Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
ενωσηΚ έγραψε: 11 Ιουν 2019, 16:06
Μηχανικε στην κηδεία μου εχω ζητήσει απο συγγενείς να εχεις καλεστει στον καφε και να πετάς αυτα τα άκυρα απο τραπεζι σε τραπεζι να ευθυμει ο κοσμος
Στην καύση τα κόκαλα δεν καίγονται.
Μετά περνάνε από μηχάνημα για να τα κονιορτοποιήσει και να προστεθούν στην στάχτη.
Να έχει ο άλλος καμιά λάμα στα κόκαλα, να χαλάσει ο κονιορτοποιητής και μετά να πληρώνουν οι συγγενείς και το μηχάνημα.
ενωσηΚ έγραψε: 11 Ιουν 2019, 16:06
Μηχανικε στην κηδεία μου εχω ζητήσει απο συγγενείς να εχεις καλεστει στον καφε και να πετάς αυτα τα άκυρα απο τραπεζι σε τραπεζι να ευθυμει ο κοσμος
Στην καύση τα κόκαλα δεν καίγονται.
Μετά περνάνε από μηχάνημα για να τα κονιορτοποιήσει και να προστεθούν στην στάχτη.
Να έχει ο άλλος καμιά λάμα στα κόκαλα, να χαλάσει ο κονιορτοποιητής και μετά να πληρώνουν οι συγγενείς και το μηχάνημα.
Ρε το μλκ !
… εις μικράς μεν ατυχίας ευρεθήσεται φίλος, εις μεγίστην δε και επιμένουσαν συμφοράν μηδείς σε πλανήση , φίλος ουκ έσται . ( Στρατηγικόν Κεκαυμένου )
Ξέρει ότι θεολογικά δεν είναι σωστό να καεί ; Υποτίθεται ότι ακολουθεί το παράδειγμα του Χριστού που τάφηκε.
.....
Από την άλλη η αποσύνθεση των πτωμάτων, αποτελεί ένα πρώτης τάξεως λίπασμα για τον εμπλουτισμό του εδάφους και κατ'επέκταση της υγιούς χλωρίδας της κάθε περιοχής.
Παραταύτα είμαι υπέρ της αποτέφρωσης των νεκρών, όχι μόνο από άποψης υγιεινής, αλλά και πιο αξιοπρεπούς τέλους για το σώμα του εκλιπόντα.
Από το Δημοτικό γνωρίζω ότι τα νεκροταφεία έχουν κορεστεί από τις θρεπτικές ουσίες των λειψάνων και αργούν ή δεν λιώνουν οι νεκροί, αλλά δεν είδα να τα κάναμε σταροχώραφα!
Άλλο επιχείρημα;
.
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!
Είναι ακριβώς το ίδιο αλλά ο συγκεκριμένος τρόπος απαιτεί περισσότερο χώρο.
Ένα δέντρο χρειάζεται περισσότερο χώρο από έναν κοινό τάφο.
Το αν είναι πιο οικονομικός από μία κανονική ταφή, δεν το ξέρω.
Περισσότερο χώρο ένα σώμα με σάβανα ας πούμε, αντί για φερετρο; Στον κήπο μου; Ας μη φυτέψουν δένδρο, ας φυτέψουν γιασεμί, ας μη φυτέψουν τίποτα. Σίγουρα θα είναι πιο οικονομικό, από μηδενικό κόστος αν σκάψουν οι ίδιοι μέχρι ένα μεροκάματο γι αυτούς που θα σκάψουν κι ενα σεντόνι
Ρε συ αναφερόμουν στην πρακτική αν γινόταν σε δημόσιο χώρο, τύπου πάρκο. Αντί να τρέχουν με τα γλαστράκια με ρίζες από πευκάκια, να παίρνουν τους νεκρούς και να κάνουν δενδροφυτεύσεις σε καμμένες ή μη περιοχές.
Καλά για ιδιωτικό κήπο δεν το συζητώ. Θα λέγαμε το "οικογενειακό μας δένδρο" και θα το εννούσαμε.
Ακόμη και για βεράντες έχω λύση. Καύση και μοίρασμα τη στάχτη σε γλαστράκια με τα αγαπημένα φυτά του νεκρού. Μυρωδικά ή όχι. Και σε φάση μετακόμισης "παρ' το στεφάνι μας, το γεράνι μας, το βασιλικό με τη γιαγιά, το δυόσμο με τον παπού κλπ" όλα σε ένα.
Νοικοκυρεμένα πράματα.
Νομίζω τα μυρωδικα είναι μια καλή επιλογή.
Θα πίνεις καφεδάκι το πρωί και θα μυρίζει Ο αποθανών/ούσα μούρλια.
Μια ερώτηση, αν γνωρίζει κανείς: Ας υποθέσουμε ότι γίνεται κανονική κηδεία στην εκκλησία και μετά ο νεκροθάφτης φορτώνει το φέρετρο και το πάει στο αποτεφρωτήριο (αν υπάρχει).
Πώς μπορεί να αντιδράσει ο παπάς ή η εκκλησία; Θα αρχίσουν τα αναθέματα; Κάτι άλλο;
.
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
ΓΑΛΗ έγραψε: 11 Ιουν 2019, 15:59
Παίδες, τι είναι περισσότερο κατάλληλο για τη δημόσια υγεία;
Η συστηματική καύση ή η ταφή για τα σώματα που δεν λιώνουν λόγω χημειοθεραπείας κλπ;
Για το περιβάλλον καλύτερη η ταφή.
