!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Σας αρέσει η δουλειά σας;

Εδώ συζητάμε οτιδήποτε δεν περιλαμβάνεται στις υπόλοιπες κατηγορίες.
Άβαταρ μέλους
Otto Weininger

Re: Σας αρέσει η δουλειά σας;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Otto Weininger »

Lugozzi έγραψε: 04 Μαρ 2019, 23:16
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε: 04 Μαρ 2019, 11:40 Ναι, αλλά πρόσεξε τώρα: εγώ για τη δουλειά που έχω τώρα θα δεχόμουν έξι εργάσιμες την εβδομάδα για διπλασιασμό των αποδοχών. Οπότε το τί κάνει κανείς είναι σημαντικός παράγων
5 μέρες δουλεύεις ρε κουφάλα?
Γιατί πόσες μέρες έπρεπε;

Let them make the first mistake. We make the last move.

Άβαταρ μέλους
Bipsco

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Bipsco »

Otto Weininger έγραψε: 04 Μαρ 2019, 23:21 Μα τώρα θες και τα λες;
Κανονικά θα έπρεπε να μπαίνει ο καθένας σε όποια σχολή επιθυμεί.
Να υπήρχαν εξετάσεις εντός σχολών μόνον για την περίπτωση που υπάρχουν περισσότερες αιτήσεις από τις διαθέσιμες θέσεις.

Μετά από ένα χρόνο βλέπει ότι δεν του αρέσει; Ή κατασταλάξε σε κάτι άλλο; Με το νέο ακαδημαϊκό έτος να μπορεί να γραφτεί σε όποια αλλη σχολή θέλει. Και αν έχει περάσει κοινά μαθηματα να αναγνωριστούν.

Αλλά μπορεί να γίνει στην Ελλάδα αυτό; Όχι.
Οπότε γυρνάμε σε όσα σου είπα.
Αυτό που λες, δεν μπορεί να γίνει πουθενά. Υποθέτουμε ότι ένας θέλει να γίνει γιατρός. Υπάρχουν 6 σχολές. Γιατί να μην μπορεί να δώσει ο μαθητής εξετάσεις και για τις 6 σχολές ταυτόχρονα σε διδαχθείσα ύλη;
Άβαταρ μέλους
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ »

Otto Weininger έγραψε: 04 Μαρ 2019, 23:22
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε: 04 Μαρ 2019, 11:40 Ναι, αλλά πρόσεξε τώρα: εγώ για τη δουλειά που έχω τώρα θα δεχόμουν έξι εργάσιμες την εβδομάδα για διπλασιασμό των αποδοχών. Οπότε το τί κάνει κανείς είναι σημαντικός παράγων
Κάθονται και στραβές μερικά σκ τον χρόνο, αλλά κυρίως πενθήμερο έχω. Τα εργοτάξια είναι αλλιώς
Ο χρήστης που γκρέμισε τον εθνολαϊκισμό
Άβαταρ μέλους
Otto Weininger

Bipsco έγραψε: 04 Μαρ 2019, 23:31
Otto Weininger έγραψε: 04 Μαρ 2019, 23:21 Μα τώρα θες και τα λες;
Κανονικά θα έπρεπε να μπαίνει ο καθένας σε όποια σχολή επιθυμεί.
Να υπήρχαν εξετάσεις εντός σχολών μόνον για την περίπτωση που υπάρχουν περισσότερες αιτήσεις από τις διαθέσιμες θέσεις.

Μετά από ένα χρόνο βλέπει ότι δεν του αρέσει; Ή κατασταλάξε σε κάτι άλλο; Με το νέο ακαδημαϊκό έτος να μπορεί να γραφτεί σε όποια αλλη σχολή θέλει. Και αν έχει περάσει κοινά μαθηματα να αναγνωριστούν.

