!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Κετογονική ή κετονική διατροφή (ketogenic/keto)
Re: Κετογονική ή κετονική διατροφή (ketogenic/keto)
Merlinus Sum, Qui Me Tangit Turbat Mundum
- Gherschaagk
- Συντονίστρια
Λοιπόν είμαι σε μια παρέα το βράδυ της Παρασκευής και ακούω το όνομα της. Νομίζω πως ακούω καμπάνες αλλά όπως εξελίσσεται η βραδιά μπαίνουν όλα στη θέση τους.
Την επικαλείται ένας που δεν τρώει λέει κανένα επεξεργασμένο τρόφιμο. Έχει κόψει γαλακτοκομικά, κρέατα, ψάρια απαγορεύονται δια ροπάλου και επί ποινή θανάτου, συσκευασμένα επίσης, ψωμιά μόνο από κάτι δυκοκκα σιτάρια. Στην ουσία απαγορεύονται τα πάντα εκτός από βιολογικό ρύζι μια χούφτα την ημέρα, λαχανικά και φρούτα μόνο εντόπια μόνο εποχής, λίγο ελαιόλαδο, μερικά ξηροκάρπια και κανένα τσάι του βουνού με λίγο μέλι.
Άντε τώρα να ζήσει άνθρωπος με τέτοια διατροφή. Ούτε μαζόχας δε ζει. Και μετά μου λέτε για την κέτο. Μια χαρά είναι η κέτο. Εδώ υπάρχουν και χειρότερα.
Την επικαλείται ένας που δεν τρώει λέει κανένα επεξεργασμένο τρόφιμο. Έχει κόψει γαλακτοκομικά, κρέατα, ψάρια απαγορεύονται δια ροπάλου και επί ποινή θανάτου, συσκευασμένα επίσης, ψωμιά μόνο από κάτι δυκοκκα σιτάρια. Στην ουσία απαγορεύονται τα πάντα εκτός από βιολογικό ρύζι μια χούφτα την ημέρα, λαχανικά και φρούτα μόνο εντόπια μόνο εποχής, λίγο ελαιόλαδο, μερικά ξηροκάρπια και κανένα τσάι του βουνού με λίγο μέλι.
Άντε τώρα να ζήσει άνθρωπος με τέτοια διατροφή. Ούτε μαζόχας δε ζει. Και μετά μου λέτε για την κέτο. Μια χαρά είναι η κέτο. Εδώ υπάρχουν και χειρότερα.
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
- ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ
Είναι εξαιρετικά ευεργετικό να αποφεύγονται οι επεξεργασμένες τροφές
Ο χρήστης που γκρέμισε τον εθνολαϊκισμό
- Gherschaagk
- Συντονίστρια
Στάνταρ, το να φυτοζωείς δεν ξέρω πόσο ευεργετικό είναι.
Να μου λέει τώρα, είναι δηλητήριο ο καφές για αυτό το σώμα σου αντιδρά όπως αντιδρά όταν τον πίνεις.
Ρεαπαράταμε! Δηλητήριο ξε-δηλητήριο εγώ θα συνεχίσω να τον πίνω.
Να μου λέει τώρα, είναι δηλητήριο ο καφές για αυτό το σώμα σου αντιδρά όπως αντιδρά όταν τον πίνεις.
Ρεαπαράταμε! Δηλητήριο ξε-δηλητήριο εγώ θα συνεχίσω να τον πίνω.
Η '"επεξεργασία" στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων σημαίνει θερμική επεξεργασία ie μαγείρεμα.ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε: 18 Μαρ 2019, 10:38 Είναι εξαιρετικά ευεργετικό να αποφεύγονται οι επεξεργασμένες τροφές
Οπότε όχι δεν είναι αναγκαστικά ευεργετικό αυτό που λες. Για παράδειγμα μπορείς να πεθάνεις από ντοματόζουμο (αν δεν έχει καθαριστεί καλά) ή από τη σάλτσα της μαμάς σου (αν έχει χαλάσει) ενώ πολύ δύσκολα θα πάθεις κάτι από σάλτσα ντομάτα σε βαζάκι.
