!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Fuck off Bruce Dickinson

Νέες κυκλοφορίες, προτάσεις για νέα ακούσματα, κριτικές
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Στα νήματα της ενότητας που βάζετε μουσικά βίντεο, παρακαλούμε να περιοριστείτε σε 1 ή το πολύ 2 βίντεο ανά ποστ, για να μην υπερφορτώνονται οι browsers.
Άβαταρ μέλους
Πορφύριος Εξαρχίδης
Phorum.gr user: Πορφύριος Εξαρχίδης

Re: Fuck off Bruce Dickinson

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πορφύριος Εξαρχίδης »

Sid Vicious έγραψε: 19 Ιούλ 2022, 12:10
Πορφύριος Εξαρχίδης έγραψε: 19 Ιούλ 2022, 11:59
Sid Vicious έγραψε: 19 Ιούλ 2022, 11:52
Ελα υπερβολες, το Killers στελνει τον Τσαικοφσκι ξανα στο σχολειο να μαθει τι ειναι μουσικη
Πάλι με αυτές τις άγονες συγκρίσεις. Δε θα συγκρίνουμε τον Τσαικόφσκι με τους μέιντεν. Είναι σα να συγκρίνεις το σάντουίτς σου με τα γκούντις. Απλά δε γίνεται.
Ok αλλαζω τον Τσαικοφσκι με αυτη την υπερεκτιμημενη αηδια που λεγεται pink floyd. Η αληθεια ειναι πως λιγα πραγματα φτανουν την μουσικη αρτιοτητα και μεγαλοσυνη του Killers, το βαζω ανετα μαζι με αλλα μουσικα αριστουργηματα οπως η 5η του Μπετοβεν και το Troops of Tomorrow των Exploited
Ωχ θεέ μου. Δεν θα υποβάλλω τον εαυτό μου στο βασανιστήριο να το ακούσω. Θα πω μόνο για το alexander the great που φαίνεται ότι καβλώνει πολλούς εδώ μέσα. Όταν θα γδύσεις το τραγούδι απ' όλες τις κιθάρες, τα ριφ, τα τύμπανα, τις τσιρίδες. Αυτό που μένει είναι μια ασύνδετη μαλακία με στίχους που φαίνεται να τους έχει γράψει δεκαπεντάχρονο αφού έριξε μια ματιά στο βιβλίο ιστορίας της 5ης δημοτικού. Η μουσική δε είναι βαρετή και επαναλαμβανόμενη. Μου άρεσαν οι πινκ φλοιντ και νομίζω πως τα τραγούδια τους κρατάνε ακόμα καλά στον χρόνο αν και πλέον δεν τους ακούω. Όταν θα επιχειρήσεις να τα γδύσεις απ' όλα τα εφέ, τα ριφ τα τύμπανα, τις φωνές, θα ανακαλύψεις πως αυτό που μένει, η μουσική, οι στίχοι, είναι ακόμα καλά. Πάρε ξερωγω το time ή το wish you were here. Έγραψαν βέβαια πολλές μαλακίες μα δεν έχει σημασία. Αυτοί έγραψαν και καλά τραγούδια.
Επίσης δε ξέρω πόσοι είχατε πάει στο the wall στην Αθήνα πριν καμιά 10ρια χρόνια αλλά εκείνη ήταν συναυλία. Εκείνη ήταν παράσταση που άξιζε τα λεφτά της. Όχι μαλακίες για να σου τρώνε τα λεφτά. Σοβαρή δουλειά.
Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης »

Καλά οι στίχοι στο Alexander είναι απλά μια αφήγηση, τίποτα το ιδιαίτερο. Μουσικά ειναι πολύ καλό, ειδικά στο instrumental κομμάτι του, είναι αριστούργημα. Pink Floyd ακούω πλέον μόνο από τα δεκάδες live που έχει ανεβάσει ο pablo flaming από 60ς αρχές 70ς. Τα άλμπουμ τα βαρέθηκα, αλλά οι ζωντανοί ψυχεδελικό αυτόσχεδιασμοί γαμουν.
Για μένα, το λοιπόν, το πιο εκπληκτικό,
πιο επιβλητικό, πιο μυστηριακό και πιο μεγάλο,
είναι ένας μπαχαλος που τον μποδίζουν να βαδίζει,
είναι ένας μπαχαλος που τον αλυσοδένουνε.
Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 »