Αλλά μπορεί να γίνει στην Ελλάδα αυτό; Όχι.
Οπότε γυρνάμε σε όσα σου είπα.
Αυτό που λες, δεν μπορεί να γίνει πουθενά. Υποθέτουμε ότι ένας θέλει να γίνει γιατρός. Υπάρχουν 6 σχολές. Γιατί να μην μπορεί να δώσει ο μαθητής εξετάσεις και για τις 6 σχολές ταυτόχρονα σε διδαχθείσα ύλη;
Τι εννοείς δεν μπορεί να γίνει πουθενά; :lol:

Τέλος πάντων είναι μεγάλο θέμα αφενός και είμαστε οφ τοπικ, αφετέρου πρέπει να γίνουν άλλες ενέργειες πριν πάμε εκεί.

ΥΓ Να ψηφίσεις ΝΔ

Άβαταρ μέλους
Otto Weininger

ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε: 04 Μαρ 2019, 23:53

Κάθονται και στραβές μερικά σκ τον χρόνο, αλλά κυρίως πενθήμερο έχω. Τα εργοτάξια είναι αλλιώς
Μόλις συνειδητοποίησα ότι δουλεύουμε και Σάββατα πλέον :lol:

Άβαταρ μέλους
Ερμής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής »

Κουφάλες κάνεις δε δουλεύει κυριακη;
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dwarven Blacksmith »

Ερμής έγραψε: 05 Μαρ 2019, 00:00 Κουφάλες κάνεις δε δουλεύει κυριακη;
Εγώ παραλίγο αυτή που μας πέρασε, αλλά πήρα σοβαρό ύφος και είπα "Δεν διακρίνω κάτι που μπορεί να μας βγάλει εκτός χρονοδιαγράμματος."

Εικόνα
🔻 There are decades where you fuck around and days where you find out🔻
Άβαταρ μέλους
Lugozzi

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Lugozzi »

ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε: 04 Μαρ 2019, 23:53

σε ζηλεύω ρε μαν
FIGHT! FIGHT! FIGHT!
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος »

τωρα με το παιδι και τις διαφορες δραστηριοτητες του, βλεπω τους δασκαλους σαν επαγγελματιες που ειναι πολυ ευχαριστημενοι με τη δουλεια τους.

δηλαδη ο αλλος βιοποριζεται διδασκοντας σκακι, κιθαρα, ταεκβοντο, κλπ σε πιτσιρικια. σιγουρα δε θα κονομανε ενα τσουβαλι λεφτα, αλλα αμα εισαι μια ζωη παθιασμενος με το σκακι, και μπορεις καπως να πληρωνεσαι απο αυτο, και να ακολουθεις αγωνες κλπ, μια χαρα την περνας.
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
Άβαταρ μέλους
paul25

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από paul25 »

Antares έγραψε: 04 Μαρ 2019, 20:48 Εξαρτάται από το σχολείο. Αν είναι γενικό λύκειο όπου οι περισσότεροι πάνε για πανεπιστήμιο δεν θα τους γειώσεις αλλά θα τους παρουσιάσεις την κατάσταση με αντικειμενικό τρόπο.
Δεν θα έλεγα να αποτρέψεις μαθητές από το να ακολουθήσουν την επιστήμη που διάλεξαν, επειδή το επάγγελμα στην Ελλάδα είναι κορεσμένο. Αυτό για μένα δεν πηγάζει από καλές διαθέσεις. Αλλά μήπως γινόταν ή γίνεται καμιά δουλειά πάνω σ' αυτό το θέμα; Μια ώρα επαγγελματικού προσανατολισμού είχαμε θυμάμαι την εβδομάδα και γινόταν πάρτι.
Βλέπω τις ανιψιές μου στη Γερμανία που και οι δύο πηγαίνουν στο Gymnasium και θα ακολουθήσουν πιθανόν πανεπιστημιακή εκπαίδευση, αλλά σε διαφορετικά δημόσια Gymnasium. Ένα για την πιο έξυπνη και επιμελή και ένα για πιο επικοινωνιακό παιδί αλλά όχι τόσο επιμελές με χαμηλότερους βαθμούς.
Εντάξει! Αλλά μετά να μην γκρινιάζουν ότι "αυτό σπούδασα και θα ήθελα να το κάνω σαν επάγγελμα αλλά δεν βρίσκω".
«Μνημείο περιβαλλοντικού χάους, αρρώστιας και ανθρώπινου πόνου».
Για τον ΧΥΤΑ ΦΥΛΗΣ η Επιτροπη Αναφορων του Ευρωπαικου Κοινοβουλιου.
Άβαταρ μέλους
Antares
Phorum.gr user: Ακταία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Antares »

