!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Η γωνιά του φοιτητή...

Εδώ συζητάμε οτιδήποτε δεν περιλαμβάνεται στις υπόλοιπες κατηγορίες.
Άβαταρ μέλους
student

Re: Η γωνιά του φοιτητή...

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από student »

Και ας συνεχίσει εδώ καλύτερα με τις επόμενες σκέψεις...

...σαν πολλοί εκλεκτοί να μαζεύονται παρέα...ο σάλπιγγας άλλωστε δεν έκρυψε ποτέ τα μεσσιανικά του σύνδρομα...πχ...1:30 από το 2019...

Ο τύπος ήταν προφανές από τότε ότι είχε αποκτήσει τέτοια σύνδρομα, ότι είναι εκλεκτός να επιτελέσει θεϊκό έργο κλπ...
το όλο θέμα χόνδρινε όμως σημαντικά μετά που γλύτωσε όπως γλύτωσε. Λογικό κι αναμενόμενο.
Το έλεγε απ την πρώτη στιγμή που συνειδητοποίησε πως γλύτωσε, τώρα πλέον το έχει εμπεδώσει...πριν κανά μήνα μας είπε και το συμπέρασμά του

Την ίδια στιγμή έχουμε και όλο το ευαγγελικό οικοδόμημα της αμερικής με όλη τους την έφεση στην εσχατολογία (αλλά με αυτούς να βλέπουν σινεμά αρπαγμένοι στα σύννεφα) να χτίζει το ίδιο αφήγημα...από την αρχή που γλύτωσε...

https://www.politico.com/news/2024/07/1 ... s-00168146

Sunday services paint Trump as God’s chosen one

μέχρι και μερικές μέρες πριν...

https://www.indiatoday.in/world/us-elec ... 2024-10-03

Preachers declare Trump as God's chosen candidate to defeat rival Kamala Harris
At the Opening the Heavens conference in Council Bluffs, preachers declared Donald Trump as God's chosen candidate to defeat his political rival Kamala Harris, describing the election as a spiritual war.
Άβαταρ μέλους
student

Αλιόσα έγραψε: 23 Οκτ 2024, 21:27

Thanks
Άβαταρ μέλους
student

ftr
student έγραψε: 08 Νοέμ 2024, 14:07
Ένας από τους σημαντικούς για εμένα λόγους που ελπίζω να υπάρχει ο Θεός που θα κρίνει τους πάντες κατά τα έργα τους, είναι και όλες αυτές οι καταστάσεις που κάποιοι άνθρωποι ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ τους σπρώχνουν δηλητήρια, καταστρέφουν και κάνουν κακό στους άλλους ανθρώπους, ακόμα και σε παιδιά και βρέφη, στο όνομα του κέρδους.
Και κάποιοι άλλοι άνθρωποι που έχουν τοποθετηθεί σαν φύλακες των συνανθρώπων τους με σκοπό να σταματάνε όλα αυτά, βάζουν την υπογραφή τους και επιτρέπουν να περνάνε πάλι ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ τους...
πόνος, δυστυχία και θάνατος βρεφών, παιδιών, νέων, γερόντων, σαν συνειδητά προσφερόμενες θυσίες στο βωμό του μαμμωνά.

Ελπίζω λοιπόν ότι μπορεί να γίνει το ανθρωπίνως αδύνατο...να μπορέσει να υπάρξει μια αντικειμενική απεικόνιση αναλυτικά, για τον κάθε άνθρωπο ξεχωριστά, για το ποσοστό του πόνου και της ταλαιπωρίας του που προκλήθηκε από τέτοιες ενέργειες και δραστηριότητες. Και στη συνέχεια να μπορέσει να υπάρξει και μια ακριβής απόδοση του αθροίσματος αυτού του ποσοστού στον κάθε έναν ξεχωριστά από όσους συν-μετείχαν στη διαδικασία με το ακριβές μερίδιο που αναλογεί στην ενοχή του καθενός.

Ελπίζω λοιπόν...πιστεύω μάλλον, ότι ο μόνος που μπορεί να το κάνει όλο αυτό μέχρι και το τελευταίο ίχνος ευθύνης, με απόλυτη δικαιοσύνη, είναι ο Θεός. Και ο Δίκαιος Κριτής Ιησούς Χριστός, όταν αποδώσει στον καθένα κατά τα έργα του, θα συμπεριλάβει μέχρι και το μικρότερο μερίδιο από το μικρότερο κακό που προκάλεσε εν γνώσει ο καθένας, μέχρι και στον "τελευταίο" δυστυχή συνάνθρωπο του σαν συνειδητή θυσία σε κάποιο βωμό με αντάλλαγμα το προσωπικό του κέρδος.

