!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Επίθεση με βιτριόλι σε 34χρονη γυναίκα

Υποθέσεις εγκλημάτων και περιστατικά ποινικής φύσης (σοβαρά), όπως δολοφονίες, απαγωγές, υπεξαιρέσεις, ληστείες κ.ά., στην ελληνική κοινωνία.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
Namrail

Re: Επίθεση με βιτριόλι σε 34χρονη γυναίκα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Namrail »

wooded glade έγραψε: 14 Ιουν 2020, 12:39 Πάντως σε σχέση με τον πύτο, είναι αξιοπερίεργο το εξής:
Δεν φαίνεται να ήξερε τίποτα, να τον έπιανε δηλαδή η βιτριολίστρια και να του έλεγε "ου να μου χαθείς, που τα έχεις με τη σουρλουλού".
Ο τύπος πάει να αποστασιοποιηθεί από την όλη κατάσταση για να μη μπλέξει.

Είχε πολυμηνη σχέση με τη βιτριολιστρια αλλά στην κατάθεση λέει ότι δεν γνώριζε σχεδόν τίποτα από την προσωπική της ζωή και ότι ο δεσμός τους ήταν "ελεύθερος" και όχι σταθερός.

Πίπες δλδ, κατά πάσα πιθανότητα. Ο τύπος είχε πάρει πρέφα ότι κάτι δεν πάει καλά με την εν λόγω αλλά δεν περίμενε ότι θα πέταγε και βιτριόλι σε άνθρωπο.
Άβαταρ μέλους
Namrail

- Casper - έγραψε: 14 Ιουν 2020, 12:40
Για τα τροχαία απλά γράφω πως δεν υπάρχει πάντα δόλος ή ευθύνη.
Μα πουθενά δεν είπα εγώ ότι σε όλα τα τροχαία υπάρχει δόλος. Μίλησα για συγκεκριμένες κατηγορίες τροχαίων.

Για αυτό και μου φάνηκε άσχετη η απάντηση σου.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

Namrail έγραψε: 14 Ιουν 2020, 12:44
wooded glade έγραψε: 14 Ιουν 2020, 12:39 Πάντως σε σχέση με τον πύτο, είναι αξιοπερίεργο το εξής:
Δεν φαίνεται να ήξερε τίποτα, να τον έπιανε δηλαδή η βιτριολίστρια και να του έλεγε "ου να μου χαθείς, που τα έχεις με τη σουρλουλού".

Είχε πολυμηνη σχέση με τη βιτριολιστρια αλλά στην κατάθεση λέει ότι δεν γνώριζε σχεδόν τίποτα από την προσωπική της ζωή και ότι ο δεσμός τους ήταν "ελεύθερος" και όχι σταθερός.

Πίπες δλδ, κατά πάσα πιθανότητα. Ο τύπος είχε πάρει πρέφα ότι κάτι δεν πάει καλά με την εν λόγω αλλά δεν περίμενε ότι θα πέταγε και βιτριόλι σε άνθρωπο.
Η αλήθεια είναι ότι κι εγώ δεν καταλαβαίνω τι σχέση έχει ο τύπος με το έγκλημα.

Σε λίγο θα διαβάσουμε ότι όποιος ή όποια είχε δεσμό ή κοινωνική επαφή με άτομα που εκδήλωναν υπερβολικές αντιδράσεις ζήλειας, πήγαινε και τον κατήγγειλε στην αστυνομία. :lol:
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

Namrail έγραψε: 14 Ιουν 2020, 12:47
Μα πουθενά δεν είπα εγώ ότι σε όλα τα τροχαία υπάρχει δόλος. Μίλησα για συγκεκριμένες κατηγορίες τροχαίων.

Στα τροχαία, σαφώς και δεν υπάρχει ο δόλος γιατί δεν υπάρχει συγκεκριμένος στόχος. Η εγκληματικότητα που χαρακτηρίζει τα τροχαία ατυχήματα λόγω υπερβολικής ταχύτητας, παραβάσεων σημάτων, μέθη κλπ αφορά στην αδιαφορία που επιδεικνύουν για την επικινδυνότητα που έχουν οι πράξεις τους. Αυτό είναι μία διαφορετική ερμηνεία/επέκταση της έννοιας του δόλου. Από το "θέλω να σε σκοτώσω, τραυματίσω κλπ" μεταφέρεται στο "κάνω το κέφι μου, αδιαφορώντας για το αν αυτό έχει ως συνέπεια τον τραυματισμό, θάνατο κλπ" άλλων ανθρώπων.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
wooded glade

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από wooded glade »

Namrail έγραψε: 14 Ιουν 2020, 12:44

Γίνεται κι αυτό αλλά λέμε πριν τη σύλληψη.
Να είχαν υπάρξει όντως επεισόδια, τύπου βιτριολίστρια κατά Ιωάννας, και μετά να κρύφτηκε αυτός για να μην μπλέξει ;
Αλλά αν είχε αίσθημα ή σχέση με την Ιωάννα, κάπου θα έπρεπε να εμφανιστεί όλο αυτό το διάστημα αλλοιώς θα τον ψάχνανε.
Δεν νομίζω.
Λογικά είχε άγνοια και το unfriend που είχε φάει παλιά το θεώρησε ενέργεια αποκλειστικά της Ιωάννας ή ενέργεια εκ παραδρομής της Ιωάννας.
Η άλλη όμως την θεωρούσε την Ιωάννα σαν έντονη απειλή.
δεν είναι όλα κρού-σμα-τα
Άβαταρ μέλους
Namrail