Το σώμα γίνεται τροφή τον μικροοργανισμών και λίπασμα για τα φυτά.
Δηλαδή τα στοιχεία που επιβραδύνουν την αποσύνθεση κάνουν καλό στους μικροοργανισμούς και τα φυτά;
Δεν έχω γνώσεις για το θέμα, γι' αυτό ρωτάω τους πιο σχετικούς. Με δεδομένο το ότι ο αριθμός των νεκρών που αργούν να αποσυντεθούν λόγω ακτινοβολιών, φαρμάκων κλπ είναι μεγάλος, μάλλον θα πρέπει να υπάρχει μία εκτίμηση για το κατά πόσον η καύση και αυτό που εκπέμπεται στην ατμόσφαιρα σε συνδυασμό με την αντίστοιχη στάχτη που παραμένει είναι καλύτερος ή χειρότερος τρόπος διαχείρισης από την ταφή.
Και αυτό είναι κάτι ανεξάρτητο από τον τρόπο διαχείρισης του από την πολιτεία.
Ίφιδα έγραψε: 11 Ιουν 2019, 14:20
....
Ερώτημα , γίνεται, αφού πεθάνω, να σκάψουν έναν λάκκο στον κήπο και να με θάψουν μέσα χωρίς φέρετρο;.
Νομίζω απαγορεύεται από τον νόμο (ποιον όμως;)
.
ΓΑΛΗ έγραψε: 11 Ιουν 2019, 16:25
Δηλαδή τα στοιχεία που επιβραδύνουν την αποσύνθεση κάνουν καλό στους μικροοργανισμούς και τα φυτά;
Δεν έχω γνώσεις για το θέμα, γι' αυτό ρωτάω τους πιο σχετικούς. Με δεδομένο το ότι ο αριθμός των νεκρών που αργούν να αποσυντεθούν λόγω ακτινοβολιών, φαρμάκων κλπ είναι μεγάλος, μάλλον θα πρέπει να υπάρχει μία εκτίμηση για το κατά πόσον η καύση και αυτό που εκπέμπεται στην ατμόσφαιρα σε συνδυασμό με την αντίστοιχη στάχτη που παραμένει είναι καλύτερος ή χειρότερος τρόπος διαχείρισης από την ταφή.
Και αυτό είναι κάτι ανεξάρτητο από τον τρόπο διαχείρισης του από την πολιτεία.
Η σιλικόνη που έχουν στα βυζιά κάποιες γυναίκες, τι λες είναι προτιμότερο να θαφτεί και να μείνει αναλλοίωτη ή να καεί;
Πριν 100 χρόνια ναι καλύτερα ταφή για ανακύκλωση ενέργειας.
Με τους ρυθμούς ζωής όμως των τελευταίων δεκαετιών καλύτερα καύση , ο κλίβανος έχει φίλτρα και η ατμοσφαιρική ρύπανση είναι σχεδόν σαν ενος μπάρμπεκιου το Πάσχα.
The business man whose master plan controls the world each day,
Is blind to indications of his species slow decay.
Μια ερώτηση, αν γνωρίζει κανείς: Ας υποθέσουμε ότι γίνεται κανονική κηδεία στην εκκλησία και μετά ο νεκροθάφτης φορτώνει το φέρετρο και το πάει στο αποτεφρωτήριο (αν υπάρχει).
Πώς μπορεί να αντιδράσει ο παπάς ή η εκκλησία; Θα αρχίσουν τα αναθέματα; Κάτι άλλο;
.
enterprise-psi έγραψε: 11 Ιουν 2019, 16:34
Πριν 100 χρόνια ναι καλύτερα ταφή για ανακύκλωση ενέργειας.
Με τους ρυθμούς ζωής όμως των τελευταίων δεκαετιών καλύτερα καύση , ο κλίβανος έχει φίλτρα και η ατμοσφαιρική ρύπανση είναι σχεδόν σαν ενος μπάρμπεκιου το Πάσχα.
Υπάρχει και η ταφή στην θάλασσα.
Εδώ κοντά στην Καλαμάτα είναι το φρεαρ των Οινουσσων με βάθος 5.269 https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A6%CF ... F%8E%CE%BD
Ιδανικό σημείο για την ταφή εραστών της θάλασσας και της φύσης.
Θα φέρει και ανάπτυξη για την Μεσσηνία.
Beria έγραψε: 11 Ιουν 2019, 15:34Οι γνώστες περί τα θρησκευτικά μπορούν να μας απαντήσουν:
Αν αποτεφρωθώ δεν θα αναπαυθώ στην αγκαλιά του Αβραάμ;
Γουστάρεις να κάνεις lap dancing στον νταβατζή;
.
.
Μηχανικός έγραψε: 11 Ιουν 2019, 16:47
Εδώ κοντά στην Καλαμάτα είναι το φρεαρ των Οινουσσων με βάθος 5.269 https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A6%CF ... F%8E%CE%BD
Ιδανικό σημείο για την ταφή εραστών της θάλασσας και της φύσης.
Θα φέρει και ανάπτυξη για την Μεσσηνία.
Mια αιωνιότητα ανάμεσα σε Καλαματιανούς.
Το βαθύτερο σημείο της Κόλασης του Δάντη (δεν το σκέφτηκε βέβαια)