Σελίδα 14 από 21

Re: Απορίες μαγειρικής

Δημοσιεύτηκε: 27 Αύγ 2020, 12:47
από Βλήμα
stella έγραψε: 27 Αύγ 2020, 12:43 Λογικά κάποια ανοξείδωτη δεν θα έχει θέμα, κάτι τέτοιο υποθέτω:

https://coozina.gr/presa-patatas-anoxei ... 3MiOiIifV0
Αυτό είναι!
Ευχαριστώ.

Re: Απορίες μαγειρικής

Δημοσιεύτηκε: 27 Αύγ 2020, 13:34
από Βλήμα
Θυμάται κανείς πώς λέγεται το ροζ άλειμμα θαλασσινών που είναι μέσα σε μεταλλικά σωληνάρια και έχει απ' έξω μια καραβίδα;

Re: Απορίες μαγειρικής

Δημοσιεύτηκε: 30 Αύγ 2020, 17:01
από Βλήμα
Για να φκιάξω σουτζουκάκια (κι ουχί γιουβαρλάκια, μην τα μπερδέψει όποιος μου απαντήσει) από ποιο μέρος του σώματος του μοσχαριού να παραγγείλω τον κιμά;
Λάβετε αποκλειστικά υπ' όψη την γεύση κι όχι την υγιεινότητα.






Βλήμα έγραψε: 27 Αύγ 2020, 13:34 Θυμάται κανείς πώς λέγεται το ροζ άλειμμα θαλασσινών που είναι μέσα σε μεταλλικά σωληνάρια και έχει απ' έξω μια καραβίδα;
Αυτό απαντήθηκε σε άλλο θέμα
Υδράργυρος έγραψε: 27 Αύγ 2020, 14:35
Βλήμα έγραψε: 27 Αύγ 2020, 13:33 Θυμάται κανείς πώς λέγεται το ροζ άλειμμα θαλασσινών που είναι μέσα σε μεταλλικά σωληνάρια και έχει απ' έξω μια καραβίδα;
Μπρικ

Εικόνα

https://www.thanopoulos.gr/el/loipa-eid ... 30316.html

Re: Απορίες μαγειρικής

Δημοσιεύτηκε: 31 Αύγ 2020, 00:57
από Βλήμα
Βλήμα έγραψε: 30 Αύγ 2020, 17:01 Για να φκιάξω σουτζουκάκια (κι ουχί γιουβαρλάκια, μην τα μπερδέψει όποιος μου απαντήσει) από ποιο μέρος του σώματος του μοσχαριού να παραγγείλω τον κιμά;
Λάβετε αποκλειστικά υπ' όψη την γεύση κι όχι την υγιεινότητα.
Bump διότι αύριο πρωί θα πάω στον χασάπη, αύριο μεσημέρι θα τα μαγειρέψω, και μετά πάλι θα τα φκιάξω σ' εκατό χρόνια.

Re: Απορίες μαγειρικής

Δημοσιεύτηκε: 31 Αύγ 2020, 01:00
από the comet the course the tail
Βλήμα έγραψε: 31 Αύγ 2020, 00:57
Βλήμα έγραψε: 30 Αύγ 2020, 17:01 Για να φκιάξω σουτζουκάκια (κι ουχί γιουβαρλάκια, μην τα μπερδέψει όποιος μου απαντήσει) από ποιο μέρος του σώματος του μοσχαριού να παραγγείλω τον κιμά;
Λάβετε αποκλειστικά υπ' όψη την γεύση κι όχι την υγιεινότητα.
Bump διότι αύριο πρωί θα πάω στον χασάπη, αύριο μεσημέρι θα τα μαγειρέψω, και μετά πάλι θα τα φκιάξω σ' εκατό χρόνια.
λάπα :102:

Re: Απορίες μαγειρικής

Δημοσιεύτηκε: 31 Αύγ 2020, 01:05
από Βλήμα
the comet the course the tail έγραψε: 31 Αύγ 2020, 01:00 λάπα :102:
Και γιατί έβαλες αυτό το ύποπτο smiley;
Αν δεν απαντήσει κανείς άλλος θα πάρω λάπα κι αν δεν πετύχουν το κρίμα στον λαιμό σου.

Re: Απορίες μαγειρικής

Δημοσιεύτηκε: 31 Αύγ 2020, 01:07
από Βλήμα
Δεν το έχω με τους κιμάδες γμτχμ.

Re: Απορίες μαγειρικής

Δημοσιεύτηκε: 31 Αύγ 2020, 01:08
από the comet the course the tail
Βλήμα έγραψε: 31 Αύγ 2020, 01:05
the comet the course the tail έγραψε: 31 Αύγ 2020, 01:00 λάπα :102:
Και γιατί έβαλες αυτό το ύποπτο smiley;
Αν δεν απαντήσει κανείς άλλος θα πάρω λάπα κι αν δεν πετύχουν το κρίμα στον λαιμό σου.
είναι ό,τι πιο λιπαρό και ανθυγιεινό για κιμά. *χωρίς εμοτικον*

Εικόνα

Re: Απορίες μαγειρικής

Δημοσιεύτηκε: 31 Αύγ 2020, 01:09
από Βλήμα
the comet the course the tail έγραψε: 31 Αύγ 2020, 01:08
Βλήμα έγραψε: 31 Αύγ 2020, 01:05
the comet the course the tail έγραψε: 31 Αύγ 2020, 01:00 λάπα :102:
Και γιατί έβαλες αυτό το ύποπτο smiley;
Αν δεν απαντήσει κανείς άλλος θα πάρω λάπα κι αν δεν πετύχουν το κρίμα στον λαιμό σου.
είναι ό,τι πιο λιπαρό και ανθυγιεινό για κιμά. *χωρίς εμοτικον*

Εικόνα
Χα, τέλεια. Ευχαριστώ!