Λέγει ὁ μαρτυρῶν ταῦτα· ναὶ ἔρχομαι ταχύ. ἀμήν, ναὶ ἔρχου, Κύριε Ἰησοῦ.

viewtopic.php?f=30&t=57634&p=3733146#p3733146
Άβαταρ μέλους
student

FTR
student έγραψε: 20 Νοέμ 2024, 12:28
ΓΑΛΗ έγραψε: 20 Νοέμ 2024, 11:10
Spoiler
student έγραψε: 20 Νοέμ 2024, 11:02

Στο bold νομίζω έχεις εσφαλμένη εντύπωση...χωρίς να είμαι κι εγώ θεολόγος, ουδέποτε ο Χριστός είπε μην ζητάμε απ ευθείας από τον Πατέρα αλλά να ζητάμε μόνο από Αυτόν..αντιθέτως πολλές φορές μας παροτρύνει να ζητούμε απ ευθείας από τον Πατέρα... ακόμα και η προσευχή μας στον Πατέρα μας λέει ότι πρέπει να απευθύνεται, όπως μας δίδαξε και με το Πάτερ ημών...

Ίσως να σκέφτεσαι αυτό που μας δίδαξε ότι αυτά που ζητάμε από τον Πατέρα τα ζητάμε εν ονόματι του Ιησού, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα και δεν αλλάζει το ότι κατά τον Ιησού, και απ ευθείας στον Πατέρα πρέπει να στρέφονται τα αιτήματά μας...

πχ Σεῖς δὲν ἐξελέξατε ἐμέ, ἀλλ᾿ ἐγὼ ἐξέλεξα ἐσᾶς, καὶ σᾶς διέταξα διὰ νὰ ὑπάγητε σεῖς καὶ νὰ κάμητε καρπόν, καὶ ὁ καρπὸς σας νὰ μένῃ, ὥστε, ὅ,τι ἄν ζητήσητε παρὰ τοῦ Πατρὸς ἐν τῷ ὀνόματί μου, νὰ σᾶς δώσῃ
Επαναφέρω κι αυτό στη συζήτηση.
ΓΑΛΗ έγραψε: 19 Νοέμ 2024, 17:38

Ενδιαφέρον σημείο, που εξηγεί πολλά. :wink
Τί είναι αυτό που εμποδίζει την πλειοψηφία να απευθυνθεί απ' ευθείας στον Πατέρα;
Την άποψή μου χοντρικά ήδη την ανέφερα. Είναι αποτέλεσμα της γενικότερης κουλτούρας και διδασκαλίας και την ορθόδοξης αλλά και της καθολικής εκκλησίας η οποία "ευνοεί" τους ενδιάμεσους. Κοίτα για παράδειγμα πόσο γρήγορα χαρακτηρίστηκα σε αυτό το νήμα δύο φορές ήδη σαν προτεστάντης, αιρετικός, επειδή μετέφερα τη διδασκαλία του Κυρίου να ζητάμε από τον ουράνιο Πατέρα μας με την απλότητα που ένα παιδί ζητάει από τον πατέρα του.
Γενικά αυτή η κουλτούρα αποτρέπει τον όποιο πιστό να απευθυνθεί απ ευθείας στον Θεό κυρίως με το να τον κάνει να πιστέψει ότι είναι ανάξιος για κάτι τέτοιο, και όχι μόνο ο Θεός δεν θα τον ακούσει αλλά μπορεί και να Τον προσβάλει κι όλας με το θράσος του. Συνεπώς θα πρέπει να ακολουθηθεί μια άλλη διαδικασία όπου ο ανάξιος πιστός θα πρέπει να απευθυνθεί πρώτα σε άλλους, πιο άξιους από αυτόν, οι οποίοι θα μεταφέρουν το μήνυμα σε άλλους ακόμα πιο άξιους ώστε τελικά να φτάσει το μήνυμα στον Θεό μέσω της κατάλληλης ιεραρχίας των πιστοποιημένων ενδιάμεσων αξίων.

