!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Ακόμα ένα περιστατικό αυτοδικίας
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Re: Ακόμα ένα περιστατικό αυτοδικίας
Όλα τα δελτία ειδήσεων έλεγαν ότι μόνος τους έπεσε με το λαιμό στα γυαλιά... Ευτυχώς υπάρχει αυτό το βίντεο και θα αποδοθεί δικαιοσύνη για τη δολοφονία του.
Με μπέρδεψες τώρα, νόμιζα ότι μιλάμε για μία διάρρηξη, όχι για τα αποτελέσματα της πολιτικής της ΕΕ.ritzeri έγραψε: 22 Σεπ 2018, 14:16 Ε ωραία , πες μας όμως πως το λύνουμε.
Με καταστρέφει κάποιος οικονομικά, με κίνδυνο να πάω ακόμη και φυλακή για τα χρέη που θα δημιουργηθούν, δεν έχω λεφτά να πάνε τα παιδιά μου φροντιστήριο και το σύστημα αφήνει τους κλέφτες ελεύθερους και με τα λεφτά που μου πήραν κάνουν ζωαρα.
Είχες δει με τι αυτοκίνητα κυκλοφορούσε οι σπείρα των Αλβανών που είχε καταστρέψει όλους τους καταστηματαρχες;;
Πως διάολο λύνεται αυτό, αν όχι με το να ξεπαστρεψουν οι ίδιοι οι πολίτες τις απειλές;
Να περιμένουμε να ωριμάσουν οι συνθήκες, δεν είναι αποδεκτό.
Ακουμε
Ας κάνω μία (καταδικασμένη) απόπειρα να εξηγήσω ορισμένα πράγματα.
Πρώτον, ένα αδίκημα που διαπράττεται από άτομο υπό την επήρρεια ναρκωτικών, ενέχει μειωμένο καταλογισμό. Όχι επειδή οι ψυχίατροι είναι αριστεροί, αλλά επειδή παγκοσμίως οι τοξικοεξαρτημένοι αντιμετωπίζονται ως ασθενείς.
Δευτερον, το σωφρονιστικό σύστημα τιμωρεί με τη λογική της επανένταξης και όχι για να βγάζει επιστήμονες εγκληματίες. Δυστυχώς συμβαίνει το δεύτερο, επομένως μία σκληρότερη ποινή, μεταφρασμένη σε περισσότερα έτη κάθειρξης αντί να σωφρονίσει τους παραβάτες, τους καθιστά ακόμα πιό επικίνδυνους. Η απαίτηση λοιπόν για σκληρότερες ποινές από μόνη της μάλλον φέρνει το αντίθετο αποτέλεσμα.
Τρίτον, στο αξιακό μας σύστημα, η ανθρώπινη ζωή είναι το υπέρτατο αγαθό. Στο δικό μας, όχι σε κάτι τριτοκοσμικές χώρες και στις ΗΠΑ. Αν θεωρείς ότι η σειρά πρέπει να αλλάξει, τουλάχιστον επιχειρηματολόγησε.
Τέταρτον, το αποτέλεσμα της αυτοδικίας, συχνά οδηγεί σε περαιτέρω περιπέτειες τα θύματα. Για παράδειγμα, ο ιδιοκτήτης του κοσμηματοπωλείου υπέστη ζημία από τη διάρρηξη. Πλέον μετά την πράξη αυτοδικίας, αντιμετωπίζει σοβαρότατες κατηγορίες για κακουργήματα. Πώς ακριβώς "συνέβαλλε" με την πράξη του στη μείωση της εγκληματικότητας και δη, από άτομα που λειτουργούν υπό την επήρρεια ναρκωτικών ουσιών;
Όποιος δε θέλει να ζυμώσει, είκοσι χρόνια σεχταρίζει
Τι σου είναι οι Αμερικάνοι όμως, για την πάρτη τους νομοθετούν σωστά και όμορφα και στους άλλους επιβάλουν να ασπαστούν ψυχοπονιάρικες πίπες για κατατρεγμένους παραβάτες που θέλουν φροντίδα και προδερμ.
