ΟΥΤΙΣ έγραψε: 23 Σεπ 2018, 22:24
Σουβλίτσα έγραψε: 23 Σεπ 2018, 22:15
ΟΥΤΙΣ έγραψε: 23 Σεπ 2018, 22:07
Από χριστιανικής άποψης, λέω, καλή μου Σουβλίτσα!
Ρε συ ΟΥΤΙΣ γιατί δεν λες κατευθείαν αυτό που θες να πεις και το παρουσιάζεις με έμμεση ειρωνία (και για αυτό μπερδεύομαι κι εγώ γιατί είμαι σαφής στο τί λέω).
Από χριστιανικής απόψεως, υπάρχουν άγιοι που μετανοούν για πράγματα που ΔΕΝ έκαναν (αυτό είναι γεγονός αληθές και καθολου της υπερβολής).
Απο χριστιανικής απόψεως γνωρίζουμε όλοι τί ισχύει.
Από χριστιανικής απόψεως καλλιεργείς
έχοντας σχέση πάντα με την Εκκλησία και τα Μυστήρια και όχι θεωρητικά ή ιδεολογικά κάθαρση από τα πάθη κτλ
Από χριστιανική άποψη κανένας δεν θα έπρεπε ούτε καν να έχει λογισμό μίσους και κακίας για τον άλλο
Από χριστιανική άποψη αν πεις τον αδελφό σου βλάκα ήδη φόνευσες
Από χριστιανική άποψη αν δεν αμυνθείς για τους αδελφούς σου είσαι επίσης υπεύθυνος
Από χριστιανική άποψη ο Θεός ου μυκτηρίζεται και ο,τιδήποτε κάνεις (είτε το παίζεις έτσι είτε αλλιώς) σε Εκείνον είσαι κι εσύ και οι προθέσεις σου απόλυτα γνωστές
Από χριστιανική άποψη ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθον βαλέτω
Δεν ξέρω αν σε κάλυψα
Αν όχι θέλω να μου ζητήσεις διευκρινήσεις
Από χριστιανικής άποψης ο κοσμηματοπώλης και οι υπόλοιποι θα έπρεπε να γνωρίζουν ότι η ανθρώπινη ζωή έχει αξία ύψιστη! Θα έπρεπε, εφόσον η ζωή τους δεν κινδύνευε άλλο, να αφήσουν τον ληστή να φύγει αν δεν ήταν η Αστυνομία εκεί γύρω.
Κι εμείς, οι υπόλοιποι χριστιανοί θα έπρεπε να θρηνούμε για τον μακαρίτη, τον κοσμηματοπώλη και τον κακό μας τον καιρό!
Από χριστιανικής απόψεως στην ΙΔΕΑΤΗ ΜΟΡΦΗ, αν ετίθετο θέμα χρημάτων κτλ, θα έπρεπε να το πει περάστε να πάρετε ό,τι χρειάζεστε αλλα αυτό για να το κάνει κάποιος πρέπει α) να έχει φάει πολύ σκατό στη ζωή του και να έχει καθαρθει, πιθανολογώ περισσότερο ασκητής σε μοναστήρι ή κοσμικός κατα μια έννοια θα το κατάφερνε β) θα έπρεπε η αγιότητά του να υπερέβαινε την παραβατικότητα του άλλου καθώς δεν είναι καλό να σκανδαλίζεις τον άλλο, είτε τον θύτη είτε τον περίγυρο επιτρέποντας πράξη παραβατική (δεν ξέρω αν τα εξηγώ καλά τώρα εδώ στο πόδι αλλά κάπως έτσι)
Από χριστιανικής απόψεως κάνεις αυτό που ειναι στο μέτρο του δυνατού, αν κάποιος πάει ή πιστεύεις οτι πάει να σε σκοτώσει και κάνεις φόνο σαφώς και θα μετανοήσεις (εφοσον έχεις βάρος στην ψυχή για αυτό που διέπραξες έστω και άθελά σου ή ημιάθελά σου, εννοείται).
Μπορείς να φανείς γενναιόδωρος με έναν κλέφτη αναλόγως και τις αντικειμενικές καταστάσεις αναλόγως και την ψυχοσυναισθηματική σου κατάσταση (μπορει να συγχωρείς ένα κλεφτρόνι που σου φαίνεται συμπαθητικό στα μάτια σου για τον α,β λόγο και να μην σου κοστίζει και τίποτα η κλεψιά του και να είσαι σκληρός στην ψυχή σου για τον αδελφό σου και να μην του συγχωρείς τίποτα και να τον κυνηγάς κι όλας, πολλά μπορούν..!, οι συναισθηματικές αντιδράσεις, ακομη και οι φαινομενικά αγαπητικές δεν είναι κατ''ανάγκη πάντα αυτό που λέμε χριστιανικώς ηθικές σε όλην τους τη διάσταση)
Για το άλλο που λες, εντάξει, δεν περίμενα να ακούσω τέτοιο άκυρο από εσένα.
Ποιος σου είπε οτι εγώ ή κάποιος άλλος ΔΕΝ θρηνεί για τον μακαρίτη? Ποιός σου είπε οτι εγώ ή κάποιος άλλος δεν συνοφρυώθηκε γενικότερα για την πνευματική και ηθική κατάντια του μακαρίτη, που για τον χριστιανισμό ζούσε ως νεκρός πριν πεθάνει? Ποιός σου είπε οτι δεν ευχήθηκε ο χριστιανός ή η χριστιανή να βρει συγχώρεση και ανάπαυση-μετά και από το μαρτυρικό αυτό τέλος? Ποιός σου είπε οτι καταδικασε ο χριστιανός ή η χριστιανή τον μακαρίτη σε αιώνιο αφανισμό ή καταράστηκε την ύπαρξή του?
Επίσης, ποιός σου είπε οτι δεν λυπήθηκε εξίσου τη κατάντια του ηλικιωμένου? Ποιός σου είπε οτι δικαιολόγησε ως σωστή και ηθική την πράξη του να φθάνεις να κλωτσάς κάποιον και πιθανώς αυτός ο κάποιος και να πεθαίνει από τα χτυπήματα? Και ποιός σου είπε οτι ο χριστιανός ή η χριστιανή είδε στο πρόσωπο του ηλικωμένου έναν καλό και καγαθό παππούλη? Και ποιός σου είπε οτι κάποιος χριστιανός ή χριστιανή δεν ευχήθηκε να βρει και ο γέρος έλεος για ό,τι του χρεώνεται από ψηλά?
Τέλος πάντων, δεν ξέρω πού τα βλέπεις αυτά και κάνεις παραθέσεις με ειρωνικές τοποθετήσεις.
Για την κατάντια την ανθρώπινη, ο χριστιανός, κατα την προσωπική του κάθαρση και συνεπακόλουθα την πνευματική του δύναμη λυπάται βαθειά εξίσου για όλους τους συνανθρώπους, λυπάται με μια λύπη πολύ πιο βαθειά και υπαρξιακή από στιγμιαίες συγκινήσεις και συναισθηματικούς ενθουσιασμούς. Μπορεί και να λυπάται και να οργίζεται ταυτόγχρονα ανθρωποπαθώς, είναι μεγάλο κεφάλαιο στην ουσία αν θελεις καποτε να το συζητήσουμε, είνα μεγάλος πόλεμος αυτός που γίνεται μέσα στην ψυχή και το πνεύμα του χριστιανού.
Αλλά τέλος πάντων, δεν καταλαβαίνω, τί από όλα καυτηριάζεις και πού δεν συμφωνείς με όσα έχω γράψει για το θέμα μέχρι τώρα?