paul25 έγραψε: 05 Μαρ 2019, 10:50 Εντάξει! Αλλά μετά να μην γκρινιάζουν ότι "αυτό σπούδασα και θα ήθελα να το κάνω σαν επάγγελμα αλλά δεν βρίσκω".
Στην ιατρική είτε στο εξωτερικό, είτε στην Ελλάδα όλοι βρίσκουν δουλειά. Στις πολυτεχνικές σχολές επίσης.
Γενικά για τις επιστήμες δεν πρέπει να σκέφτεται κανείς με ορίζοντα μόνο την Ελλάδα, αν σπουδάσει στην Ελλάδα.
Αυτό που λες είναι για διάφορες σχολές και διάφορα άτομα που δεν έχουν άλλες φιλοδοξίες, πάρα μόνο τον διορισμό στο ελληνικό δημόσιο.
Γενικά υπάρχει μια τάση να υποτιμούνται επαγγέλματα που δεν χρειάζονται πανεπιστημιακή εκπαίδευση. Έτσι φτάσαμε να έχει ο καθένας και από ένα πτυχίο, οπότε αυτομάτως χάνει την αξία του και θεωρείται σαν μια επιμήκυνση της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Άβαταρ μέλους
paul25

Antares έγραψε: 05 Μαρ 2019, 11:34 Στην ιατρική είτε στο εξωτερικό, είτε στην Ελλάδα όλοι βρίσκουν δουλειά. Στις πολυτεχνικές σχολές επίσης.
Γενικά για τις επιστήμες δεν πρέπει να σκέφτεται κανείς με ορίζοντα μόνο την Ελλάδα, αν σπουδάσει στην Ελλάδα.
Αυτό που λες είναι για διάφορες σχολές και διάφορα άτομα που δεν έχουν άλλες φιλοδοξίες, πάρα μόνο τον διορισμό στο ελληνικό δημόσιο.
Γενικά υπάρχει μια τάση να υποτιμούνται επαγγέλματα που δεν χρειάζονται πανεπιστημιακή εκπαίδευση. Έτσι φτάσαμε να έχει ο καθένας και από ένα πτυχίο, οπότε αυτομάτως χάνει την αξία του και θεωρείται σαν μια επιμήκυνση της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Μα η λύση εξωτερικό δεν ενδείκνυται για όλους και επιπλέον αυτό είναι εγχώριο θέμα και συζητάμε λύσεις εντός του πλαισίου της χώρας.
Άβαταρ μέλους
Antares
Phorum.gr user: Ακταία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Antares »

paul25 έγραψε: 05 Μαρ 2019, 11:38
Μα η λύση εξωτερικό δεν ενδείκνυται για όλους και επιπλέον αυτό είναι εγχώριο θέμα και συζητάμε λύσεις εντός του πλαισίου της χώρας.
Αν σας αρέσει η δουλειά σας είναι το θέμα και γράφουν άτομα και από το εξωτερικό.
Στα 18 μου ήξερα ότι αν θέλω να μου αρέσει η δουλειά μου πιθανόν να πρέπει να ζήσω στο εξωτερικό. Δεν είναι μόνο θέμα κρίσης, οικονομίας και κακής λειτουργίας των θεσμών, είναι και θέμα μεγέθους της χώρας και του πληθυσμού. Αν βέβαια γνώριζαν πολλοί στα 18 τους τι γίνεται στην Ελλάδα, θα είχαν φύγει από τα 18 και δεν θα ξαναγύριζαν.
Άβαταρ μέλους
alekhine
Phorum.gr user: alekhine

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από alekhine »

Ασέβαστος έγραψε: 05 Μαρ 2019, 09:26 τωρα με το παιδι και τις διαφορες δραστηριοτητες του, βλεπω τους δασκαλους σαν επαγγελματιες που ειναι πολυ ευχαριστημενοι με τη δουλεια τους.

