Re: Αυστηρά για λυσσασμένους τυροφάγους!
Δημοσιεύτηκε: 04 Ιουν 2022, 20:03
Οχι, δεν εχω δοκιμασει ποτε!
Καλώς ήρθατε στο Phorum.com.gr Είμαστε εδώ πολλά ενεργά μέλη της διαδικτυακής κοινότητας του Phorum.gr που έκλεισε. Σας περιμένουμε όλους!
https://dev.phorum.com.gr/
Οχι, δεν εχω δοκιμασει ποτε!
Πτολεμαίος έγραψε: 04 Ιουν 2022, 20:26![]()
![]()
Νοοοοοοοοοο...
Σαν τυρολατρης που είσαι, θα ολοκληρωθείς σαν άνθρωπος μόνο αν φας πρέτζα.
Το φτιάχνουμε στη Ζάκυνθο και προφανώς και αλλού χωρίς να γνωρίζω σιγουρα που όμως.
Είναι κρέμα τυριού (συν κομματάκια μέσα) που φτιάχνεται από κατσικίσιο γάλα τα οποία (γάλα συν κυβακια τυριού) μπαινουν σε ασκό και τοποθετουνται στον ήλιο. Φτιάχνεται μόνο τους καλοκαιρινούς μηνες που έχει - φυσικά- ήλιο.
Αν φας πρέτζα από την μάνα μου θα θες να την παντρευτείς 80 χρόνων γυναίκα![]()
Φαντάσου τώρα, ελαφρώς πικάντικη κρέμα τυριού (συν τα κομματάκια) να στρίβεις τομάτα πάνω, ρίγανη και να τα τρως με χωριάτικο ψωμί.
Η κόλαση είναι πολύ μικρή λέξη για να περιγράψει αυτό το πράγμα.
εμαθα προσφατα πως το κολπο με τις ντοματες ειναι να τις κρατας εκτος ψυγειου. Αμα μπει στο ψυγειο, αυτο ηταν, εχασε την γευση της.
Εννοώ τρώω κάθε μέρα ψωμί με φιλαδέλφεια. Το πολύ 2 φέτες μαύρο ψωμί ανά ημέρα. Αλλά κάθε μέρα υπάρχει πρόβλεψη για 1 γεύμα με ψωμί και τυρί.
Σιγά,δεν είναι τίποτα ιδιαίτερο.
Δυστυχώς (τουλάχιστον όσον αφορά την πρέτζα) μένω Αθήνα τώρα.Volk έγραψε: 04 Ιουν 2022, 20:54Πτολεμαίος έγραψε: 04 Ιουν 2022, 20:26![]()
![]()
Νοοοοοοοοοο...
Σαν τυρολατρης που είσαι, θα ολοκληρωθείς σαν άνθρωπος μόνο αν φας πρέτζα.
Το φτιάχνουμε στη Ζάκυνθο και προφανώς και αλλού χωρίς να γνωρίζω σιγουρα που όμως.
Είναι κρέμα τυριού (συν κομματάκια μέσα) που φτιάχνεται από κατσικίσιο γάλα τα οποία (γάλα συν κυβακια τυριού) μπαινουν σε ασκό και τοποθετουνται στον ήλιο. Φτιάχνεται μόνο τους καλοκαιρινούς μηνες που έχει - φυσικά- ήλιο.
Αν φας πρέτζα από την μάνα μου θα θες να την παντρευτείς 80 χρόνων γυναίκα![]()
Φαντάσου τώρα, ελαφρώς πικάντικη κρέμα τυριού (συν τα κομματάκια) να στρίβεις τομάτα πάνω, ρίγανη και να τα τρως με χωριάτικο ψωμί.
Η κόλαση είναι πολύ μικρή λέξη για να περιγράψει αυτό το πράγμα.
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Τυπε αν τυχει και ερθω στην Ζακυνθο, θα σου στειλω πμ να μου δειξεις το παιγνιο!
![]()
Εξαρτάται.BigChiefWahoo έγραψε: 04 Ιουν 2022, 21:52Σιγά,δεν είναι τίποτα ιδιαίτερο.
Βέβαια το έτρωγα συχνά,δύο σαιζόν στο νησί,αλλά εντάξει,καλό είναι.Όχι τοπ.
