Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Το ότι έφαγε 16 χρόνια από που το διάβασες; να δούμε τι λέει. Μήπως είχε κάνει και κάτι άλλο; αλλά και πάλι με την νομοθεσία που επικρατεί τα 16 θα γίνουν 2. Τι 2. Ούτε καν θα μπει μέσα. Αλλά θα ήθελα να διαβάσω.
Να
Χωρίς κανένα ελαφρυντικό και χωρίς να κάνει δεκτό κανένα από τα αιτήματα του κατηγορούμενου για μετατροπή του κατηγορητηρίου, το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας, καταδίκασε (σε δεύτερο βαθμό) σε κάθειρξη 16 ετών τον 32χρονο αποκαλούμενο «δράκο του Αμαρουσίου» για απόπειρα βιασμού κατά συρροή αλλά και για παράνομη οπλοκατοχή.
Και οι καταθεσεις των γυναικων (καθε παραγραφος ειναι απο διαφορετικο θυμα)
«Ένιωσα ένα χέρι στο στήθος, άρχισα να ουρλιάζω. Με έριξε κάτω, με κρατούσε από το κεφάλι. Σκέφτηκα ή θα με βιάσει ή θα σκάσω. Δεν μίλησε καθόλου, δυσκολευόταν με το ένα χέρι να μου ανοίξει το παντελόνι» κατέθεσε στο Δικαστήριο ένα από τα θύματα, ξεσπώντας σε κλάματα.
Τον 30χρoνο αναγνώρισε το τελευταίο θύμα του, μία υπάλληλος της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», στον τομέα καθαριότητας, η οποία κατάφερε να συγκρατήσει τα χαρακτηριστικά του και να τα περιγράψει στους αστυνομικούς.
«Μου βάζει την ταινία στο στόμα και σκέφτηκα, πάει τελείωσα τώρα. Βάζω το χέρι μου να τον διώξω, τον έγδαρα στο στόμα. Έβγαλα την ταινία και άρχισα να φωνάζω. Άρχισαν να γαβγίζουν κάτι σκυλιά που έχει η εφημερίδα και τότε με άφησε και έφυγε
Ήρθε τρέχοντας έβαλε τα χέρια του ανάμεσα στα πόδια μου, με θώπευσε, με έσπρωξε για να με πετάξει κάτω, τον χτύπησα στο πρόσωπο και έφυγε. Τον έβρισα, αυτός με κοιτούσε ατάραχος και μετά εξαφανίστηκε».
«Νιώθω κάποιον να προσπαθεί να με θωπεύσει, άρχισα να φωνάζω βοήθεια. Σηκώθηκε και έφυγε. Δεν είδα τα χαρακτηριστικά του, ούτε τον άκουσα να μιλάει. Ήρθε αθόρυβα πίσω μου».
Και ο ψυχιατρος που τον παρακολουθουσε “Είναι ένας άνθρωπος με οριακή νοημοσύνη που αρρώστησε. Δεν είναι βιαστής, είναι άτολμος και δειλός” κατέθεσε στο δικαστήριο ο ψυχίατρος Δημήτρης Σούρας ο οποίος παρακολουθεί τον κατηγορούμενο τους τελευταίους εννέα μήνες.
έργο_μακέτο έγραψε: 07 Ιαν 2022, 12:45
Στην Ελλάδα 16 δεν πάνε ούτε για παιδεραστεία.
Νομίζω 10 χρόνια είναι ένα λελογισμένο διάστημα για ελαφρύ σεξουαλικό έγκλημα. Απομονώνεις τον παραβάτη από την κοινωνία και παράλληλα έχεις το χρόνο να τον σωφρονίσεις.
Δε μιλάω για ανίατες περιπτώσεις όπως serial rapists η serial pedos.
καταρχην 10 χρονια ποινη, δεν σημαινει οτι θα κατσει μεσα 10 χρονια. παιζει να βγει σε 2-3.