Επιπλέον σοβαρό ρόλο παίζει και το επίπεδο της πίστης στην οποία βρίσκεται ο καθένας την κάθε μία χρονική στιγμή. Ο ίδιος άνθρωπος κάποιες φορές νιώθει δυνατή την πίστη του και έχει παρρησία να πάει απ ευθείας στον Πατέρα και να Του μιλήσει. Κάποιες άλλες φορές η πίστη είναι λίγη, δεν αισθάνεται ο ίδιος καλά με το πως περπατάει, αισθάνεται λειψός και ολιγόπιστος οπότε επιλέγει να προσεγγίσει κάποιον Άγιο με τον οποίο νιώθει κοντά ή ακόμα πιο συχνά την Παναγία της οποίας η μητρική μορφή δίνει μεγαλύτερη ανακούφιση ότι θα είναι πιο τρυφερή και μακρόθυμη από τον αυστηρό πατέρα. Όπως κάνει το επίγειο παιδί που συνήθως θα ξεκινήσει ένα αίτημα από τη μαμά που είναι συνήθως πιο γλυκιά και συγκαταβατική ώστε να πάει μετά η μαμά στον μπαμπά και να περάσει το αίτημα.
Πιθανότατα σε μεγάλο βαθμό όλο αυτό να επηρεάζεται και από την βαθιά ριζωμένη ελληνική κουλτούρα ότι ο πατέρας είναι πιο αυστηρός, απρόσιτος και απροσέγγιστος ενώ η μητέρα είναι ο δρόμος για να πετύχεις την εύνοια του. Δεν έχω όμως άποψη για το αν αυτό γενικότερα προέκυψε στην κουλτούρα του λαού μας ανεξάρτητα ή ακριβώς επειδή αυτή η κουλτούρα επηρεάστηκε σε μεγάλο βαθμό από την εκκλησία.

Θα μπορούσα τέλος να προσθέσω ότι αυτή η προσέγγιση κυριαρχεί γενικότερα στο λαό μας σχεδόν σε όλα τα επίπεδα. Και κάποιος που θέλει να ζητήσει κάτι από κάποιον πχ υπουργό, ακόμα και αν τον γνωρίζει και έχει το τηλέφωνό του, θα προτιμήσει να πάει πρώτα στον βουλευτή ή στον ιδιαίτερο του υπουργού και να περάσει από εκεί το αίτημα μιας και ποιος είμαι εγώ που θα πάρω τηλέφωνο απ ευθείας ολόκληρο υπουργό...ένα είδος ψευδοταπεινοφροσύνης και ψευδοσεβασμού.

Πολλά λοιπόν μπορεί να παίζουν ρόλο, το αποτέλεσμα όμως παραμένει...ο Θεός της Βίβλου και Πατέρας του Κυρίου και Σωτήρα μας Ιησού Χριστού, είναι και Πατέρας μας. Ο δε Ιησούς Χριστός θυσιάστηκε ώστε να μπορούμε εμείς ξανά να λέμε τον Θεό "Αββά". Σημειώνω δε ότι αυτό το "Αββά" στην εβραική γλώσσα έχει έντονη την έννοια του μπαμπά, του πατερούλη, όλη δηλαδή την οικειότητα με την οποία ένα παιδάκι απευθύνεται στον μπαμπάκα του

Και κάπως έτσι καταλήγουμε imho, στην καρδιά και τον επίλογο του όλου ζητήματος της σχέσεώς μας με τον Πατέρα, που νομίζω ότι περικλείεται στην παρακάτω φράση του Παύλου

Διότι δὲν ἐλάβετε πνεῦμα δουλείας, διὰ νὰ φοβῆσθε πάλιν, ἀλλ᾿ ἐλάβετε πνεῦμα υἱοθεσίας, διὰ τοῦ ὁποίου κράζομεν· Ἀββᾶ, ὁ Πατήρ!

ΥΓ. Επαναλαμβάνω μια δημοσίευσή μου πριν αρκετό καιρό από συζήτηση αρκετά σχετική με το θέμα, όσον αφορά στη σχέση μου με την Ορθόδοξη Εκκλησία μας ώστε να μην υπάρχουν παρανοήσεις και συνεχίσουμε τα περί προτεσταντών κλπ

Spoiler
student έγραψε: 24 Αύγ 2023, 18:45
Blackdog έγραψε: 24 Αύγ 2023, 16:47

Αν κατσει καποιος και διαβασει την ΚΔ θα καταλαβει οτι τετοιου ειδους "ξεστρατισματα" υπαρχουν δεκαδες.

Αλλα για το καθενα απο αυτα υπαρχουν 847 τομοι "πατερικης θεολογιας" και "απολογητικης" που κανουνε το ασπρο-μαυρο στο σημειο που καταληγεις παντα στο "πιας το αβγο και κουρευτο".

Γιαυτο δηλωνω αθρησκος κλπ...
Δεν διαφωνώ καθόλου. Παρόλο που η προσωπική μου κατάληξη μετά από μεγάλο τουρ και πολλά αντίστοιχα στραβώματα, δεν είναι στο άθρησκος. Παραμένω να θεωρώ τον εαυτό μου Ορθόδοξο Χριστιανό.

