίητες πίτες, και είναι καλή φάση, αλλά βάζει λίγη ποσότητα και με τιμές 3.40, θέλουμε να χορτάσουμε.
Χειροποίητο γύρο τώρα, πρώτη φορά ακούω. Μια φορά είχα φάει στα κάρβουνα σε ένα στενό στο Πέραμα και μου άρεσε.
Γύρος στα κάρβουνα υπάρχει και στη Σαλαμίνα. Αλλά τον ψήνει οριζόντια. Ο Σάκης τον ψήνει κάθετα, και δεν συγκρίνεται.
Κάθετα στα κάρβουνα. Πως γκενεν αυτό;

Re: Για να τελειώνουμε μια για πάντα με την παπαρολογια

Δημοσιεύτηκε: 24 Μαρ 2024, 14:39
από Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης
Communio Sancta έγραψε: 24 Μαρ 2024, 13:48
hellegennes έγραψε: 24 Μαρ 2024, 12:56
gassim έγραψε: 24 Μαρ 2024, 11:40 Για να είμαστε δίκαιοι, το φαγητό που περιλαμβάνει μισή σούβλα γύρο σε μια πίτα, πατάτες τηγανητές και κέτσαπ-μουσταρδα, μπορεί να ειναι νόστιμο, χορταστικό, value for money, αλλά σουβλάκι δεν είναι. Οπότε έπρεπε να βρεθεί ένα άλλο όνομα.
Όπως έχει ειπωθεί ξανά και ξανά, η ονομασία "σουβλάκι" είναι σύγχρονη. Παλιά απλά το λέγατε κεμπάπ και σουβλάκι ήταν αυτό που η υπόλοιπη Ελλάδα λέει σουβλάκι.
Εμείς μεγαλώσαμε με το αστικό αθηναϊκό σουβλάκι που είναι πίτα τυλιγμένη με καλαμάκι ή μπιφτέκι ή γύρο, ντομάτα, μαϊντανό, κρεμμύδι, αλάτι, κόκκινο πιπέρι, και προαιρετικά τζατζίκι. Είναι σφιχτοδεμένο σε λαδόχαρτο, είναι σα σωλήνας, και δεν ξεχειλίζουν τα υλικά. Ορισμένα σουβλατζήδικα έβαζαν και βάζουν μια πικάντικη home made κόκκινη σάλτσα. Όλα τα άλλα είναι βλαχιές.
Τα καλαμάκια οκ, ο γύρος συνήθως στα 90ς ήταν για πέταμα, τα ρισκάρες όλα . Έπρεπε να πας στοχευμένος σε μαγαζί.
Στον Κολωνό ένας όντως που είχε καλό γύρο και ήταν μικρό και ζουμερο, ήταν οι μερακλήδες, έβαζαν μέσα και μια σάλτσα που έμοιαζε με μουσταρδα αλλά δεν ήταν, μάλλον δικιά τους μυστική συνταγή, σου τρέχανε τα σάλια μόνο στην σκέψη. Θυμάμαι τι βασανιστήριο τράβαγα, γιατί τα Αγγλικα του καρατζουνη ήταν ακριβώς από πάνω.
Είχα πάει ξανά κάπου στα μνημόνια αλλά τα δύο αδέρφια δεν ήταν εκεί. Κάτι άλλοι πιο νέοι , και ήταν ένα πολύ μεγαλύτερο, αλλά στεγνό, αδιάφορο. Δεν ξαναπήγα. Τώρα είδα πως έκλεισε κιόλας. Πάντως λόγω τιμών είμαι της ποσότητας, αρκεί να είναι και ζουμερο, το καταφέρνουν κάποιοι, όπως το 5η γεύση στο Αιγάλεω που δούλευα, αν και οι πατάτες του είναι μέτριες.

Re: Για να τελειώνουμε μια για πάντα με την παπαρολογια

Δημοσιεύτηκε: 24 Μαρ 2024, 16:16
από gassim
hellegennes έγραψε: 24 Μαρ 2024, 12:56
gassim έγραψε: 24 Μαρ 2024, 11:40 Για να είμαστε δίκαιοι, το φαγητό που περιλαμβάνει μισή σούβλα γύρο σε μια πίτα, πατάτες τηγανητές και κέτσαπ-μουσταρδα, μπορεί να ειναι νόστιμο, χορταστικό, value for money, αλλά σουβλάκι δεν είναι. Οπότε έπρεπε να βρεθεί ένα άλλο όνομα.
Όπως έχει ειπωθεί ξανά και ξανά, η ονομασία "σουβλάκι" είναι σύγχρονη. Παλιά απλά το λέγατε κεμπάπ και σουβλάκι ήταν αυτό που η υπόλοιπη Ελλάδα λέει σουβλάκι.
Είναι κάπως περίεργο να λέγαμε το σουβλάκι κεμπάπ καθώς δεν περιείχε καν κεμπάπ.
Και το κεμπάπ πως το λέγαμε ;

Re: Για να τελειώνουμε μια για πάντα με την παπαρολογια

Δημοσιεύτηκε: 24 Μαρ 2024, 16:19
από gassim
Communio Sancta έγραψε: 24 Μαρ 2024, 13:48
hellegennes έγραψε: 24 Μαρ 2024, 12:56
gassim έγραψε: 24 Μαρ 2024, 11:40 Για να είμαστε δίκαιοι, το φαγητό που περιλαμβάνει μισή σούβλα γύρο σε μια πίτα, πατάτες τηγανητές και κέτσαπ-μουσταρδα, μπορεί να ειναι νόστιμο, χορταστικό, value for money, αλλά σουβλάκι δεν είναι. Οπότε έπρεπε να βρεθεί ένα άλλο όνομα.
Όπως έχει ειπωθεί ξανά και ξανά, η ονομασία "σουβλάκι" είναι σύγχρονη. Παλιά απλά το λέγατε κεμπάπ και σουβλάκι ήταν αυτό που η υπόλοιπη Ελλάδα λέει σουβλάκι.
Εμείς μεγαλώσαμε με το αστικό αθηναϊκό σουβλάκι που είναι πίτα τυλιγμένη με καλαμάκι ή μπιφτέκι ή γύρο, ντομάτα, μαϊντανό, κρεμμύδι, αλάτι, κόκκινο πιπέρι, και προαιρετικά τζατζίκι. Είναι σφιχτοδεμένο σε λαδόχαρτο, είναι σα σωλήνας, και δεν ξεχειλίζουν τα υλικά. Ορισμένα σουβλατζήδικα έβαζαν και βάζουν μια πικάντικη home made κόκκινη σάλτσα. Όλα τα άλλα είναι βλαχιές.
Ακριβώς, και τα άλλα νόστιμα είναι δεν αντιλέγω, αλλά είναι άλλο πράγμα.