Εντάξει,δεν το παίζω ειδικός,σου λέω πως το γεύομαι εγώ.Πτολεμαίος έγραψε: 04 Ιουν 2022, 22:02
Εξαρτάται.
Αν φας λαδοτυρι όχι commercial, θα πάθεις μουνοπλακα. Το παν είναι
Α) να βρεις παραγωγό καλο
Β) να πέσεις σε "καλή παρτίδα" γάλακτος από το οποίο έχει φτιαχτεί το τυρί.
Πχ η νουνά μου που έχει πρόβατα, φτιάχνει τυρί.
Απ'ολες τις φορές που έχω φάει στο πέρασμα των χρόνων, μόνο 2 το τυρί γαμουσε ψυχές. Όσο πρέπει πικάντικο με καταπληκτική επιγευση. Παίζει ρόλο τι έχουν φάει τα πρόβατα, η βλάστηση, ο καιρός και γύρευε τι άλλο. Δύσκολο τυρί το λαδοτυρι.
Κανονισε να σου στειλουν σπιτικη γνησια και τη τρωμε εδω τοτε.Πτολεμαίος έγραψε: 04 Ιουν 2022, 21:55Δυστυχώς (τουλάχιστον όσον αφορά την πρέτζα) μένω Αθήνα τώρα.Volk έγραψε: 04 Ιουν 2022, 20:54Πτολεμαίος έγραψε: 04 Ιουν 2022, 20:26
![]()
![]()
Νοοοοοοοοοο...
Σαν τυρολατρης που είσαι, θα ολοκληρωθείς σαν άνθρωπος μόνο αν φας πρέτζα.
Το φτιάχνουμε στη Ζάκυνθο και προφανώς και αλλού χωρίς να γνωρίζω σιγουρα που όμως.
Είναι κρέμα τυριού (συν κομματάκια μέσα) που φτιάχνεται από κατσικίσιο γάλα τα οποία (γάλα συν κυβακια τυριού) μπαινουν σε ασκό και τοποθετουνται στον ήλιο. Φτιάχνεται μόνο τους καλοκαιρινούς μηνες που έχει - φυσικά- ήλιο.
Αν φας πρέτζα από την μάνα μου θα θες να την παντρευτείς 80 χρόνων γυναίκα![]()
Φαντάσου τώρα, ελαφρώς πικάντικη κρέμα τυριού (συν τα κομματάκια) να στρίβεις τομάτα πάνω, ρίγανη και να τα τρως με χωριάτικο ψωμί.
Η κόλαση είναι πολύ μικρή λέξη για να περιγράψει αυτό το πράγμα.
![]()
Τυπε αν τυχει και ερθω στην Ζακυνθο, θα σου στειλω πμ να μου δειξεις το παιγνιο!
![]()
Σωστες οι παρατηρησεις σου σχετικα με τους παραγοντες που καθοριζουν τη γευση, ετσι ειναι!Πτολεμαίος έγραψε: 04 Ιουν 2022, 22:02Εξαρτάται.BigChiefWahoo έγραψε: 04 Ιουν 2022, 21:52Σιγά,δεν είναι τίποτα ιδιαίτερο.
Βέβαια το έτρωγα συχνά,δύο σαιζόν στο νησί,αλλά εντάξει,καλό είναι.Όχι τοπ.
Αν φας λαδοτυρι όχι commercial, θα πάθεις μουνοπλακα. Το παν είναι
Α) να βρεις παραγωγό καλο
Β) να πέσεις σε "καλή παρτίδα" γάλακτος από το οποίο έχει φτιαχτεί το τυρί.
Πχ η νουνά μου που έχει πρόβατα, φτιάχνει τυρί.
Απ'ολες τις φορές που έχω φάει στο πέρασμα των χρόνων, μόνο 2 το τυρί γαμουσε ψυχές. Όσο πρέπει πικάντικο με καταπληκτική επιγευση. Παίζει ρόλο τι έχουν φάει τα πρόβατα, η βλάστηση, ο καιρός και γύρευε τι άλλο. Δύσκολο τυρί το λαδοτυρι.
Και που να την φτιάξεις με αυγά χτυπητά στο τηγάνι σκέτη ή και με ντομάτα μέσα.Πτολεμαίος έγραψε: 04 Ιουν 2022, 20:26![]()
![]()
Νοοοοοοοοοο...
