!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Πόσο έχει ξεφύγει η κατάσταση; πόσο;

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
Chilloutbuddy
Phorum.gr user: Chilloutbuddy

Re: Πόσο έχει ξεφύγει η κατάσταση; πόσο;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Chilloutbuddy »

foscilis έγραψε: 09 Αύγ 2023, 17:50
EKPLIKTIKOS έγραψε: 09 Αύγ 2023, 17:30
Αρχέλαος έγραψε: 09 Αύγ 2023, 11:49 To τσιμέντο του κέντρου δεν προσφέρει τίποτα. Το ότι τα έχει όλα κοντά δεν μου λέει κάτι. Εκτός αν κάποιος δεν έχει ΙΧ, πάντως και στην Παιανία για παράδειγμα, με το 308 βγαίνει Νομισματοκοπείο ή με το ΚΤΕΛ Ανατολικής Αττικής.
Απλώς, υπολογίζει διαφορετικά το χρόνο.

Ιδίως για οικογένειες είναι πολύ καλύτερα τέτοιες περιοχές μακριά από το τσιμέντο.
Όταν λέμε όλα βασικά εννοούμε κατά βάση τη δουλειά μας, δικέ μου. Αν εγώ με τη μετακίνηση από και προς τη δουλειά θέλω άλλες 3 ώρες στην ξεφτίλα κ δουλεύω κ 9-10 ώρες, πότε θα δω το παιδί μου, ρε τυπε: μέχρι να γυρίσω σπίτι θα έχει κοιμηθεί. Τώρα με το μεκανακι είμαι σπίτι τσακ μπαμ :102:
Εξαρτάται πού δουλεύεις, π.χ. Παιανία Μαρούσι δεν είναι καθόλου 3 ώρες, είναι 15 χιλιόμετρα, ένα χλμ λιγότερο απ' ό,τι Νέα Σμύρνη - Μαρούσι και σε σαφώς πιο άδειους δρόμους. Το commuting είναι πιο εύκολο από τις αραιοκατοικημένες περιοχές. Η αυξημένη ανάγκη για ΙΧ που λέει ο Αρχέλαος αφορά πιο μικρά πράγματα, ξερωγω ο φούρνος μπορεί να είναι 1 χλμ.
όταν ακούω αθηναίο να γκρινιάζει για αποστάσεις γελάω και κλαίω μαζί :lol: :a040:
Εικόνα

δε γεμίζετε ταξί
Δοξάκης αν έπαιζε σήμερα θα ήταν 6ος παίκτης άνετα σε μεσαία ομάδα Nba. :blm:
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

Λοξίας έγραψε: 09 Αύγ 2023, 17:11
Αρχέλαος έγραψε: 09 Αύγ 2023, 11:49 To τσιμέντο του κέντρου δεν προσφέρει τίποτα. Το ότι τα έχει όλα κοντά δεν μου λέει κάτι. Εκτός αν κάποιος δεν έχει ΙΧ, πάντως και στην Παιανία για παράδειγμα, με το 308 βγαίνει Νομισματοκοπείο ή με το ΚΤΕΛ Ανατολικής Αττικής.
Απλώς, υπολογίζει διαφορετικά το χρόνο.

Ιδίως για οικογένειες είναι πολύ καλύτερα τέτοιες περιοχές μακριά από το τσιμέντο.
Μακάρι να το καταλάβαινα οι πολλοί αυτό...
:+1:
Εδώ που τα λέμε, αν το αντίπαλο δέος στο "τσιμέντο του κέντρου" είναι η μετακίνηση με ΚΤΕΛ ή γραμμές λεωφορείων, άντε γεια. Μόνον το μετρό, είναι λύση. Στην τελική, μια χαρά περιοχές έχει ακόμη και για οικογένειες με παιδιά το κέντρο σε κάποια σημεία. Το ζητούμενο σ' αυτές τις περιπτώσεις είναι να μπορείς να μετακινείσαι για τις βασικές ανάγκες (ψώνια, σχολεία, γυμναστήρια, περίπατο, διασκέδαση κλπ) χωρίς μεταφορικό μέσο. Ακόμη και ο χρόνος για τις αποστάσεις που πρέπει να διανύει κάποιος για την εργασία του, είναι σημαντικές για την ποιότητα ζωής του.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
vag_el
Phorum.gr user: vag_el

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vag_el »

ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: 09 Αύγ 2023, 11:00
ΟΥΤΙΣ έγραψε: 09 Αύγ 2023, 10:57
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: 09 Αύγ 2023, 10:55 Φίλος μου με δύο παιδιά ψάχνει σπίτι στη περιοχή του Παγκρατίου για να νοικιάσει. Βρίσκει σπίτια ~75 τμ το λιγότερο στα 650 ευρώ. Η πιο σύνηθης τιμή ενοικίου που βρίσκει είναι περίπου 800 ευρώ. Δεν υπάρχει τίποτα πιο χαμηλά. Μιλάμε για Παγκράτι, όχι για Γλυφάδα. Τι γίνεται ρε μάγκες; Τι στρέβλωση είναι αυτή; Αύξηση των ενοικίων την στιγμή που δεν υπάρχει αύξηση των μισθών; πώς θα τα βγάλει πέρα μια οικογένεια τεσσάρων ανθρώπων αν πρέπει να πληρώνει στην καλύτερη 650 ευρώ το μήνα μόνο για το ενοίκιο; Ο άνθρωπος έχει απογοητευτεί πλήρως. Έχει αρχίσει να εξετάζει το ενδεχόμενο της μετανάστευσης. Να δω ποιος θα μείνει στη χώρα να δουλέψει στο τέλος.
Όποιος δεν προσαρμόζεταιαντέχει, πεθαίνει φεύγει.
φιχεδ
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος vag_el την 09 Αύγ 2023, 18:34, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
όλοι μαζί γινήκαμε συρφετός,
γυρεύοντας ομοιοκαταληξία
μια τόσο ευγενικιά φιλοδοξία
έγινε της ζωής μας ο σκοπός

Κ.Καρυωτάκης
Άβαταρ μέλους
Green Dragon
Phorum.gr user: Green Dragon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Green Dragon »

Chilloutbuddy έγραψε: 09 Αύγ 2023, 18:25
EKPLIKTIKOS έγραψε: 09 Αύγ 2023, 17:30

Όταν λέμε όλα βασικά εννοούμε κατά βάση τη δουλειά μας, δικέ μου. Αν εγώ με τη μετακίνηση από και προς τη δουλειά θέλω άλλες 3 ώρες στην ξεφτίλα κ δουλεύω κ 9-10 ώρες, πότε θα δω το παιδί μου, ρε τυπε: μέχρι να γυρίσω σπίτι θα έχει κοιμηθεί. Τώρα με το μεκανακι είμαι σπίτι τσακ μπαμ :102:
Εξαρτάται πού δουλεύεις, π.χ. Παιανία Μαρούσι δεν είναι καθόλου 3 ώρες, είναι 15 χιλιόμετρα, ένα χλμ λιγότερο απ' ό,τι Νέα Σμύρνη - Μαρούσι και σε σαφώς πιο άδειους δρόμους. Το commuting είναι πιο εύκολο από τις αραιοκατοικημένες περιοχές. Η αυξημένη ανάγκη για ΙΧ που λέει ο Αρχέλαος αφορά πιο μικρά πράγματα, ξερωγω ο φούρνος μπορεί να είναι 1 χλμ.
όταν ακούω αθηναίο να γκρινιάζει για αποστάσεις γελάω και κλαίω μαζί :lol: :a040:
Εικόνα

δε γεμίζετε ταξί
Η απόσταση είναι σχετική. Έχει η Μελβούρνη την κίνηση της Αθήνας; Γιατί εδώ σε ώρα ψιλοαιχμής για να πας από Χαλάνδρι Νέα Σμύρνη θέλεις περισσότερη ώρα από το να πας από Αθήνα Κόρινθο που είναι 80 χλμ.
Άβαταρ μέλους
Chilloutbuddy

άσε με ρε με τις ώρες αιχμής σας λολ
άλλαξα προάστιο από δυτικά σε ανατολικά και ότι φίλους είχα κάνει δεν τους ξαναείδα ποτε :lol:
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Chilloutbuddy την 09 Αύγ 2023, 18:38, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Green Dragon έγραψε: 09 Αύγ 2023, 18:32
Chilloutbuddy έγραψε: 09 Αύγ 2023, 18:25

Εικόνα

δε γεμίζετε ταξί
Η απόσταση είναι σχετική. Έχει η Μελβούρνη την κίνηση της Αθήνας; Γιατί εδώ σε ώρα ψιλοαιχμής για να πας από Χαλάνδρι Νέα Σμύρνη θέλεις περισσότερη ώρα από το να πας από Αθήνα Κόρινθο που είναι 80 χλμ.
Ισχύει. Και ακριβώς γι' αυτό λέω ότι μόνον η κοντινή στάση μετρό μετράει :) για τις μεγάλες αποστάσεις. Γιατί αν πιάσεις Κηφισίας ή Μεσογείων, άντε γεια.

Παίζει φυσικά και η παλιομοδίτικη νοοτροπία του "καβάλα παν στην εκκλησιά, καβάλα προσκυνάνε" ανεξαρτήτως του χρόνου που πρέπει να διανύσει το... άλογο, έτσι; :lol:
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
Green Dragon

Chilloutbuddy έγραψε: 09 Αύγ 2023, 18:36 άσε με ρε με τις ώρες αιχμής σας λολ
Ε πες ντε τι παίζει εκεί! Αυτό περιμένω ν' ακούσω για να μπορώ να κάνω σύγκριση.