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
Εφαρμοσμένος κατσαπλιαδισμός.OANNHSEA έγραψε: 22 Σεπ 2018, 14:12Φυσικά και είναι πολύ σύνθετο - περιλαμβάνει μέσα του αριστερή σαπίλα και και ένα γελοίο νομικό και ποινικό σύστημα δημιουργημένο από νομικά νεκροφάγα πλάσματα τα οποία βλέπουν εμάς τους πολίτες σαν αγελάδες προς άρμεγμα!!!vatraxos έγραψε: 22 Σεπ 2018, 14:07 Αυτός είναι ο λόγος που δικάζουν δικαστές και όχι τα θύματα. Αν λοιπόν το πρόβλημα είναι ότι έχουμε χαμηλές ποινές για τέτοια αδικήματα όπως της διάρρηξης ή της ληστείας, δεν το λύνουμε με αυτοδικία. Το πρόβλημα είναι πολύ πιό σύνθετο και δεν περιμένω να καταλάβεις γιατί.
.
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
Στη Στουρναρα ειναι ευκολο και φτηνο να ασφαλισεις μαγαζι; Αν οι ληστες μπαινουν καθημερινα και ακοπα να παιρνουν χρηματα κ εμπορευματα, θα συμβει κατι στα ασφαλιστρα; Αμα εκτος απο χρηματα σου ριξουν κι ενα πουτσο ολα καλα;
Αν θυμαμαι καλα ειχαν γινει καποιες "δρασεις" για τα ναρκωτικα στη πλατεια Εξαρχειων. Για καποιους αναρχικους αυτη η υπενθυμιση
Αν θυμαμαι καλα ειχαν γινει καποιες "δρασεις" για τα ναρκωτικα στη πλατεια Εξαρχειων. Για καποιους αναρχικους αυτη η υπενθυμιση
Πολύ ωραία τα παραπάνω και συμφωνώ μαζί σου. Πες μου με το χέρι στην καρδιά τι θα ήταν πιο πιθανό στο παρακάτω σενάριο:vatraxos έγραψε: 22 Σεπ 2018, 14:29Με μπέρδεψες τώρα, νόμιζα ότι μιλάμε για μία διάρρηξη, όχι για τα αποτελέσματα της πολιτικής της ΕΕ.ritzeri έγραψε: 22 Σεπ 2018, 14:16 Ε ωραία , πες μας όμως πως το λύνουμε.
Με καταστρέφει κάποιος οικονομικά, με κίνδυνο να πάω ακόμη και φυλακή για τα χρέη που θα δημιουργηθούν, δεν έχω λεφτά να πάνε τα παιδιά μου φροντιστήριο και το σύστημα αφήνει τους κλέφτες ελεύθερους και με τα λεφτά που μου πήραν κάνουν ζωαρα.
Είχες δει με τι αυτοκίνητα κυκλοφορούσε οι σπείρα των Αλβανών που είχε καταστρέψει όλους τους καταστηματαρχες;;
Πως διάολο λύνεται αυτό, αν όχι με το να ξεπαστρεψουν οι ίδιοι οι πολίτες τις απειλές;
Ακουμε
Πρώτον, ένα αδίκημα που διαπράττεται από άτομο υπό την επήρρεια ναρκωτικών, ενέχει μειωμένο καταλογισμό. Όχι επειδή οι ψυχίατροι είναι αριστεροί, αλλά επειδή παγκοσμίως οι τοξικοεξαρτημένοι αντιμετωπίζονται ως ασθενείς.
Δευτερον, το σωφρονιστικό σύστημα τιμωρεί με τη λογική της επανένταξης και όχι για να βγάζει επιστήμονες εγκληματίες. Δυστυχώς συμβαίνει το δεύτερο, επομένως μία σκληρότερη ποινή, μεταφρασμένη σε περισσότερα έτη κάθειρξης αντί να σωφρονίσει τους παραβάτες, τους καθιστά ακόμα πιό επικίνδυνους. Η απαίτηση λοιπόν για σκληρότερες ποινές από μόνη της μάλλον φέρνει το αντίθετο αποτέλεσμα.
