Re: Γαριδάκια
Δημοσιεύτηκε: 31 Οκτ 2019, 00:39
Πιτσινια πακοτινια και φουντουνια
Καλώς ήρθατε στο Phorum.com.gr Είμαστε εδώ πολλά ενεργά μέλη της διαδικτυακής κοινότητας του Phorum.gr που έκλεισε. Σας περιμένουμε όλους!
https://dev.phorum.com.gr/
Θα του κάνω δώρο μια σακούλα γίγας όταν πάρει το προφίσιενσι.Null έγραψε: 31 Οκτ 2019, 00:38Θα φάνε γαριδάκια θες δεν θες.Gherschaagk έγραψε: 31 Οκτ 2019, 00:28Όχι άλλο κάρβουνο.Null έγραψε: 31 Οκτ 2019, 00:22
Έχουν τόση διαφορά ώστε επιτρέπεις το ένα ενώ το άλλο απαγορεύεται διά ροπάλου; Από περιέργεια ρωτάω. Λογικό να μην θες
να τρώνε τζαν φουντ συνέχεια τα παιδιά, αλλά που και που ένα γαριδάκι, αντί για μια σακούλα πατάκι, δεν νομίζω να έχει
κάποια επίπτωση. Εξάλλου από την εφηβεία και μετά θα τρώνε ότι θέλουν, θα φάνε σίγουρα. Εγώ θα σου έλεγα να προσέχεις
την ζάχαρη αν τους παίρνεις γλυκά και αναψυκτικά, παρά τα λιπαρά. Έτρωγα από την εφηβεία και ύστερα ζελεδάκια και μαλακίες,
από τα 23 πηγαίνω κάθε δυο χρόνια και ξανα χτίζω τα δόντια μου. Η μάνα μου τρώει γαριδάκια ακόμα και είναι πενήντα χρονών,
δεν έχει χοληστερίνη ή κάτι παρόμοιο.
Στον ύπνο σου θα τα βλέπεις μετά από αυτό το νήμα, αν θες να ξανα κοιμηθείς γνωρίζεις τι πρέπει να κάνεις
This post is sponsored by CHEETOS™
Σπύρος έγραψε: 31 Οκτ 2019, 00:27 Τι κρύβεται μέσα σ’ ένα γαριδάκι;
https://popaganda.gr/life/ti-krivete-me ... -garidaki/
Μαλτοδεξτρίνη: Είναι ένας πολυσακχαρίτης που χρησιμοποιείται ως πρόσθετο τροφίμων. Ο πολυσακχαρίτης είναι τύπος υδατάνθρακα. Παράγεται από άμυλα του αραβοσίτου, σίτου, πατάτες ή ρύζι. Χρησιμοποιείται ως συστατικό διόγκωσης και δε συνίσταται για ευρεία χρήση.
Μηλικό οξύ: Ή αλλιώς Ε296. Στη φυσική του μορφή βρίσκεται σε άγουρα τρόφιμα και δημιουργεί μια ξινή γεύση. Παρασκευάζεται για χρήση σε επεξεργασμένα τρόφιμα ως συντηρητικό προκειμένου να αποφευχθεί ή αλλοίωση των τροφίμων. Τα περισσότερα συντηρητικά έχουν υψηλή τοξικολογική επικινδυνότητα. Η χρήση του πρέπει να αποφεύγεται από βρέφη και νήπια.
Οξικό νάτριο: Ή αλλιώς Ε262. Πρόκειται για μία αλμυρή αρωματική ουσία που χρησιμοποιείται ως ρυθμιστής οξύτητας. Είναι επίσης γνωστή ως θερμός πάγος. Συσχετίζεται με καρκινογένεση.
Φυσικά και Τεχνητά Αρώματα: Οι εταιρείες προσθέτουν φυσικά και τεχνητά αρώματα για να βελτιώσουν τη γεύση των προϊόντων τους. Δημιουργούνται σε εργαστήρια και τα σκευάσματα φυλάσσονται ως εμπορικά μυστικά. Σε κάποιες περιπτώσεις οι πρόσθετες αρωματικές ύλες αντισταθμίζουν την έλλειψη των φυσικών συστατικών.
