Dwarven Blacksmith έγραψε: 03 Σεπ 2018, 22:00
Είσαι και γυναίκα αν δεν κάνω λάθος, σου φάνηκε όντως έξυπνο αυτό που είπε;
Χμμ Δλδ είναι κακό να γουστάρει κάποιος τη χιλαρι ?
Τεσπα αστείο με φάνηκε το πικάρισμα
και δεν ξέρω και τα γούστα σου και δε μου πέφτει και λόγος και μη μου συγχύζεσαι δεν ήταν αυτό ο στόχος μου
Nostalgia έγραψε: 03 Σεπ 2018, 22:01
Tελικα ποια ηταν η αποφαση της ΕΕ, τι θα γινει;
Η Κομισιόν θα προτείνει την κατάργηση της αλλαγής ώρας.
Το θέμα θα τεθεί προς συζήτηση από τα κράτη μέλη, και εκεί θα αποφασιστεί αν συμφωνούν όλοι να περάσει το μέτρο, ποιοι θα μείνουν "θερινή", ποιοι "χειμερινή", και πότε θα γίνει η τελευταία αλλαγή.
Θενξ....
"Εγώ Μανιάτα φυσικιά. Θα στεϊρωθού 'ς τα γόνατα. Και όλους τους φίλους θα δεχτού κατά που πρέπει καθενού...."
Dwarven Blacksmith έγραψε: 03 Σεπ 2018, 22:00
Είσαι και γυναίκα αν δεν κάνω λάθος, σου φάνηκε όντως έξυπνο αυτό που είπε;
Χμμ Δλδ είναι κακό να γουστάρει κάποιος τη χιλαρι ?
Τεσπα αστείο με φάνηκε το πικάρισμα
και δεν ξέρω και τα γούστα σου και δε μου πέφτει και λόγος και μη μου συγχύζεσαι δεν ήταν αυτό ο στόχος μου
Δε συγχίζομαι, προσπαθώ να καταλάβω αν όντως βρήκες αστείο το εντελώς άσχετο με το νήμα σεξιστικό σχόλιο.
Και αφού λες πως ναι, απογοητεύομαι.
There are decades where you fuck around and days where you find out
Dwarven Blacksmith έγραψε: 03 Σεπ 2018, 22:15
Δε συγχίζομαι, προσπαθώ να καταλάβω αν όντως βρήκες αστείο το εντελώς άσχετο με το νήμα σεξιστικό σχόλιο.
Και αφού λες πως ναι, απογοητεύομαι.
Ήταν αστείο (για μένα) γιατί λύσσαξες με την ώρα και ο άλλος σου έριξε χτύπηματακι ύπουλο και κάτω από τη μέση σε ασχετο με Τραμπ - Χιλαρι νήμα, αλλα στο πχωρουμ ειμαστε γινονται και τετοια
Τεσπα, λυπάμαι αν απογοητεύτηκες, αλλά θα το ξεπερασω
BILLO έγραψε: 05 Αύγ 2018, 00:29
Ψηφισα να καταργηθει. Το σωμα μου υποφερει για δυο μηνες μετα την αλλαγη στο πρωινο ξυπνημα. Ο πρωινος κυκλος του υπνου δεν ειναι παιχνιδι για να τον μεταφερουμε απο τη μια ωρα στην αλλη. Η αλλαγη της ωρας ειναι μια απιθανη αρπακολια που δεν λαμβανει υποψην της καθολου τον ανθρωπο και το βιολογικο του ρολοι.
Αυτό είναι βιολογικά τέρμα λάθος. Όλα τα ζώα ξυπνάνε και κοιμούνται με βάση τις ώρες ημέρας και νύχτας. Κανένα ζώο δεν πάει για ύπνο με βάση τα ανθρώπινα ρολόγια. Πριν εφευρεθεί ο ηλεκτρισμός, οι εργασίες τελείωναν με το ηλιοβασίλεμα, που όπως αντιλαμβάνεσαι είναι διαφορετικό ανάλογα με την εποχή του χρόνου. Ταυτοχρόνως, άλλαζαν και οι ώρες που ο κόσμος κοιμόταν και ξυπνούσε, ώστε να εκμεταλλεύεται όλο το φως της ημέρας για τις δραστηριότητές του.
Δεν αλλαζαν προφανως κατα μια ωρα απο τη μια μερα στην αλλη, αλλα προοδευτικα. Μια ωρα διαφορα σε μια μερα ειναι μεγαλη και δυσκολη αλλαγη. Αλλωατε οι ζωες μας λογο συγχρονης εργασιας εχουν παψει εδω και καιρο να ταυτιζοντε πρακτικα με την εμφανιση και την απομακρυνση του ηλιακου φωτος οσο και να προσπαθει το σωμα να συμμορφωθει με αυτον τον κυκλο. Εμεις ακολουθουμε ενα προγραμμα με δυο απολυτες σκαλες, εξι μηνες μια ωρα μπροστα και εξι μηνες μια ωρα πισω οπου η αλλαγη τους συμβαινει ακαριαια. Απο το προγραμμα με τις δυο σκαλες προτιμω το προγραμμα που συνεχιζει χωρις καμια αλλαγη σε μια σταθερη ωρα ολο το χρονο. Η σχεση του ανθρωπου με τα ρολογια αλλαξε πολλα πραγματα. Με πρωτο και καλυτερο τον τροπο που αυτος σχετιζεται με την εργασια του. Το μοντελο που περιγραφεις οπου οι ανθρωποι ακολουθουσαν τον ηλιο, ειναι ταυτοχρονα και ενα μοντελο οπου δεν βαρας καρτα, που σημαινει για παραδειγμα οτι δεν περνας απο τις 7:59 οπου εισαι αργοσχολος και ελευθερος να κανεις οτι θελεις, στις 8:00 οπου ξαφνικα εισαι εργαζομενος και απολυτα δεσμιος της διεκπεραιωσης της εργασιας σου. Προφανως περναν τον χρονο τους και για να ξεκινησουν τις εργασιες τους ομαλα. Ειμαστε πληρως αποξενωμενοι απο αυτα τα πραγματα, σε εμας μετρανε και τα λεπτα.