Δεν μπαίνω στη διαδικασία πλέον να γκρινιάξω με κανέναν πατέρα της εκκλησίας (τεράστιο εύρος βέβαια έχει αποκτήσει πλέον η λίστα, άλλη συζήτηση αυτή) όταν η θεολογία του προσθέτει διδαχές και εντολές (δεν τα βλέπω πλέον σαν ξεστρατίσματα ή παραβάσεις αλλά σαν καλοπροαίρετες προσθήκες) στα της ΚΔ. Απλά επιλέγω πχ στο συγκεκριμένο παράδειγμα, να προσεύχομαι στον Πατέρα και μένω εκεί. Επ ουδενί δεν θα στραβώσω με κανέναν που θα προσευχηθεί στον τάδε ή τον δείνα άγιο σαν να κάνει κάτι κακό, ...αφού αυτό του ενισχύει την πίστη καλά να το κάνει. Στην τελική δεν προσεύχεται σε άλλο θεό, στον ίδιο προσευχόμαστε απλά εκείνος για κάποιο λόγο προτιμάει να πάει από το πλάι, να στείλει το θείο, τον φίλο, τη μαμά...ότι ταιριάζει στον καθένα (και στη ράτσα μας).

Αντίστοιχα σε όλα αυτά τα δεκάδες που λες, αν δεν υπάρχει κάποια σοβαρή σύγκρουση ουσιαστική (που δεν αναιρεί ουσιαστικές αρχές της πίστεως που δεν έχω βρει κάποια), ακολουθώ την ίδια προσέγγιση. Στις νηστείες, στις τελετές,στη συμπεριφορά του ιερατείου, σε όπου προκύπτει διαφορά, σε όπου απλά βγήκε νέα εγκύκλιος με διαδικασίες...λειτουργώ όπως επιλέγω με βάση το τί αντιλαμβάνομαι. Δεν κατακρίνω κανέναν στα τυπικά που επιλέγει να ακολουθήσει και έχω την επικέντρωσή μου στο να είναι ο νους και η καρδιά μου στο σωστό σημείο, ώστε να μην λειτουργώ υποκριτικά. Έχω αποδεσμευθεί από το γράμμα, από τον τύπο, αλλά δεν στρέφομαι εναντίον του μιας και κάποιες φορές προσθέτει δύναμη στον αδελφό μου.

Στην τελική, στην Ορθόδοξη Εκκλησία οφείλω το ότι έφτασε η ΚΔ στα χέρια μου, και έχει χυθεί αμέτρητο αίμα πραγματικά πιστών και καλών ανθρώπων μέσα από αυτήν για την ομολογία τους και την διατήρηση της πίστης. Ώστε να έχω κι εγώ τη δυνατότητα σήμερα να πιστέψω σε αυτό. Και μπορεί όλο αυτό το επιπλέον, όλο αυτό το γράμμα, να έχει παίξει και αυτό το ρόλο του ώστε αυτό που έχει φτάσει σε εμένα να επιβιώσει από όλα αυτά που επιβίωσε.

Εν κατακλείδι, προσπαθώ πολύ να μην πετάξω και το μωρό μαζί με τα νερα. Έφτασα πολύ κοντά, πολλάκις. Πλέον προσπαθώ να το φροντίσω.

viewtopic.php?f=46&t=49491&p=3160490&hi ... 1#p3160490
viewtopic.php?f=46&t=57856&p=3748468#p3748391
ήμουν στην ζωή σου κάτι σαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ήμουν στην ζωή σου κάτι σαν »

enaon ? :p2:
Saturn έγραψε: 13 Μαρ 2025, 12:17 Βρε ζωάδια, γιατί δεν μου απαντάτε?

Θέλετε να τα λέτε μεταξύ σας, γράφτε τα σε πμ
Άβαταρ μέλους
student

captain's log earthdate 240125 14:54 GMT...

πλέουμε πλέον με πλήρη ταχύτητα σε αχαρτογράφητα νερά...με οδηγό μια σάλπιγγα που μεγαλαυχεί!

Πόσο μεγάλες κουβέντες...πόση έπαρση...τι εγώ...μέχρι τ αστέρια τ ουρανού...

όλα αυτά δε στο όνομά Του...

εκλεκτός...εκτελώντας θεϊκή αποστολή :102:

Ό,τι και νά ναι τελικά, για ειρήνη, για πόνο, θα φανεί γρήγορα ποιο πνεύμα είναι αυτό που αναδύεται...

Πάμε γερά όλα καλά...τη μέση μην ξεχνάμε όσο αυξάνουν τα κιλά...

περίζωσον τὴν ὀσφὺν σου!
Άβαταρ μέλους
student

Για το αρχείο μου...μέρα που είναι...

1.
student έγραψε: 31 Ιαν 2025, 17:38 Μια σύντομη αναδρομή...για το αρχείο...ότι αξία μπορεί να έχει...όσο μπορώ να θυμηθώ

Δευτέρα 29/1 2α ΜΑΛ Ασπρόπυργος...
94ΣΤ ΕΣΣΟ, σειρά 233, τελευταία σειρά που έκανε 15μηνο με το τότε τριζωνικό σύστημα (15-17-19), λιγότερο από ένα μήνα πριν την απόλυση στις 28/2...