δηλαδη ο αλλος βιοποριζεται διδασκοντας σκακι, κιθαρα, ταεκβοντο, κλπ σε πιτσιρικια. σιγουρα δε θα κονομανε ενα τσουβαλι λεφτα, αλλα αμα εισαι μια ζωη παθιασμενος με το σκακι, και μπορεις καπως να πληρωνεσαι απο αυτο, και να ακολουθεις αγωνες κλπ, μια χαρα την περνας.
καλα την περνας αλλα ξεροντας απο μεσα τον χωρο νομιζω οτι 8 στους 10 που βιοποριζονται κανοντας μαθηματα σκακι σε παιδακια δεν κανουν ουτε για καθαριστριες :102: :102:
πατησιωτης έγραψε: 10 Μαρ 2021, 20:59 Ο Σημίτης είναι η συνέχεια του Κωνσταντίνου Καραμανλή,στην Ευρώπη,στα ελληνοτουρκικά,στο ανήκομεν εις την Δύσιν,στην οικονομία,παντού.
Άβαταρ μέλους
paul25

Antares έγραψε: 05 Μαρ 2019, 12:53 Αν σας αρέσει η δουλειά σας είναι το θέμα και γράφουν άτομα και από το εξωτερικό.
Στα 18 μου ήξερα ότι αν θέλω να μου αρέσει η δουλειά μου πιθανόν να πρέπει να ζήσω στο εξωτερικό. Δεν είναι μόνο θέμα κρίσης, οικονομίας και κακής λειτουργίας των θεσμών, είναι και θέμα μεγέθους της χώρας και του πληθυσμού. Αν βέβαια γνώριζαν πολλοί στα 18 τους τι γίνεται στην Ελλάδα, θα είχαν φύγει από τα 18 και δεν θα ξαναγύριζαν.
Μα αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα, αν υπάρχουν πχ 100 ειδικεύσεις από ανώτατες σχολές, το μέγεθος, η μορφή και η ανάγκη της Ελληνικής αγοράς εξυπηρετούν τις 20 από αυτές, ακόμα και αύριο-μεθαύριο να έρθουν επενδυτές, δεν θα απασχοληθούν όλες οι ειδικότητες εφόσον η αγορά είναι τεχνοκρατική και μόνο τα αντίστοιχα επαγγέλματα ευνοεί. Από την άλλη να κλείσουμε τις σχολές που δίνουν τις υπόλοιπες 80 ειδικότητες το βρίσκω ακραία λύση και αυτό είναι θεωρώ στρέβλωση ενός μικροαστικού και αναχρονιστικού πλέον ονείρου των Ελλήνων (από την εποχή της Ελλάδος των δεκαετιών 60,70 και 80 που ελάχιστοι είχαν πτυχίο και γινόντουσαν όντως κάτι στη ζωή τους) που διατυπώνεται στη φράση "πάρε εσύ ένα πτυχίο τουλάχιστον και θα βρεις δουλειά". Συγκεκριμένα τα ΑΕΙ, ο κύριος λόγος ύπαρξης τους δεν είναι να βρεις δουλειά από αυτά. Συμφωνώ όμως στη δημιουργία είτε ιδιωτικών σχολών με αποκλειστική σύνδεση στην αγορά (επομένως θα υπάρχει και πολύ μικρή ποικιλία αντικειμένων σπουδών και πιο "φτωχών") είτε πανεπιστήμια δύο ταχυτήτων.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Περί ανέμων και υδάτων”