!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Μέλι

Συνταγές, φαγητά, γλυκίσματα, ποτά και cocktails (μόνο για χορτάτους).
Άβαταρ μέλους
Ερμής

Re: Μέλι

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής »

stergiosbik έγραψε: 27 Σεπ 2019, 14:14
Gherschaagk έγραψε: 27 Σεπ 2019, 13:55 Ο Στέργιος είναι τόσο άσχετος με τη μελισσοκομία που δεν ξέρει τι του γίνεται.

Απλά παραδέχεται πως καταπίνει την καμήλα αλλά για το κουνούπι κάνει σταυροφορία ολόκληρη.
Φυσικα και ειμαι ασχετος.
Δεν ειμαι ομως χαζοπουλι να τρωω οτι παλαβο μου λενε. :wave:
Όταν εισαι άσχετος πως μπορεί να ξέρεις πως το ένα ή το άλλο είναι λάθος, ουτως ώστε να το φας ή οχι;
Θυμίζει λίγο πανεπιστήμιο της ζωής και του πεζοδρομίου.
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
stergiosbik

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stergiosbik »

Ερμής έγραψε: 27 Σεπ 2019, 14:36
Gherschaagk έγραψε: 27 Σεπ 2019, 13:55 Ο Στέργιος είναι τόσο άσχετος με τη μελισσοκομία που δεν ξέρει τι του γίνεται.

Απλά παραδέχεται πως καταπίνει την καμήλα αλλά για το κουνούπι κάνει σταυροφορία ολόκληρη.
Όταν εισαι άσχετος πως μπορεί να ξέρεις πως το ένα ή το άλλο είναι λάθος, ουτως ώστε να το φας ή οχι;
Τον συλλογισμο που εκανα παραπανω τον ειδες;
Αν τον βλεπεις παραλογο παω πασο.
Άβαταρ μέλους
Gherschaagk
Συντονίστρια

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Gherschaagk »

Πρέπει όμως να αποφασίσεις. Ή ξέρεις τι σου γίνεται ή δεν ξέρεις τι σου γίνεται. Δε μπορεί να ισχύουν και τα 2 ταυτόχρονα.
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
Άβαταρ μέλους
taliban
Phorum.gr user: Πνεύμα Αντιλογίας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από taliban »

stergiosbik έγραψε: 27 Σεπ 2019, 14:17
taliban έγραψε: 27 Σεπ 2019, 13:56
Χαοτικός έγραψε: 27 Σεπ 2019, 13:25 Και φοράς αυτό το κουβούκλιο και σου γαμιέται το είναι. Να σε τσιμπάνε και δυο τρεις οι καριόλες. Άστο διάλο γαμώτ! :011:
:smt005:
Η στολή του αστροναύτη.
Δεν την χρησιμοποιούμε πάντα.
Όταν τα μελισσια δουλεύουν με καλό καιρό και παμε για έλεγχο μια απλή μάσκα στο κεφάλι αρκεί.
Αν τώρα πας να πάρεις μελια ή ο καιρός είναι ανάποδος και πρέπει να ανοιχτούν ή αν φοράς αρώματα ή έχεις κάνει μπάνιο με διαφορά μυρωδικα τα διεγείρεις επιθετικά.

Μπάνιο με πράσινο σαπούνι.
Εδω πρεπει να πω,απ οσα μου εχουν πει μελισοκομοι,οτι δεν ειναι ολες οι μελισσες ιδιες.
Υπαρχουν πιο ημερες και πιο αγριες.
Σε καποια μελισσια δηλαδη πας και χωρις μασκα και σε καποια δεν τολμας να το σκεφτεις καν.
Εξαρτάται.
Ότι σου είπε η gher.
Υπάρχει και η ιταλική ρατσα η οποία κάποιες φορές γίνεται επιθετική και κάποιες άλλες.
Αλλά με τα μπασταρδεματα πλέον τίποτα δεν είναι καθαρό.
Ακόμη και αν βρεις μακεδονική ράτσα που είναι η νορμάλ ελληνική η γονιμοποίηση της πρέπει να γίνει και απ τον ανάλογο κηφηνα σε απομονωμένο μέρος και όχι τυχαία διαφορετικά εξωτερικά θα μοιάζει μακεδονική...και Οι νέες μέλισσες θα βγαίνουν..ιταλικές.
Άλλες περιπτώσεις είναι να δουλεύουν Καστανιά ή κουμαρια. Τις διεγείρει επιθετικά.
Το καταλάβεις στα τσιμπήματα ειδικά σε αυτές τις 2 ανθοφοριες γιατί ΠΟΝΑΣ και σε πιάνει φαγούρα 2 μέρες μετά.
Αλλη περίπτωση είναι με την χρήση φαρμάκων με ισχυρή μυρωδιά.
Πχ αν βάλεις θυμολη (βιολογική πρόληψη για την νοζεμιαση) θα είναι νευρικά.

