!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Έτοιμοι για ΕΔΕ από τα γιουσουφάκια της ΝΔ

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
Σαββάτιος
Phorum.gr user: Σαββάτιος

Re: Έτοιμοι για ΕΔΕ από τα γιουσουφάκια της ΝΔ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σαββάτιος »

George_V έγραψε: 28 Μαρ 2025, 10:35 Τώρα μιλάς ως γνήσιος Ελλην απόγονος των Βασιλέων της Σαλαμίνας να υποθέσω.
Πότε μίλησα εγώ για τους βασιλείς της Σαλαμίνας; Δεν κατάγομαι από την Αμμόχωστο (εξ όσων γνωρίζω).
Και πέραν των κατακτήσεων που ήδη αναφέραμε η Κύπρος υπήρξε κομμάτι και των Σελευκιδών και των Πτολεμαίων. Πώς είσαι σίγουρος ότι δεν αναμείχθηκε ο ντόπιος πληθυσμός (κυρίως) με Σύριους ελληνόφωνους η ακόμα και Αιγυπτίους ελληνόφωνους?
Αυτό που γνωρίζω να σου πω είναι ότι η γεωγραφική απομόνωση συνιστούσε εμπόδιο μετακίνησης πληθυσμών. Από την άλλη, ο Πτολεμαίος έκανε μαζική ολοκληρωτική γενοκτονία της φοινικικής μειονότητας (με κύρια έδρα το Κίτιο) του νησιού.
Άλλωστε το δέσιμο της Κύπρου με την Συρία φάνηκε όταν η Αντιόχεια έκανε claim την Εκκλησία της Κύπρου ως θυγάτηρ Εκκλησία (και απορρίφθηκε λόγω του τάφου του Βαρνάβα που βρέθηκε στην Κύπρο)
Άσχετο με τη συζήτηση! Η διεκδίκηση δεν ήταν λόγω «κάποιου δεσίματος» αλλά επειδή η Κύπρος άνηκε διοικητικά στη ρωμαϊκή επαρχία της Ανατολής που με βάση την Δ' Οικουμενική Σύνοδο είχε αποδοθεί στο Πατριαρχείο της Αντιόχειας. Από την άλλη η Εκκλησία της Κύπρου ήταν εξ αρχής αυτοκέφαλη καθώς οι επίσκοποι χειροτονούνταν ενδοκυπριακά εξ αρχής...
Αδιάσπαστη ελληνική καταγωγή δεν υπάρχει πουθενά.
Προφανώς, αφού ακόμη και οι διηνεκώς ελληνόφωνοι έγιναν Ρωμαίοι. Οι σημερινοί Νεοέλληνες απόγονοί τους είναι απόγονοι αρχικά Ρωμαίων και έπειτα [αρχαίων] Ελλήνων άρα όχι απευθείας των [αρχαίων] Ελλήνων!
Ούτε στην Κύπρο και ας έχεις πάρει ψηλά τον αμανέ.
Τρίχες κατσαρές! Είμαι κατά παρασάγγας ελληνογενέστερος από όλους εσάς τους Ελλαδικούς σλαβοβουλγαροαρβανιτόβλαχους. Τον «αμανέ» δεν τον έχω «πάρει ψηλά»! Απλά γνωρίζω την μανία σας με την ελληνογένεια και σας κτυπάω εκεί όπου πονάτε!
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Σαββάτιος την 29 Μαρ 2025, 02:32, έχει επεξεργασθεί 5 φορές συνολικά.
Άβαταρ μέλους
George_V
Phorum.gr user: George_V

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από George_V »

