Rakomelofronas έγραψε: 15 Δεκ 2023, 08:53
Πλέον υπάρχει μια τάση επανεμφάνισης του ελληνοκεντρισμού αλλά αρκετά διαφοροποιημένη σε σχέση με παλιά. Οι "νέοι ελληνοκεντρικοί" παίζουν κυρίως σε δικό τους, κλειστό κοινό κάπου στο διαδίκτυο, ενώ ταυτόχρονα έχει χαθεί το δέλεαρ της "κρυφής γνώσης" που υποτίθεται ότι πρόσφεραν τα ελληνοκεντρικά βιβλία: η τάση πλέον είναι να κατακλύζεσαι από πηγές, όχι να τις ψάχνεις σε παλαιοβιβλιοπωλεία και βιντεοκασέτες. Οι νέοι Γεωργιάδηδες πιθανότατα θα είναι γιουτιούμπερς ή ράμπλερς του σήμερα.
Συμφωνώ. Αυτό κάνει μπάμ εξ άλλου, και με την πιο πρόχειρη ματιά.
Αυτό που παρατηρώ σαν καινούργιο, και δεν είμαι σίγουρος από που πηγάζει, δλδ αν έχει γκουρού ή απλά είναι σημείοτων καιρών, είναι το εξής:
Ανάμεσα σε μιλένιαλς κυρίως, με όλην την διαθεσιμότητα ψηφιακών υποβοηθημάτων, και των ακρως κακόγουστων αρχαιων αναπαραστάσεων, φτιαγμένων στο Midjourney και στο Unreal Engine που στολιζουν της κατακλυσμιαίες πηγές που ανέφερες (βριζοντας συνάμα τους άξεστους κουτόφραγκους που τα δημιούργησαν

) εμφανίζεται και μια ιδιάζουσα χαμερπής συμπεριφορά:
Η ταύτιση του οτιδήποτε γελοιοποιεί τις αρλούμπες τους με "ασέβεια" προς "τα ιερά του γένους"!!! Η ψυχολογία αυτών των ατόμων είναι αιφνιδιαστικά δουλοπρεπής, και θυμίζει αναγνωστικό α' Δημοτικού επι χούντας: Η οικογένεια Χωραφα στην Εθνική Εορτή.
Έχει βέβαια κάποιο γέλιο να βλέπεις τους θιασώτες του Ελεύθερου και Αγέροχου Ελληνικού Πνεύματος (TM) να στήνουν κωλαράκι σαν παπαδοπαίδι στο Βατοπέδι, αλλά εγώ αναρωτιέμαι αν όλα αυτά έχουν κάποια πηγή, και κάποιος "πνευματικός" που δεν έχουμε δει ακόμα πρόκεται να σκάσει μύτη σε λίγο.
Βέβαια αυτή η γλοιώδης ψυχοσύνθεση υπήρχε και λίγο στο παλιό, καλό ΥΣΕΕ, αλλά έχω την εντύπωση οτι κάπου, προσφατα έχει ενταθεί. Το έχει προσέξει άλλος;