Τεχνητά χρώματα – χρωστικές: Χρησιμοποιούνται για αισθητικούς λόγους γιατί κάνουν το τρόφιμο πιο ελκυστικό στον καταναλωτή. Μελέτες έχουν δείξει ότι αυτά τα χρώματα μπορεί να έχουν διάφορες αρνητικές συνέπειες για την υγεία μας ιδιαίτερα στα παιδιά.
Ενισχυτικό γεύσης (άλατα με νάτριο των 5 -ριβοζονουκλεοτιδίων): Ή αλλιώς Ε635. Τα ενισχυτικά γεύσης είναι από τα πιο συχνά χρησιμοποιούμενα πρόσθετα φαγητού. Χρησιμοποιούνται κυρίως σε fast food και θεωρούνται εθιστικά και άκρως νευροτοξικά, μπορούν δηλαδή να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα στο νευρικό σύστημα και τον εγκέφαλο. Απαγορεύονται στις βρεφικές και παιδικές τροφές.
Το μόνο που υπάρχει είναι ενισχυτικό γεύσης και φυσικά δεν ισχύουν καθόλου οι μαλακίες που γράφει το άρθρο. Ενισχυτικό γεύσης έχουν απειράριθμα τρόφιμα και πολλά που χρησιμοποιούνται στην μαγειρική, όπως ζωμοί σε κύβους ή σκόνη, μαγειρικά βούτυρα, κονσερβοποιημένα ντοματάκια, κονσέρβες γενικότερα, συσκευασμένα λαχανικά, αλλαντικά και βασικά σε όλα τα διαιτητικά προϊόντα οποιασδήποτε μορφής.
Gherschaagk έγραψε: 31 Οκτ 2019, 00:24hellegennes έγραψε: 31 Οκτ 2019, 00:21Προκατειλημμένος ή ημιμαθής. Σίγουρα πάντως η απόφασή του δεν είχε επιστημονικά κριτήρια.Gherschaagk έγραψε: 31 Οκτ 2019, 00:14 Ο παιδίατρος που μου τα απαγόρευσε είχε μια συγκεκριμένη κλινική εικόνα. Λες να ήταν μλκας;;![]()
![]()
Σε καλό σου απόψε.
Ειλικρινά, δεν βλέπεις την τραγική ειρωνεία να μιλάω για μη επιστημονικά κριτήρια και η απάντησή σου να είναι γελάκια και αφορισμοί; Προσπαθείς να με επιβεβαιώσεις πάση θυσία;
Χωρίς να γνωρίζω πάντως τα περισσότερα από τα παραπάνω τα κατατάσσω σε αυτά που θα ήθελα να αποφεύγω όσο είναι δυνατόν.hellegennes έγραψε: 31 Οκτ 2019, 01:56 Ενισχυτικό γεύσης έχουν απειράριθμα τρόφιμα και πολλά που χρησιμοποιούνται στην μαγειρική, όπως ζωμοί σε κύβους ή σκόνη, μαγειρικά βούτυρα, κονσερβοποιημένα ντοματάκια, κονσέρβες γενικότερα, συσκευασμένα λαχανικά, αλλαντικά και βασικά σε όλα τα διαιτητικά προϊόντα οποιασδήποτε μορφής.