Όλα αυτά είναι μια μορφή νεολουδιτισμού η οποία βασικά εξηγείται κοινωνιολογικά από το ότι πάρα πολλές γκόμενες βρεθήκανε στη μεσαία τάξη με παιδί γύρω στα 35 χωρίς ούτε για πλάκα να έχουν γνώσεις φυσικοχημείας, ενώ παλιότερα όλες αυτές θα τα είχαν τινάξει ήδη στα 17 από το πρώτο παιδί, μεσαία τάξη or not.
Θα παραπέμψω σε αυτό εδώ το ξεχεστήριο:
https://www.getthegloss.com/article/the ... thy-eating
και το πολύ χαρακτηριστικό απόσπασμα:
For some uses, the flavour of tinned tomatoes is superior to fresh. Surely tinned tomatoes pass the test, something that campaigners opposed to processed and manufactured goods would approve of. Something very much made in a plant that we can happily, guiltlessly consume.
But what if I told you that in order to preserve the life of most tinned tomatoes, manufacturers add something called an acidity regulator, namely 2-hydroxypropane-1,2,3-tricarboxylic acid, a chemical additive that most third graders would struggle to pronounce. Is that still okay?
(...)
When they are swirling around in our digestive system, our body has no way of telling if the 2-hydroxypropane-1,2,3-tricarboxylic acid molecules were added in a factory as an acidulant to extend the shelf life of a pasta sauce, or came from a squeeze of lemon juice, where this chemical is known by its common name of citric acid.
The health-giving properties of the food we eat are determined by their chemical composition, not by some magical origin story.
το μεγαλύτερο αμάρτημα του επεξεργασμένου φαγητού είναι ότι γράφει υποχρεωτικά τι περιέχει και συνήθως με τη χημική του ονομασία. Αντίθετα με το "ανεπεξέργαστο" το οποίο δε γράφει "τυροπουτσίλα του μανάβη που πριν σου γεμίσει τη σακούλα πήγε να κατουρήσει".
- Gherschaagk
- Συντονίστρια
Ναι μόνο που στο μυαλό του πινκυ επεξεργασμένη τροφή είναι οτιδήποτε δεν είχε ζωή πριν το καταναλώσει, σα να λέμε ένα σακουλάκι νάτσος με γεύση γκουακαμόλε με εσάνς γουασάμπι.
Τι ζωή είναι αυτή χωρίς πσωμάκι βρε παιδιά
Ούτε να το σκεφτώ μπορώ 
Νήφε και μέμνησο απιστείν
- Gherschaagk
- Συντονίστρια
Μόνο αυτό σου κάνει εντύπωση εσένα.argouen έγραψε: 18 Μαρ 2019, 10:53 Τι ζωή είναι αυτή χωρίς πσωμάκι βρε παιδιάΟύτε να το σκεφτώ μπορώ
![]()
Χωρίς ψωμάκι, χωρίς τυράκι, χωρίς καφεδάκι, χωρίς κρεατάκι, χωρίς ψαράκι, χωρίς γλυκάκι, χωρίς κρασάκι.
Εμένα όλο αυτό δεν μου κάνει για διατροφή αλλά για eating disorder.
- ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ
foscilis έγραψε: 18 Μαρ 2019, 10:46Η '"επεξεργασία" στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων σημαίνει θερμική επεξεργασία ie μαγείρεμα.ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε: 18 Μαρ 2019, 10:38 Είναι εξαιρετικά ευεργετικό να αποφεύγονται οι επεξεργασμένες τροφές
Οπότε όχι δεν είναι αναγκαστικά ευεργετικό αυτό που λες. Για παράδειγμα μπορείς να πεθάνεις από ντοματόζουμο (αν δεν έχει καθαριστεί καλά) ή από τη σάλτσα της μαμάς σου (αν έχει χαλάσει) ενώ πολύ δύσκολα θα πάθεις κάτι από σάλτσα ντομάτα σε βαζάκι.
Όλα αυτά είναι μια μορφή νεολουδιτισμού η οποία βασικά εξηγείται κοινωνιολογικά από το ότι πάρα πολλές γκόμενες βρεθήκανε στη μεσαία τάξη με παιδί γύρω στα 35 χωρίς ούτε για πλάκα να έχουν γνώσεις φυσικοχημείας, ενώ παλιότερα όλες αυτές θα τα είχαν τινάξει ήδη στα 17 από το πρώτο παιδί, μεσαία τάξη or not.
