Φουρτούνα λένε την ξαδέρφη μου στο επίθετο. Άλλη ξαδέρφη μου ονόματι Ξένια είχε συμμαθήτρια στο σχολείο Ξακουστή Τρομπέτα και μια άλλη που λεγόταν Ποθητή ΦέταGherschaagk έγραψε: 17 Σεπ 2022, 21:27Ξακουστή Φουρτούνα όμως δεν είχες.ST48410 έγραψε: 17 Σεπ 2022, 21:21 Είχα στο σχολείο μια Βελούδω και μια Σεβαστή. Την καημένη τη Βελούδω πάντα την φώναζαν με το ουδέτερο άρθρο.
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Νεόκοπα ονόματα, αυτή η μάστιγα
- Green Dragon
- Phorum.gr user: Green Dragon
Re: Νεόκοπα ονόματα, αυτή η μάστιγα
- Gherschaagk
- Συντονίστρια
Δεν αρέσει στους Γλυφαδιώτες γονείς, πολύ συνηθισμένο.ΓΑΛΗ έγραψε: 17 Σεπ 2022, 21:24Συμφωνώ.Green Dragon έγραψε: 17 Σεπ 2022, 21:15Όσο συνηθισμένο και να είναι το Μαρία είναι πολύ ωραίο όνομα.Gherschaagk έγραψε: 17 Σεπ 2022, 21:10 Εγώ πάντως ξέρω μια Μαρία που την φωνάζουν Μάϊρα γιατί το Μαρία, που είναι της γιαγιάς παρεπιπτόντως (από τη μεριά της μαμάς, δεν παίζει κόντρα πεθεράς - νύφης δλδ), είναι πολύ συνηθισμένο και δεν το ήθελαν οι γονείς.
Κι έχω τον άντρα μου που λέει κάθε τόσο πως μάειρα φωνάζουν στο χωριό του τον μάγειρα.
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
Όχι. Έχω Δουλάκη. Δεν ξέρω αν συνηθίζεται σε συγκεκριμένη περιοχή.Gherschaagk έγραψε: 17 Σεπ 2022, 21:27Ξακουστή Φουρτούνα όμως δεν είχες.ST48410 έγραψε: 17 Σεπ 2022, 21:21 Είχα στο σχολείο μια Βελούδω και μια Σεβαστή. Την καημένη τη Βελούδω πάντα την φώναζαν με το ουδέτερο άρθρο.
- Gherschaagk
- Συντονίστρια
Ακριβή Σιγκουνα;Green Dragon έγραψε: 17 Σεπ 2022, 21:29Φουρτούνα λένε την ξαδέρφη μου στο επίθετο. Άλλη ξαδέρφη μου ονόματι Ξένια είχε συμμαθήτρια στο σχολείο Ξακουστή Τρομπέτα και μια άλλη που λεγόταν Ποθητή ΦέταGherschaagk έγραψε: 17 Σεπ 2022, 21:27Ξακουστή Φουρτούνα όμως δεν είχες.ST48410 έγραψε: 17 Σεπ 2022, 21:21 Είχα στο σχολείο μια Βελούδω και μια Σεβαστή. Την καημένη τη Βελούδω πάντα την φώναζαν με το ουδέτερο άρθρο.![]()
![]()
![]()
Για τον ίδιο λόγο που δίνουμε και το όνομα Ηρακλής, αν και σκότωσε ο ίδιος τα παιδιά του.Beria έγραψε: 17 Σεπ 2022, 21:25Γιατί δίνουμε το όνομα ενός τύπου που σκότωσε τον θείο του (η γυναίκα του κι αυτός έπεισαν τις κόρες του θείου του να τον διαμελίσουν και να τον φάνε), παντρεύτηκε τη Μήδεια, που σκότωσε τα παιδιά της ...Green Dragon έγραψε: 17 Σεπ 2022, 21:20Μια χαρά είναι το Ιάσονας, δεν καταλαβαίνω γιατί ξενίζει κάποιους. ΚSpAcE_PaNtHeR έγραψε: 17 Σεπ 2022, 21:18 Εμένα με λένε Ιάσονα πάντως και χαίρομαι πολύ που δεν με ονομάσανε Θοδωρή που λέγανε τον παππού μου τον συγχωρεμενο
