Re: Σουβλακομαχίες.
Δημοσιεύτηκε: 08 Απρ 2020, 18:19
Καλώς ήρθατε στο Phorum.com.gr Είμαστε εδώ πολλά ενεργά μέλη της διαδικτυακής κοινότητας του Phorum.gr που έκλεισε. Σας περιμένουμε όλους!
https://dev.phorum.com.gr/
Όλοι τα τρώγαμε Νίκο
εδω πρακτικα η τεχνικη - γινεται κ σε τζακι - φουρνουςΑγις έγραψε: 08 Απρ 2020, 16:44στην ψησταρια γινονται τελειεςΚόκκορας έγραψε: 08 Απρ 2020, 16:27ετσι τις κανουμεΑγις έγραψε: 08 Απρ 2020, 16:24
παρε μαντεμοτηγανο + δυνατο ''ματι΄΄ αεριου η επαγωγικη εστια να τις κανεις ψητες με ελαχιστο λαδι η βουτυρο καθαρο η λαρδι
θα φτιαχνεις επισης σωστα -πολλα - απο μπριΤζολες μεχρι κρεπες![]()
αγορασα τηγανι απο μαντεμι(εχω και ...γκαζιερα ψησταρια βασικα απο μαντεμι!)
edit βασικα στην ψησταρια να ειμαι ειλικρινης δενε χωδ οκιμασει ακομα να βαλω πατατα...
στο τηγανι ναι,αλλα οκ με αρκετουτσικο λαδι,θα δουμε με λιγοτερο αν βγαινει κατι καλο
πλυσιμο -δεν τις καθαριζουμε - κοψιμο στα δυο κατα μηκος - βουτυρωμα ( με καθαρο βουτυρο_) παντου - τις βαζουμε στην σχαρα σε αποσταση 10 -12 εκατοστων με την πλατη δλδ την φλοιδα προς την θρακα .
περιμενουμε 90- 100 λεπτα .
αλοιφουμε με λαρδι και ψηνουμε 3-4 λεπτα απο καθε πλευρα - σαρκα κ φλοιδα
κολαααασηηηη
*με βρασιμο 10 -15 λεπτα πρωτα κ μετα κοψιμο κ στεγνωμα + ψυγειο 1 ωρα ψηνονται σε 30 λεπτα + 2 λεπτα καθε πλευρα στο τελειωμα
προτιμω τον πρωτο τροπο

μια χαρα ειναι η κοιλια - μοσχαριου - χοιρινου - πολυξυγκα για σουβλακια - πεντανοστιμα
Θυμάμαι τον οικογενειακό μας Ιατρό, που όταν ήμουν νιος πηγαίναμε και τρώγαμε τον αγλέουρα. Στις 10,30 το βράδυ σε ψητοπωλείο Λιβαδειώτη να φάμε αρνί στη σούβλα. Δίπλα μας δύο γνωστοί τραγουδιστές, τρώγανε κάτι ελαφρύ και μας βάλανε χέρι για το ανθυγιεινό μας. Ο ιατρός ξέσπασε σε γέλια. Με αυτόν πηγαίναμε και για πατσά με 40 βαθμούς ζέστη.Αγις έγραψε: 08 Απρ 2020, 18:30μια χαρα ειναι η κοιλια - μοσχαριου - χοιρινου - πολυξυγκα για σουβλακια - πεντανοστιμα


Cavaliere έγραψε: 08 Απρ 2020, 15:29 Στην Κρήτη ήταν ένας σουβλατζής στο κέντρο, έβαζε μέσα στην πίτα πολύ πράμα, αν του έλεγες να μη βάλει πατάτες, σου έβαζε ένα κιλό γύρο.
![]()
Κάνεις λάθος αλλά φταίνε σε αυτό πολλοί επαγγελματίες. Ο γύρος μπορεί και πρέπει να είναι ένα εξαιρετικό έδεσμα.Namrail έγραψε: 08 Απρ 2020, 15:55 Συμφωνώ με τον αγι, αυτό το κρέας που βάζουν μέσα στα πιτογυρα 9/10 δεν τρώγεται. Είναι προκάτ από εργαστήρια του κώλου.
Εγώ τον έχω κόψει τον γύρο αρκετά χρόνια τώρα. Στην Πάτρα είχα βρει ένα στέκι και έπαιρνα τυλιχτο με κοντοσούβλι. Ωραίο πράγμα.
Μπορεί απλώς να γέρασα φίλε και να μη σηκώνει τον γύρο το στομάχι και γενικότερα ο οργανισμός μου. Όταν ήμουν 20-25 έτρωγα τρεις πίτες στην καθισιά, μαζί με δύο καλαμάκια για την επιγευση και την άλλη μέρα ήμουν μια χαρά.Sid Vicious έγραψε: 08 Απρ 2020, 22:26Κάνεις λάθος αλλά φταίνε σε αυτό πολλοί επαγγελματίες. Ο γύρος μπορεί και πρέπει να είναι ένα εξαιρετικό έδεσμα.Namrail έγραψε: 08 Απρ 2020, 15:55 Συμφωνώ με τον αγι, αυτό το κρέας που βάζουν μέσα στα πιτογυρα 9/10 δεν τρώγεται. Είναι προκάτ από εργαστήρια του κώλου.
Εγώ τον έχω κόψει τον γύρο αρκετά χρόνια τώρα. Στην Πάτρα είχα βρει ένα στέκι και έπαιρνα τυλιχτο με κοντοσούβλι. Ωραίο πράγμα.