Δεν είναι φρόνιμο να τρως γλουταμινικό νάτριο σε μεγάλες ποσότητες γιατί υπάρχουν από παλιά υποψίες ότι σε μεγάλες δόσεις μπορεί να είναι καρκινογόνο, αν και γι' αυτό ειδικά το πράγμα έχουν γίνει εκατοντάδες μελέτες σε βάθος δεκαετιών και δεν έχουν δείξει ποτέ τίποτα και γι' αυτό και ο αμερικάνικος οργανισμός τροφίμων και ο ευρωπαϊκός το θεωρούν ασφαλές, μη τοξικό, μη επιβλαβές υποπροϊόν. Εν τούτοις οι ποσότητες που χρησιμοποιούνται στο εμπόριο είναι μικρές. Υπ' όψη ότι χρησιμοποιείται κατά κόρον από εστιατόρια και φαγάδικα κάθε τύπου. Αν έχεις αναρωτηθεί ποτέ πώς πετυχαίνουν οι κοτοπουλάδες και κάνουν τόσο νόστιμη πέτσα στο κοτόπουλο σούβλας, η απάντηση είναι αυτό.ST48410 έγραψε: 31 Οκτ 2019, 02:07Χωρίς να γνωρίζω πάντως τα περισσότερα από τα παραπάνω τα κατατάσσω σε αυτά που θα ήθελα να αποφεύγω όσο είναι δυνατόν.hellegennes έγραψε: 31 Οκτ 2019, 01:56 Ενισχυτικό γεύσης έχουν απειράριθμα τρόφιμα και πολλά που χρησιμοποιούνται στην μαγειρική, όπως ζωμοί σε κύβους ή σκόνη, μαγειρικά βούτυρα, κονσερβοποιημένα ντοματάκια, κονσέρβες γενικότερα, συσκευασμένα λαχανικά, αλλαντικά και βασικά σε όλα τα διαιτητικά προϊόντα οποιασδήποτε μορφής.
Το ότι υπάρχουν πολλά σαβουροπροϊόντα που περιέχουν ενισχυτικό γεύσης δεν σημαίνει ότι έχουν όλα. Και ζωμοί, και αγνά βούτυρα, και κονσέρβες με ντοματάκια, με λαχανικά, με ψάρια, κλπ, και συσκευασμένα ή κατεψυγμένα λαχανικά αλλά και επίσης ακόμα και αλλαντικά. Υπάρχουν αλλαντικά χωρίς χημικά, αλλά και πολλά ενώ έχουν νιτρικά για λόγους συντήρησης δεν έχουν ενισχυτικό γεύσης. Παρομοίως υπάρχουν βιολογικά ή και συμβατικά γαριδάκια, τσιπς κλπ που δεν έχουν σαβουρο-υλικά, δεν έχουν πολύ αλάτι, δεν έχουν περίεργα έλαια, κλπ. Εμένα μου αρέσουν τα τσιπς φακής αλλά και μαύρων φασολιών.hellegennes έγραψε: 31 Οκτ 2019, 01:56 Το μόνο που υπάρχει είναι ενισχυτικό γεύσης και φυσικά δεν ισχύουν καθόλου οι μαλακίες που γράφει το άρθρο. Ενισχυτικό γεύσης έχουν απειράριθμα τρόφιμα και πολλά που χρησιμοποιούνται στην μαγειρική, όπως ζωμοί σε κύβους ή σκόνη, μαγειρικά βούτυρα, κονσερβοποιημένα ντοματάκια, κονσέρβες γενικότερα, συσκευασμένα λαχανικά, αλλαντικά και βασικά σε όλα τα διαιτητικά προϊόντα οποιασδήποτε μορφής.
Ναι, ας πούμε ο άλλος παράθεσε λίστα όπου αναφέρεται το μηλικό οξύ ως σκουπίδι, που μαζί με το σαλικυλικό οξύ (ασπιρίνη) και το οξαλικό οξύ (χρησιμοποιείται σε καθαριστικά), είναι τα βασικά οξέα του μήλου. Μάλιστα τα άγρια μήλα έχουν περισσότερο μηλικό οξύ. Επίσης περιέχει σημαντική ποσότητα σορβιτόλης, που έχει κατηγορηθεί για χίλια μύρια κακά.ST48410 έγραψε: 31 Οκτ 2019, 02:04 Η αλήθεια είναι ότι μας λείπουν πάρα πολλές γνώσεις προκειμένου να γίνει συζήτηση με επιστημονικά κριτήρια. Έτσι καθώς έχουμε ακούσει πάρα πολλές φορές την σύσταση να αποφεύγουμε τις επεξεργασμένες τροφές, υπερισχύει αυτό και αυτομάτως κατατάσσονται τα γαριδάκια και τα συναφή στα διατροφικά σκουπίδια.