Σαββάτιος έγραψε: 28 Μαρ 2025, 10:48
George_V έγραψε: 28 Μαρ 2025, 10:35 Τώρα μιλάς ως γνήσιος Ελλην απόγονος των Βασιλέων της Σαλαμίνας να υποθέσω.
Πότε μίλησα εγώ για τους βασιλείς της Σαλαμίνας; Δεν κατάγομαι από την Αμμόχωστο (εξ όσων γνωρίζω).
Και πέραν των κατακτήσεων που ήδη αναφέραμε η Κύπρος υπήρξε κομμάτι και των Σελευκιδών και των Πτολεμαίων. Πώς είσαι σίγουρος ότι δεν αναμείχθηκε ο ντόπιος πληθυσμός (κυρίως) με Σύριους ελληνόφωνους η ακόμα και Αιγυπτίους ελληνόφωνους?
Αυτό που γνωρίζω να σου πω είναι ότι η γεωγραφική απομόνωση ήταν εμπόδιο μετακίησης πληθυσμών. Από την άλλη ο Πτολεμαίος έκανε μαζική ολοκληρωτική γενοτονία της φοινικικής μειονότητας (με έδρα το Κίτιο).
Άλλωστε το δέσιμο της Κύπρου με την Συρία φάνηκε όταν η Αντιόχεια έκανε claim την Εκκλησία της Κύπρου ως θυγάτηρ Εκκλησία (και απορρίφθηκε λόγω του τάφου του Βαρνάβα που βρέθηκε στην Κύπρο)
Άσχετο με τη συζήτηση! Η διεκδίκηση δεν ήταν λόγω «κάποιου δεσίματος» αλλά επειδή η Κύπρος άνηκε διοικητικά στη ρωμαϊκή επαρχία της Ανατολής που με βάση την Δ' Οικουμενική Σύνοδο είχε αποδοθεί στο Πατριαρχείο της Αντιόχειας. Από την άλλη η Εκκλησία της Κύπρου ήταν εξ αρχής αυτοκέφαλη καθώς οι επίσκοποι χειροτονούνταν ενδοκυπριακά εξ αρχής..
Αδιάσπαστη ελληνική καταγωγή δεν υπάρχει πουθενά.
Προφανώς, αφού ακόμη και οι διηνεκώς ελληνόφωνοι έγιναν Ρωμαίοι. Οι σημερινοί Νεοέλληνες απόγονοί τους είναι απόγονοι αρχικά Ρωμαίων και έπειτα [αρχαίων] Ελλήνων άρα όχι απευθείας των [αρχαίων] Ελλήνων!
Ούτε στην Κύπρο και ας έχεις πάρει ψηλά τον αμανέ.
Τρίχες κατσαρές! Είμαι κατά παρασάγγας ελληνογενέστερος από όλους εσάς τους σλαβοβουλγαροαρβανιτόβλαχους ελλαδικούς. Τον αμανέ δεν τον έχω «πάρει ψηλά»! Απλά γνωρίζω την μανία σας με την ελληνογένεια και σας κτυπώ εκεί που πονάτε.
Διάβασε το επόμενο ποστ μου και θα δεις γιατί δεν πονάω.
Ειμαστε η μοναδικη χωρα με Χατζηαβατη στην Κυβερνηση και Καραγκιοζη στην Αντιπολιτευση.
Σαββάτιος

George_V έγραψε: 28 Μαρ 2025, 10:44 Κοίτα δεν είμαι εγώ που διεκδικώ αδιάσπαστη καταγωγή από τους Έλληνες του 5ου αιώνα εσύ το κάνεις αυτό.

Για μένα αυτός που μιλάει ελληνικά, μετέχει του Ελληνικου πολιτισμου έχει συνείδηση ελληνική είναι Έλληνας.

Τώρα αν έχει ρωμαϊκή υπηκοότητα ποσως μας ενδιαφέρει τουλάχιστον εμένα
Μιλούσε ρωμαίικα όχι ελληνικά, δεν μετείχε του ελληνικού πολιτισμού αλλά λάτρευε έναν Εβραίο Θεό. Πίστευε ότι ήταν ο Νέος Περιούσιος Λαός, φορούσε ρωμαϊκές βράκες, καμισίες και καλλίγια, τραγουδούσε χρησιμοποιώντας μουσικά όργανα των αρχαίων Ανατολιακών/Μικρασιατικών λαών, χόρευε και μικρασιατικούς (μεκελλάρικος-χασάπικος) και περσικούς χορούς (μανδηλάτος-αναστενάρια), συνέθετε τραγούδια με το παραδοσιακό αυοσνορωμαϊκό μέτρο (ιαμβικός δεκαπεντασύλλαβος) και θεωρούσε «Έλληνα» κάθε μη Χριστιανό. Μόνο μια χούφτα λογίων μιλούσε αρχαία ελληνικά και ασχολείτο με την ελληνική γραμματεία... Το τελευταίο πράγμα που είχε αυτός ο λαός ήταν «ελληνική συνείδηση»! Αυτό ανήκει στην φαντασία σου! Η ρωμαϊκότητα του δεν ήταν απλά «πολιτική» (όπως του Πλουτάρχου) αλλά είχε αποκτήσει εθνικά χαρακτηριστικά από τον 5ο αιώνα μ.Χ. και έγινε μία πλήρως ανεπτυγμένη εθνοτικά εθνική ταυτότητα από τα τέλη του έβδομου αιώνα μ.Χ. και μετά, ανεξάρτητη και άσχετη με την αρχαία ελληνική εθνοτική τσυτότητα...
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Σαββάτιος την 29 Μαρ 2025, 02:34, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
George_V

Σαββάτιος έγραψε: 28 Μαρ 2025, 10:57
George_V έγραψε: 28 Μαρ 2025, 10:44 Κοίτα δεν είμαι εγώ που διεκδικώ αδιάσπαστη καταγωγή από τους Έλληνες του 5ου αιώνα εσύ το κάνεις αυτό.

