Theseus έγραψε: 18 Ιουν 2023, 18:28
foscilis έγραψε: 18 Ιουν 2023, 14:33
ST48410 έγραψε: 18 Ιουν 2023, 14:21
Πήρα θέση και είναι ξεκάθαρη. Αν μπορούν να γίνουν περιπολίες, θαλάσσιοι φράχτες ή κάποια συνεργασία με τις χώρες από τις οποίες έρχονται, καλώς να γίνουν. Θεωρώ ότι είναι απίθανο αλλά δεν είμαι εναντίον. Δεν ξέρω πόσο πιο ξεκάθαρα να το γράψω. Είναι η τρίτη φορά.
Έχω ζητήσει δε και σε αυτό το νήμα και σε παλιότερα, παραδειγματική τιμωρία των διακινητών.
Αλλά. Από την στιγμή που για κάποιο λόγο βρεθεί άνθρωπος στη θάλασσα υπάρχει η ηθική και νομική υποχρέωση να τον βοηθήσουμε. Αυτό το γνωρίζουν και οι διακινητές που βυθίζουν εσκεμμένα τις βάρκες στο Αιγαίο. ΟΚ, είμαστε σε μειονεκτική θέση όταν γίνει αυτό. Το αποδέχομαι. Δεν βλέπω εύκολη λύση. Τι θέλεις να κάνω; Το να σου πω άστους να πνιγούν για να μάθουν οι άλλοι, δεν με βρίσκει σύμφωνο. Εδώ σταματούν οι λύσεις που μπορώ να σκεφτώ σήμερα ως εφικτές.
Μπορουμε να κανουμε ο,τι η Αυστραλια: θα σε σωσουμε, θα σε περιθαλψουμε και θα σου πληρωσουμε το εισιτηριο. Δικαιωμα εγκαταστασης ομως στην Ευρωπη, απο τη στιγμη που ηρθες μεσω θαλασσης διασχιζοντας μη επικινδυνες χωρες, δεν αποκτας ποτε των ποτων, δεν πα να εισαι εγκυος αντιστασιακη νομπελιστρια ειρηνης με σημαδια βασανιστηριων στη μουρη σου.
Τον μέσο Πακιστανό να τον στείλεις πίσω.
Τον Σύριο; Ή τον οποιοδήποτε από εμπόλεμη χώρα, που δεν μπορείς να τον στείλεις πίσω στην πατρίδα του;
Ο μονος τροπος ώστε ο Συριος να έρθει στην Ελλάδα απο εμπολεμη χωρα θα ηταν η Ελλάδα να συνορευει με την Συρια. Επειδη αυτο δεν συμβαίνει, γινονται κατανοητα τρια πραγματα :
1) Οτι ο Συριος ερχεται απο γειτονικη του χωρα που ΔΕΝ ειναι εμπολεμη (Τουρκια, Αιγυπτο, Λίβανο, Ιορδανια) και ο λογος που θελει να περασει στην Ευρωπη ειναι απλα η οικονομικη μεταναστευση.
2) Οτι το θέμα με τον κάθε Σύριο εμπόλεμης ζωνης γίνεται αντικείμενο κομματικου λαϊκισμου από ανθρώπους που δεν δίνουν καμιά πραγματική δεκάρα για τον Σύριο και την ζωή του παρά μόνον για το κόμμα τους και
3) Ο Σύριος είναι μειοψηφεία και Η πλειοψηφεία είναι οικονομικοί μετανάστες μη Σύριοι, οπότε η ιστορία η φράση "εμπόλεμη χώρα" που προσπαθεί να δικαιολογήσει αυτό που συμβαίνει υπάγεται απλά στο 2 (κομματικος λαϊκισμος από τύπους που δεν δίνουν δεκάρα)
Πούστρα Αλέξανδρε Μαυροκορδάτε σκατά στο τάφο σου και τη ψυχή σου καριόλη τουρκόσπορε.