Πορφύριος Εξαρχίδης έγραψε: 19 Ιούλ 2022, 12:27 Όταν θα γδύσεις το τραγούδι απ' όλες τις κιθάρες, τα ριφ, τα τύμπανα, τις τσιρίδες...
Αυτό το καταλαβαίνει μόνο όποιος έτσι τσαγκρουνίσει ένα όργανο και ξέρει έστω τα στοιχειώδη για συγχορδίες. Τον υπόλοιπο κόσμο τον εντυπωσιάζει τρομερά η χρήση εφέ, η παραμόρφωση στις κιθάρες, μια φωνή με γρέζι και το περιτύλιγμα με νεκροκεφαλές, επαναστατικά/αντικομφορμιστικά φούμαρα στο στίχο κλπ περιφερειακά στοιχεία.

Δεν νομίζω ότι μπορεί να γίνει κατανοητή η ουσία αυτού που λες ευρέως. Εκ των πραγμάτων δηλαδή δεν θα ήταν το κοινό τόσο εύκολα χειραγωγούμενο από το μάρκετιν αν συνέβαινε αυτό.
Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης

ST48410 έγραψε: 19 Ιούλ 2022, 12:34
Πορφύριος Εξαρχίδης έγραψε: 19 Ιούλ 2022, 12:27 Όταν θα γδύσεις το τραγούδι απ' όλες τις κιθάρες, τα ριφ, τα τύμπανα, τις τσιρίδες...
Αυτό το καταλαβαίνει μόνο όποιος έτσι τσαγκρουνίσει ένα όργανο και ξέρει έστω τα στοιχειώδη για συγχορδίες. Τον υπόλοιπο κόσμο τον εντυπωσιάζει τρομερά η χρήση εφέ, η παραμόρφωση στις κιθάρες, μια φωνή με γρέζι και το περιτύλιγμα με νεκροκεφαλές, επαναστατικά/αντικομφορμιστικά φούμαρα στο στίχο κλπ περιφερειακά στοιχεία.

Δεν νομίζω ότι μπορεί να γίνει κατανοητή η ουσία αυτού που λες ευρέως. Εκ των πραγμάτων δηλαδή δεν θα ήταν το κοινό τόσο εύκολα χειραγωγούμενο από το μάρκετιν αν συνέβαινε αυτό.
Ε ναι, οι μειντεν συγκρότημα του μάρκετινγκ κλασσικα, όλη μέρα τον Ντι αννο είχαν στην τηλεόραση να κάνει καραγκιοζιλικια.
Εντωμεταξυ αν γδύσεις τη μουσική από τη μουσική δε θα ακούγεται τίποτα. Οκ, χαίρω πολύ.
Άβαταρ μέλους
Beria
Συντονιστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Beria »

under έγραψε: 18 Ιούλ 2022, 18:58
Ερμής έγραψε: 18 Ιούλ 2022, 17:13 Το Trooper γαμάει ρε, μου θυμιζει πολύ οταν το είχαν πει οι Dream Theater to 2000 που περιμενα Maiden και δε τους ειδα.
Πολυ υπερτιμημενο εως και βαρετο.Οσο περναει ο καιρος τοσο κατεβαινει στις προτιμησεις μου.Υπαρχουν δεκαδες αλλα κομματια των maiden που ειναι πολυ ανωτερα.
Ο μπάρμπα Ροκάς :smt005:
gassim έγραψε: 07 Σεπ 2021, 14:12 Ωρες είναι τώρα να οικειοποιηθεί η αριστερά και την Γαλλική επανάσταση.
Άβαταρ μέλους
Sid Vicious

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Sid Vicious »

Πορφύριος Εξαρχίδης έγραψε: 19 Ιούλ 2022, 12:27
Πορφύριος Εξαρχίδης έγραψε: 19 Ιούλ 2022, 11:59