Τρίτον, στο αξιακό μας σύστημα, η ανθρώπινη ζωή είναι το υπέρτατο αγαθό. Στο δικό μας, όχι σε κάτι τριτοκοσμικές χώρες και στις ΗΠΑ. Αν θεωρείς ότι η σειρά πρέπει να αλλάξει, τουλάχιστον επιχειρηματολόγησε.
Τέταρτον, το αποτέλεσμα της αυτοδικίας, συχνά οδηγεί σε περαιτέρω περιπέτειες τα θύματα. Για παράδειγμα, ο ιδιοκτήτης του κοσμηματοπωλείου υπέστη ζημία από τη διάρρηξη. Πλέον μετά την πράξη αυτοδικίας, αντιμετωπίζει σοβαρότατες κατηγορίες για κακουργήματα. Πώς ακριβώς "συνέβαλλε" με την πράξη του στη μείωση της εγκληματικότητας και δη, από άτομα που λειτουργούν υπό την επήρρεια ναρκωτικών ουσιών;
κατεβαίνεις στην πυλωτή να μπεις στο αυτοκίνητό σου και διαπιστώνεις ότι κάποιος νεαρός έχει σπάσει το τζάμι, έχει μπει μέσα και προσπαθεί να το βάλει μπρος από τα καλώδια. Στα χέρια του διακρίνεις κάτι σαν σιδηρογροθιά και δεν ξέρεις αν έχει και κάτι άλλο και αν σκοπεύει να το χρησιμοποιήσει εναντίον σου.
1. Σκέφτεσαι. Το αμάξι είναι ασφαλισμένο. Νέος άνθρωπος, μην εμπλακώ και το κάνω χειρότερο με κίνδυνο να χτυπήσει αυτός ή εγώ. Τραβάς video με το κινητό για να έχεις πειστήρια και ειδοποιείς την αστυνομία
2. Αρπάς ότι βρεις πρόχειρο και προσπαθείς να τον τρομάξεις ή να τον σταματήσεις όπως μπορείς
Σωστά δεν θα το έλεγες εκ του αποτελέσματος. Οι ΗΠΑ έκαναν τον war on drugs o οποίος απέτυχε. To μόνο που πέτυχαν είναι μία χώρα με ένα τεράστιο ποσοστό του πληθυσμού να είναι έγκλειστο.Ερμής έγραψε: 22 Σεπ 2018, 14:31 Τι σου είναι οι Αμερικάνοι όμως, για την πάρτη τους νομοθετούν σωστά και όμορφα και στους άλλους επιβάλουν να ασπαστούν ψυχοπονιάρικες πίπες για κατατρεγμένους παραβάτες που θέλουν φροντίδα και προδερμ.

Τι λέμε για ασφάλειες τώρα; Πλάκα κάνουμε; Δηλαδή άμα σου σπάσουν το μαγαζί και πάρεις ασφάλεια μετά από χ μήνες το διάστημα μέχρι τότε πως βγαίνει; Τα λεφτά για να το ξαναστείσεις μέχρι να πάρεις τα ασφάλιστρα; Οι μέρες που θα μείνεις κλειστός; Στις περισσότερες περιπτώσεις μικροκαταστημάτων μια τέτοια ζημιά σε εποχή κρίσης ισοδυναμεί με οριστικό λουκέτο.Maspoli έγραψε: 22 Σεπ 2018, 14:33 Στη Στουρναρα ειναι ευκολο και φτηνο να ασφαλισεις μαγαζι; Αν οι ληστες μπαινουν καθημερινα και ακοπα να παιρνουν χρηματα κ εμπορευματα, θα συμβει κατι στα ασφαλιστρα; Αμα εκτος απο χρηματα σου ριξουν κι ενα πουτσο ολα καλα;
3. Του λες ''ρε μαλάκα σύντροφε ειναι δικό μου το αυτοκίνητο αντε κλέψε το μαυρο Αουντι που το έχει φασίστας''ST48410 έγραψε: 22 Σεπ 2018, 14:36Πολύ ωραία τα παραπάνω και συμφωνώ μαζί σου. Πες μου με το χέρι στην καρδιά τι θα ήταν πιο πιθανό στο παρακάτω σενάριο:vatraxos έγραψε: 22 Σεπ 2018, 14:29Με μπέρδεψες τώρα, νόμιζα ότι μιλάμε για μία διάρρηξη, όχι για τα αποτελέσματα της πολιτικής της ΕΕ.ritzeri έγραψε: 22 Σεπ 2018, 14:16 Ε ωραία , πες μας όμως πως το λύνουμε.
