!!! DEVELOPMENT MODE !!!

ΕΥΡΩΦΕΝΤΕΡΑΛΙΣΤΙΚΟ SHITPOSTING

Πολιτικά θέματα εκτός Ελλάδας
Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

Re: ΕΥΡΩΦΕΝΤΕΡΑΛΙΣΤΙΚΟ SHITPOSTING

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dwarven Blacksmith »

hellegennes έγραψε: 03 Ιούλ 2018, 22:17
Dwarven Blacksmith έγραψε: 03 Ιούλ 2018, 22:10 Για σένα. Δεν υπάρχει σε καμία χώρα νόμος που να επιβάλλει απόλυτη διαφάνεια στις συζητήσεις της εκτελεστικής εξουσίας με άλλες κυβερνήσεις αλλά μεταξύ της ίδιας της κυβέρνησης. Η μυστικότητα είναι ο κανόνας, όχι η εξαίρεση. Μόνο αν συμφωνηθεί κάτι, ανακοινώνεται.
Αυτό γίνεται γιατί το αντίθετο θα μετέφερε μια διαφορά αρχικών θέσεων προς τα έξω, ο κόσμος θα χωριζόταν σε στρατόπεδα, και μετά θα ήταν πάρα πολύ δύσκολο οι πολιτικοί θα συμβιβαστούν.
Δεν ξέρω αν είναι ο καλύτερος τρόπος, αλλά δεν είναι τόσο απλό να αμφισβητήσεις τη φιλοσοφία.
Ακόμη κι αν αυτό ήταν αλήθεια, που δεν είναι, διότι αφορά πολύ συγκεκριμένα πράγματα, είναι και αλαζονεία και θράσος και χυδαιότητα να ανακοινώνεται έτσι, λες και δεν τρέχει τίποτα, ρε αδερφέ. Λες και είναι νορμάλ να παραμένουν κρυφές οι συζητήσεις για δημόσια θέματα.

Δεν ξέρω αν υπάρχει σε καμμιά χώρα νόμος που να προβλέπει βαθμούς διαφάνειας στις συζητήσεις κι ούτε κι εσύ το ξέρεις. Αυτό που είναι γνωστό και αποτελεί την βάση του βαθμού δημοκρατικότητας ενός πολιτεύματος και τον τρόπο που μετριέται επίσημα, είναι ο βαθμός διαφάνειας και ο διαμοιρασμός των εξουσιών.

Έτσι, ένα κράτος μπορεί να ορίζεται από απόλυτη δημοκρατία ως κατ' επίφαση δημοκρατία. Ξέρεις, την λέξη «δημοκρατία» την έχουν όλες οι χώρες στο όνομά τους.
Τα έχεις μπερδέψει πολύ. Σε μια δημόσια διαβούλευση ας πούμε που προωθείτε ως στάνταρ διαφάνειας, η κυβέρνηση μιλάει με τους διάφορους κοινωνικούς φορείς (stakeholders). Με κοινωνικές οργανώσεις, εταιρίες του κλάδου που επηρεάζει ο νόμος, σωματεία, ακαδημαϊκούς, πάνελ ειδικών.
Αυτό ανήκει στη διαφάνεια. Το τι ειπώθηκε με καθένας από αυτούς, δεν ανήκει στη διαφάνεια (αν και στη συγκεκριμένη περίπτωση, οι οργανώσεις πάντα λένε τι είπαν, ενώ οι εταιρείες δε λένε σχεδόν ποτέ τι είπαν).
🔻 There are decades where you fuck around and days where you find out🔻
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

Μην μου λες τι κάνει συγκεκριμένα το ελληνικό κράτος και μην μου το παρουσιάζεις σαν λογικό μέτρο διαφάνειας. Μια δημοκρατία ποτέ δεν θα είναι πραγματική αν δεν υπάρχει διαφάνεια σε όλα τα επίπεδα.

Το ότι το αποδέχεσαι σαν φυσιολογικό, σαν στάνταρ και σαν κάτι που παραδέχεται ο άλλος δημόσια, αρνούμενος μάλιστα να σχολιάσει κάτι που έχει πολλή μεγάλη σημασία, δεδομένου του context, είναι το πιο προβληματικό απ' όλα. Τα πολιτεύματα εξελίχθηκαν γιατί κάποιοι -πολλές φορές οι πλειοψηφίες- δεν δέχτηκαν την κυρίαρχη πρακτική σαν φυσιολογική και αποδεκτή.