υστερα δεν ειναι κανας 15χρονος εφηγος να πεις ζαλιτηκε απ τις ορμονες και χουφτωσε μια φορα να πεσει στα μαλακα.
ειναι πιθανοτατα αυτος που στο μελλον θα διαπραξει βιασμο. καλο ειναι να απομακρυνθει απο την κοινωνια για οσο το δυνατον περισσοτερο.
Όντως είναι 32.
Έχει ξεπεράσει όχι απλώς την εφηβεία αλλά και την μεταεφηβεία.
- Have you been to Samos ?
- Yes, I was one of the first.
- No, you have not been to Samos!
- Yes I have!
- Look, you are not here today to insult me.
έργο_μακέτο έγραψε: 07 Ιαν 2022, 13:42
Συμφωνώ ότι είναι πολλά. Γύρω στα 10 θα έπρεπε να πάρει. Η ισοβία αν είναι ψυχάκιας.
Αλλά ο τύπος δεν ήταν ένας απλός χουφτωματάκιας όπως τον παρουσίασες.
Ρε φιλος δεν εκανα παουερ ποιντ στον ψυχ. Εβαλα ονομα και λινκ.
Το θεμα δεν ειναι το αν ηταν χουφτωματακιας η επιθετικος σε μεγαλυτερο βαθμο. Ηταν οτι τα 16 τα βρηκα πολλα για αυτα που εκανε. Σε σχεση βεβαια, με τις υπολοιπες ποινες που δινει το Ελλ ποινικο συστημα.
Βρε εδώ μας έχεις πει ότι η περίπτωση του τύπου στην Ξάνθη που σκότωσε στο ξύλο την κοπέλα την δέχεσαι ως γυναικοκτονία επειδή είναι μουσουλμάνος αλλά τον τύπο που πήγε με το όπλο και σκότωσε την άλλη επειδή τον άφησε και επειδή έτσι καθαρίζουν στην Μάνη, δεν το δέχεσαι ως γυναικοκτονία γιατί είναι Έλληνας (τα θρησκευτικά του πιστεύω δεν τα ξέρουμε). Τι να πούμε περισσότερο;
ειπα γω τετοια πραγματα; χλωμο, κατι δεν εχεις καταλαβει.
καταρχην δε δεχομαι τη γυναικοκτονια ως εκφραση, τη βρισκω ηλιθια, δυσκολο να τη χρησιμοποιησα, ειτε για να δεχτω ειτε οχι.
Αφού το ξέρεις το έχεις πει. Θες να το ψάξω να στο φέρω;
ψαξε
σιγα μην ξερω οτι το εχω πει. οτι λεω εδω ειναι σκεψεις της σιγμης, που ξεχναω στο 5λεπτο. απλως αυτο δε μου μοιαζει με κατι που θα ελεγα εγω.
To be old and wise, you must first be young and stupid.
έργο_μακέτο έγραψε: 07 Ιαν 2022, 13:42
Συμφωνώ ότι είναι πολλά. Γύρω στα 10 θα έπρεπε να πάρει. Η ισοβία αν είναι ψυχάκιας.
Αλλά ο τύπος δεν ήταν ένας απλός χουφτωματάκιας όπως τον παρουσίασες.
Ρε φιλος δεν εκανα παουερ ποιντ στον ψυχ. Εβαλα ονομα και λινκ.
Το θεμα δεν ειναι το αν ηταν χουφτωματακιας η επιθετικος σε μεγαλυτερο βαθμο. Ηταν οτι τα 16 τα βρηκα πολλα για αυτα που εκανε. Σε σχεση βεβαια, με τις υπολοιπες ποινες που δινει το Ελλ ποινικο συστημα.
Σ'αυτό δε διαφωνώ.
- Yes I have!
ειπα γω τετοια πραγματα; χλωμο, κατι δεν εχεις καταλαβει.