Σαν τυρολατρης που είσαι, θα ολοκληρωθείς σαν άνθρωπος μόνο αν φας πρέτζα.
Το φτιάχνουμε στη Ζάκυνθο και προφανώς και αλλού χωρίς να γνωρίζω σιγουρα που όμως.
Είναι κρέμα τυριού (συν κομματάκια μέσα) που φτιάχνεται από κατσικίσιο γάλα τα οποία (γάλα συν κυβακια τυριού) μπαινουν σε ασκό και τοποθετουνται στον ήλιο. Φτιάχνεται μόνο τους καλοκαιρινούς μηνες που έχει - φυσικά- ήλιο.
Αν φας πρέτζα από την μάνα μου θα θες να την παντρευτείς 80 χρόνων γυναίκα![]()
Φαντάσου τώρα, ελαφρώς πικάντικη κρέμα τυριού (συν τα κομματάκια) να στρίβεις τομάτα πάνω, ρίγανη και να τα τρως με χωριάτικο ψωμί.
Η κόλαση είναι πολύ μικρή λέξη για να περιγράψει αυτό το πράγμα.
Naida έγραψε: 05 Ιουν 2022, 08:00Και που να την φτιάξεις με αυγά χτυπητά στο τηγάνι σκέτη ή και με ντομάτα μέσα.Πτολεμαίος έγραψε: 04 Ιουν 2022, 20:26![]()
![]()
Νοοοοοοοοοο...
Σαν τυρολατρης που είσαι, θα ολοκληρωθείς σαν άνθρωπος μόνο αν φας πρέτζα.
Το φτιάχνουμε στη Ζάκυνθο και προφανώς και αλλού χωρίς να γνωρίζω σιγουρα που όμως.
Είναι κρέμα τυριού (συν κομματάκια μέσα) που φτιάχνεται από κατσικίσιο γάλα τα οποία (γάλα συν κυβακια τυριού) μπαινουν σε ασκό και τοποθετουνται στον ήλιο. Φτιάχνεται μόνο τους καλοκαιρινούς μηνες που έχει - φυσικά- ήλιο.
Αν φας πρέτζα από την μάνα μου θα θες να την παντρευτείς 80 χρόνων γυναίκα![]()
Φαντάσου τώρα, ελαφρώς πικάντικη κρέμα τυριού (συν τα κομματάκια) να στρίβεις τομάτα πάνω, ρίγανη και να τα τρως με χωριάτικο ψωμί.
Η κόλαση είναι πολύ μικρή λέξη για να περιγράψει αυτό το πράγμα.
Εσυ που τα ξερεις, φτιαξε να φαμε να τα απολαυσουμε!Naida έγραψε: 05 Ιουν 2022, 08:00Και που να την φτιάξεις με αυγά χτυπητά στο τηγάνι σκέτη ή και με ντομάτα μέσα.Πτολεμαίος έγραψε: 04 Ιουν 2022, 20:26![]()
![]()
Νοοοοοοοοοο...
Σαν τυρολατρης που είσαι, θα ολοκληρωθείς σαν άνθρωπος μόνο αν φας πρέτζα.
Το φτιάχνουμε στη Ζάκυνθο και προφανώς και αλλού χωρίς να γνωρίζω σιγουρα που όμως.
Είναι κρέμα τυριού (συν κομματάκια μέσα) που φτιάχνεται από κατσικίσιο γάλα τα οποία (γάλα συν κυβακια τυριού) μπαινουν σε ασκό και τοποθετουνται στον ήλιο. Φτιάχνεται μόνο τους καλοκαιρινούς μηνες που έχει - φυσικά- ήλιο.
Αν φας πρέτζα από την μάνα μου θα θες να την παντρευτείς 80 χρόνων γυναίκα![]()
Φαντάσου τώρα, ελαφρώς πικάντικη κρέμα τυριού (συν τα κομματάκια) να στρίβεις τομάτα πάνω, ρίγανη και να τα τρως με χωριάτικο ψωμί.
Η κόλαση είναι πολύ μικρή λέξη για να περιγράψει αυτό το πράγμα.
Που να ξέρουν οι πρωτευουσιανοι την πρέτζα βρε Πτολεμαίε![]()