nowhere έγραψε: 08 Ιουν 2024, 05:20
η αποχή σημαίνει κλάσιμο στην ψευδαίσθηση της εκπροσώπησης.απόσο θυμάμαι κανένα κόμμα δεν έχει τηρήσει το πρόγραμμα και τις δεσμεύσεις του και μια και έχουν να κάνουν με μαλάκες που το βρίσκουν φυσιολογικό δεν πρόκειται να το κάνουν ποτέ
Μία από τις επίσημες θέσεις της Δημιουργίας απο το 2012
Κάθε κόμμα οφείλει πριν πάρει μέρος στις εθνικές εκλογές να καταθέσει στον Άρειο Πάγο και να αναρτήσει ταυτόχρονα στο διαδίκτυο, πλήρεις προτάσεις, τεκμηριωμένες με αριθμούς και δεδομένα, ακριβώς όπως γίνεται στους διαγωνισμούς ανάθεσης ενός π.χ. αρχιτεκτονικού έργου. Για να τις συντάξει θα έχει πλήρη και απρόσκοπτη πρόσβαση σε όλα τα αρχεία του κράτους, στο Γενικό Λογιστήριο, στην Τράπεζα Ελλάδος, στα πάντα. Παράδειγμα: όχι «θα πατάξουμε τη φοροδιαφυγή» αλλά: θα πάρουμε αυτά τα συγκεκριμένα μέτρα, που δεσμευόμαστε ότι θα αποφέρουν τόσα έσοδα, από αυτές τις συγκεκριμένες κατηγορίες, σε αυτόν τον συγκεκριμένο χρόνο, με εξαμηνιαία πρόοδο σε τετραετή ορίζοντα. Αν υστερήσει πληρώνει τη διαφορά υπέρ του Δημοσίου – ως ρήτρα – από το Ταμείο του κόμματος με πρόσθετη ρήτρα για τον Υπουργό που χειρίζεται το ανάλογο θέμα. Το θλιβερό αστείο με την καμμένη γη που παραλαμβάνει κάθε κυβέρνηση ώστε να χρησιμοποιείται ως άλλοθι για να κάνει στροφή 180 μοιρών από τις προεκλογικές της υποσχέσεις θα σταματήσει μια για πάντα!
0.8%
Κάθε λαός έχει τους ηγέτες που του αξίζουν. Οι πολίτες δεν θέλουν εξάλειψη της διαφθοράς, θέλουν περισσότερες ευκαιρίες να συμμετέχουν σ΄ αυτή. Δεν θέλουν ευνομία, θέλουν ανοχή της δικής τους ανομίας.
nowhere έγραψε: 08 Ιουν 2024, 06:35
και τι βαρύτητα έχουν οι επίσημες θέσεις ενός κόμματος σύμφωνα με την άποψη μου είπαμε?
Στην προκειμένη περίπτωση η θέση της Δημιουργίας προτείνει μία λύση στο πρόβλημα της προεκλογικής απάτης. Αν έχεις καλύτερη ας την ακούσουμε.
Η άποψή σου πιστεύω θα ήταν διαφορετική εάν γνώριζες ότι οι πολιτικοί ψεύτες θα τιμωρούνταν απο το νόμο.
Κάθε λαός έχει τους ηγέτες που του αξίζουν. Οι πολίτες δεν θέλουν εξάλειψη της διαφθοράς, θέλουν περισσότερες ευκαιρίες να συμμετέχουν σ΄ αυτή. Δεν θέλουν ευνομία, θέλουν ανοχή της δικής τους ανομίας.
hellegennes έγραψε: 08 Ιουν 2024, 04:06
Ποτέ δεν εφαρμόστηκε αυτή η βραχύβια απόφαση. Τα λευκά δεν μετρούσαν ποτέ στο εκλογικό αποτέλεσμα. Δεν έχει καμμιά διαφορά ουσίας. Οι πολιτικοί ξέρουν ότι αποχή και λευκό έχουν την ίδια αξία.
ασε τα ποτέ, αλλά ας μην κολλάμε σε αυτα.
Με την ΑΕΔ 12/2005 επανυπολογίστηκε το εκλογικό μέτρο σε συγκεκριμένες εκλογικές περιφέρειες με τη συμπερίληψη των λευκών. Πρακτικό αποτέλεσμα της ανακατανομής ήταν η ενίσχυση του πρώτου κόμματος με δύο επιπλέον έδρες (στους νομούς Πέλλης και Σερρών αντιστοίχως), οι οποίες αφαιρέθηκαν από το δεύτερο κόμμα.