Για μένα αυτός που μιλάει ελληνικά, μετέχει του Ελληνικου πολιτισμου έχει συνείδηση ελληνική είναι Έλληνας.

Τώρα αν έχει ρωμαϊκή υπηκοότητα ποσως μας ενδιαφέρει τουλάχιστον εμένα
Μιλούσε ρωμαίικα όχι ελληνικά, δεν μετείχε του ελληνικού πολιτισμού αλλά λάτρευε έναν Εβραίο Θεό. Πίστευε ότι ήταν ο Νέος Περιούσιος Λαός, φορούσε ρωμαϊκές βράκες, καμισίες και καλλίγια, τραγουδούσε χρησιμοποιώντας όργανα των αρχαίων Ανατολιακών λαών, χόρευε και μικρασιατικούς (μεκελλάρικος-χασάπικος) και περσικούς χορούς (μανδηλάτος-αναστενάρια), συνέθετε τραγούδια με το παραδοσιακό αυοσνορωμαϊκό μέτρο (ιαμβικός δεκαπεντασύλλαβος) και θεωρούσε «Έλληνα» κάθε μη Χριστιανό. Μόνο μια χούφτα λογίων μιλούσε αρχαία ελληνικά και ασχολείτο με την ελληνική γραμματεία... Το τελευταίο πράγμα που είχε αυτός ο λαός ήταν «ελληνική συνείδηση». Αυτό ανήκει στην φαντασία σου. Η ρωμαϊκότητα του δεν ήταν απλά «πολιτική» (όπως του Πλουτάρχου) αλλά είχε αποκτήσει εθνικά χαρακτηριστικά από τον 5ο αιώνα μ.Χ. και έγινε μία πλήρως ανεπτυγμένη εθνοτικά εθνική ταυτότητα από τον 7ο αιώνα μ.Χ. και μετά ανεξάρτητη και άσχετη με την αρχαία ελληνική...
Δικαιολογίες για τη δική σου θέαση είναι αυτές.

Όταν διακεκριμένοι ιστορικοί και βυζαντινολόγο μιλάνε για Μεσαιωνικό Ελληνισμό εσύ είσαι πολύ μικρός για να τους αντικρούσεις.
Ειμαστε η μοναδικη χωρα με Χατζηαβατη στην Κυβερνηση και Καραγκιοζη στην Αντιπολιτευση.
Σαββάτιος

George_V έγραψε: 28 Μαρ 2025, 10:52 Διάβασε το επόμενο ποστ μου και θα δεις γιατί δεν πονάω.
Το επόμενο ποστ σου είναι εξ ίσου απομακρυσμένο από την αντικειμενική πραγματικότητα όπως και τα προηγούμενα. Τώρα αν πονάς εσύ ειδικά ποσώς με ενδιαφέρει. Οι αυθαίρετες θεωρίες που δημιουργεί ο κάθε ένας για να συμβιβάζει τα ασυμβίβαστα και να βάζει στο ίδιο καζάνι αγκινάρες και μελιτζάνες δεν έχουν καμία αξία. Αξία έχει η αντικειμενική περιγραφή της πραγματικότητας.
Άβαταρ μέλους
George_V

Σαββάτιος έγραψε: 28 Μαρ 2025, 11:00
George_V έγραψε: 28 Μαρ 2025, 10:52 Διάβασε το επόμενο ποστ μου και θα δεις γιατί δεν πονάω.
Το επόμενο ποστ σου είναι εξ ίσου απομακρυσμένο από την αντικειμενική πραγματικότητα όπως και τα προηγούμενα. Τώρα αν πονάς εσύ ειδικά ποσώς με ενδιαφέρει. Οι αυθαίρετες θεωρίες που δημιουργεί ο κάθε ένας για να συμβιβάζει τα ασυμβίβαστα και να βάζει στο ίδιο καζάνι αγκινάρες και μελιτζάνες δεν έχουν καμία αξία. Αξία έχει η αντικειμενική περιγραφή της πραγματικότητας.
Και εσύ το ίδιο αυθαίρετες θεωρίες κάνεις. Ποια η διαφορά δλδ?
Σαββάτιος

George_V έγραψε: 28 Μαρ 2025, 10:59Δικαιολογίες για τη δική σου θέαση είναι αυτές.
Καθόλου «δικαιολογίες»! Αντικειμενικά στοιχεία τα οποία παραβλέπεις για να περιγράψεις αυθαίρετα τον ρωμαίικο πολιτισμό ως «ελληνικό» έτσι ώστε, με βάση την [ψευδο]θεωρία σου, που ξεχειλίζει από πολιτισμική ουσιοκρατία, οι «Βυζαντινοί» να «αποδεικνύονται» διηνεκείς Έλληνες...
Όταν διακεκριμένοι ιστορικοί και βυζαντινολόγο μιλάνε για Μεσαιωνικό Ελληνισμό εσύ είσαι πολύ μικρός για να τους αντικρούσεις.
Και ο μεγάλος Νεύτωνας αρνείτο την κυματική φύση του φωτός... Οι βυζαντινολόγοι που επικαλείσαι είναι νεκροί κατά πλειοψηφία και μέλη μίας παρωχημένης και ιδεολογικά στρατευμένης (εθνικιστικής Νεοελληνικής ή Δυτικής προπαγανδιστικής) ιστορικής σχολής. Σήμερα έχουν αλλάξει τα πράγματα. Κάποτε πρέπει να εκσυγχρονιστείς...
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Σαββάτιος την 29 Μαρ 2025, 02:36, έχει επεξεργασθεί 4 φορές συνολικά.
Σαββάτιος

