GoBzi έγραψε: 23 Φεβ 2024, 18:42
Juno έγραψε: 23 Φεβ 2024, 17:37
talaipwros έγραψε: 21 Φεβ 2024, 11:40
Ποιο ειναι το πρόβλημα σε αυτο;
Ναι!
Juno έγραψε: 23 Φεβ 2024, 17:25
Έχουν να φάνε ξύλο κάποια παιδάκια από συνομηλίκους τους τραμπούκους!
Είδα τι γίνεται στους δήμους που είναι σχεδόν δωρεάν, όταν πήγα να τσεκάρω συγκεκριμένη δραστηριότητα που δε έβρισκα αλλού.
Εκτός λίγων, ειδικών μαθημάτων που πληρώνονται αδρά, συνήθως πάνε οι κακομοίρηδες που δεν έχουν άλλη επιλογή και γι'αυτό το λόγο είναι ανελέητοι και δεν σέβονται τους αλλους. Πλήρωσαν (ψίχουλα) και απαιτούν να περάσει το δικό τους. Και οι υπάλληλοι τους αφήνουν να τα βρουν μεταξύ τους.
Όχι απλώς μας φτωχοποιούν, ώστε να τους έχουμε ανάγκη, αλλά ρίχνουν και το επίπεδο μας στα τάρταρα. Δηλαδή η μέση Ελληνίδα μάνα πρέπει να παίζει κατς με την Αλβανίδα που θέλει να πάει το παιδί της σε εκείνο το τμήμα, αλλά μόλις έκλεισαν οι θέσεις και αρπάζει από το μαλλί την τελευταία που έγραψε το παιδί της λέγοντας πως την προσπέρασε. Και την σέρνει στο πάτωμα.
Αυτή είναι η κυβέρνησή σου. Οι οικονομικοί δείκτες αφορούν στο σύνολο της χώρας, αλλά η ψαλίδα ανάμεσα σε πλούσιους και φτωχούς ανοίγει και οι φτωχοποιημένοι Έλληνες έχουν επιπλέον να αντιμετωπίσουν λαθρομετανάστες (ήρθαν νόμιμα οι Αλβανοί;) που είναι πιο σκληραγωγημένοι. Και για να τα καταφέρουν πρέπει να πέσουν στο επίπεδό τους.
Προσπαθώ να καταλάβω τι ακριβώς θέλεις να πείς, έχω διαβάσει και τα δυο σχόλια πάνω απο 5 φορές αλλά ακόμη δεν νιώθω την Παναγία μου. Η φωτογραφία/άρθρο στην οποία απαντάς έχει τίτλο "Έρχεται voucher για αθλήματα: Sports pass έως 300 ευρώ για χιλιάδες παιδιά". Αύτο που καταλαβαίνω εγω είναι οτι θα παίρνεις το pass και θα μπορείς να πας να γράψεις το παιδί σου για καράτε, κολύμβηση, μπάσκετ ή οτι σκατά θέλεις. Ο talaipwros ρώτησε "Ποιο ειναι το πρόβλημα σε αυτο;" και απάντησες με "ναι", συνεχίζοντας με δύο σχόλια που δεν βγάζουν νόημα.
Ποίος θα φάει ξύλο και για ποιόν λόγο; Ποίοι είναι οι κακομοίρηδες και γιατί είναι ανελέητοι και δεν σέβονται τους άλλους; Ποίοι πλήρωσαν ψίχουλα και απαιτούν να περάσει το δικό τους; Σε ποίους υπάλληλους αναφέρεσε οταν λες τους αφήνουν να τα βρουν μεταξύ τους; Γιάτι παίφτει το επίπεδο σου στα τάρταρα; Γιατί η Ελληνίδα μάνα θα παίξει μάπες με την Αλβανίδα; Οι λαθρομετανάστες που κολλάνε; Έχεις πιεί;
Πλέον στις δωρεάν ή τις πάμφθηνες δραστηριότητες μαζεύονται ετερόκλητα άτομα.
Από το παιδί της φτωχοποιημένης οικογένειας όπου ο ένας γονέας έμεινε άνεργος, αλλά οι γονείς δεν θέλουν να στερηθούν τα παιδιά τους, μέχρι το αλάνι που έχει μεγαλώσει στον δρόμο σε υποβαθμισμένη περιοχή.
Το επεισόδιο που είδα ήταν σε άλλον Δήμο (στον δικό μου κάνουν τις αιτήσεις ηλεκτρονικώς) όπου είχα πάει με φίλη-δημότη για να δω συγκεκριμένη δραστηριότητα και να αποφασίσω εάν την πληρώσω στην περιοχή μου, μια που είναι πανάκριβη.
Η σκηνή που είδα ήταν απερίγραπτη. Φαινόταν πως οι δύο γυναίκες έρχονταν από εντελώς διαφορετικό περιβάλλον. Οι υπάλληλοι τις χώρισαν με μεγάλη χρονοκαθυστέρηση, η μία τις είχε φάει για τα καλά.
Αυτά δεν συνέβαιναν και πιστεύω πως είναι το αποτέλεσμα της μείξης τόσο διαφορετικών ανθρωπων. Και όχι μόνον.
Όταν έχεις έναν αξιοπρεπή μισθό, έχεις τη δυνατότητα της επιλογής να πας για το χόμπι σου ή τη γυμναστική σου ή οτιδήποτε άλλο στον μπίθουλα, αλλά είσαι προετοιμασμένος για το οτιδήποτε ή να πληρώσεις κάτι παραπάνω για να πας κάπου καλύτερα.
Όταν αναγκάζεσαι να πάρεις pass, δεν έχεις αυτήν την επιλογή. Στέκεσαι μαζί με κάθε καρυδιάς καρύδι και ανέχεσαι διάφορα.
Μας φτωχοποιούν και ρίχνουν και το επίπεδό μας, ως ανθρώπους.