καταρχην δε δεχομαι τη γυναικοκτονια ως εκφραση, τη βρισκω ηλιθια, δυσκολο να τη χρησιμοποιησα, ειτε για να δεχτω ειτε οχι.
Αφού το ξέρεις το έχεις πει. Θες να το ψάξω να στο φέρω;
ψαξε
σιγα μην ξερω οτι το εχω πει. οτι λεω εδω ειναι σκεψεις της σιγμης, που ξεχναω στο 5λεπτο. απλως αυτο δε μου μοιαζει με κατι που θα ελεγα εγω.
Οκ, δεν είπες γυναικοκτονία, αν και έχω την αίσθηση στημ συγκεκριμένη περίπτωση το είπες. Είπες ότι δολοφονια είναι αποτέλεσμα της πατριαρχικής νοοτροπίας που στην ουσία αυτό είναι και η γυναικοκτονία. Εδώ διάβασε.
Δηλαδή σε αυτή την γυναικοκτονία αναγνωρίζεις τα πατριαρχικά ένστικτα του δράστη λόγω θρήσκευματος αλλά στις υπόλοιπες 15 είναι απλά δολοφονίες που έτυχε να γίνουν από άντρα; μλκ μου
σε αυτη το βλεπω, στις υπολοιπες θα το δω μια-μια.
α, και καμμια δεν ειναι γυναικοκτονια, ανθρωποκτονιες ειναι
αυτο δεν ειναι "χουφτωνε γυναικες" αυτο ειναι αποπειρες βιασμου.
ισοβια, γιατι ειμαι στις καλες μου σημερα και βαριεμαι να βγαλω τον χαλκινο ταυρο.
Τι; δεν έχουν ευθύνη τα θύματα εδώ; μπας και του μειωθεί λίγο η ποινή του παιδιού.
οχι, δεν εχουν.
και για τρισεκατομυριοστη φορα, οπου εχω πει οτι τα θυματα εχουν ευθυνη, η ευθυνη αυτη αφορα στην προστασια του εαυτου τους, δεν ειναι μεριδιο απο την ευθυνη του οποιου δραστη για το οποιο εγκλημα, την οποια φερει παντα στο 100% ο δραστης.
και ειναι καπως πουστικο να το αναφερεις αυτο συνεχεια, ενω το ξερεις.
To be old and wise, you must first be young and stupid.
Ε καλυτερα να το βουλωνεις τοτε. Αν ειναι και ψηνεσαι να κανεις κατι τα ξαναλεμε.
Σιγά μη το βουλωσω ρε ζωάκι. Καλά σε είχα κόψει από την αρχή και στο έλεγα. Που μας έλεγες γαι την κοπέλα με τη σακούλα από τα τζαμπο.. Α ρε μια φορά να πέσω έξω. Δεν πειράζει θα συνεχίζεις να μαζεύεις φάπες από την κοινωνία και θα γινεις άνθρωπος.
έργο_μακέτο έγραψε: 07 Ιαν 2022, 13:48
15-25 μπορείς επικαλεστείς το νεαρό της ηλικίας.
32 χρονών είναι μεγάλος.
Σε ποιο πράγμα να επικαλεστείς το νεαρό της ηλικίας; εχουμε ξεφύγει;
Δυνητικά στο οτιδήποτε.
Σε αυτές τις ηλικίες δεν έχει διαμορφωθεί πλήρως η προσωπικότητα του ατόμου. Τόσο ψυχοκοινωνικά όσο και βιολογικά τα άτομα αυτά δεν είναι grown adults. Ειδικά όταν μιλάμε για ανηλικούς. Συζητάνε οι ψυχολόγοι και οι νευροβιολόγοι σχετικά με το κατά πόσο η εφηβεία τελειώνει στα 19 η πρέπει να αλλάξει ο επιστημονικός και νομικός ορισμός της.
Δε μιλάω για ατιμωρησία, αλλά για πιο ευνοική μεταχείριση.
- Yes I have!