Δεν έχω μπερδέψει εγώ τίποτα. Εσύ έχεις μπερδευτεί με το τι είναι δημοκρατία και τι εκλεγμένη μοναρχία. Αυτό που διαχωρίζει την δημοκρατία από την ολιγαρχία, την μοναρχία και την αριστοκρατία δεν είναι οι εκλογές. Εκλογές μπορούν να υπάρξουν σε όλα τα πολιτεύματα.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ »

Είναι ιδέα αυτή η γυναίκα. Ιδέα και έμπνευση για γενεές ολόκληρες :hebit:
Ο χρήστης που γκρέμισε τον εθνολαϊκισμό
Άβαταρ μέλους
Μαυροβασίλης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μαυροβασίλης »

έλα τώρα με το γερμανό δον μπουχε

διάβασε λίγο μπερντ ουλριχ και, κυρίως, αναλογίσου τη μεταχείριση που υπέστησαν οι βαγγίτες εξεκς / pow
Χάρε, μην ψάχνεις να με βρεις στα πέρατα του κόσμου
μα σαν περάσω τα εκατό θαν έρθω αμοναχός μου
Άβαταρ μέλους
Yochanan
Phorum.gr user: Yochanan

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Yochanan »

hellegennes έγραψε: 04 Ιούλ 2018, 00:06 Μην μου λες τι κάνει συγκεκριμένα το ελληνικό κράτος και μην μου το παρουσιάζεις σαν λογικό μέτρο διαφάνειας. Μια δημοκρατία ποτέ δεν θα είναι πραγματική αν δεν υπάρχει διαφάνεια σε όλα τα επίπεδα.

Το ότι το αποδέχεσαι σαν φυσιολογικό, σαν στάνταρ και σαν κάτι που παραδέχεται ο άλλος δημόσια, αρνούμενος μάλιστα να σχολιάσει κάτι που έχει πολλή μεγάλη σημασία, δεδομένου του context, είναι το πιο προβληματικό απ' όλα. Τα πολιτεύματα εξελίχθηκαν γιατί κάποιοι -πολλές φορές οι πλειοψηφίες- δεν δέχτηκαν την κυρίαρχη πρακτική σαν φυσιολογική και αποδεκτή.

Δεν έχω μπερδέψει εγώ τίποτα. Εσύ έχεις μπερδευτεί με το τι είναι δημοκρατία και τι εκλεγμένη μοναρχία. Αυτό που διαχωρίζει την δημοκρατία από την ολιγαρχία, την μοναρχία και την αριστοκρατία δεν είναι οι εκλογές. Εκλογές μπορούν να υπάρξουν σε όλα τα πολιτεύματα.
Τι ειναι εκλεγμενη μοναρχια; Γιατι δεν εχω ξανακουσει τον ορο. Εχω ακουσει για βασιλευομενη δημοκρατια αλλα εκλεγμενη μοναρχια οχι. Επισης, γιατι μια δημοκρατια δεν θα ειναι ποτε πραγματικη αν δεν υπαρχει διαφανεια σε ολα τα επιπεδα; Τι ειναι πραγματικη δημοκρατια;
Κυριάκος ο Χρυσογέννητος, του Οίκου των Μητσοτακιδών, Πρώτος του Ονόματός του, Κύριος των Κρητών και των Πρώτων Ελλήνων, Προστάτης της Ελλάδος, Μπαμπάς της Δρακογενιάς, ο Κούλης του Οίνοπα Πόντου, ο Ατσαλάκωτος, ο Απελευθερωτής από τα Δεσμά των Μνημονίων.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

Πραγματική δημοκρατία είναι ένας ιδεαλιστικός όρος, όπως και η απόλυτη επιστημονική ακρίβεια. Αφού λοιπόν μέτρο της δημοκρατίας είναι η διαφάνεια, η προσέγγιση της πραγματικής δημοκρατίας προϋποθέτει αύξηση της διαφάνειας και της αποκέντρωσης των εξουσιών, με τον ίδιο τρόπο που η απόλυτη επιστημονική ακρίβεια προσεγγίζεται με βελτίωση των μετρήσεων.