Η νυχτερινή της Τρίτης με τα φουσκωτά έχει μεταφερθεί Δευτέρα χωρίς να ξέρουμε το γιατί...δεν υπάρχουν εξοδούχοι...
όλα κυλάνε φυσιολογικά, η άσκηση ολοκληρώνεται κανονικά κι εμείς μέσα δεν έχουμε πάρει χαμπάρι ότι κάτι παίζει...ξεβαφόμαστε και πάμε για ύπνο, (reminder to self...πρέπει να βρω τη φωτο από εκείνο το βράδυ μόλις τελείωσε η άσκηση).

Τρίτη πρωι, 30/1

Μετά την πρωινή αναφορά όλα τα οκτάγωνα σκορπίζουν, κλασσικά, για να κωλοβαρέσουν εξαφανισμένοι μέχρι να έρθει η ώρα να βγουν εξοδούχοι. Δεν τους ενοχλεί κανείς, άγραφος νόμος...η σειρά απόλυσης δεν κάνει υπηρεσίες...δεν τους ενοχλούμε

Η δική μου παρέα "αποσύρεται" όπως συνηθίζει σε ένα τολ - αποθήκη ιματισμού μιας και κολλητός σειρούλα είναι ο αποθηκάριος και έχει τα κλειδιά. Απ έξω από το τόλ ένας από τους σκύλους του στρατοπέδου, ο "πίνο" όπως τον έχουμε ονομάσει μιας και γούσταρε με τρέλα ντουμάνια από ανάποδες...(ολόχεστος ο σκύλος κάθε πρωι :smt005: )
μέσα στο τολ αφού γυρίσουν τα προβλεπόμενα σύμφωνα με την ονομασία "μαύρες μοίρες" την έχουμε πέσει όλοι (4-5 άτομα) για υπνάκο πάνω σε κουβέρτες και σεντόνια, όπου βολεύεται ο καθένας...
ένας δυο νέοι μόνο από το λόχο γνωρίζουν που βρισκόμαστε με ξεκάθαρη εντολή "μας ενοχλείς μόνο αν γίνει κάτι χοντρό". Υπό φυσιολογικές συνθήκες ξαναεμφανιζόμαστε στην αναφορά φαγητού το μεσημέρι μιας και δεν ασχολείται κανείς μαζί μας.

Δεν έχει φτάσει η ώρα 12 και ξαφνικά αρχίζει να χτυπάει η πόρτα του τολ δυνατά και ο νέος να φωνάζει...σαν σε ψέμα σηκώνεται ένας δεκανέας και ανοίγει την πόρτα..."τι παίζει ρε κωλόψαρο γιατί φωνάζεις?"...

- "σηκωθείτε γρήγορα, φεύγουμε για πολεμο"!!

- Τι πόλεμο ρε ποντικαρά, θα σε σκίσω αν λες μαλακίες

- Όχι κε δεκανέα...έκτακτη αναφορά και όλοι λένε πάμε για πόλεμο...

...και κάπως έτσι, πάνω στο σκάσιμο του μπάφου και στη ντάγκλα της σιέστας...το έργο ξεκινάει...

Cutting it short, πολύ σύντομα όλα τα πολιτικά υπάρχοντα έχουν μαζευτεί κι αποθηκευτεί...τα τάτρα έχουν φορτωθεί και είναι έτοιμα να φύγουν για χώρο διασποράς... σφαίρες χειροβομβίδες έχουν μοιραστεί και μπει στα έτοιμα πλέον μπερκιν, και όταν πλησιάζουμε στην ώρα του φαγητού είμαστε όλοι βαμμένοι και καυλωμένοι...ο λόχος πάει στην αναφορά δηλώνοντας την αγάπη του για τον αητό...

"αγάπησα..."

η μόνη μου έννοια ότι δεν έχω προλάβει να καβατζώσω τσιγάρα. Εκεί που συγκεντρωνόμαστε όλοι οι λόχοι για την αναφορά φαγητού πετυχαίνω να περνάει έναν εκπαιδευόμενο από τη ΣΧΑΛ...έμπνευση...το ΚΨΜ της ΜΑΛ είναι ήδη φορτωμένο στα φορτηγά...στη ΣΧΑΛ όμως είναι όλα εκεί...