Αν πάλι έχουν βαρροα την λεγόμενη ψείρα (τον υπ αριθμό ένα εχθρο της μέλισσας και την πηγή όλων των άλλων ασθενειών) και τις γαργαλαει τις ρουφάει το αίμα το μελίσσι αποσυντονιζεται και δεν μπορεί με κρύο καιρό να φτιάξει σωστά μελισσοσφαιρα.
Σε βαριά προσβολή βλέπεις τις μέλισσες νευρικές όταν ανοίξεις την κυψέλη να πηγαίνουν πέρα δώθε και να βουίζει το μελίσσι λες και είναι ορφανό.
Μετά ακολουθούν μέλισσες με φαγωμένα φτερά και αναλαμβάνουν οι υπόλοιπες ασθένειες να αποτελειώσουν το σμήνος.

Σε γενικές γραμμές τα επιθετικά μελισσια που το τσίμπημα τους προξενεί πόνο είναι σημάδι υγείας.
Κάποια μελισσια πιο επιθετικά απ τα υπόλοιπα πιθανόν να έχουν αναπτύξει αντοχές στην ψείρα.
Εχω παρατηρησει μέλισσες να καθαριζει η μια την άλλη στις εισόδους. Αυτά τα μελισσια είχαν και την χαμηλότερη προσβολή και την καλύτερη συνολικη παραγωγή μελιού όλη τη χρονιά.

Πιθανόν η εξέλιξη να παίζει κάποιο ρόλο στην δημιουργία μηχανισμού αντιμετώπισης.
Άβαταρ μέλους
Japetus

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Japetus »

stergiosbik έγραψε: 27 Σεπ 2019, 13:45 Στον πραγματικο κοσμο που ζω εγω,και τυγχανει να ειναι και το επικεντρο της αγροτικης παραγωγης στη Ελλαδα,γινεται της πουτανας.
Ο καθενας οτι θελει ψεκαζει και σε ποσοτητες που δεν εχουν καμμια σχεση με αυτα που προτεινουν οι γεωπονοι.
Κατι δεκαετιες που ζω εδω εχουν δει πολλα τα ματια μου κι ακομη πιο πολλα εχω ακουσει απο ανθρωπους που γνωριζουν και εργαζονται ως αγροτες.
Δεν το γνωρίζω λες; Αυτό που προσπαθώ να σου δώσω να καταλάβεις είναι ότι αν η μέλισσα την ώρα που βοσκά φάει το σύννεφο, θα μείνει επί τόπου. Το ίδιο θα πάθει αν προσπαθήσει να τρυγήσει από φρεσκοραντισμένο λουλούδι, δεν θα το κάνει όμως γιατί δεν θα μυρίζει όπως πρέπει.. Οι μέλισσες είναι όντα που ζουν και μεγαλώνουν σε μια κοινωνία οσμών. Οι οσμές από τις ορμόνες που εκκρίνονται στην κυψέλη είναι αυτές που τις καθοδηγούν στις διάφορες ενέργειές τους, οι οσμές από το νέκταρ στην τροφή τους.. Αν υπάρξει μια απειροελάχιστη αλλαγή σε αυτό που περιμένουν να μυρίζει ένα λουλούδι λόγω ψεκασμού, δεν θα πάνε.. Και σε περίπτωση λέμε τώρα που έχουν φορτωθεί τέτοιο νέκταρ ή κάτι δεν πάει καλά στη συμπεριφορά τους λόγω δράσης φυτοφαρμάκων, δεν θα τις βάλουν μέσα οι φρουροί..