Εκλεγμένη μοναρχία είναι αυτό, φυσικά:

https://en.wikipedia.org/wiki/Elective_monarchy
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
Yochanan

Να στο θεσω αλλιως :Υπάρχει σημερα καπου - οπουδηποτε - πραγματικη δημοκρατια; Υπήρξε ποτε;
Κυριάκος ο Χρυσογέννητος, του Οίκου των Μητσοτακιδών, Πρώτος του Ονόματός του, Κύριος των Κρητών και των Πρώτων Ελλήνων, Προστάτης της Ελλάδος, Μπαμπάς της Δρακογενιάς, ο Κούλης του Οίνοπα Πόντου, ο Ατσαλάκωτος, ο Απελευθερωτής από τα Δεσμά των Μνημονίων.
Άβαταρ μέλους
Μαυροβασίλης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μαυροβασίλης »

τσίμπα μπουκακε για την Ιδέα, φίλε ΣΕ- μπουρδέλο χωρίς +Σοημπλε+

https://www.welt.de/print/welt_kompakt/ ... dacht.html
Χάρε, μην ψάχνεις να με βρεις στα πέρατα του κόσμου
μα σαν περάσω τα εκατό θαν έρθω αμοναχός μου
Άβαταρ μέλους
Orion22

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Orion22 »

Διαβολοβδομάδα για την eussr.

Υπο τον κουρνιαχτό των προστίμων σε αντιδραστικούς για τα παρτι, παραμένει εν κρυπτώ η λεηλασία από το χοστ γιουροτρωκτικών

Τhe European Parliament has ordered the political group formed by Italy’s Matteo Salvini and other far-Right leaders to repay half a million euros blown on champagne-fuelled parties but refused to cast light on its notoriously opaque expenses system that allows MEPs to pocket thousands of euros a month without so much as a receipt.

Αυριο εν τω μεταξύ αύριο είναι τζαντζμεντ ντεη- ψηφοφορία στο στρασβούργο με τα σταζι-ο-λάγνα ready to breach the gates and seize the memes of production.

Εικόνα
Επειδη δεν προλαβαίνω ας προσθέσει κάποιος μια τραγιάσκα και μια euflag με revolutionary red background και σφυροδρέπανο στη μέση
Dolce et decorum est contra pasok.* pugnatre
@gov.gr : «You were given the choice between war and dishonour. You chose dishonour, and you will have war.»
Άβαταρ μέλους
Yochanan

klaiw re pst Oriona
Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

Ούτε καν δεν είναι η τελική ψηφοφορία αυτή. Είναι μία ψηφοφορία.
Άβαταρ μέλους
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ

Μαυροβασίλης έγραψε: 04 Ιούλ 2018, 12:05 έλα τώρα με το γερμανό δον μπουχε

διάβασε λίγο μπερντ ουλριχ και, κυρίως, αναλογίσου τη μεταχείριση που υπέστησαν οι βαγγίτες εξεκς / pow
Ο δον μπουχέ θα έβαζε πάνω την ευρώπη; Ας καγχάσω :lol:
Άβαταρ μέλους
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

Orion22 έγραψε: 04 Ιούλ 2018, 17:26 Υπο τον κουρνιαχτό των προστίμων σε αντιδραστικούς για τα παρτι
Αυτό πρέπει να πόνεσε btw. :8)

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Orion22

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Orion22 »

Dwarven Blacksmith έγραψε: 04 Ιούλ 2018, 20:42
Orion22 έγραψε: 04 Ιούλ 2018, 17:26 Υπο τον κουρνιαχτό των προστίμων σε αντιδραστικούς για τα παρτι
Αυτό πρέπει να πόνεσε btw. :8)
Πολύ πιθανό, αλλά τέτοιο μνημείο βαλακνοκουτοπονηριάς και ανικανότητας only in eeeew-u.

λολ και 2ο άρθρο κραξίματος
Dolce et decorum est contra pasok.* pugnatre
@gov.gr : «You were given the choice between war and dishonour. You chose dishonour, and you will have war.»
Απάντηση

Επιστροφή στο “Διεθνής πολιτική”