-" νέος, έλα δω τώρα"
- "μάλιστα κε υποδεκανέα"
- πάρε αυτά τα 7 χιλιάρικα (όλα όσα είχα μαζί μου) και πήγαινε στο ΚΨΜ της ΣΧΑΛ. Πάρε όσα prince βρεις, αν έχει πάρτα όλα prince. Αν τελειώσεουν τα prince και μένουν λεφτά μετά πάρε όσα camel βρεις...μετά όσα marlboro...μετά ότι βρεις...κατάλαβες
- "μάλιστα κε υποδεκανέα"
- "έφυγες, σφαίρα"

Δεν έχουμε μπει ακόμα για φαγητό και ο νέος επιστρέφει. Έχει φέρει καμιά εικοσαριά πακέτα...δεν μπορώ να ξεχάσω την ανακούφιση που ένιωσα..."τώρα ναι ρε μαλάκα, πάμε πόλεμο...αφού έχουμε και τσιγάρα όλα καλά"....

μέχρι το βράδυ όλα είναι στο φεύγουμε ανά πάσα στιγμή...θεωρητικά για το χώρο διασποράς.. κάποιοι αξιωματικοί αφήνουν να εννοηθεί ότι θα φύγουμε κατευθείαν για ασπρόπυργο να μπούμε στα C...

2.
student έγραψε: 31 Ιαν 2025, 17:59 ...η στιγμή που κατάφερα να μιλήσω απ το καρτοτηλέφωνο στο σπίτι το απόγευμα της Τρίτης έκλεισε την τελευταία εκκρεμότητα...μέσα σε 2 λεπτάκια για να προλάβουν όλοι...

"φεύγουμε για πολεμο...σας αγαπώ πολύ...να μας αξιώσει να τα πούμε στην Πόλη"

- ο Θεός μαζί σου να σε φυλάει αγόρι μου!

Ήταν μια κάποια έκπληξη που φτάσαμε να νυχτώνει και δεν είχαμε φύγει ακόμα...η διαταγή ήταν ετοιμότητα 2 λεπτών, ούτε τα άρβυλα δεν έπρεπε να βγούνε...την πέσαμε τελικά να κοιμηθούμε κατά τις 12 με το ηθικό στα ουράνια...εκεί γύρω στις 2 αν θυμάμαι καλά ο κολλητός που ήταν βοηθός στο 1ο νομίζω γραφείο με σκούντησε να με ξυπνήσει...

πάω να βγάλω ΦΑΠ (νομίζω τα λέγανε) σειρά, φύλλα ατομικής προσκλήσεως, φέρνουνε μέσα όλα τα ροζ απολυτήρια, μερική επιστράτευση...πάμε σίγουρα για πόλεμο...

Ήταν ακόμα μεγαλύτερη έκπληξη που ξημερώσαμε 1/2 χωρίς άλλες εξελίξεις...σε όλους επικρατούσε μια απορία, κάτι αδιευκρίνιστο. 1996 δεν υπήρχαν και πολλοί τρόποι να μαθαίνεις τις εξελίξεις...

Δεν θυμάμαι τι ώρα ήταν, θυμάμαι όμως όλη τη μοίρα να είναι μαζεμένη στο ΚΨΜ να παρακολουθεί στην τηλεόραση το διάγγελμα του ααρών αβούρη...

την ώρα που ακούστηκε το "θέλω να ευχαριστήσω την κυβέρνηση των ΗΠΑ..." μαζί με τη βοή που σηκώθηκε στη βουλή...

έσπασε από οργή και αγανάκτηση σχεδόν κάθε καρέκλα και κάθε τραπέζι στο ΚΨΜ....
η δε ντροπή εκείνης της στιγμής νομίζω δεν έφυγε ποτέ από κανέναν μας που ήμασταν εκεί.

Εκ των υστέρων, δεν με χαλάει νομίζω καθόλου 29 χρόνια μετά που δεν χρειάστηκε να βιώσω στην πράξη τη φρίκη ενός πολέμου...

τότε όμως, στο 20χρονο μυαλό ενός νέου που είχε μάθει από το σπίτι του να αγαπάει βαθιά την πατρίδα του, η οργή, η απογοήτευση και η ντροπή χαράχτηκαν πολύ έντονα.
3.
student έγραψε: 31 Ιαν 2025, 18:41
Στύξ έγραψε: 31 Ιαν 2025, 18:09 Σιγά μην παίρναμε την Πόλη.
ΕΛΕΟΣ!
Τακτικό πλεονέκτημα είχαμε σε ορισμένους τομείς και ίσως νίκη στα σημεία, αλλά θα είχαμε και δεκάδες χιλιάδες νεκρούς εκατέρωθεν κι αυτό θα ήταν αμφίβολο αν θα μπορούσε να το δεχτεί η ελληνική κοινωνία σε σχέση με την τουρκική που αδιαφορεί για αριθμούς .
Δεν έχω ιδέα τι θα γινόταν τελικά σειρούλα...και έχεις δίκιο μάλλον, τώρα με αυτά που ξέρω δείχνει αστείο να πιστεύει κανείς ότι θα παίρναμε την Πόλη...μάλλον τα κοκκαλάκια μας θα είχαμε αφήσει τελικά σε κανά ρηχό τάφο να μας ψάχνει η μάνα μας να μας θάψει.

