Bazoomba έγραψε: 04 Δεκ 2023, 21:59
Οι κουραμπιέδες είναι εκλεκτό γλύκισμα για αυτούς που έχουν ανεπτυγμένα αισθητήρια γεύσης.
Τα μελομακάρονα είναι τα γλυκά της πλέμπας.
Isildur έγραψε: 05 Δεκ 2023, 19:22
Δεν είναι καθόλου. Άλλωστε, απλά αλλάζεις τον ξηρό καρπό. Εννοείται ανάλατα, και κατά προτίμηση ψημένα κι όχι ωμά (καλύτερα, αλλά και τα ωμά κάνουν γιατί θα ψηθούν μετά).
Δεν υπάρχουν ωμά κάσιους. Η φλούδα του καρπού είναι άκρως τοξική και αν δεν ψηθούν μπορεί είναι θανατηφόροι. Υπάρχουν ψημένα (συνήθως παστεριωμένα για την ακρίβεια) και καβουρδισμένα κάσιους.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
vantono έγραψε: 05 Δεκ 2023, 17:50
[
Τί σε κανει να νομίζεις οτι δεν εχει κρατήσει?
Κυκλοφόρησαν 1-2 φορες μελομακάρονα/κουραμπιέδες κτλ με σοκολάτα δηλαδή, δεν άρεσαν και μετά δεν ξαναβγήκαν?
Ξαναβγήκαν και εξακολουθούν να ξαναβγαίνουν. 'Ομως δεν κατάφεραν (μέχρι σήμερα τουλάχιστον) να επισκιάσουν τα παραδοσιακά.
Απλώς συνυπάρχουν για να ικανοποιήσουν και τους ...σοκολατάκηδες.
Isildur έγραψε: 05 Δεκ 2023, 19:22
Δεν είναι καθόλου. Άλλωστε, απλά αλλάζεις τον ξηρό καρπό. Εννοείται ανάλατα, και κατά προτίμηση ψημένα κι όχι ωμά (καλύτερα, αλλά και τα ωμά κάνουν γιατί θα ψηθούν μετά).
Δεν υπάρχουν ωμά κάσιους. Η φλούδα του καρπού είναι άκρως τοξική και αν δεν ψηθούν μπορεί είναι θανατηφόροι. Υπάρχουν ψημένα (συνήθως παστεριωμένα για την ακρίβεια) και καβουρδισμένα κάσιους.
Εννοώ όπως τα λένε στα ξηροκαρπάδικα συνήθως. Αυτό που λες δεν το ήξερα.
vantono έγραψε: 05 Δεκ 2023, 11:08
Εσεις πώς το λέτε δηλαδή, σάντουιτς παντεσπάνι με σοκολάτα και κρέμα?
Εμείς το σνομπάρουμε ρε συ απλά. Από Λαμία και κάτω κάτι τέτοια πράματα. Και κάτι λίγοι που βγάζουν εδώ σ' απάν, κυρίως κωκάκια δηλαδή κι όχι κωκ μεγάλα, τους βλέπουμε σαν αυτούς που δεν έχουν δυνατότητα να βγάλουν κανένα σοβαρό γλυκό και γεμίζουν τη βιτρίνα με ό,τι μαλακία τους κατέβει.
Γενικά με γλυκά τυπου "κωκάκια, εκλεράκια, σουδάκια" κτλ, δεν εντυπωσιαζομαι. Τα κωκάκια απλως τα προτιμώ περισσότερο απο τα αλλα δύο. Αν μου τα φερουν πεσκέσι σε επισκεψη δηλαδη, παιρνω το απλό μέτριο υφος "ευχαριστώ πολύ".
Αν ομως μου φέρουν κανενα τιραμισού ή σοκολατόπιτα ή τιποτα πολύ σπέσιαλ μελομακάρονα, παίρνω το ύφος "καθίστε, γδυθείτε, επιστρέφω για πιπούλα σε 1 λεπτό και σε 5 σας κάθομαι".
Τα σου είναι θεϊκά γλυκά.
Οχι τιραμισου ρε, έλεος.