Προσπαθώ να σου εξηγήσω ότι η διαλογή γίνεται ήδη από τη μέλισσα και το προϊόν που μπαίνει μέσα είναι καθαρό.. Είναι σα να μου λες, ότι δεν θέλεις να φας ντομάτες από τον μπαξέ μου γιατί κάποιοι γείτονες στα παραδιπλανά κτήματα τις ραντίζουν τις δικές τους... Εγώ όμως είμαι αυτός που κάνει τη συλλογή και μαζεύω μόνο τις δικές μου που ξέρω ότι δεν τις έχω ραντίσει...
Και άντε πες εγώ μπορώ να σε κοροϊδέψω, η μέλισσα δεν μπορεί, το πληρώνει με τη ζωή της...

Και αυτός είναι ο λόγος, οι μεγάλες απώλειες που φοβίζουν τους μελισσοκόμους να μεταφέρουν τα μελίσσια στα βαμβάκια ειδικά αν μετά έχουν σκοπό να τα πάνε στα πεύκα και θέλουν μεγάλους πληθυσμούς...
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Japetus την 27 Σεπ 2019, 14:49, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
stergiosbik

Gherschaagk έγραψε: 27 Σεπ 2019, 14:45 Πρέπει όμως να αποφασίσεις. Ή ξέρεις τι σου γίνεται ή δεν ξέρεις τι σου γίνεται. Δε μπορεί να ισχύουν και τα 2 ταυτόχρονα.
Αποφασισα.
Εισαι σχετικη και γι αυτο πρεπει ν αφησω στην ακρη την λογικη και να καταπινω αμασητο οτι μου πασαρεις. :smt023
Άβαταρ μέλους
Otto Weininger

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Otto Weininger »

Gherschaagk έγραψε: 27 Σεπ 2019, 14:45 Πρέπει όμως να αποφασίσεις. Ή ξέρεις τι σου γίνεται ή δεν ξέρεις τι σου γίνεται. Δε μπορεί να ισχύουν και τα 2 ταυτόχρονα.
Το καλύτερο μέλι είναι το Φθιόρμ. Όμως πρέπει να το αφήσεις 2 μέρες περίπου ανοιχτό να ελευθερώσει άρωμα. Μετά είναι έτοιμο. Όμως, αντί για ψωμί καλύτερα του παει το ροτζεμίρ που τελικά βγαίνει σχετικά ακριβό. Θα μου πεις καλό πρωινό, οκ. Πάντως καλό ροτζεμίρ σπάνια βρίσκεις. Όλα τα κάνουν με διπλή ζύμη και δεν το καταλαβαίνω.

Let them make the first mistake. We make the last move.

stergiosbik

Japetus έγραψε: 27 Σεπ 2019, 14:47
stergiosbik έγραψε: 27 Σεπ 2019, 13:45 Στον πραγματικο κοσμο που ζω εγω,και τυγχανει να ειναι και το επικεντρο της αγροτικης παραγωγης στη Ελλαδα,γινεται της πουτανας.
Ο καθενας οτι θελει ψεκαζει και σε ποσοτητες που δεν εχουν καμμια σχεση με αυτα που προτεινουν οι γεωπονοι.
Κατι δεκαετιες που ζω εδω εχουν δει πολλα τα ματια μου κι ακομη πιο πολλα εχω ακουσει απο ανθρωπους που γνωριζουν και εργαζονται ως αγροτες.
Δεν το γνωρίζω λες; Αυτό που προσπαθώ να σου δώσω να καταλάβεις είναι ότι αν η μέλισσα την ώρα που βοσκά φάει το σύννεφο, θα μείνει επί τόπου. Το ίδιο θα πάθει αν προσπαθήσει να τρυγήσει από φρεσκοραντισμένο λουλούδι, δεν θα το κάνει όμως γιατί δεν θα μυρίζει όπως πρέπει.. Οι μέλισσες είναι όντα που ζουν και μεγαλώνουν σε μια κοινωνία οσμών. Οι οσμές από τις ορμόνες που εκκρίνονται στην κυψέλη είναι αυτές που τις καθοδηγούν στις διάφορες ενέργειές τους, οι οσμές από το νέκταρ στην τροφή τους.. Αν υπάρξει μια απειροελάχιστη αλλαγή σε αυτό που περιμένουν να μυρίζει ένα λουλούδι λόγω ψεκασμού, δεν θα πάνε.. Και σε περίπτωση λέμε τώρα που έχουν φορτωθεί τέτοιο νέκταρ ή κάτι δεν πάει καλά στη συμπεριφορά τους λόγω δράσης φυτοφαρμάκων, δεν θα τις βάλουν μέσα οι φρουροί..

