Νομίζω ότι έχει υπερβολική δόση ρομαντισμού αυτό που λες. Το carpe diem που αναφέρεις, μπορείς να το ενεργοποιήσεις ανά πάσα στιγμή χωρίς την εκβιαστική προοπτική της ημερομηνίας λήξης.mao mao έγραψε: 15 Οκτ 2019, 22:55
σκεφτόμουν τις προάλλες οτι αν είναι να πεθάνω πριν την ώρα μου, τουλάχιστο να το ξέρω 5 χρόνια πριν. 'Ισως θα είναι τα καλύτερα της ζωής μου.
Από τη μία πλευρά είναι και λίγο βολικό, γιατί δεν θα χρειαστεί να αντιμετωπίσεις τις συνέπειες του έντονου σήμερα σε βάθος χρόνου. Κάτι σαν την μποέμ άποψη του τζίτζικα. Ζω για το καλοκαίρι, το χειμώνα δεν θα υπάρχω, οπότε γιατί να χάνω χρόνο πλέκοντας κουβέρτες;
Από τη άλλη πλευρά, μπορεί κάτι τέτοιο να λειτουργήσει αντίστροφα, δηλαδή να σε βάλει σε φάση παραίτησης ή αδιαφορίας για πράγματα ή καταστάσεις που σήμερα σου φαίνονται ενδιαφέρουσες. Το οτιδήποτε δεν έχει προοπτική, έστω και σε θεωρητικό επίπεδο, γίνεται μια μηχανιστική διαδικασία χωρίς νόημα. Οπότε, μπορεί να ήταν και τα 5 χειρότερα χρόνια της ζωής σου.
Αυτό που εννοώ είναι ότι το σήμερα πάντα είναι αλληλένδετο με το αύριο. Αφαιρώντας το αύριο από την εικόνα, αναιρείς και τη σημασία του σήμερα και την όποια εμπειρία μπορείς να βιώσεις σε αυτό. Τα υπόλοιπα είναι σενάρια από ταινίες και τίποτα άλλο.