Και σχεδόν όλοι στις δουλειές τους πηγαίνουν σε ώρες αιχμής και επιστρέφουν σε ώρες αιχμής αφού τα ωράρια είναι συγκεκριμένα (ΕΥΤΥΧΩΣ δεν ανήκω σ' αυτήν την τεράστια κατηγορία και χρησιμοποιώ τις κενές ώρες όσο το δυνατόν περισσότερο για τις μετακινήσεις μου που είναι πολλές).
Άβαταρ μέλους
Green Dragon

ΓΑΛΗ έγραψε: 09 Αύγ 2023, 18:37 Ισχύει. Και ακριβώς γι' αυτό λέω ότι μόνον η κοντινή στάση μετρό μετράει :) για τις μεγάλες αποστάσεις. Γιατί αν πιάσεις Κηφισίας ή Μεσογείων, άντε γεια.

Παίζει φυσικά και η παλιομοδίτικη νοοτροπία του "καβάλα παν στην εκκλησιά, καβάλα προσκυνάνε" ανεξαρτήτως του χρόνου που πρέπει να διανύσει το... άλογο, έτσι; :lol:
Από την Μεσογείων δεν έχω παράπονο, είναι πολύ περιορισμένες οι ώρες που κολλάει και πάλι δεν κολλάει και τόσο. Η Κηφισίας είναι ο χειρότερος κεντρικός δρόμος των βορείων, χρειάζεται επειγόντως γραμμή μετρό.
Άβαταρ μέλους
Sol

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Sol »

ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: 09 Αύγ 2023, 14:50
Sol έγραψε: 09 Αύγ 2023, 14:17 Πλέον οι μεγάλοι μονοπωλιακός ομιλοι ρηαλ εστεητ κάνουν επενδύσεις σε ακίνητα όχι για να τα πάρει κάποιος να μείνει αλλά για να τα πουλήσουν σε 2-10 χρόνια επομένως υπάρχει ένα χρηματιστηριο ανάμεσα σε αυτούς τους ομίλους που οι μικροί παίχτες με 5-50 ακίνητα είναι απλά μια στεφανη και νοικιάζουν στις οικογένειες ακόλουθο τα τους νόμους του χρηματηστηριου που ορίζουν οι μονοπωλιακός όμιλοι του ρηαλ εστεητ. Οπότε μάγκες εκεί είναι η ρίζα του προβλήματος.
μικροί παίχτες με 50 ακίνητα; :smt017
μπορεί να είναι και μεσσαίοι, εδώ το 50 εννοείται νομίζω π.χ. 50 καταστήματα-διαμμερίσματα-βίλες δεν ξέρω ακριβώς που μπορεί να είναι συγκεντρωμενα σε μια γεωγραφική περιοχή σε αντιδιαστολή με έναν όμιλο που μπορεί να έχει έως ξενοδοχειακά συγκροτήματα ή μετοχές τους σε μεσόγειο ή καμια 15 χώρες ή ολόκληρη χώρα και να τα αγοροπουλάει ως χρηματηστηριακά προιόντα.
Λαέ μη σφίξεις άλλο το ζωνάρι

Τέμπη: Το πένθος είναι ταξικό και του λαού μαράζι
Άβαταρ μέλους
Chilloutbuddy

Green Dragon έγραψε: 09 Αύγ 2023, 18:39
Chilloutbuddy έγραψε: 09 Αύγ 2023, 18:36 άσε με ρε με τις ώρες αιχμής σας λολ
Ε πες ντε τι παίζει εκεί! Αυτό περιμένω ν' ακούσω για να μπορώ να κάνω σύγκριση.

Και σχεδόν όλοι στις δουλειές τους πηγαίνουν σε ώρες αιχμής και επιστρέφουν σε ώρες αιχμής αφού τα ωράρια είναι συγκεκριμένα (ΕΥΤΥΧΩΣ δεν ανήκω σ' αυτήν την τεράστια κατηγορία και χρησιμοποιώ τις κενές ώρες όσο το δυνατόν περισσότερο για τις μετακινήσεις μου που είναι πολλές).
Ε τι περιμένεις να παίζει; η πόλη έχει διπλάσια αυτοκίνητα απ'την αθήνα και το πρωί όλοι θέλουν να πάνε στο κέντρο, αν μπλεχτείς σ'αυτό το κουβάρι τον ήπιες στερεοφωνικά. Τουλάχιστον στην Αθήνα κάποιοι δουλεύουν Μαρούσι, κάποιοι κέντρο, κάποιοι Πειραιά, μοιράζεται ο κόσμος
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Green Dragon έγραψε: 09 Αύγ 2023, 18:41
ΓΑΛΗ έγραψε: 09 Αύγ 2023, 18:37 Ισχύει. Και ακριβώς γι' αυτό λέω ότι μόνον η κοντινή στάση μετρό μετράει :) για τις μεγάλες αποστάσεις. Γιατί αν πιάσεις Κηφισίας ή Μεσογείων, άντε γεια.