Προσπαθώ να σου εξηγήσω ότι η διαλογή γίνεται ήδη από τη μέλισσα και το προϊόν που μπαίνει μέσα είναι καθαρό.. Είναι σα να μου λες, ότι δεν θέλεις να φας ντομάτες από τον μπαξέ μου γιατί κάποιοι γείτονες στα παραδιπλανά κτήματα τις ραντίζουν... Εγώ όμως αυτός που κάνει τη συλλογή και μαζεύω μόνο τις δικές μου που ξέρω ότι δεν τις έχω ραντίσει...
Και άντε πες εγώ μπορώ να σε κοροϊδέψω, η μέλισσα δεν μπορεί, το πληρώνει με τη ζωή της...

Και αυτός είναι ο λόγος, οι μεγάλες απώλειες που φοβίζουν τους μελισσοκόμους να μεταφέρουν τα μελίσσια στα βαμβάκια ειδικά αν μετά έχουν σκοπό να τα πάνε στα πεύκα και θέλουν μεγάλους πληθυσμούς...
Μπορω να τρωω απο αλλες ντοματιες που δεν υπαρχουν ψεκασμοι και φαρμακα παρα κατι δεκαδες χλμ μακρια;
Άβαταρ μέλους
Japetus

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Japetus »

stergiosbik έγραψε: 27 Σεπ 2019, 14:50 Μπορω να τρωω απο αλλες ντοματιες που δεν υπαρχουν ψεκασμοι και φαρμακα παρα κατι δεκαδες χλμ μακρια;
Φυσικά και μπορείς και είναι δικαίωμα σου. Δεν μπορείς όμως να κατηγορείς τις δικές μου ντομάτες ότι δεν είναι καλές...
Άβαταρ μέλους
Ερμής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής »

stergiosbik έγραψε: 27 Σεπ 2019, 14:40

Ναι αλλα δε μπορώ να ξέρω τι ειναι παραλογο ή λογικό για κάτι που δε γνωρίζω. Ναι με βάση τη λογική μπορεί να στέκει πως και το μέλι του πεύκο σε μεγάλες ποσότητες μπορεί να ειναι τοξικό επειδή το πεύκο σα δέντρο είναι τοξικό. Απλά η λογική αυτή μπορεί να έρχεται τούμπα όταν μιλάμε για ένα μηχανισμό όπως το μελίσσι που απο οτι διαβάζω, υπάρχουν ακόμη και φρουροί που δέχονται ή οχι "μολυσμένες" μέλισσες.
Όπως και στα φυτά για παράδειγμα, κάποιος θα πει πως τα υδροπονικά είναι πιο υγιεινά γιατί δεν έρχονται σε επαφή με χώματα με με με. Έλα όμως που δεν ισχύουν.
Επειδή η δουλειά μου είναι στη φυση ξέρω πως η λογική του ανθρώπου δεν ισχύει πάντα στο πως μεγαλώνουν ζώα και φυτα.
τα μελισσια δε τα γνωρίζω
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Ερμής την 27 Σεπ 2019, 14:59, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
stergiosbik

Japetus έγραψε: 27 Σεπ 2019, 14:53
stergiosbik έγραψε: 27 Σεπ 2019, 14:50 Μπορω να τρωω απο αλλες ντοματιες που δεν υπαρχουν ψεκασμοι και φαρμακα παρα κατι δεκαδες χλμ μακρια;
Φυσικά και μπορείς και είναι δικαίωμα σου. Δεν μπορείς όμως να κατηγορείς τις δικές μου ντομάτες ότι δεν είναι καλές...
Οταν διπλα στις δικες σου ψεκαζουν ανεξελεγκτα φυσικα και δεν ειναι καλες.
Απο κει και περα ο καθενας κανει τις επιλογες του,οταν φυσικα μπορει.
Αλλα να μην βγαλουμε και την λογικη εκτός γιατι ετσι μας συμφερει.
Άβαταρ μέλους
Gherschaagk
Συντονίστρια

stergiosbik έγραψε: 27 Σεπ 2019, 14:48
Αποφασισα.
Εισαι σχετικη και γι αυτο πρεπει ν αφησω στην ακρη την λογικη και να καταπινω αμασητο οτι μου πασαρεις. :smt023
Μου αρέσει που γράφουν ο Ιαπετός κι ο ταλιμπάνος τα σεντόνια σε κάθε ποστ για να γράψεις κάτι γαμάτο σαν το από πάνω.