Ακουμε
κατεβαίνεις στην πυλωτή να μπεις στο αυτοκίνητό σου και διαπιστώνεις ότι κάποιος νεαρός έχει σπάσει το τζάμι, έχει μπει μέσα και προσπαθεί να το βάλει μπρος από τα καλώδια. Στα χέρια του διακρίνεις κάτι σαν σιδηρογροθιά και δεν ξέρεις αν έχει και κάτι άλλο και αν σκοπεύει να το χρησιμοποιήσει εναντίον σου.
1. Σκέφτεσαι. Το αμάξι είναι ασφαλισμένο. Νέος άνθρωπος, μην εμπλακώ και το κάνω χειρότερο με κίνδυνο να χτυπήσει αυτός ή εγώ. Τραβάς video με το κινητό για να έχεις πειστήρια και ειδοποιείς την αστυνομία
2. Αρπάς ότι βρεις πρόχειρο και προσπαθείς να τον τρομάξεις ή να τον σταματήσεις όπως μπορείς
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
Δεν εείναι οι Αμερικάνοι που το επέβαλαν αλλά ένα κίνημα δεκαετιών που είχε διαρκή δράση σε πολλά επίπεδα και τελικά οι ισχυροί τα δέχτηκαν ως νομική κουλτούρα. Και στην Ευρώπη έγινε αυτό το πράγμα, κυρίως στην Ευρώπη.Ερμής έγραψε: 22 Σεπ 2018, 14:31 Τι σου είναι οι Αμερικάνοι όμως, για την πάρτη τους νομοθετούν σωστά και όμορφα και στους άλλους επιβάλουν να ασπαστούν ψυχοπονιάρικες πίπες για κατατρεγμένους παραβάτες που θέλουν φροντίδα και προδερμ.
Δεν είναι ψυχοπονιάρικοι νόμοι είναι πολιτισμένοι, λειτουργικοί και δημοκρατικοί.
Όχι θα θεσπίσουν νόμους τι σου καλύπτει εσένα την καύλα στις τιμωρητικές συμπεριφορές. Άσε μας ρε φίλε.
Σαν σκουπίδια τυχαία χυμένα ο πιο όμορφος κόσμος.
Αγις έγραψε: 22 Σεπ 2018, 14:393. Του λες ''ρε μαλάκα σύντροφε ειναι δικό μου το αυτοκίνητο αντε κλέψε το μαυρο Αουντι που το έχει φασίστας''ST48410 έγραψε: 22 Σεπ 2018, 14:36Πολύ ωραία τα παραπάνω και συμφωνώ μαζί σου. Πες μου με το χέρι στην καρδιά τι θα ήταν πιο πιθανό στο παρακάτω σενάριο:vatraxos έγραψε: 22 Σεπ 2018, 14:29
Με μπέρδεψες τώρα, νόμιζα ότι μιλάμε για μία διάρρηξη, όχι για τα αποτελέσματα της πολιτικής της ΕΕ.
Ειλικρινά; Αν εκτιμήσω ότι τον έχω, τον σπάω στο ξύλο. Σου φαίνεται οξύμωρο; Είναι. Είναι επίσης επικίνδυνο, γιατί μπορεί να μην εκτιμήσω σωστά την κατάσταση και να βρεθώ με τα άντερά μου έξω.ST48410 έγραψε: 22 Σεπ 2018, 14:36
Πολύ ωραία τα παραπάνω και συμφωνώ μαζί σου. Πες μου με το χέρι στην καρδιά τι θα ήταν πιο πιθανό στο παρακάτω σενάριο:
Νομίζεις εγώ απέχω της κοινωνικής παθογένειας; Ότι λειτουργώ σε άλλη κοινωνία;
Ξέρεις ποιά είναι η διαφορά; Ότι σε συνθήκες ψυχραιμίας μπορώ να διακρίνω το σωστό από το λάθος. Αντίθετα με ορισμένους που πίσω από το πληκτρολόγιο λειτουργούν πιό οργισμένα κι από τα θύματα.