Πάλι με αυτές τις άγονες συγκρίσεις. Δε θα συγκρίνουμε τον Τσαικόφσκι με τους μέιντεν. Είναι σα να συγκρίνεις το σάντουίτς σου με τα γκούντις. Απλά δε γίνεται.
Ok αλλαζω τον Τσαικοφσκι με αυτη την υπερεκτιμημενη αηδια που λεγεται pink floyd. Η αληθεια ειναι πως λιγα πραγματα φτανουν την μουσικη αρτιοτητα και μεγαλοσυνη του Killers, το βαζω ανετα μαζι με αλλα μουσικα αριστουργηματα οπως η 5η του Μπετοβεν και το Troops of Tomorrow των Exploited
Ωχ θεέ μου. Δεν θα υποβάλλω τον εαυτό μου στο βασανιστήριο να το ακούσω. Θα πω μόνο για το alexander the great που φαίνεται ότι καβλώνει πολλούς εδώ μέσα. Όταν θα γδύσεις το τραγούδι απ' όλες τις κιθάρες, τα ριφ, τα τύμπανα, τις τσιρίδες. Αυτό που μένει είναι μια ασύνδετη μαλακία με στίχους που φαίνεται να τους έχει γράψει δεκαπεντάχρονο αφού έριξε μια ματιά στο βιβλίο ιστορίας της 5ης δημοτικού. Η μουσική δε είναι βαρετή και επαναλαμβανόμενη. Μου άρεσαν οι πινκ φλοιντ και νομίζω πως τα τραγούδια τους κρατάνε ακόμα καλά στον χρόνο αν και πλέον δεν τους ακούω. Όταν θα επιχειρήσεις να τα γδύσεις απ' όλα τα εφέ, τα ριφ τα τύμπανα, τις φωνές, θα ανακαλύψεις πως αυτό που μένει, η μουσική, οι στίχοι, είναι ακόμα καλά. Πάρε ξερωγω το time ή το wish you were here. Έγραψαν βέβαια πολλές μαλακίες μα δεν έχει σημασία. Αυτοί έγραψαν και καλά τραγούδια.
Επίσης δε ξέρω πόσοι είχατε πάει στο the wall στην Αθήνα πριν καμιά 10ρια χρόνια αλλά εκείνη ήταν συναυλία. Εκείνη ήταν παράσταση που άξιζε τα λεφτά της. Όχι μαλακίες για να σου τρώνε τα λεφτά. Σοβαρή δουλειά.
Μολις τσεκαρα στα γρηγορα το time των pink floyd, υποθετω οτι ειναι επηρρεασμενοι απο το δυο πορτες εχει η ζωη του Καζαντζιδη καθως μοιαζουν πολυ. Το εγδυσα και απο ολα τα ριφ, τυμπανα, κιθαρες φωνες και το μονο που μενει να ακουω είναι το τζιτζικι στο απεναντι δεντρο το οποιο ομολογουμενως το βρισκω μεγαλο συνθετη και μουσικο
yet say this to the Possum: a bang, not a whimper,
with a bang not with a whimper,
To build the city of Dioce whose terraces are the colour of stars
Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 »

Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης έγραψε: 19 Ιούλ 2022, 12:38 Ε ναι, οι μειντεν συγκρότημα του μάρκετινγκ κλασσικα, όλη μέρα τον Ντι αννο είχαν στην τηλεόραση να κάνει καραγκιοζιλικια.
Εντωμεταξυ αν γδύσεις τη μουσική από τη μουσική δε θα ακούγεται τίποτα. Οκ, χαίρω πολύ.
Δεν γνωρίζω ειδικά για τους συγκεκριμένους. Οτιδήποτε γεμίζει στάδια έχει από πίσω του πολυεπίπεδο μάρκετιν.

Έχει δίκιο σε αυτό που λέει ο Πορφύριος. Δεν σου είπε να γδύσεις τη μουσική από τη μουσική αλλά να αφήσεις μόνη τη μουσική και να τη γδύσεις από τα τριγύρω. Τα περισσότερα από αυτά τα δημοφιλή κομμάτια κυκλοφορούν σε απλές μεταγραφές για αρμόνιο ή κιθάρα. Δοκίμασε να κατεβάσεις κάποια τέτοια, παίξε την και θα καταλάβεις ακριβώς τι εννοεί με το σχόλιό του.
Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης

ST48410 έγραψε: 19 Ιούλ 2022, 12:44
Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης έγραψε: 19 Ιούλ 2022, 12:38 Ε ναι, οι μειντεν συγκρότημα του μάρκετινγκ κλασσικα, όλη μέρα τον Ντι αννο είχαν στην τηλεόραση να κάνει καραγκιοζιλικια.
Δεν γνωρίζω ειδικά για τους συγκεκριμένους. Οτιδήποτε γεμίζει στάδια έχει από πίσω του πολυεπίπεδο μάρκετιν.

