Έχω εξηγήσει ότι οι ψεκασμένοι σ' αυτό το νήμα δίνουν μη συγκρίσιμες θερμοκρασίες, διότι για να συγκρίνεις μεταξύ τους έτη και μήνες πρέπει να παίρνεις ίδιου τύπου μετρήσεις από τους ίδιους σταθμούς με την ίδια μέθοδο, όχι να διαλέγεις τι σε συμφέρει από όπου σε συμφέρει. Σε κάποιες περιοχές μπορεί να υπάρχουν τοπικά ρεκόρ θερμοκρασιών, αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτα.Otto Weininger έγραψε: 02 Ιούλ 2024, 22:25Είναι ένα νήμα που πραγματικά παρακαλώ να έχεις δίκιο εσύ.hellegennes έγραψε: 02 Ιούλ 2024, 22:22Οι ψεκασμένοι λέτε μαλακίες αλλά ευτυχώς υπάρχουν και τα στοιχεία, στα οποία έχετε αλλεργία. Βλέπε το από πάνω ποστ που δείχνει τι μαλακίες διαβάζουμε εδώ μέσα από εσάς τους ψεκασμένους.Οργισμένος έγραψε: 02 Ιούλ 2024, 20:47
Α τους αλητες, μας βομβαρδιζουν με προπαγανδα , αλλα δεν θα τους περασει!!24=/<!!
Δεν έχω κατασταλάξει ακόμα για να είμαι ειλικρινής αλλά παρακολουθώ κάθε ποστ και απ τις 2 μεριές.
Το άλλο είναι το ψέμα που επιχειρούν κάποιοι με τους μέσους όρους, που εκτός context δεν έχει καν νόημα η αναφορά τους. Προφανώς μια χρονιά που έχει π.χ. σταθερά 35 βαθμούς για 4 εβδομάδες θα έχει μεγαλύτερο μέσο όρο από ένα έτος που έχει κάνει 40άρια μια βδομάδα αλλά κάτω από 30 τις υπόλοιπες τρεις. Θερμότερο έτος όμως ο οποιοσδήποτε φυσιολογικός άνθρωπος θα χαρακτηρίσει το δεύτερο.
Πέρα απ' αυτό όμως, η αναφορά σε μέσους όρους είναι παραπλανητική. Μαθηματικά τα μισά περίπου έτη θα έχουν θερμοκρασίες πάνω από τον μέσο όρο. Αυτό ακριβώς σημαίνει μέσος όρος. Κάποιοι μαθηματικά αναλφάβητοι εδώ μέσα αντιλαμβάνονται ως τρομερή αλήθεια ότι ο φετινός Ιούνιος είναι πάνω από τον μέσο όρο 30ετίας.