Από την Μεσογείων δεν έχω παράπονο, είναι πολύ περιορισμένες οι ώρες που κολλάει και πάλι δεν κολλάει και τόσο. Η Κηφισίας είναι ο χειρότερος κεντρικός δρόμος των βορείων, χρειάζεται επειγόντως γραμμή μετρό.
Και η Βουλιαγμένης στα νότια. Γενικώς, όπου βλέπεις διπλές και τριπλές αριθμήσεις σε κεντρικούς δρόμους, οι διαδρομές είναι περιπετειώδεις. :lol:
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
Chilloutbuddy

Η κηφισίας λέει :lol:
Imperium

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Imperium »

dna replication έγραψε: 09 Αύγ 2023, 17:24 ετσι λενε οι πωλητές δανειων στις αγγλικές τράπεζες στα νέα ζευγάρια: το πρώτο βήμα στο housing ladder είναι πολύ σημαντικό!
Βεβαια βασιζονται στην παραδοχή οτι η αξία των ακινητων θα ανεβαινει συνεχώς πάνω απο τον πληθωρισμό
Και προς το παρόν μάλλον ισχύει.
Όχι μόνο Αγγλία, αλλά και Ελλάδα σιγα-σιγά.
Άμα ο άλλος φτύσει αίμα για την πρώτη στέγη, καθόλου δεν τον χαλάει οτι με τον πληθωρισμό το ακίνητό του παίρνει 50% ταπάνω του!
Ο απέξω, βλέποντας οτι πάει, σαλπάρει το τραίνο, και κινδυνεύει να χάσει την ευκαιρία, μπαίνει σε full FOMO mode και στηρίζει/χειροτερεύει την κατάσταση. Ε, τί να κάνει; Να πάει να ζήσει κάτω από καμιά γέφυρα, ή να μείνει με το νοίκι που θέλει δυο μισθούς;

Ή θα στριμωχθεί (πχ συναιτερική αγορά), ή θα πάρει τίποτα μάπα δάνεια τύπου οτι αγοράζει το μισό σπίτι αλλά στο άλλο μισό μένει με το νοίκι (ναι, κι αυτά υπάρχουν πια, σύντομα και στην δική σας πόλη) κοροιδεύοντας τον εαυτό του οτι ανεβαινει στο housing ladder.

Πληρώνεις για να μένεις, δηλαδή, αλλά και με την ψευδαίσθηση οτι είσαι μελλοντικός εκατομυριούχος.

Βέβαια, κάποιοι έχουν ζήσει και τισ παλιές καλές μέρες του negative equity, τότε που οι τόκοι πήγαν 15%, και οι ιδιωκτήτες επέστρεφαν τα κλειδιά του σπιτιού στην ταχυδρομική θυρίδα της τράπεζας, και πάλι βγαίναν να χρωστάνε... Thatcherικοί παράδεισοι, θα επιστρέψουν ποτέ άραγες;;;
Άβαταρ μέλους
Bill Hicks

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Bill Hicks »

ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: 09 Αύγ 2023, 18:16
Bill Hicks έγραψε: 09 Αύγ 2023, 17:31
talaipwros έγραψε: 09 Αύγ 2023, 11:23 Τελικα πηρε τηλεφωνο να το κλεισει το παλατακι στα 430;
εγώ θα πήγαινα για το 500κακι κι ας έχει λίγο μούχλα στην αυλίτσα του. ένα damp proof κι ένα βαψιματάκι κι είσαι βασιλιάς. :smt033
δεν είναι 500αράκι τελικά, είναι 600αράκι
τότε θέλω την αυλίτσα σενιαρισμένη, αλλιώς νο ντηλ.
I have taken drugs before and I had a real good time... didn’t murder anybody, didn’t rob anybody, didn’t rape anybody... didn’t lose ONE fuckin’ job, laughed my ass off... and went about my day! :smt033
Άβαταρ μέλους
Bill Hicks

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Bill Hicks »

Otto Weininger έγραψε: 09 Αύγ 2023, 18:21
Το Λονδίνο, πέρα από ζώνη 1 άντε και 2, είναι σαν τα στενά της Ομόνοιας από ανθρώπους.
:smt005:
I have taken drugs before and I had a real good time... didn’t murder anybody, didn’t rob anybody, didn’t rape anybody... didn’t lose ONE fuckin’ job, laughed my ass off... and went about my day! :smt033
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”