Τι πίστευε το μυαλό ενός 20χρονου καταδρομέα αλεξιπτωτιστή το 1996 όμως λίγο πριν μπει στο C130 με προορισμό αεραπόβαση στα παράλια της ΜΑ ...με πολλές πιθανότητες να μην πατήσει καν έδαφος ζωντανός...είναι άλλο θέμα...

Μπέσα όμως, ταξιδεύοντας για μια στιγμή στο τότε...τα παρακάτω έρεαν βαθιά μέσα στο αίμα μας και δεν υπήρχε ίχνος φόβου ή αγωνίας...

μην ανησυχείς μάνα όλα καλά...πάμε στην Πόλη κι ο Θεός είναι μαζί μας

...που θ ανάψουμε κεριά...μέσα στην Αγιά Σοφιά...

στον τρούλο της Αγιάς Σοφιάς θ ανέβω για να βγάλω την τούρκικη ημισέληνο....

Όχι απλά στη θεωρία...στην πράξη λίγο πριν κληθούμε να μπούμε στ αεροπλάνα...
το μαρτυρώ σαν αυτόπτης

αγάπησα, ενάν αητό, που με’ μαθε, πως να πετώ, και με’κανέ και πόνεσα και δάκρυσα, την ΠΟΛΗ...

Έμπλοκη στ αριστερό...

4.
student έγραψε: 31 Ιαν 2025, 19:01 Στ αρχίδια μας εντελώς να ξέρετε πάντως μάγκες όλοι σας, πως ήμασταν τότε...

όχι στα λόγια και στα ντεμέκ...είμαι αυτόπτης μάρτυρας ...

και στο βέβαιο θάνατο που μπορεί να πηγαίναμε ...
αυτό που τραγουδάγαμε το εννοούσαμε μέχρι κεραίας...

κι αν τύχει και χαθώ...στη μάχη σκοτωθώ...
στον τάφο μου να γράψετε... ΕΛΛΑΔΑ Σ ΑΓΑΠΩ!!!

timestamp

Τώρα που μεγαλώσαμε έχουμε μάθει πλέον κάποια πράγματα παραπάνω...

το σημαντικότερο από αυτά ότι τελικά θα γινόμασταν τροφή για τα σκουλήκια μάλλον για να απολαμβάνουν τα προσωπικά τους οφέλη οι δυσώδεις ΓΓόττοι της κάθε εποχής...

ο Κύριος μας φύλαξε τελικά και ζούμε να καμαρώνουμε τ αντράκια μας να μεγαλώνουν και να καρποφορούν...
και να δοξολογούν το μόνο που έχει σημασία...
το Άγιο Όνομά Του!

Κύριε Ιησού Χριστέ Ελέησον με τον αμαρτωλό!

Σ ευχαριστώ Πατέρα μου!
viewtopic.php?f=92&t=59426&start=30#p3841426
Άβαταρ μέλους
student