Δεν θα σε επηρεάσει περισσότερο σωματικά ή ψυχολογικά το να ξημερώνει 9 το πρωί;
«Η παρουσία μας επιλέγει από ένα τεράστιο σύνολο μόνο σύμπαντα συμβατά με την ύπαρξή μας.
Αν και είμαστε μικροί και ασήμαντοι σε κοσμικό επίπεδο, αυτό μας κάνει κατά κάποιο τρόπο, κύριους της δημιουργίας». Stephen Hawking
Σαφώς. Το επιχείρημα ότι είναι μεγάλο σοκ η προσαρμογή σε μια ώρα διαφορά δεν στέκει σε έναν κόσμο που την Κυριακή θα ξυπνήσεις στις 8-10 και την Δευτέρα στις 6-8 ξανά.
Και ναι, μπορεί η αλλαγή αυτή για την οποία μιλάω να ήταν σταδιακή σε αγροτικές κοινωνίες παλιότερων εποχών, αλλά και στην εποχή των καταστημάτων και υπηρεσιών υπήρχε το κόνσεπτ της αλλαγής του προγράμματος κατά μία ώρα ή περισσότερο, ανάλογα την εποχή του χρόνου, πολύ πριν την υιοθέτηση του συστήματος αλλαγής ώρας. Για την ακρίβεια, το σύστημα αλλαγής ώρας στις περισσότερες χώρες εισήχθη για να ενοποιήσει την μέρα και τις ώρες που κάνουμε την αλλαγή, ώστε να την κάνουμε όλοι ταυτόχρονα και να μην έχουμε θέματα από διαφορές στα ωράρια.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
foscilis έγραψε: 31 Αύγ 2018, 14:25
Εντάξει δε νομίζω ότι κάνει και ΤΟΣΗ διαφορά.
Κατ' αρχάς φως έχεις από τις 6:30 περίπου το αργότερο (με τη θερινή ώρα), ακόμα και στη Βόρεια Ελλάδα. Φως =/= ανατολή. Και υπάρχουν πολύ σημαντικότεροι παράγοντες που επηρεάζουν την ορατότητα, see below.
Θα ήθελα σ' αυτό το σημείο, πριν αλλάξει η ώρα, να υπενθυμίσω ότι είναι 6:30, είναι πίσσα σκοτάδι και είναι ακόμη Οκτώβριος. Μπορείς να δεις τι έγραψες παραπάνω και πόσο ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα (ότι δηλαδή τον Δεκέμβριο έχει φως από τις 6:30 το αργότερο, με την θερινή ώρα). Δυο μήνες πριν το ηλιοστάσιο και δεν υπάρχει ίχνος φωτός. Η διαφορά της σημερινής αυγής με την ελάχιστη είναι 6 λεπτά (με την χειμερινή ώρα· με την θερινή είναι 1 ώρα και 6 λεπτά, δηλαδή θα ξημερώνει περίπου στις 8:30).
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
foscilis έγραψε: 31 Αύγ 2018, 14:25
Εντάξει δε νομίζω ότι κάνει και ΤΟΣΗ διαφορά.
Κατ' αρχάς φως έχεις από τις 6:30 περίπου το αργότερο (με τη θερινή ώρα), ακόμα και στη Βόρεια Ελλάδα. Φως =/= ανατολή. Και υπάρχουν πολύ σημαντικότεροι παράγοντες που επηρεάζουν την ορατότητα, see below.
Θα ήθελα σ' αυτό το σημείο, πριν αλλάξει η ώρα, να υπενθυμίσω ότι είναι 6:30, είναι πίσσα σκοτάδι και είναι ακόμη Οκτώβριος.
ΟΚ ίσως το σύμπαν προσπαθεί να σας πει ότι δεν είστε Ελλάδα.
Το καλοκαίρι ξημερώνει νωρίτερα από ό,τι σε εσάς. Αλλά δεν ήταν αυτό το πόιντ. Αν σε εμάς είναι πίσσα σκοτάδι στις 6:30, σε εσάς είναι ελαφρώς πατημένη άσφαλτος. Πάντως είναι τουλάχιστον μισή ώρα απόσταση από οτιδήποτε μπορείς να αποκαλέσεις φως για το ανθρώπινο μάτι.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Θα έχουμε περισσότερα ατυχήματα. Αλλά τι είναι μερικά έξτρα σπασμένα παιδικά κόκαλα μπροστά στα πλεονεκτήματα που θα έχουμε από την αλλαγή που είναι... χμμ... είναι... εμμ... ρώτα τον Γιούνγκερ, αφού τον κεράσεις κάνα-δυο κανάτες. Κάτι θα βρει να πει.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,