Re: Τα αγαπημενα σας ουισκι
Δημοσιεύτηκε: 20 Νοέμ 2021, 22:29
ΜακΚενζι, Βασιλόπουλος 12,90
Έτσι και αλλιώς μετά το τρίτο δεν σε πειράζει τπτ
Έτσι και αλλιώς μετά το τρίτο δεν σε πειράζει τπτ
Καλώς ήρθατε στο Phorum.com.gr Είμαστε εδώ πολλά ενεργά μέλη της διαδικτυακής κοινότητας του Phorum.gr που έκλεισε. Σας περιμένουμε όλους!
https://dev.phorum.com.gr/
Αν είσαι μπινές που πίνει αυτές τις αηδίες, πάρε τουλάχιστον το Teachers όποτε το έχει προσφορά ο Βασιλόπουλος. (13,50 νομίζω)jason0 έγραψε: 20 Νοέμ 2021, 22:29 ΜακΚενζι, Βασιλόπουλος 12,90
Έτσι και αλλιώς μετά το τρίτο δεν σε πειράζει τπτ
Δεν μου περισσεύουν 60 λεπτά τυπε
Uigeadail ή Lagavulin 12άρι. Μετά θα έβαζα το Lagavulin 16αρι και τελευταίο το 18άρι.
Εννοείται πως είμαστε ποζεράδες. Αν ξοδεύεις 50-70 ευρώ για ένα μπουκάλι και δεν κάνεις την πλάκα σου και το ποζεριλίκι σου δεν έχει νόημα. Η ζωή είναι για να γουστάρουμε, όχι για να το παίζουμε ταπεινά χαμομηλάκια.
Καλο πιωμα τυπε, θα το ευχαριστηθεις. Ειναι ιδιαιτερο μπουκαλι, προσεγμενο και τοσο οσο στα παντα του. Ειναι αλλωστε ενα απο τα 4 που εχει μεσα του το green label αλλα μεσα σε ενα blend "χανεται" η αξια του. Μονο του, θα το ευχαριστηθεις. Καλη παρεα να χεις και καλα πιωματα ευχομαι.Lestat έγραψε: 20 Νοέμ 2021, 21:36Επειδη βλεπω οτι εισαι νεος εδω μεσα, θα σου πω να μην δινεις σημασια σε διάφορα σχολια. Πολλοι γραφουν (οχι μονο εδω σε αυτο το τοπικ) σαν να γινεται διαγωνισμος για το ποιος ξερει τα περισσοτερα και οχι για την ουσια του θεματος καθεαυτη.Volk έγραψε: 20 Νοέμ 2021, 21:07Τυπε ειναι απλο το θεμα. Αν καποιο χ μελος κανει ακριβως αυτα που γραφω και ερθει μετα εδω να γραψει σχολια, αυτος θα κρινει το τι παιζει.xioni έγραψε: 20 Νοέμ 2021, 21:00 Ο μόνος που έχει μυρωδιά από ουίσκι είναι ο χέλλης, οι υπόλοιποι είστε ερασιτέχνες άσχετοι. Αυτά που γράφει ο Volk για φουντούκια και σοκολάτες και πορτοκάλια είναι χωριατιές.
Αν κάποιος θέλει να κάψει ένα 50άρικο ας πάρει αυτό. Το ήπια εχθές και με τρέλανε. Αλάτι, λιπαρότητα και υπέροχο τελείωμα. Ένα συγκλονιστικό ουίσκι.
