Re: ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΖΩΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ
Δημοσιεύτηκε: 10 Δεκ 2018, 14:19
Στην ουσία δεν υπάρχει μαύρη ζάχαρη. Είναι brown και dark brown.
Καλώς ήρθατε στο Phorum.com.gr Είμαστε εδώ πολλά ενεργά μέλη της διαδικτυακής κοινότητας του Phorum.gr που έκλεισε. Σας περιμένουμε όλους!
https://dev.phorum.com.gr/
hellegennes έγραψε: 10 Δεκ 2018, 11:44 Και πώς γίνεται το υποκατάστατο να κοστίζει τελικά διπλάσια και τριπλάσια λεφτά;
Παρε απο ζαχαροκαλαμο. Αλλη γευση.vantono έγραψε: 10 Δεκ 2018, 12:16σε γλυκο δεν ξερω, ουτε ξερω τι ακριβως καστανη χρησιμοποιεις εσυ, η πραγματικη καστανη ζαχαρη εχει διαφορετικη υφη γενικα. Αυτη του εμποριου, ειναι απλα χρωματισμενη λευκη,και κατα συνεπεια επικινδυνότερη απο τη λευκη, λογω εξτρα επεξεργασιας. Αυτο το γνωριζω τοσο απο χημ.μηχ, όσο και απο μπαριστα -και ιδιοκτητη του μαγαζιου- που απο αυτον επαιρνα (και παίρνω ακομα) τον καφε μου. Παλια τον επαιρνα με καστανη, και απ τον συγκεκριμενο παζει να χτυπουσα εως και 3 καφεδες τη μερα. Δεν ειχε κανενα συμφερον να μου πει κατι τετοιο μονο και μονο για να "με χαλασει" ή να με τρολαρει.Cecily Anne έγραψε: 10 Δεκ 2018, 12:00Μωρέ μα τι λες;vantono έγραψε: 10 Δεκ 2018, 11:58
![]()
κι εγω αργησα να το συνειδητοποιησω αυτο, το καταλαβα σχετικα προσφατα,οταν αρχισα να τον πινω σκετο. Τεσπα,αυτο που ηθελα να επισημανω για την καστανη ζαχαρη,αυτη την κλασικη του εμποριου,ειναι πως προκειται για χρωματισμένη λευκή, ουσιαστικα. Καμια διαφορα ουτε σε γευση καν,ουτε σε τιποτα. Το αντιθετο μαλιστα, επειδη ειναι χρωματισμενη,ειναι και πιο επικινδυνη απο τη λευκη. Καλα, για ζαχαρινες κτλ,δεν μιλαω καν.
Οι μαλακίες που έχω ακούσει εδώ μέσα δεν παίζουν.
Βάλε την καστανή σε γλυκό να δεις τη διαφορά στην υφή, στο πώς αντιδρά με τα άλλα συστατικά κλπ.
Δοκιμαδε και με ελαιολαδο Μυτηληνης που εχει πιο ηπια γευση.Gherschaagk έγραψε: 10 Δεκ 2018, 12:43Στον καφέ βάζω μέλι. Μόνο μέλι. Εσπρέσσο, φίλτρου, ελληνικό, νες. Όλους τους ζεστούς τους ήπια με μέλι. Όσο για τα γλυκά, θα σε στεναχωρήσω, δεν αντικαθίσταται η ζάχαρη απ' το μέλι. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να βάλεις λάδι αντί για βούτυρο ή μαργαρίνη. Οι 2 βασικές συνταγές που έχω για κέικ είναι με ελαιόλαδο. Οι συνταγές γράφανε vegetable oil και έχω δοκιμάσει να βάλω ηλιέλαιο αλλά δεν μου άρεσε. Με το ελαιόλαδο γίνονται τζετ. Το ένα κακάο, το άλλο βανίλια.brb και tyt έγραψε: 10 Δεκ 2018, 12:35Βάζε μέλι αντί ζάχαρη. Δεν ξέρω αν γίνεται στα γλυκά, πειραματίσου.Gherschaagk έγραψε: 10 Δεκ 2018, 12:33
Κάτσε ρε συ, η dememara που θεωρείται η καλύτερη ζάχαρη και είναι η ακριβότερη στο σούπερ, είναι απλή χρωματισμένη. Όχι τίποτα άλλο αλλά υπάρχει και βιολογική με πιστοποιήσεις. Έχω στο ντουλάπι μια soft dark brown που κάνει το κέικ πιο καραμελένιο, δεν είναι για κάθε μέρα αλλά είναι άλλο πράγμα.
τα σπαει ο σωστος μουσακαςfagano3 έγραψε: 10 Δεκ 2018, 11:38Tωρα που ειπες για κιονες.ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε: 09 Δεκ 2018, 19:49 Ρε ταλαίπωρα έχεις καταντήσει πιο γραφικός και από τα ζαγοροχώρια. Μη μου πεις ότι έχει και αμπιάνς με κίονες μέσα, θα σου κατάσχω τα κλειδιά της μπεμεβέ για κάνα μήνα
Κοντα στο Αμστερνταμ εχει ενα γαματο ,για δεδομενα βορειας Ευρωπης, ελληνικο.Το εχουν κανει σε στυλ ελληνικο ταπας που τρως δυο ωρες οσο μπορεις να φας για μια στανταρ τιμη.Το φαγητο για δεδομενα Ολλανδιας τα σπαει.
Το κακο ειναι οτι πριν το αναλαβουν τα σημερινα παιδια το ειχαν κατι καραμπαμες και εχει κιονες,ρεμπετικα και σπασιμο πιατων , να δεις πως κανουν τα ολλανδακια με το να σπανε πιατα![]()
Να πας σε ωρα που δεν εχουν λαιβ μουσικη και θα φας καλα εκτος και αν θες να πας ολλανδους για το φοκλορ.
Κατα τα αλλα με απογοητευεις.
Παστιτσιο και μουσακα;Την ντροπη της ελληνικης κουζινας;
Σε ολους λεω οτι δεν ειναι ελληνικα.Οτι ειναι γαλλικες και ανατολιτικες βαρβαρες επιρροες και η συγχρονη ελληνικη κουζινα ειναι αναλαφρη,βετζετεριαν φρεντλυ 'η τουλαχιστον νατουραλ ,χωρις επεξεργασμενα και βιομηχανικων διαστασεων παραγωγη.
Μια φορά ρε συ να έφτιαχνες κάτι που δεν είναι πούστικο!ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε: 10 Δεκ 2018, 14:36 Την πρώτη φορά που έφτιαξα μπράουνι με μαύρη ζάχαρη (γιατί μας είχε τελειώσει η λευκή) το πέταξα, γιατί δεν είχει διαλυθεί σωστά. Τελικά το βρήκα το κόλπο σε επόμενες προσπάθειες
Νερό βρώμης, είναι βασικά. Πόσο κοστίζει στην λιανική, άραγε;