Όποιος δε θέλει να ζυμώσει, είκοσι χρόνια σεχταρίζει
Σε περίπτωση που έχεις κατάστημα στην Αμερική, υποχρεώνεσαι απο το νόμο να έχεις κάμερες, αν η κάμερα καταγράψει οτι απειλήθηκες εσυ ή η περιουσία σου, μπορείς να του ρίξεις μολύβι αναμεσα στα μάτια χωρίς ούτε καν να σου κάνουν προσαγωγή. Απλά, σωστά και κατανοητά.
Χαοτικέ εμένα αν μπουν σπίτι μου ή στον χώρο εργασίας μου, θα φύγουν ξαπλωτοί. Απλά και ωραία, για αυτό έχουν ενημερωθεί εγγράφως και τα αρμόδια τμήματα των παραπάνω περιοχών σε περίπτωση που δεν είναι ικανά να μου παράσχουν προστασία.
Χαοτικέ εμένα αν μπουν σπίτι μου ή στον χώρο εργασίας μου, θα φύγουν ξαπλωτοί. Απλά και ωραία, για αυτό έχουν ενημερωθεί εγγράφως και τα αρμόδια τμήματα των παραπάνω περιοχών σε περίπτωση που δεν είναι ικανά να μου παράσχουν προστασία.
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
ευχάριστη νότα στην όλη συζήτηση οι απόψεις υπέρ αυτοδικίας από τους παρακμιακούς που νομίζουν ότι σε μια κοινωνία με θεσμοθετημένη τη δυνατότητα να σκοτώνεις στο ξύλο όποιον σου γκαβλώσει αυτοί θα ήταν ο Κόναν ο Βάρβαρος αντί ο σωρός με τα αποκαϊδια που μπορεί να αναγνωριστεί μόνο από την οδοντοστοιχία του επειδή κάποιος φώναξε "γαμήστε τον ανώμαλο" και η φάτσα τους δε βοήθησε καθόλου.
Ευχαριστώ για την ειλικρινή τοποθέτηση. Συμφωνώ 100%. Στην κατάσταση που βρίσκεται κάποιος τότε αυτό είναι το πιο πιθανό σενάριο. Αυτό λέμε εδώ και αρκετές σελίδες. Ότι πιθανόν ο (όπως αποδείχτηκε) μαγαζάτορας δεν είχε την ψυχραιμία για κάποια πιο ήρεμη ή διαφορετική αντιμετώπιση βλέποντας κάποιον να του ρημάζει το μαγαζί. Δεν είναι ότι έψαχνε να βρει την ευκαιρία να σκοτώσει και την άρπαξε.vatraxos έγραψε: 22 Σεπ 2018, 14:41Ειλικρινά; Αν εκτιμήσω ότι τον έχω, τον σπάω στο ξύλο. Σου φαίνεται οξύμωρο; Είναι. Είναι επίσης επικίνδυνο, γιατί μπορεί να μην εκτιμήσω σωστά την κατάσταση και να βρεθώ με τα άντερά μου έξω.ST48410 έγραψε: 22 Σεπ 2018, 14:36
Πολύ ωραία τα παραπάνω και συμφωνώ μαζί σου. Πες μου με το χέρι στην καρδιά τι θα ήταν πιο πιθανό στο παρακάτω σενάριο:
Νομίζεις εγώ απέχω της κοινωνικής παθογένειας; Ότι λειτουργώ σε άλλη κοινωνία;
Ξέρεις ποιά είναι η διαφορά; Ότι σε συνθήκες ψυχραιμίας μπορώ να διακρίνω το σωστό από το λάθος. Αντίθετα με ορισμένους που πίσω από το πληκτρολόγιο λειτουργούν πιό οργισμένα κι από τα θύματα.
Φυσικά εκ του αποτελέσματος όλοι μπορούμε να σκεφτούμε εκ των υστέρων καταλληλότερους τρόπους αντιμετώπισης.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 15 Απαντήσεις
- 372 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Kauldron
-
- 0 Απαντήσεις