![]()
Η γευση, ειναι κατι το υποκειμενικο. Δηλαδη, εμενα και εσενα μπορει να μας αρεσει αυτο που ανεβασες στη φωτο. Ενας αλλος, οταν του το δωσουμε σε ενα ποτηρι χωρις να ξερει τι ειναι και του βαλουμε διπλα ενα ταπεινο Jameson των 19 ευρω ή ενα red label των 17 ευρω μπορει να μην επιλεξει το δικο μας αλλα καποιο απο τα αλλα 2. Αυτο, τι σημαινει; Οτι τα 2 τελευταια ειναι καλυτερα απο αυτο που ανεβασες; Φυσικα και οχι. Ειναι ομως η γευση, αυτο που γουσταρει ο αλλος. Το ιδιο και στο φαγητο και στο σεξ κτλπ, τα παντα ειναι θεμα γουστου και τι καυλωνει ο αλλος.
Οσο για τα φουντουκια, τη μαυρη σοκολατα 85% και το ξινο πορτοκαλι, ολα εχουν να κανουν με τις χημικες αντιδρασεις που δημιουργουν μεσα στο στομα μας και πως προετοιμαζουν το στομα μας για τις επομενες γουλιες, τα παντα ειναι θεμα χημειας και την επιδραση της στη γευση. Παιξε μπαλα οπως γουσταρεις αλλα η χημεια υπαρχει καθημερινα στη ζωη μας και δημιουργει και ανοιγει νεους γευστικους κοσμους, ειτε στο πιωμα ειτε στο φαι μεσα απο τους διαφορους συνδυασμους.
Γραψε την αποψη σου, μην κολλας.
Για το άλλο που σε ρωτησα, θελω να το παρω για εναν φιλο που ξερω οτι εχει πιει 5-6 μαλτ αυτης της κατηγοριας, αλλά σιγουρα οχι αυτα τα δυο.
Και επειδη θα πιω κι εγω, με βαση αυτα που εγραψες θα παρω το Caol Ila![]()
Γιατρέ μου, μόνο αυτό μπορώ να πιω:hellegennes έγραψε: 20 Νοέμ 2021, 23:14Uigeadail ή Lagavulin 12άρι. Μετά θα έβαζα το Lagavulin 16αρι και τελευταίο το 18άρι.

Μπορείς να δοκιμάσεις και καλύτερα μπερμπον από αυτό πάντως Βέλβι.Gherschaagk έγραψε: 20 Νοέμ 2021, 23:27Γιατρέ μου, μόνο αυτό μπορώ να πιω:hellegennes έγραψε: 20 Νοέμ 2021, 23:14Uigeadail ή Lagavulin 12άρι. Μετά θα έβαζα το Lagavulin 16αρι και τελευταίο το 18άρι.Blackdog έγραψε: 20 Νοέμ 2021, 20:04
Uigeadail η lagavulin 18;
Δεν εχω πιει κανενα απ τα δυο, τι προτεινεις-τεινετε;
What is wrong with me?
Αποτελει παγκοσμιο θεμα πλεον το πως ειτε σε παρεα απο κοντα σε καποιο μαγαζι-σπιτι-παρκο ειτε στο διαδικτυο, οταν μιλανε διαφοροι ανθρωποι για ουισκι, αργα ή γρηγορα θα εμφανιστει ο χ ανθρωπος που θα μιλησει για κατασκευασματα απο καλαμποκι.Gherschaagk έγραψε: 20 Νοέμ 2021, 23:27Γιατρέ μου, μόνο αυτό μπορώ να πιω:hellegennes έγραψε: 20 Νοέμ 2021, 23:14Uigeadail ή Lagavulin 12άρι. Μετά θα έβαζα το Lagavulin 16αρι και τελευταίο το 18άρι.Blackdog έγραψε: 20 Νοέμ 2021, 20:04
Uigeadail η lagavulin 18;
Δεν εχω πιει κανενα απ τα δυο, τι προτεινεις-τεινετε;
What is wrong with me?