Re: Απορίες μαγειρικής

Δημοσιεύτηκε: 03 Σεπ 2020, 14:06
από Βλήμα
Θέλω να κόψω ένα κόκαλο για να χρησιμοποιήσω το μεδούλι του. Έχω ένα μπαλταδάκι, αλλά δεν είναι αρκετά βαρύ για να σπάσει το κόκαλο (ή εγώ δεν είμαι αρκετά δυνατός). Το μαγειρικό πριονάκι μου προκαλεί ανασφάλεια, φοβάμαι ότι θα φύγουν ρινίσματα σιδήρου, θα τα φάει κανένας άνθρωπος και θα πεθάνει.Υπάρχει κανένα γκατζετάκι που να είναι φθηνότερο από τον επαγγελματικό μπαλτά που χρησιμοποιούν οι χασάπηδες να μπορεί να με βοηθήσει σε αυτό που θέλω; Ιδανικά θα ήθελα το κόκαλο να μην σπάει, να κόβεται σα να λέμε.

Re: Απορίες μαγειρικής

Δημοσιεύτηκε: 03 Σεπ 2020, 14:09
από Βλήμα
Υπάρχει κανένα γκατζετάκι που να του ρίχνεις μέσα ξηρούς καρπούς και να βγάζει το αντίστοιχο βούτυρο;

Να βάζεις μέσα φιστίκια και να βγάζει φιστικοβούτυρο.
Να βάζεις σουσάμι και να βγάζει ταχύνι.

Κλπ κλπ

Re: Απορίες μαγειρικής

Δημοσιεύτηκε: 03 Σεπ 2020, 14:12
από Beria
Βλήμα έγραψε: 03 Σεπ 2020, 14:09 Υπάρχει κανένα γκατζετάκι που να του ρίχνεις μέσα ξηρούς καρπούς και να βγάζει το αντίστοιχο βούτυρο;

Να βάζεις μέσα φιστίκια και να βγάζει φιστικοβούτυρο.
Να βάζεις σουσάμι και να βγάζει ταχύνι.

Κλπ κλπ
Μπλέντερ (απλό) και υπομονή
Πολύ υπομονή

Re: Απορίες μαγειρικής

Δημοσιεύτηκε: 03 Σεπ 2020, 14:14
από Βλήμα
Beria έγραψε: 03 Σεπ 2020, 14:12
Βλήμα έγραψε: 03 Σεπ 2020, 14:09 Υπάρχει κανένα γκατζετάκι που να του ρίχνεις μέσα ξηρούς καρπούς και να βγάζει το αντίστοιχο βούτυρο;

Να βάζεις μέσα φιστίκια και να βγάζει φιστικοβούτυρο.
Να βάζεις σουσάμι και να βγάζει ταχύνι.

Κλπ κλπ
Μπλέντερ (απλό) και υπομονή
Πολύ υπομονή
Μα τα αλεσμένα φιστίκια δεν είναι το ίδιο πράγμα με το φιστικοβούτυρο :102:
Πόση υπομονή δηλαδή;

Re: Απορίες μαγειρικής

Δημοσιεύτηκε: 03 Σεπ 2020, 14:19
από Beria
Βλήμα έγραψε: 03 Σεπ 2020, 14:14
Beria έγραψε: 03 Σεπ 2020, 14:12
Βλήμα έγραψε: 03 Σεπ 2020, 14:09 Υπάρχει κανένα γκατζετάκι που να του ρίχνεις μέσα ξηρούς καρπούς και να βγάζει το αντίστοιχο βούτυρο;

Να βάζεις μέσα φιστίκια και να βγάζει φιστικοβούτυρο.
Να βάζεις σουσάμι και να βγάζει ταχύνι.

Κλπ κλπ
Μπλέντερ (απλό) και υπομονή
Πολύ υπομονή
Μα τα αλεσμένα φιστίκια δεν είναι το ίδιο πράγμα με το φιστικοβούτυρο :102:
Πόση υπομονή δηλαδή;

Re: Απορίες μαγειρικής

Δημοσιεύτηκε: 03 Σεπ 2020, 14:53
από Fluffy
Beria έγραψε: 03 Σεπ 2020, 14:19
Βλήμα έγραψε: 03 Σεπ 2020, 14:14
Beria έγραψε: 03 Σεπ 2020, 14:12

Μπλέντερ (απλό) και υπομονή
Πολύ υπομονή
Μα τα αλεσμένα φιστίκια δεν είναι το ίδιο πράγμα με το φιστικοβούτυρο :102:
Πόση υπομονή δηλαδή;
εχω κάψει μπλεντερακι, απλο, για να κανω φυστικοβουτυρο. Αστο καλυτερα.