Δεν το λες και πολύ αισιόδοξο όνομα
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Σε αυτές τις περιπτώσεις θέλουν ξύλο οι γονείς.Green Dragon έγραψε: 17 Σεπ 2022, 21:29Φουρτούνα λένε την ξαδέρφη μου στο επίθετο. Άλλη ξαδέρφη μου ονόματι Ξένια είχε συμμαθήτρια στο σχολείο Ξακουστή Τρομπέτα και μια άλλη που λεγόταν Ποθητή ΦέταGherschaagk έγραψε: 17 Σεπ 2022, 21:27Ξακουστή Φουρτούνα όμως δεν είχες.ST48410 έγραψε: 17 Σεπ 2022, 21:21 Είχα στο σχολείο μια Βελούδω και μια Σεβαστή. Την καημένη τη Βελούδω πάντα την φώναζαν με το ουδέτερο άρθρο.![]()
![]()
![]()
- SpAcE_PaNtHeR
Ακούγεται χωριάτικο
- Green Dragon
Gherschaagk έγραψε: 17 Σεπ 2022, 21:30Ακριβή Σιγκουνα;Green Dragon έγραψε: 17 Σεπ 2022, 21:29 Φουρτούνα λένε την ξαδέρφη μου στο επίθετο. Άλλη ξαδέρφη μου ονόματι Ξένια είχε συμμαθήτρια στο σχολείο Ξακουστή Τρομπέτα και μια άλλη που λεγόταν Ποθητή Φέτα![]()
![]()
![]()
- Sid Vicious
Και Οθωνας και Ρωμυλος και Φερενικη που δεν ηταν πολυ συνηθισμενα θυμαμαι απο παιδια στο σχολειοGreen Dragon έγραψε: 17 Σεπ 2022, 21:02Sid Vicious έγραψε: 17 Σεπ 2022, 16:23Αυτα τα ονοματα επαιζαν και παλια, δεν ειναι νεοκοπα, απο το δημοτικο ακομα ειχα συμμαθητες και συμμαθητριες Νεστορα, Τρυφωνα, Οδυσσεα, Ιωσηφινα κσι ΘωμαηGherschaagk έγραψε: 17 Σεπ 2022, 15:55 Εμείς πάντως είχαμε μέχρι πέρυσι στο σχολείο Ιάσονα και Νέστορα και κάποτε στην παιδίατρο είχαμε γνωρίσει και μια Ιωσηφίνα. Στον παιδικό είχαμε Τρύφωνα και Οδυσσέα και Θωμαή και Πασχαλίνα και Φαίη.
Τον ρωτήσαμε κάποτε αν παίζει με την Φαίη και μας είπε πως είναι πολύ καλό αγοράκι ο Φαίης αλλά δεν πολυπαίζουν. Έκλαψα εκείνη την ημέρα.![]()
Μάλλον ο Ερμής έπεσε σε συναστρία, έτυχε να συμπέσουν πολλά ασυνήθηστα. Δεν έχω παρατηρήσει κάποια μεταβολή όλα αυτά τα χρόνια. Είχα συμμαθητή Αδόλφο στο δημοτικό και ήταν από τον παππού, καμία σχέση με θαυμαστές του Χίτλερ κλπ. Και Κοραλλία είχα, που αναφέρθηκε πιο πριν, επίσης Αλίκη που σπάνια το ακούς.
Στο φροντιστήριο αγγλικών υπήρχε Ιάκωβος, Ροβέρτος και Κερασιά.
Στην δε σχολή βαριέμαι να τα γράψω αλλά μπορεί να το κάνω πιο αργά για την φάση.
yet say this to the Possum: a bang, not a whimper,
with a bang not with a whimper,
To build the city of Dioce whose terraces are the colour of stars
- Green Dragon
Αυτό δεν το έχω ξανακούσει.ST48410 έγραψε: 17 Σεπ 2022, 21:30 Όχι. Έχω Δουλάκη. Δεν ξέρω αν συνηθίζεται σε συγκεκριμένη περιοχή.