Έχει δίκιο σε αυτό που λέει ο Πορφύριος. Δεν σου είπε να γδύσεις τη μουσική από τη μουσική αλλά να αφήσεις μόνη τη μουσική και να τη γδύσεις από τα τριγύρω. Τα περισσότερα από αυτά τα δημοφιλή κομμάτια κυκλοφορούν σε απλές μεταγραφές για αρμόνιο ή κιθάρα. Δοκίμασε να κατεβάσεις κάποια τέτοια, παίξε την και θα καταλάβεις ακριβώς τι εννοεί με το σχόλιό του.
Για να εχουν ξεχωρίσει οι maiden και οι άλλες κορυφαίες μεταλ μπάντες από τις υπόλοιπες, μάλλον κάτι μεταγραφουν καλύτερα. Από underground ξεκίνησαν όλοι τους, κάτι κωλόπαιδα ήταν, δεν τους προώθησε κανενα σύστημα. Απλά έγραφαν γαμιστερα τραγούδια. Τώρα αν δε σου αρέσει γενικά το ροκ/πανκ/μεταλ, δικό σου θέμα. αυτά πάντως περί τσιριδων, τα έλεγε η μάνα μου.
Άβαταρ μέλους
Sid Vicious

ST48410 έγραψε: 19 Ιούλ 2022, 12:44

To wish you were here των pink floyd που ανεφερε πριν ειναι απο τα πιο απλα και ευκολα τραγουδια που υπαρχουν, απο αυτα που παιζουν δυσοσμοι φοιτητες σε παραλιες, ειναι πολυ ευκολο με μια κλασικη κιθαρα.
Σημασια δεν εχει ποσο δυσκολη ή ευκολη ειναι μια συνθεση αλλα το τελικο αποτελεσμα.
Άβαταρ μέλους
Λεγεών

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Λεγεών »

εδώ βλέπουμε τον σαπιοδόντη να μην καταλαβαίνει τι ψηφίζει ή να θέλει όλα να μείνουν ίδια και απαράλλαχτα για τον ίδιο μετά την ψήφο του

https://twitter.com/KayBurley/status/14 ... ns-1604878
Χαῖρε, τὸ τῶν Δαιμόνων πολυθρύλητον θαῦμα·
χαῖρε, τὸ τῶν αγγέλων πολυθρήνητον τραῦμα.

GoBack έγραψε: 30 Μάιος 2024, 00:31 Tι αμαρτιες πληρωνω ρε πουστη
FUCK DONALD TRUMP
Άβαταρ μέλους
Sid Vicious

Λεγεών έγραψε: 19 Ιούλ 2022, 12:58 εδώ βλέπουμε τον σαπιοδόντη να μην καταλαβαίνει τι ψηφίζει ή να θέλει όλα να μείνουν ίδια και απαράλλαχτα για τον ίδιο μετά την ψήφο του

https://twitter.com/KayBurley/status/14 ... ns-1604878
Καλα τι περιμενε;;;
Άβαταρ μέλους
Πορφύριος Εξαρχίδης
Phorum.gr user: Πορφύριος Εξαρχίδης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πορφύριος Εξαρχίδης »

Sid Vicious έγραψε: 19 Ιούλ 2022, 12:40
Πορφύριος Εξαρχίδης έγραψε: 19 Ιούλ 2022, 12:27
Μολις τσεκαρα στα γρηγορα το time των pink floyd, υποθετω οτι ειναι επηρρεασμενοι απο το δυο πορτες εχει η ζωη του Καζαντζιδη καθως μοιαζουν πολυ. Το εγδυσα και απο ολα τα ριφ, τυμπανα, κιθαρες φωνες και το μονο που μενει να ακουω είναι το τζιτζικι στο απεναντι δεντρο το οποιο ομολογουμενως το βρισκω μεγαλο συνθετη και μουσικο
Δεν έγινα ίσως κατανοητός. Όταν λέω να γδύσεις το τραγούδι εννοώ να φτάσεις σε εκείνο το πρωτόλειο σημείο της σύλληψης. Όταν το κάνεις αυτό σε τραγούδια των πινκ φλοιντ ανακαλύπτεις πως καταρχάς αυτό το σημείο υφίσταται. Είναι απτό. Μπορείς να παίξεις και να τραγουδήσεις το time στο πιάνο, στην κιθάρα. Μπορείς να το κάνεις αργά, μπορείς να το κάνεις γρήγορα. Το τραγούδι συνεχίζει να είναι εκεί με ίσως ακόμα ακόμα αρετές αφανείς στο τρακ του δίσκου. Οι απότομες αλλαγές του δε σε ρυθμό, σε μελωδία, σε ύφος, συνδέονται μεταξύ τους αψεγάδιαστα.