Ίσως το κανολι εκ Ιταλίας είναι χειρότερο από το τιραμισου
Αξία αν είχαν τα σκατά, χαρά, που θα'χαν όλοι
Μα στων φτωχών τα σώματα, δεν θα υπήρχαν κώλοι
Otto Weininger έγραψε: 05 Δεκ 2023, 11:37
Δώστε τα φώτα σας.
Με είχανε φέρει πέρυσι από ένα ζαχαροπλαστείο στο Κολωνάκι (φημισμένο είπαν) ένα κουτί μελομακάρονα μπουκιές.
Πήγα για καμπύλη σακχάρου 2 μέρες μετά.
Δε θυμάμαι πως λέγεται ώστε να πάω να φορτώσω νταλίκα. Ούτε μπορώ να ρωτήσω, ταξιδεύει ο φίλος ως Α μηχανικός, γύρευε που θα είναι τώρα.
Για μάθε να μάθουμε
Αξία αν είχαν τα σκατά, χαρά, που θα'χαν όλοι
Μα στων φτωχών τα σώματα, δεν θα υπήρχαν κώλοι
Isildur έγραψε: 05 Δεκ 2023, 19:22
Δεν είναι καθόλου. Άλλωστε, απλά αλλάζεις τον ξηρό καρπό. Εννοείται ανάλατα, και κατά προτίμηση ψημένα κι όχι ωμά (καλύτερα, αλλά και τα ωμά κάνουν γιατί θα ψηθούν μετά).
Δεν υπάρχουν ωμά κάσιους. Η φλούδα του καρπού είναι άκρως τοξική και αν δεν ψηθούν μπορεί είναι θανατηφόροι. Υπάρχουν ψημένα (συνήθως παστεριωμένα για την ακρίβεια) και καβουρδισμένα κάσιους.
Εννοώ όπως τα λένε στα ξηροκαρπάδικα συνήθως. Αυτό που λες δεν το ήξερα.
Πάντως να ξέρεις ότι κατά πάσα πιθανότητα περιέχουν ακόμα μικροποσότητες τοξίνης και καλό είναι να αποφεύγεις να τρως πάνω από μια χούφτα "ωμά" κάσιους.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Δεν υπάρχουν ωμά κάσιους. Η φλούδα του καρπού είναι άκρως τοξική και αν δεν ψηθούν μπορεί είναι θανατηφόροι. Υπάρχουν ψημένα (συνήθως παστεριωμένα για την ακρίβεια) και καβουρδισμένα κάσιους.
Εννοώ όπως τα λένε στα ξηροκαρπάδικα συνήθως. Αυτό που λες δεν το ήξερα.
Πάντως να ξέρεις ότι κατά πάσα πιθανότητα περιέχουν ακόμα μικροποσότητες τοξίνης και καλό είναι να αποφεύγεις να τρως πάνω από μια χούφτα "ωμά" κάσιους.
Isildur έγραψε: 05 Δεκ 2023, 22:05
Εννοώ όπως τα λένε στα ξηροκαρπάδικα συνήθως. Αυτό που λες δεν το ήξερα.
Πάντως να ξέρεις ότι κατά πάσα πιθανότητα περιέχουν ακόμα μικροποσότητες τοξίνης και καλό είναι να αποφεύγεις να τρως πάνω από μια χούφτα "ωμά" κάσιους.
Isildur έγραψε: 05 Δεκ 2023, 19:22
Δεν είναι καθόλου. Άλλωστε, απλά αλλάζεις τον ξηρό καρπό. Εννοείται ανάλατα, και κατά προτίμηση ψημένα κι όχι ωμά (καλύτερα, αλλά και τα ωμά κάνουν γιατί θα ψηθούν μετά).
Δεν υπάρχουν ωμά κάσιους. Η φλούδα του καρπού είναι άκρως τοξική και αν δεν ψηθούν μπορεί είναι θανατηφόροι. Υπάρχουν ψημένα (συνήθως παστεριωμένα για την ακρίβεια) και καβουρδισμένα κάσιους.
Πάντως να ξέρεις ότι κατά πάσα πιθανότητα περιέχουν ακόμα μικροποσότητες τοξίνης και καλό είναι να αποφεύγεις να τρως πάνω από μια χούφτα "ωμά" κάσιους.