ΓΑΛΗ έγραψε: 14 Ιουν 2020, 12:50
Η αλήθεια είναι ότι κι εγώ δεν καταλαβαίνω τι σχέση έχει ο τύπος με το έγκλημα.
Λογικά, δεν είχε καμία σχέση. Απλά προσπαθεί να παρουσιαστεί πολύ πιο μακριά από τη βιτριολιστρια απ' ότι ήταν στην πραγματικότητα.
Άβαταρ μέλους
Namrail

ΓΑΛΗ έγραψε: 14 Ιουν 2020, 12:55

Στα τροχαία, σαφώς και δεν υπάρχει ο δόλος γιατί δεν υπάρχει συγκεκριμένος στόχος.
Υπάρχουν διάφοροι ορισμοί της λέξης στη δικονομία. Ο ενδεχόμενος δόλος περιγράφει πολύ καλά αυτό που συμβαίνει στα τροχαία με μεθυσμένους οδηγούς, ίσως και ο αναγκαίος σε ορισμένες περιπτώσεις.
stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stavmanr »

ΓΑΛΗ έγραψε: 14 Ιουν 2020, 12:55

Στα τροχαία, σαφώς και δεν υπάρχει ο δόλος γιατί δεν υπάρχει συγκεκριμένος στόχος.
Έχεις λανθασμένη εικόνα για την έννοια του δόλου στη Δικαιοσύνη.

Διάβασε τουλάχιστον αυτό:
https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%94%CF ... E%BF%CF%82

:102:
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος stavmanr την 14 Ιουν 2020, 13:18, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
- Casper -

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από - Casper - »

Namrail έγραψε: 14 Ιουν 2020, 12:30
foscilis έγραψε: 14 Ιουν 2020, 12:24
Namrail έγραψε: 14 Ιουν 2020, 12:21

Καλά, όταν κάποιος πιει τα άντερα του, πάρει έπειτα το τιμόνι και εμπλακεί σε τροχαίο δεν λες ότι δεν υπάρχει δόλος.

Σαφώς και υπάρχει.
αυτό λέγεται ενδεχόμενος δόλος: "ξέρω πολύ καλά ότι μπορεί να γίνει μαλακία αλλά δε με νοιάζει". Ενώ η αμέλεια είναι "ουπς λάθος" και ο δόλος είναι "πάω στοχευμένα να κάνω αυτή τη μαλακία".
Εσύ λες ενδεχόμενος, εγώ σε κάποιες περιπτώσεις λέω αναγκαίος. Διότι όταν ο άλλος έχει πιει δύο μπουκάλια βότκα και εικοσιπέντε σφηνάκια "γνωρίζει" ότι το αμάξι του κάπου θα στουκαρει.
Σ' αυτό απαντούσα. Η Γαλή σου είπε πως στην πλειοψηφία τους δεν υπάρχει δόλος και εσύ αναφέρεις απλά μια συγκεκριμένη περίπτωση, που ακόμα και εκεί δεν το κάνεις επίτηδες. Ο σκοπός σου δηλαδή δεν είναι να πας να σκοτώσεις. Τουλάχιστον, δεν είναι συγκρίσιμος με τον δόλο που έχεις όταν οργανώνεις έγκλημα. Ούτε εγώ μίλησα για όλα τα τροχαία.
Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 »

Καλά θα ήταν κάποιος με γνώσεις ψυχιατρικής να μας διευκρινίσει 2-3 πράγματα σχετικά με τις προϋποθέσεις για το ακαταλόγιστο, γιατί είναι σχεδόν βέβαιο ότι η υπεράσπιση θα παίξει και αυτό το χαρτί.

Η δράστις δεν μπορεί να είναι 100% στα καλά της αφού φαίνεται να διακατεχόταν από κάποιου είδους εμμονή για το θύμα. Αφιέρωσε πάρα πολύ χρόνο προετοιμασίας, έκανε πρόβες, προσπάθησε να επιτεθεί σε διαφορετικά μέρη κοκ. Ωστόσο μια κατάσταση παθολογικής ζήλιας δεν ξέρω αν μπορεί να δικαιολογήσει ακαταλόγιστο. Φαίνεται να είχε επίγνωση του τι κάνει και ποιο θα είναι το αποτέλεσμα της πράξης της, αλλιώς δεν θα έπαιρνε τόσο μέτρα και τόσες προφυλάξεις. Επίσης η εικόνα που έδινε στους συγχωριανούς της, είναι ενός ατόμου που ήταν καλά. Ωστόσο υπάρχουν και ψυχολογικά προβλήματα που μένουν στην οικογένεια και δεν τα μαθαίνει ο περίγυρος ποτέ. Προσωπικά θα μπορούσα να δεχθώ σοβαρό πρόβλημα αν προέκυπτε φαρμακευτική αγωγή, αποδεδειγμένες τακτικές συνεδρίες και περιστασιακός εγκλεισμός σε σχετικές κλινικές.