Επίσης έχουμε ξεχάσει να αναφέρουμε πως οι μέλισσες όταν επιτίθονται πάνε για τα μάτια, γιατί εκνευρίζονται από τις κινήσεις που κάνουν τα μάτια μας από μόνα τους.

Α και αν πλησιάσεις κοντά σε μελίσσι, ειδικά καλοκαίρι με καλό καιρό να δεις που θα κάνουν βουτιά στις μασχάλες σου για να καταλάβουν τι είναι αυτό που μυρίζουν.
Άβαταρ μέλους
Gherschaagk
Συντονίστρια

stergiosbik έγραψε: 27 Σεπ 2019, 14:57
Japetus έγραψε: 27 Σεπ 2019, 14:53
Οταν διπλα στις δικες σου ψεκαζουν ανεξελεγκτα φυσικα και δεν ειναι καλες.
Απο κει και περα ο καθενας κανει τις επιλογες του,οταν φυσικα μπορει.
Αλλα να μην βγαλουμε και την λογικη εκτός γιατι ετσι μας συμφερει.
Ειλικρινά τώρα, πόσα κιλά μέλι τρώτε το χρόνο; Πάνω από 12; Πάτε μήνα και κιλό; Λιγότερο ή περισσότερο;
Άβαταρ μέλους
Gherschaagk
Συντονίστρια

Ερμής έγραψε: 27 Σεπ 2019, 14:54
Επειδή η δουλειά μου είναι στη φυση ξέρω πως η λογική του ανθρώπου δεν ισχύει πάντα στο πως μεγαλώνουν ζώα και φυτα.
τα μελισσια δε τα γνωρίζω
Επειδή ξέρεις. Ποια λαχανικά είναι τίγκα στα φυτοφάρμακα και δεν πρέπει να τα αγοράζουμε;
stergiosbik

Ερμής έγραψε: 27 Σεπ 2019, 14:54
stergiosbik έγραψε: 27 Σεπ 2019, 14:40

Ναι αλλα δε μπορώ να ξέρω τι ειναι παραλογο ή λογικό για κάτι που δε γνωρίζω. Ναι με βάση τη λογική μπορεί να στέκει πως και το μέλι του πεύκο σε μεγάλες ποσότητες μπορεί να ειναι τοξικό επειδή το πεύκο σα δέντρο είναι τοξικό. Απλά η λογική αυτή μπορεί να έρχεται τούμπα όταν μιλάμε για ένα μηχανισμό όπως το μελίσσι που απο οτι διαβάζω, υπάρχουν ακόμη και φρουροί που δέχονται ή οχι "μολυσμένες" μέλισσες.
Όπως και στα φυτά για παράδειγμα, κάποιος θα πει πως τα υδροπονικά είναι πιο υγιεινά γιατί δεν έρχονται σε επαφή με χώματα με με με. Έλα όμως που δεν ισχύουν.
Ακομη και το πευκομελο ρε Ερμη δεν ειναι 100% απο πευκο.
Οι μελισσες βοσκανε σε ακτινα 5 χλμ απο το μελισσι.
Μεσα σε 5 χλμ υπαρχουν παρα πολλα ειδη φυτων ακομη και αν κυριαρχει το πευκο.
Επισης τι ειναι οι φρουροι;Εργαστηρια ελεγχου να πιανουν και την πολυ μικρη ποσοτητα φαρμακου;
Πολλα χημικα μπορει να ειναι αοσμα,αχρωμα κλπ κλπ.
Μη τρελαθουμε κιολας.
Και μιλαω συγκεκριμενα για βαμβακιες που γινεται της ΠΟΥΤΑΝΑΣ.
Ολος ο καμπος επι δεκαετιες εχει φαει χημικο που δεν μπορεις να φανταστεις.Μιλαμε για αδιανοητες καταστασεις.
Και θελουν καποιοι να πιστεψω οτι αυτα τα χημικα αφηνουν ανεπηρεαστες τις μελισσες και οτι αυτες παραγουν.
Ε οχι ρε φιλε δε γινεται αυτο.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Μαγειρική”