Ωραίες πληροφορίες αυτές αλλά δεν είναι δυνατό να τις γνωρίζουμε όλοι εμείς. Οπότε αναγκαστικά εμπιστευόμαστε την συμβουλή του γιατρού και αυτό δεν είναι κάτι που μπορούμε να κατηγορήσουμε την Gherschaagk. Προφανώς και οι γιατροί μπορούν να λένε ανοησίες κάποιες φορές αλλά θεωρείς ότι ένας καλός γιατρός διαβάζει και 5 σχετικές μελέτες με το αντικείμενό του ώστε να είναι επαρκώς ενημερωμένος.hellegennes έγραψε: 31 Οκτ 2019, 02:46Ναι, ας πούμε ο άλλος παράθεσε λίστα όπου αναφέρεται το μηλικό οξύ ως σκουπίδι, που μαζί με το σαλικυλικό οξύ (ασπιρίνη) και το οξαλικό οξύ (χρησιμοποιείται σε καθαριστικά), είναι τα βασικά οξέα του μήλου. Μάλιστα τα άγρια μήλα έχουν περισσότερο μηλικό οξύ. Επίσης περιέχει σημαντική ποσότητα σορβιτόλης, που έχει κατηγορηθεί για χίλια μύρια κακά.ST48410 έγραψε: 31 Οκτ 2019, 02:04 Η αλήθεια είναι ότι μας λείπουν πάρα πολλές γνώσεις προκειμένου να γίνει συζήτηση με επιστημονικά κριτήρια. Έτσι καθώς έχουμε ακούσει πάρα πολλές φορές την σύσταση να αποφεύγουμε τις επεξεργασμένες τροφές, υπερισχύει αυτό και αυτομάτως κατατάσσονται τα γαριδάκια και τα συναφή στα διατροφικά σκουπίδια.
Ξέρω κι ένα άλλο με τον Τοτό και την Αννούλα.ST48410 έγραψε: 31 Οκτ 2019, 02:53 θεωρείς ότι ένας καλός γιατρός διαβάζει και 5 σχετικές μελέτες με το αντικείμενό του ώστε να είναι επαρκώς ενημερωμένος.
Gherschaagk έγραψε: 31 Οκτ 2019, 00:14Εγώ πού κολλάω δε όλο αυτό δεν κατάλαβα;Naida έγραψε: 31 Οκτ 2019, 00:00Τίποτα. Όπως τίποτα δε θα πάθει κι αν το φάει. Είτε μια φορά το μήνα ,είτε μια φορά την εβδομάδα αν η υπόλοιπη διατροφή του είναι επαρκής σε λαχανικά,φρούτα κτλ και με άσκηση.
Πολύ καλά σας τα λέει ο Χελης. Εφόσον η κατανάλωσή τους δεν είναι συχνή και είναι μια στο τόσο. Δεν χρειάζονται υστερίες.
Ε Χελη;ε; Καλά δε τα λέω;
Ο παιδίατρος που μου τα απαγόρευσε είχε μια συγκεκριμένη κλινική εικόνα. Λες να ήταν μλκας;;
Αυτό συμβαίνει για τον απλούστατο λόγο ότι η Ελλάδα δεν έχει μέχρι στιγμής νομοθετημένα ανώτατα όρια περιεκτικότηταςhellegennes έγραψε: 30 Οκτ 2019, 22:28Εσύ πες ότι είσαι ο σούπερμαν, αλλά οι συσκευασίες διά νόμου αναγράφουν αυτήν την πληροφορία και σε προκαλώ να βρεις ελληνικά γαριδάκια που να γράφουν ότι έχουν τρανς λιπαρά.Πορφύριος Εξαρχίδης έγραψε: 30 Οκτ 2019, 14:04 Μπορείς να το λες όσο θέλεις. Κι εγώ μπορώ να λέω ότι είμαι ο σούπερμαν. Η πραγματικότητα είναι πως όλα τα προιόντα θερμικής εξώθησης (όπως τα γαριδάκια), περιέχουν υδρογονωμένα λιπαρά που κάποια από αυτά είναι τρανς.