Nothing is wrong with you. Απλά σ' αρέσουν τα μπέρμπον.Gherschaagk έγραψε: 20 Νοέμ 2021, 23:27Γιατρέ μου, μόνο αυτό μπορώ να πιω:hellegennes έγραψε: 20 Νοέμ 2021, 23:14Uigeadail ή Lagavulin 12άρι. Μετά θα έβαζα το Lagavulin 16αρι και τελευταίο το 18άρι.Blackdog έγραψε: 20 Νοέμ 2021, 20:04
Uigeadail η lagavulin 18;
Δεν εχω πιει κανενα απ τα δυο, τι προτεινεις-τεινετε;
What is wrong with me?Spoiler
Δεν το γνωριζα αυτο.hellegennes έγραψε: 20 Νοέμ 2021, 23:32Nothing is wrong with you. Απλά σ' αρέσουν τα μπέρμπον.Gherschaagk έγραψε: 20 Νοέμ 2021, 23:27Γιατρέ μου, μόνο αυτό μπορώ να πιω:hellegennes έγραψε: 20 Νοέμ 2021, 23:14
Uigeadail ή Lagavulin 12άρι. Μετά θα έβαζα το Lagavulin 16αρι και τελευταίο το 18άρι.
What is wrong with me?Spoiler
Φαν φακτ: ενώ το Jack Daniel's είναι το εμπορικότερο ουίσκι παγκοσμίως, δεν μπορείς να το αγοράσεις πουθενά εκεί που παράγεται γιατί στην κομητεία παραγωγής του απαγορεύεται η πώληση αλκοόλ.
Εσυ ξερεις το ειναι καλυτερο για σενα τυπε.Πτολεμαίος έγραψε: 20 Νοέμ 2021, 22:25Εχω ήδη τραβήξει το αρχικό μου πόσο των 1300 ευρώ και πλέον παίζω μπάλα με τα "δωρεάν" τα οποία είναι αυτή τη στιγμή στο x2 (2800 δολάρια έξτρα δηλαδή).Volk έγραψε: 19 Νοέμ 2021, 22:20 Οσο για τη φαση με τα κρυπτο, το νου σου. Εχει και αλλες περιπτωσεις που μπορεις να βγαλεις νομιμα χρηματα με πολυ μικροτερο ρισκο.
Αν συνεχιζεις να παιζεις κρυπτο, εχε τα νομισματα σου σε καποιο hardware usb πορτοφολι και οχι μεσα στη χ πλατφορμα.
Είμαι τύπος που είναι πιο εύκολο να χάσει το hardware πάρα να μου χακαρουν τα ηλεκτρονικά πορτοφόλια.
Χρειάζεται να έχω και στην πλατφόρμα (εκτός τα πορτοφόλια) διότι εκεί τα στακαρω για τόκους.
Πχ το axs αυτή τη στιγμή δίνει 110% τόκο, τον προηγούμενο μήνα είχε μεχρι και 160%. Αρκετά καλή ευκαιρία για να την αφήσεις να πάει χαμένη.
Εκτός από άσχετος είσαι και κομπλεξικός. Κατά τα άλλα κατηγορούν εμένα για ποζεριά. Σύνελθε και άσε τις υπεραπλουστεύσεις. Το τζακ είναι σεβαστό και ιδιαίτερο απόσταγμα.Volk έγραψε: 20 Νοέμ 2021, 23:31
Αποτελει παγκοσμιο θεμα πλεον το πως ειτε σε παρεα απο κοντα σε καποιο μαγαζι-σπιτι-παρκο ειτε στο διαδικτυο, οταν μιλανε διαφοροι ανθρωποι για ουισκι, αργα ή γρηγορα θα εμφανιστει ο χ ανθρωπος που θα μιλησει για κατασκευασματα απο καλαμποκι.