Τα μετράμε ακόμα ξεχωριστά τα λευκά, στα ακυρα πανε πλεον αλλα τα μετράμε ξεχωριστά, και βαριέμαι να δώ αν υπάρχει αλλη χώρα που τα μετράει ακόμα σαν εγκυρα, οπότε ας πουμε για την ουσία.
η αποχή ειναι δεν αγόρασα το προιόν απο το αμαζον. Το λευκό ειναι το αγόρασα, και εγραψα αρνητική κριτική, δεν εχει καμια σχέση.
«Ούτε καν. Αγόρασα το προϊόν και έγραψα αρνητική κριτική» είναι κυριολεκτικά "ψήφισα την κυβέρνηση και κάνω τώρα αρνητική κριτική". Οποιοσδήποτε νοήμων άνθρωπος το καταλαβαίνει αυτό.
Η διαφορά λευκού-αποχής είναι ακριβέστατα η διαφορά "έφαγα 0 μήλα-δεν έφαγα κανένα μήλο". Είναι η ίδια μαθηματική σχέση εκπεφρασμένη με ένα θετικό και ένα αρνητικό λεκτικό σχήμα αντίστοιχα.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
nowhere έγραψε: 08 Ιουν 2024, 05:20
η αποχή σημαίνει κλάσιμο στην ψευδαίσθηση της εκπροσώπησης.απόσο θυμάμαι κανένα κόμμα δεν έχει τηρήσει το πρόγραμμα και τις δεσμεύσεις του και μια και έχουν να κάνουν με μαλάκες που το βρίσκουν φυσιολογικό δεν πρόκειται να το κάνουν ποτέ
Τί σε κάνει να νομίζεις πως έγνοια μου είναι, το πόσα αντιναζιστικά κόμματα υπάχουν; Μάλλον δεν με έχεις καταλάβει. Δεν είμαι απ'τους ανθρώπους που σκίζονται στον συγκεκριμένο καφενε, είτε έξω, οπαδικά. Αν και τα σκουπίδια που επιχειρούν κατά καιρούς να προσεγγίσουν τη δημοκρατία, τα τελειώνει ο ίδιος ο λαός, με συνοπτικες διαδικασίες. Οπότε, αντιλαμβάνεσαι ναζιστάκο.
Mηηηηη. ψήφα Κασσελάκη
Όχι μάνα μου. Έχω περάσει απ'το Συριζα και απογοητεύτηκα συν τω χρονω. Ποτέ ξανά.
Βασικά δεν θέλω να βλέπω κανένα ρεμάλι απ'όπου κι αν προέρχεται. Ξερνάω.
''Μου αρέσουν οι άνθρωποι που φορούν την ψυχή στο πρόσωπό τους'' Jim Morrison
Πασιφάη έγραψε: 08 Ιουν 2024, 14:25
Όχι μάνα μου. Έχω περάσει απ'το Συριζα και απογοητεύτηκα συν τω χρονω. Ποτέ ξανά.
Βασικά δεν θέλω να βλέπω κανένα ρεμάλι απ'όπου κι αν προέρχεται. Ξερνάω.
Ο ΣΥΡΙΖΑ αλλάζει με ταχύτητα φωτός υπό τον Κασσελάκη. Αξίζει ρίξτο.
Δένδιας: τεράστιο ποσοστό της αποχής, το οποίο επίσης σαφώς εμπεριέχει ένα μήνυμα. Πρέπει τα κόμματα, εμείς πρώτοι, δεν αποποιούμαι τις ευθύνες μας, να βρούμε νέους διαύλους επικοινωνίας με την κοινωνία.
ή αλλιώς.... σύντεχνοι, να οργανωθούμε γιατί μας πήρε χαμπάρι ο λαός και μας γράφει σταρχίδια του...
Δώρα: Κασσελάκης και Ανδρουλάκης πρέπει να είναι προβληματισμένοι με το εκλογικό αποτέλεσμα. Κι εμείς πρέπει να προβληματιστούμε. Επομένως, το μήνυμα ήταν αποδοκιμαστικό απέναντι στο σύνολο του πολιτικού προσωπικού
ή αλλιώς.... σύντεχνοι, προβληματισθείτε γιατί μας πήρε χαμπάρι ο λαός και μας γράφει σταρχίδια του...
taxalata xalasa έγραψε: 10 Ιουν 2024, 00:45
Δένδιας: τεράστιο ποσοστό της αποχής, το οποίο επίσης σαφώς εμπεριέχει ένα μήνυμα. Πρέπει τα κόμματα, εμείς πρώτοι, δεν αποποιούμαι τις ευθύνες μας, να βρούμε νέους διαύλους επικοινωνίας με την κοινωνία.
