Ασέβαστος έγραψε: 25 Φεβ 2019, 11:16
ΓΕΣΑΡ έγραψε: 25 Φεβ 2019, 10:35
Μαλακίες. Υπάρχουν στιγμές που ένα μπατσακι χρειάζεται. Ως τιμωρία, ως "ξύπνημα" ή για να τελειώσει μια κατάσταση που δεν θα μπορούσε να αποφορτιστεί αλλιώς.
Προφανώς δεν μιλάμε για καταστάσεις υστερικης μάνας που βαράει το παιδί της για να ξεδώσει ή μεθυσμενου άντρα που χτυπάει οπότε του καπνίσει γυναίκα ή/και παιδί.
Δεν θα γίνει ξαφνικά σε μια γενιά απαγορευμένη μια πρακτική που μέχρι και πριν καμιά 10-20ετια ήταν αυτονόητη
οχι, δεν υπαρχουν στιγμες που χρειαζεται ενα μπατσακι.
η πρακτικη ΕΙΝΑΙ απαγορευμενη, απο το νομο. ασχετο αν δεν εφαρμοζεται.
οποιος κρινει οτι πρεπει να τιμωρειται με ξυλο, ενα παιδι που οτι και αν εχει κανει εχει και το ακαταλογιστο, πρεπει να τιμωρειται ο ιδιος με ξυλο, για οτι κανει. πως θα σου φαινονταν 10 κλωτσες για υπερβολικη ταχυτητα, και 20 σφαλιαρες για παρανομο παρκαρισμα;
Προσωπικά έχω φάει 1 φορά μπατσο από τον πατέρα μου και από παιδαγωγικής σκοπιάς, κοιτώντας τώρα πίσω, το βρίσκω άκρως επιτυχημένο. Θα έκανα δηλαδή ακριβώς το ίδιο στον γιο μου αν προέκυπτε η ίδια κατάσταση.
Όπως και έχω δώσει μπάτσο σε σύντροφό μου, ακριβώς για να τελειώσει μια κατάσταση. Με ενόχλησε αυτό και δεν το έκανα με χαρά αλλά δεν υπήρχε άλλη λύση.
Ένα μπατσακι είναι η τελευταία λύση σε περιπτώσεις που το παιδί πρέπει να συνειδητοποιήσει άμεσα και ολοκληρωτικά πώς μια συμπεριφορά είναι μη αποδεκτή και τα λόγια δεν είναι αρκετά. Ξέρω και περιπτώσεις που οι γονείς ξεσπουσαν στα παιδιά, τα χτυπουσαν με κάθε αφορμή πολύ συχνά κτλ κτλ Αυτά προφανώς είναι απαράδεκτα πράγματα και οι γονείς αυτοί ανίκανοι να έχουν την επιμέλεια των παιδιών τους.