Πάντως είναι να μην σου τύχει να μπλέξεις...
Άβαταρ μέλους
wooded glade

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από wooded glade »

Μήπως αυτός της είπε ψέμματα ότι "τα έχω με την Ιωάννα" και μετά αυτή το πίστεψε και αυτός κρύφτηκε μόλις συνειδητοποίησε τι προκάλεσε.
δεν είναι όλα κρού-σμα-τα
Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 »

wooded glade έγραψε: 14 Ιουν 2020, 13:32 Μήπως αυτός της είπε ψέμματα ότι "τα έχω με την Ιωάννα" και μετά αυτή το πίστεψε και αυτός κρύφτηκε μόλις συνειδητοποίησε τι προκάλεσε.
Ακόμα κι έτσι να ΄ναι αυτή τόσες παρακολουθήσεις που έκανε δεν θα είχε δει κάτι; Δεν στέκει ούτε αποτελεί δικαιολογία για την πράξη.
- Casper -

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από - Casper - »

https://www.google.com/amp/s/www.latime ... f_amp=true

We like to think that jealousy is a personal failure, a sign of immaturity, neurosis or pathology. Psychological science, however, points in the opposite direction. Although few of us go to Nowak’s extremes in attempting to destroy a romantic rival, we are all capable of jealousy. Contrary to common beliefs, jealousy exists in all human societies and is reliably activated by threats to a romantic relationship. My studies in the United States, the Netherlands and South Korea found that romantic rivals who have higher status or more money are more likely to cause men to erupt. Interlopers who are physically attractive or younger (Nowak is 43, Shipman 30) are more likely to stoke jealous passions in women.

By scanning the brains of volunteers who are instructed to imagine their lovers having sex with other people, neuroscientists have found that jealous emotions excite the amygdala and hypothalamus, brain structures linked with both sexual and aggressive behavior. Jealousy also stimulates the posterior superior temporal sulcus, which activates when an individual tries to discern the intentions of others or perceives that social norms are being violated. Even merely imagining our partner in the arms of a rival causes substantial physiological distress -- a heart that races, electrodermal activity skyrocketing with a profusion of sweat, and muscular tension.

In a study of 5,000 people in six cultures, 84% of women and 91% of men admitted to having had at least one fantasy of murder, and the vast majority fantasized about killing sexual rivals, often in painful and gruesome ways. Fortunately, most don’t act on their homicidal fantasies. Laws and morals are powerful deterrents to murderous impulses -- most of the time.

Jesus Christ :o
Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naida »

Namrail έγραψε: 14 Ιουν 2020, 12:03
Naida έγραψε: 12 Ιουν 2020, 13:33
vantono έγραψε: 12 Ιουν 2020, 13:25
Θα μετρούσε απόλυτα αν αποδεικνυοταν οτι υπήρχε μεταξύ τους σχέση-τρίγωνο. Οταν ομως η μία εκ των δύο ειναι απλως τρελή και παλαβή με την πάρτη σου, και η άλλη ουτε καν που σε ξερει και το μονο που σε εκανε ειναι ενα αξεπτ μαζι με χιλιάδες (δεκάδες χιλιάδες ίσως) αλλες ανδρικές περσονες-λογαριασμούς στο προφιλ της και χωρις να εχετε καν μιλησει, δεν ισχυει αυτο. Αν υπήρξε καποια επαφή έστω και με μηνύματα ερωτικού τύπου-περιεχομένου οκ, να δεχτώ οτι ο τύπος ειναι δε ουλτιμέητ αλφα μέηλ.
Ξέρεις πόσοι έχουν 2 ταυτοχρονα; τους κάνει Αλφα; nope.
Το ότι η αλλη πέταξε βιτριόλι δεν κάνει αυτον αλφα μεηλ. Κάνει αυτή ψυχοπαθή.
Στην Ελλάδα αν σκοτώσεις άνθρωπο σε τροχαίο φεύγεις συνήθως από το δικαστήριο με ποινή που έχει τριετή αναστολή. Δλδ μηδέν χρόνο μέσα στη φυλακή.
Εντάξει άλλο ατύχημα άλλο από πρόθεση.
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...

I didn't do it, but If I did, I was drunk.

Que Sera, Sera...
stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stavmanr »

ST48410 έγραψε: 14 Ιουν 2020, 13:27 Η δράστις δεν μπορεί να είναι 100% στα καλά της αφού φαίνεται να διακατεχόταν από κάποιου είδους εμμονή για το θύμα.
Μπορεί απλά να δυσκολεύτηκε να ανοίξει το μπουκάλι, και να πετάχτηκε μία ποσότητα παραδίπλα. :smt047

Άκου εκεί ...εμμονή!
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εγκληματικότητα”