Ναι, είναι η άλλη συνηθισμένη μαλακία: "Εμείς καλά τα κάνουμε, απλά ο κόσμος δεν το έχει καταλάβει".
"Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that" - George Carlin
micmic έγραψε: 11 Ιουν 2024, 11:52
Ναι, είναι η άλλη συνηθισμένη μαλακία: "Εμείς καλά τα κάνουμε, απλά ο κόσμος δεν το έχει καταλάβει".
Σε άλλο θέμα.
ΓΑΛΗ έγραψε: 11 Ιουν 2024, 11:52
Το κυρίως επιχείρημα όλων των μεταπολιτευτικών συστημικών κομμάτων (πλην κκε που δεν είναι κόμμα αλλά πολιτιστικό μνημείο προστατευμένο από την ουνέσκο) μετά από κάθε "ήττα" είναι ότι δεν κατάφεραν να επικοινωνήσουν σωστά το πρόγραμμα και τις θέσεις τους.
Δηλαδή μια χαρά λειτουργικά, υλοποιήσιμα, σοβαρά είναι και το πρόγραμμα και οι θέσεις και οι υποσχέσεις και τα πάντα όλα αλλά μονίμως δεν πετυχαίνουν καλό μεταφραστή για να τα ...επικοινωνήσει στους βλάκες.
micmic έγραψε: 07 Ιουν 2024, 12:09
Πέρα από τις "ιδέες" των κομμάτων και το κατά πόσον μπορούν να πραγματοποιηθούν έστω και στο ελάχιστο, εγώ προσωπικά θεωρώ ότι δεν στέκει και πολύ καλά όποιος ασχολείται με την πολιτική στην Ελλάδα σήμερα. Ή θέλει να "χωθεί" μέσα στα πράγματα ώστε να "τακτοποιηθεί". Δεν βλέπω άλλη πιθανότητα. Δηλαδή είτε ψηφίζω έναν βλαμμένο είτε ένα (εν δυνάμει) λαμόγιο.
Μεγαλύτερη απέχθεια έχω ειδικά για όσους έχουν ήδη πολλά φράγκα, αλλά θέλουν και εξουσία. Το να δει κανείς την πολιτική εντελώς αρριβίστικα, για να "φτιάξει" τη ζωή του, το καταλαβαίνω. Αλλά να έχεις την οικονομική δυνατότητα να ζήσεις όπως ακριβώς γουστάρεις (είτε αυτό περιλαμβάνει ταξίδια και διασκεδάσεις είτε προσωπική αφιέρωση σε έναν ανώτερο σκοπό), και να επιλέγεις να κυλιστείς στον βούρκο της ελληνικής πολιτικής λέγοντας μαλακίες που ΞΕΡΕΙΣ ότι είναι ψέματα, μόνο και μόνο επειδή γουστάρεις εξουσία, αυτό για μένα είναι σημάδι βαριάς ψυχοπαθολογίας. Οι λεφτάδες που ασχολούνται με την πολιτική είναι επικίνδυνοι.
Οι λεφταδες παντα θελουν περισσοτερα λεφτα, τι νομιζεις οτι σκεφτονται, "αρκετα ειναι 10 εκατομμυρια, δε θα τα κανω 10 εκατομμυρια εφτα χιλιαδες πεντε";
Οχι φιλε μου αυτα, τα 7.005 τα κυνηγαει με διπλασια μανια απο τον τυπο που εχει 0 και με τα 7005 θα επιβιωνε.
Ο ενας στους 100 λεφταδες που δε σκεφτεται ετσι μαλλον ειναι υπερβολικά αγαθος για να ειναι επικινδυνος (συνηθως ειναι 2η γενια και βαλε, οχι καποιος που εφτιαξε τα λεφτα)
taxalata xalasa έγραψε: 10 Ιουν 2024, 00:45
αυτός είναι δυο σκαλιά κάτω απο την κορυφη της πυραμίδας της ΝΔούλας αλλά έχει πάρει χαμπάρι πως ο κόζμος βαρέθηκε ναζεί με κομματικές πυραμιδούλες με διάφορα χρωματιστά σημαιάκια...
μόνο οι ex, νῦν και μέλλοντοδιορισμένοι εψήφισαν τα ψοφήμια...