George_V έγραψε: 28 Μαρ 2025, 11:01
Η επιστημονική εθνολογία (που χρησιμοποιείται σε όλες τις σύγχρονες ιστορικές σχολές) δεν είναι «αυθαίρετη θεωρία του Σαββάτιου»! Άνοιξε κανένα σχετικό βιβλίο να μορφωθείς... Όσο για τα αδιαμφισβήτητα αντικειμενικά στοιχεία (π.χ. η περσική καταγωγή του μανδηλάτου) τα οποία παραβλέπεις μόνο «αυθαίρετες θεωρίες» δεν είναι!
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

Ε, όταν μιλάω για εμμονικές καραψωνάρες, κάτι ξέρω.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Σαββάτιος

ΓΑΛΗ έγραψε: 28 Μαρ 2025, 11:29 Ε, όταν μιλάω για εμμονικές καραψωνάρες, κάτι ξέρω.
Ναι! Φαντάζομαι μεταξύ της προηγούμενης απάντησής σου και τη τωρινής αντίκρισες το πρόσωπό σου στον καθρέφτη αρκετές φορές... :sal9:
Άβαταρ μέλους
George_V

Σαββάτιος έγραψε: 28 Μαρ 2025, 11:06
Η επιστημονική εθνολογία (που χρησιμοποιείται σε όλες τις σύγχρονες ιστορικές σχολές) δεν είναι «αυθαίρετη θεωρία του Σαββάτιου»! Άνοιξε κανένα σχετικό βιβλίο να μορφωθείς... Όσο για τα αδιαμφισβήτητα αντικειμενικά στοιχεία (π.χ. η περσική καταγωγή του μανδηλάτου) τα οποία παραβλέπεις μόνο «αυθαίρετες θεωρίες» δεν είναι!
Προτεινε μου μια βιβλιογραφια που να υποστηριζει τον ισχυρισμο σου.
Άβαταρ μέλους
Saturn
Phorum.gr user: Saturn

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Saturn »

Σαββάτιε, δεν τον ξέρεις καλά τον George_V, έμπλεξες, γαιτανάκι θα σε πάει όσες σελίδες χρειαστεί :P
δὸς αὐτοῖς, Κύριε, κατὰ τὰ ἔργα αὐτῶν ... κατὰ τὰ ἔργα τῶν χειρῶν αὐτῶν δὸς αὐτοῖς, ἀπόδος τὸ ἀνταπόδομα αὐτῶν αὐτοῖς
Σαββάτιος

George_V έγραψε: 28 Μαρ 2025, 12:01
Σαββάτιος έγραψε: 28 Μαρ 2025, 11:06

Προτεινε μου μια βιβλιογραφια που να υποστηριζει τον ισχυρισμο σου.
Ποιόν ισχυρισμό μου;
Εθνολογία: π.χ. Anthony Smith, Adrian Hastings.
«Βυζαντινή» ταυτότητα: Anthony Kaldellis: "Romanland: Ethnicity and Empire in Byzantium", "Hellenism in Byzantium", "The New Roman Empire", Gill Page: "Being Byzantine", Shay Eshel: "The concept of Elect Nation in Byzantium".
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Σαββάτιος την 29 Μαρ 2025, 02:37, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
Σαββάτιος

Saturn έγραψε: 28 Μαρ 2025, 12:02 Σαββάτιε, δεν τον ξέρεις καλά τον George_V, έμπλεξες, γαιτανάκι θα σε πάει όσες σελίδες χρειαστεί :P
Saturn, νομίζω εσύ δεν με γνωρίζεις [καλά] εμένα...
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Σαββάτιος την 29 Μαρ 2025, 02:37, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
Saturn
Phorum.gr user: Saturn

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Saturn »

...ε, σε μαθαίνω
δὸς αὐτοῖς, Κύριε, κατὰ τὰ ἔργα αὐτῶν ... κατὰ τὰ ἔργα τῶν χειρῶν αὐτῶν δὸς αὐτοῖς, ἀπόδος τὸ ἀνταπόδομα αὐτῶν αὐτοῖς
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”