Όταν ο Γκρεγκ Ντέιβις, επικεφαλής της Maker's Mark, μιας από τις μεγαλύτερες μάρκες από μπέρμπον, ρωτήθηκε για τον ακριβή ορισμό του μπέρμπον απάντησε: «Το μπέρμπον πρέπει να παρασκευάζεται στην Αμερική και το 51% του να προέρχεται από καλαμπόκι, κάτι που δεν ισχύει με τα υπόλοιπα ουίσκι. Επίσης, πρέπει να έχει αποσταχθεί στους 160 βαθμούς την στιγμή που όλα τα υπόλοιπα ουίσκι αποστάζονται στους 190. Αυτοί είναι οι νόμοι του μπέρμπον».xioni έγραψε: 20 Νοέμ 2021, 23:37Εκτός από άσχετος είσαι και κομπλεξικός. Κατά τα άλλα κατηγορούν εμένα για ποζεριά. Σύνελθε και άσε τις υπεραπλουστεύσεις. Το τζακ είναι σεβαστό και ιδιαίτερο απόσταγμα.Volk έγραψε: 20 Νοέμ 2021, 23:31
Αποτελει παγκοσμιο θεμα πλεον το πως ειτε σε παρεα απο κοντα σε καποιο μαγαζι-σπιτι-παρκο ειτε στο διαδικτυο, οταν μιλανε διαφοροι ανθρωποι για ουισκι, αργα ή γρηγορα θα εμφανιστει ο χ ανθρωπος που θα μιλησει για κατασκευασματα απο καλαμποκι.
Είμαι σίγουρος πάντως ότι το ίδιο πράγμα πιστεύανε για το ουσίκι την εποχή που πίνανε brandy.Volk έγραψε: 20 Νοέμ 2021, 23:40Όταν ο Γκρεγκ Ντέιβις, επικεφαλής της Maker's Mark, μιας από τις μεγαλύτερες μάρκες από μπέρμπον, ρωτήθηκε για τον ακριβή ορισμό του μπέρμπον απάντησε: «Το μπέρμπον πρέπει να παρασκευάζεται στην Αμερική και το 51% του να προέρχεται από καλαμπόκι, κάτι που δεν ισχύει με τα υπόλοιπα ουίσκι. Επίσης, πρέπει να έχει αποσταχθεί στους 160 βαθμούς την στιγμή που όλα τα υπόλοιπα ουίσκι αποστάζονται στους 190. Αυτοί είναι οι νόμοι του μπέρμπον».xioni έγραψε: 20 Νοέμ 2021, 23:37Εκτός από άσχετος είσαι και κομπλεξικός. Κατά τα άλλα κατηγορούν εμένα για ποζεριά. Σύνελθε και άσε τις υπεραπλουστεύσεις. Το τζακ είναι σεβαστό και ιδιαίτερο απόσταγμα.Volk έγραψε: 20 Νοέμ 2021, 23:31
Αποτελει παγκοσμιο θεμα πλεον το πως ειτε σε παρεα απο κοντα σε καποιο μαγαζι-σπιτι-παρκο ειτε στο διαδικτυο, οταν μιλανε διαφοροι ανθρωποι για ουισκι, αργα ή γρηγορα θα εμφανιστει ο χ ανθρωπος που θα μιλησει για κατασκευασματα απο καλαμποκι.
Οι κανονισμοί για την παρασκευή του μπέρμπον είναι αυστηροί. «Το μπέρμπον πρέπει να εμφιαλώνεται και να αποθηκεύεται σε αποθήκες υπό την κρατική εποπτεία των ΗΠΑ για τουλάχιστον τέσσερα χρόνια. Αυτή η διαδικασία έχει κάνει το μπέρμπον σήμα-κακατεθέν του αμερικάνικου ουίσκι», λέει ο Ντέιβις.
Αν και σήμερα, το μπέρμπον είναι ο ορισμός της ποιότητας και το όνομά του συμβαδίζει με αυτή, η ιστορία του δεν ξεκίνησε έτσι. Μέχρι τα μέσα του 1900 το μπέρμπον θεωρούταν ένα κακό ποτό. Φτηνό μεν αλλά πικρό και κακό δε.
https://www.itrofi.gr/pota/alkooloyha/a ... fores-toys