- Gherschaagk
- Συντονίστρια
Να φωνάζει ο παππούς Ναπολεοντάκο, Μαριούλη, ελάτε να φάτεεεε!! Στο πάρκο.ΓΑΛΗ έγραψε: 17 Σεπ 2022, 21:22Το να γίνουν Πάνος, Χρίστος, Χάρης τα Παναγιώτης, Χριστόδουλος, Χαράλαμπος, δεν είναι κακό. Αντιθέτως.Naida έγραψε: 17 Σεπ 2022, 21:00 Εμένα μ αρέσουν απλά ονόματα. Και είναι κάποια που μου κάνουν κλικ. Αλλά ωραίο είναι να ακούγονται και τα πιο σπάνια. Αυτό που δεν μ αρέσει είναι μερικά που τα κόβουν.
Αγαπημένο αντρικό όνομα Θωμάς![]()
Το να γίνουν Ρούλης, Κούλης, Λάκης τα Δημήτρης, Κυριάκος, Μιχαήλ, δεν είναι επίσης κακό, είναι αστείο.
- Sid Vicious
Το Καλλιοπη ειναι πολυ ωραιο ονομαΤζιτζιμιτζιχότζιρας έγραψε: 17 Σεπ 2022, 20:40Η Καλλιόπη εκτός που έχει ταυτιστεί με θείες και την τουαλέτα στον στρατό είναι κακοηχη στα νεοελληνικά.ΓΑΛΗ έγραψε: 17 Σεπ 2022, 20:28Ακριβώς, γι' αυτό έβαλα αυτά τα δύο ονόματα.Τζιτζιμιτζιχότζιρας έγραψε: 17 Σεπ 2022, 20:19
Δε βρίσκω κάποιο από αυτά εξτριμ, απλά κάποια είναι κάπως ...είτε θειτσικα (Καλλιόπη, Πελαγία) είτε θα ακούγονταν παρατερα αν δεν υπήρχε αντίστοιχος παππούς ή κάποια ιστορία πίσω από αυτά (πχ Ιάκωβος, Σοφοκλής)
Τώρα γιατί...δεν είμαι απόλυτος. Ίσως γιατί δεν είναι ιδιαίτερα ευηχα, είτε δεν είναι ονόματα θεών/ηρώων.
Επειδή από κάποιους θεωρούνται θειΐτσικα, ενώ είναι όμορφα ονόματα.
Και δεν είναι τα μόνα.
Οπότε, κάτι άλλο συμβαίνει.
Αν προσφερόταν όπως πριν 2500 χρόνια, με μακρύ λάμδα και σαφώς ξεχωρισμενο το ι και όχι με αυτό το λjιό, ίσως ήταν καλλίτερη
yet say this to the Possum: a bang, not a whimper,
Το Μαρια-Ολιβια παιζει αρκετα παντως.
ΓΑΛΗ έγραψε: 09 Φεβ 2021, 16:09 Προσωπικώς, βρίσκω πολύ πιο γελοία -και σε κάποιο βαθμό επίσης γραφική- τη μεταξωτή θολούρα του σοβαροφανούς λόγου.
Μέχρι το '70 επίσης ήταν πολύ συνηθισμένες οι αρβανίτικες εκδοχές των ελληνικών ονομάτων
ο Κόλιας (Νίκος)
ο Λιόλιος (Στέλιος, συχνά και ο Γιώργος)
ο Κίτσος (Χρήστος)
ο Τάσης (Αναστάσιος)
κα
είναι πολλά χρόνια που έχουν εξαφανιστεί. Μόνο σε ελληνικές ταινίες τα ξανασυναντάς
ο Κόλιας (Νίκος)
ο Λιόλιος (Στέλιος, συχνά και ο Γιώργος)
ο Κίτσος (Χρήστος)
ο Τάσης (Αναστάσιος)
κα
είναι πολλά χρόνια που έχουν εξαφανιστεί. Μόνο σε ελληνικές ταινίες τα ξανασυναντάς
gassim έγραψε: 07 Σεπ 2021, 14:12 Ωρες είναι τώρα να οικειοποιηθεί η αριστερά και την Γαλλική επανάσταση.
- Green Dragon
Ρωμύλος είναι ο γιος του οδοντιάτορυ μου.Sid Vicious έγραψε: 17 Σεπ 2022, 21:33 Και Οθωνας και Ρωμυλος και Φερενικη που δεν ηταν πολυ συνηθισμενα θυμαμαι απο παιδια στο σχολειο
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 35 Απαντήσεις
- 11427 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Imperium
-
- 103 Απαντήσεις