Καὶ εἶπε Κύριος πρὸς τὸν Μωϋσῆν καὶ πρὸς τὸν Ἀαρὼν ἐν τῇ γῇ τῆς Αἰγύπτου, λέγων,...Λαλήσατε πρὸς πᾶσαν τὴν συναγωγήν τοῦ Ἰσραήλ, λέγοντες, τὴν δεκάτην τούτου τοῦ μηνὸς ἄς λάβωσιν εἰς ἑαυτοὺς ἕκαστος ἕν ἀρνίον κατὰ τοὺς οἴκους τῶν πατριῶν αὑτῶν, ἕν ἀρνίον δι᾿ ἕκαστον οἶκον... Τὸ δὲ ἀρνίον σας θέλει εἶσθαι τέλειον, ἀρσενικὸν ἐνιαύσιον· ἐκ τῶν προβάτων ἤ ἐκ τῶν αἰγῶν θέλετε λάβει αὐτό.Καὶ θέλετε φυλάττει αὐτὸ μέχρι τῆς δεκάτης τετάρτης τοῦ αὐτοῦ μηνός· καὶ τότε ἅπαν τὸ πλῆθος τῆς συναγωγῆς τοῦ Ἰσραήλ θέλει σφάξει αὐτὸ πρὸς τὸ ἑσπέρας.Καὶ θέλουσι λάβει ἐκ τοῦ αἵματος καὶ βάλει ἐπὶ τοὺς δύο παραστάτας καὶ ἐπὶ τὸ ἀνώφλιον τῆς θύρας τῶν οἰκιῶν, ὅπου θέλουσι φάγει αὐτὸ. Καὶ θέλουσι φάγει τὸ κρέας τὴν νύκτα ἐκείνην, ὀπτὸν ἐν πυρί· μὲ ἄζυμα, καὶ μὲ χόρτα πικρὰ θέλουσι φάγει αὐτὸ· ...Καὶ οὕτω θέλετε φάγει αὐτὸ· Ἐζωσμένοι τὰς ὀσφύας σας, ἔχοντες τὰ ὑποδήματά σας εἰς τοὺς πόδας σας καὶ τὴν ῥάβδον σας εἰς τὴν χεῖρά σας· καὶ θέλετε φάγει αὐτὸ μετὰ σπουδῆς· εἶναι πάσχα τοῦ Κυρίου.
Διότι τὴν νύκτα ταύτην θέλω περάσει διὰ μέσου τῆς γῆς τῆς Αἰγύπτου καὶ θέλω πατάξει πᾶν πρωτότοκον ἐν τῇ γῇ τῆς Αἰγύπτου, ἀπὸ ἀνθρώπου ἕως κτήνους· καὶ θέλω κάμει κρίσεις ἐναντίον πάντων τῶν θεῶν τῆς Αἰγύπτου. Ἐγὼ ὁ Κύριος. Καὶ τὸ αἷμα θέλει εἶσθαι εἰς ἐσᾶς διὰ σημεῖον ἐπὶ τῶν οἰκιῶν, εἰς τὰς ὁποίας κατοικεῖτε· καὶ ὅταν ἴδω τὸ αἷμα, θέλω σᾶς παρατρέξει, καὶ ἡ πληγή δὲν θέλει εἶσθαι εἰς ἐσᾶς διὰ νὰ σᾶς ἐξολοθρεύσῃ, ὅταν πατάξω τὴν γῆν τῆς Αἰγύπτου.
Καὶ ἡ ἡμέρα αὕτη θέλει εἶσθαι εἰς ἐσᾶς εἰς μνημόσυνον· καὶ θέλετε ἑορτάζει αὐτήν ἑορτήν εἰς τὸν Κύριον εἰς τὰς γενεὰς σας· κατὰ νόμον παντοτεινὸν θέλετε ἑορτάζει αὐτήν

מאחלים לך חג פסח מבורך
Άβαταρ μέλους
student

Τὴν δὲ πρώτην τῶν ἀζύμων προσῆλθον οἱ μαθηταὶ πρὸς τὸν Ἰησοῦν, λέγοντες πρὸς αὐτόν, Ποῦ θέλεις νὰ σοὶ ἑτοιμάσωμεν διὰ νὰ φάγῃς τὸ πάσχα; Καὶ ἐκεῖνος εἶπεν, Ὑπάγετε εἰς τὴν πόλιν πρὸς τὸν δεῖνα, καὶ εἴπατε πρὸς αὐτόν, Ὁ Διδάσκαλος λέγει, Ὁ καιρὸς μου ἐπλησίασεν· ἐν τῇ οἰκίᾳ σου θέλω κάμει τὸ πάσχα μετὰ τῶν μαθητῶν μου. Καὶ ἔκαμον οἱ μαθηταὶ καθὼς παρήγγειλεν εἰς αὐτοὺς ὁ Ἰησοῦς· καὶ ἡτοίμασαν τὸ πάσχα.

Ὅτε δὲ ἔγεινεν ἑσπέρα, ἐκάθητο εἰς τὴν τράπεζαν μετὰ τῶν δώδεκα...
Καὶ ἐνῷ ἔτρωγον, λαβὼν ὁ Ἰησοῦς τὸν ἄρτον, καὶ εὐλογήσας, ἔκοψε, καὶ ἔδιδεν εἰς τοὺς μαθητὰς, καὶ εἶπε, Λάβετε, φάγετε· τοῦτο εἶναι τὸ σῶμά μου. Μάρκ.Καὶ λαβὼν τὸ ποτήριον, καὶ εὐχαριστήσας, ἔδωκεν εἰς αὐτούς, λέγων, Πίετε ἐξ αὐτοῦ πάντες· διότι τοῦτο εἶναι τὸ αἷμά μου τὸ τῆς καινῆς διαθήκης, τὸ ὑπὲρ πολλῶν ἐκχυνόμενον εἰς ἄφεσιν ἁμαρτιῶν.Σᾶς λέγω δὲ, ὅτι δὲν θέλω πίει εἰς τὸ ἑξῆς ἐκ τούτου τοῦ γεννήματος τῆς ἀμπέλου, ἕως τῆς ἡμέρας ἐκείνης, ὅταν πίνω αὐτὸ νέον μεθ᾿ ὑμῶν ἐν τῇ βασιλείᾳ τοῦ Πατρὸς μου.
Άβαταρ μέλους
student

Μη φοβάστε να πιστέψετε!
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Περί ανέμων και υδάτων”