George_V έγραψε: 28 Μαρ 2025, 10:35
Τώρα μιλάς ως γνήσιος Ελλην απόγονος των Βασιλέων της Σαλαμίνας να υποθέσω.
Πότε μίλησα εγώ για τους βασιλείς της Σαλαμίνας; Δεν κατάγομαι από την Αμμόχωστο (εξ όσων γνωρίζω).
Και πέραν των κατακτήσεων που ήδη αναφέραμε η Κύπρος υπήρξε κομμάτι και των Σελευκιδών και των Πτολεμαίων. Πώς είσαι σίγουρος ότι δεν αναμείχθηκε ο ντόπιος πληθυσμός (κυρίως) με Σύριους ελληνόφωνους η ακόμα και Αιγυπτίους ελληνόφωνους?
Αυτό που γνωρίζω να σου πω είναι ότι η γεωγραφική απομόνωση συνιστούσε εμπόδιο μετακίνησης πληθυσμών. Από την άλλη, ο Πτολεμαίος έκανε μαζική ολοκληρωτική γενοκτονία της φοινικικής μειονότητας (με κύρια έδρα το Κίτιο) του νησιού.
Άλλωστε το δέσιμο της Κύπρου με την Συρία φάνηκε όταν η Αντιόχεια έκανε claim την Εκκλησία της Κύπρου ως θυγάτηρ Εκκλησία (και απορρίφθηκε λόγω του τάφου του Βαρνάβα που βρέθηκε στην Κύπρο)
Άσχετο με τη συζήτηση! Η διεκδίκηση δεν ήταν λόγω «κάποιου δεσίματος» αλλά επειδή η Κύπρος άνηκε διοικητικά στη ρωμαϊκή επαρχία της Ανατολής που με βάση την Δ' Οικουμενική Σύνοδο είχε αποδοθεί στο Πατριαρχείο της Αντιόχειας. Από την άλλη η Εκκλησία της Κύπρου ήταν εξ αρχής αυτοκέφαλη καθώς οι επίσκοποι χειροτονούνταν ενδοκυπριακά εξ αρχής...
Αδιάσπαστη ελληνική καταγωγή δεν υπάρχει πουθενά.
Προφανώς, αφού ακόμη και οι διηνεκώς ελληνόφωνοι έγιναν Ρωμαίοι. Οι σημερινοί Νεοέλληνες απόγονοί τους είναι απόγονοι αρχικά Ρωμαίων και έπειτα [αρχαίων] Ελλήνων άρα όχι απευθείας των [αρχαίων] Ελλήνων!
Ούτε στην Κύπρο και ας έχεις πάρει ψηλά τον αμανέ.
Τρίχες κατσαρές! Είμαι κατά παρασάγγας ελληνογενέστερος από όλους εσάς τους Ελλαδικούς σλαβοβουλγαροαρβανιτόβλαχους. Τον «αμανέ» δεν τον έχω «πάρει ψηλά»! Απλά γνωρίζω την μανία σας με την ελληνογένεια και σας κτυπάω εκεί όπου πονάτε!