Θα παραπέμψω σε αυτό εδώ το ξεχεστήριο:
https://www.getthegloss.com/article/the ... thy-eating
και το πολύ χαρακτηριστικό απόσπασμα:
For some uses, the flavour of tinned tomatoes is superior to fresh. Surely tinned tomatoes pass the test, something that campaigners opposed to processed and manufactured goods would approve of. Something very much made in a plant that we can happily, guiltlessly consume.
But what if I told you that in order to preserve the life of most tinned tomatoes, manufacturers add something called an acidity regulator, namely 2-hydroxypropane-1,2,3-tricarboxylic acid, a chemical additive that most third graders would struggle to pronounce. Is that still okay?
(...)
When they are swirling around in our digestive system, our body has no way of telling if the 2-hydroxypropane-1,2,3-tricarboxylic acid molecules were added in a factory as an acidulant to extend the shelf life of a pasta sauce, or came from a squeeze of lemon juice, where this chemical is known by its common name of citric acid.
The health-giving properties of the food we eat are determined by their chemical composition, not by some magical origin story.
- ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ
Αυτό πάλι από πού το έβγαλες; Ή, μάλλον, άσε, μην απαντάςGherschaagk έγραψε: 18 Μαρ 2019, 10:51 Ναι μόνο που στο μυαλό του πινκυ επεξεργασμένη τροφή είναι οτιδήποτε δεν είχε ζωή πριν το καταναλώσει, σα να λέμε ένα σακουλάκι νάτσος με γεύση γκουακαμόλε με εσάνς γουασάμπι.
- Gherschaagk
- Συντονίστρια
Λάθος κατάλαβα;ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε: 18 Μαρ 2019, 10:59Αυτό πάλι από πού το έβγαλες; Ή, μάλλον, άσε, μην απαντάςGherschaagk έγραψε: 18 Μαρ 2019, 10:51 Ναι μόνο που στο μυαλό του πινκυ επεξεργασμένη τροφή είναι οτιδήποτε δεν είχε ζωή πριν το καταναλώσει, σα να λέμε ένα σακουλάκι νάτσος με γεύση γκουακαμόλε με εσάνς γουασάμπι.![]()
Για λέγε, για λέγε...
- ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ
Δε μου αρέσει το ύφος σουGherschaagk έγραψε: 18 Μαρ 2019, 11:01Λάθος κατάλαβα;ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε: 18 Μαρ 2019, 10:59Αυτό πάλι από πού το έβγαλες; Ή, μάλλον, άσε, μην απαντάςGherschaagk έγραψε: 18 Μαρ 2019, 10:51 Ναι μόνο που στο μυαλό του πινκυ επεξεργασμένη τροφή είναι οτιδήποτε δεν είχε ζωή πριν το καταναλώσει, σα να λέμε ένα σακουλάκι νάτσος με γεύση γκουακαμόλε με εσάνς γουασάμπι.![]()
Για λέγε, για λέγε...
- Gherschaagk
- Συντονίστρια
Δεν έχει τίποτα το ύφος μου.
Λόγω λαιμού είμαι λίγο ταλαιπωρημένη και άυπνη.
Λόγω λαιμού είμαι λίγο ταλαιπωρημένη και άυπνη.
δεν θα κρυωνεις, καθολου. ακομη ομως και αν εισαι τοσο κρυουλιαρα, παιρνεις μια ελαφρια στολη μονοσορτς για watersports, και εισαι κυρια.Gherschaagk έγραψε: 17 Μαρ 2019, 15:48
Για αυτό το έχω στην άκρη του μυαλού μου πάντα. Το κολυμβητήριο εδώ έχει το νερό στη μεγάλη πισίνα στους 24 βαθμούς και μου είπαν πως είναι πολύ οκ θερμοκρασία για ενήλικα. Ίσως να κρυώνω λίγο τον χειμώνα αλλά αξίζει να το δοκιμάσω.
Πριν λίγο καιρό έπαθα θλάση και έμεινα 2 βδομάδες εκτός. Στο κολυμβητήριο τέτοια δεν παίζουν, μόνο καμιά ουρολοίμωξη θα έχω να φοβάμαι.
To be old and wise, you must first be young and stupid.
https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 100 Απαντήσεις
- 3386 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Chilloutbuddy