Αυτό δεν μπορείς να το κάνεις με το alexander. Θα μου πεις γιατί; Είναι απλό. Οι Iron maiden δε γνωρίζουν από μουσική. Οι αλλαγές τους είναι άγαρμπες και το τραγούδι τους εξυπηρετείται μόνο σε ένα επίπεδο. Αρκετά φτωχό θα έλεγα ακόμα κι αυτό. Ο Bruce δηλαδή αντίθετα με τον Waters δεν φαίνεται να έχει την ικανότητα ή τη διάθεση να κάτσει και να γράψει μια μελωδία. Έχει την ικανότητα μόνο να την αποτυπώσει αυθόρμητα εκεί που ξέρει ότι θα έχει το μόνο υποφερτό αποτέλεσμα. Δεν μπορείς να το παίξεις αυτό το τραγούδι. Δεν μπορείς να το μεθερμηνεύσεις. Είναι ρηχό κι εξυπηρετείται μόνο σε ένα επίπεδο που αναγκαία και μοιραία συμπεριλαμβάνει όλα τα υπόλοιπα όργανα.
Άβαταρ μέλους
under

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από under »

Beria έγραψε: 19 Ιούλ 2022, 12:40
under έγραψε: 18 Ιούλ 2022, 18:58
Ερμής έγραψε: 18 Ιούλ 2022, 17:13 Το Trooper γαμάει ρε, μου θυμιζει πολύ οταν το είχαν πει οι Dream Theater to 2000 που περιμενα Maiden και δε τους ειδα.
Πολυ υπερτιμημενο εως και βαρετο.Οσο περναει ο καιρος τοσο κατεβαινει στις προτιμησεις μου.Υπαρχουν δεκαδες αλλα κομματια των maiden που ειναι πολυ ανωτερα.
Ο μπάρμπα Ροκάς :smt005:
Ρε συ,δεν σε παιρνει να μιλας για μπαρμπαδες.Ασ το να παει στο διαολο.
Δεν αποθνήσκουν οι θεοί. Η πίστις αποθνήσκει του αχαρίστου όχλου των θνητών.
Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης

Καλά, θα ακούμε μόνο tears of the dragon επειδή παίζεται σε πιάνο.
Άβαταρ μέλους
under

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από under »

Πορφύριος Εξαρχίδης έγραψε: 19 Ιούλ 2022, 10:24 Τύποι δεν έχει να κάνει με την μουσική (ποια μουσική) των Maiden. Έχει να κάνει με μια παιδική νοσταλγία και μια εποχή αθωότητας, επανάστασης, γκαζιών που θα θυμάστε πάντα με αγάπη. Αλλά είστε πια κοτζαμάμ μαντράχαλοι και τρέχετε να πληρώσετε 100 € για να ακούσετε (αν ακούσετε) κάτι που το έχετε ακούσει ήδη εκατομμύρια φορές. Γιατί; Για να πείτε ότι το ξανακούσατε. Ήμαρτον. Θα έπρεπε μέχρι τώρα να τους έχετε ξεπεράσει.
Τρεχουν γιατι οι συναυλιες καποιων συγκροτηματων (ενα απο αυτα ειναι οι maiden) ειναι πλεον κοσμικα events.
Δεν τρεχουν τοσο για τη μουσικη οσο για να εχουν καμια selfie,να βγαλουν καμια φωτο στα social media,να πουνε ημουν κι εγω εκει.
Διαβαζα το αρθρο μιας ζαιας σε αθλητικο μαλιστα site να αποκαλει τους maiden θεους και να παραδεχεται οτι ζητημα ειναι αν γνωριζε δυο κομματια τους.
Μουσικα τι να ακουσεις ; Ολα τα κομματια τα εχεις ακουσει χιλιαδες φορες.Τωρα η φωνη του Dickinson σε συναυλια θυμιζει καααααατι σαν Dickinson και μεχρι εκει.
Δεν αποθνήσκουν οι θεοί. Η πίστις αποθνήσκει του αχαρίστου όχλου των θνητών.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Μουσική”