Σελίδα 12 από 15
Re: ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΖΩΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ
Δημοσιεύτηκε: 10 Δεκ 2018, 13:00
από brb και tyt
Cecily Anne έγραψε: 10 Δεκ 2018, 12:44
Δεν θα πάθεις κάτι να τρως φυσιολογικά ένα γλυκό μία στο τόσο. Οι υπερβολές είναι το πρόβλημα, είτε προς την κακή είτε προς την καλή διατροφή.
Απλά το κακό με τη ζάχαρη είναι ότι είναι τρομερά εθιστική.
Gherschaagk έγραψε: 10 Δεκ 2018, 12:43
Στον καφέ βάζω μέλι. Μόνο μέλι. Εσπρέσσο, φίλτρου, ελληνικό, νες. Όλους τους ζεστούς τους ήπια με μέλι. Όσο για τα γλυκά, θα σε στεναχωρήσω, δεν αντικαθίσταται η ζάχαρη απ' το μέλι. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να βάλεις λάδι αντί για βούτυρο ή μαργαρίνη. Οι 2 βασικές συνταγές που έχω για κέικ είναι με ελαιόλαδο. Οι συνταγές γράφανε vegetable oil και έχω δοκιμάσει να βάλω ηλιέλαιο αλλά δεν μου άρεσε. Με το ελαιόλαδο γίνονται τζετ. Το ένα κακάο, το άλλο βανίλια.
Ευχαριστώ αλλά ούτως ή άλλως πρέπει να κόψω τα γλυκά οπότε μόνον ακαδημαϊκό ενδιαφέρον θα έχουν για μένα.
Re: ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΖΩΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ
Δημοσιεύτηκε: 10 Δεκ 2018, 13:01
από ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ
foscilis έγραψε: 10 Δεκ 2018, 12:44
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε: 10 Δεκ 2018, 11:46
Όλα συνήθεια είναι. Αν, τώρα, φάω πρωινό πέρα από καφέ (και αυτόν μαύρο πλέον), θα χαλαστεί το στομάχι για όλη την ημέρα
έκανες full circle και ξαναγύρισες στον βασικό Έλληνα.

Αυτό που γράφεις θα ίσχυε εάν σαβούριαζα σφολιατοειδή με φραπέ-γάλα-τρεις κουταλιές ζάχαρη κατά τις 11 στο γραφείο
Re: ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΖΩΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ
Δημοσιεύτηκε: 10 Δεκ 2018, 13:04
από Cecily Anne
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε: 10 Δεκ 2018, 13:01

Αυτό που γράφεις θα ίσχυε εάν σαβούριαζα σφολιατοειδή με φραπέ-γάλα-τρεις κουταλιές ζάχαρη κατά τις 11 στο γραφείο
Δεν έχουμε τόσα λεφτά. Τοστάκι απ'το σπίτι.
Re: ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΖΩΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ
Δημοσιεύτηκε: 10 Δεκ 2018, 13:05
από Gherschaagk
Cecily Anne έγραψε: 10 Δεκ 2018, 12:45
Gherschaagk έγραψε: 10 Δεκ 2018, 12:43
Στον καφέ βάζω μέλι.
Μλκ μου θα με πεθάνετε εδώ μέσα. Καλύτερα να βούταγες γραβιέρα σαν τη γιαγιά μου.
Δεν την αντέχω μάτια μου τη ζάχαρη στον καφέ!! Εδώ για ένα διάστημα ούτε γλυκό δεν μπορούσα να φάω! Η κρέμα στην τούρτα μου γρατζουνάει τον λαιμό. Με τρώει, δεν την τρώω.
Re: ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΖΩΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ
Δημοσιεύτηκε: 10 Δεκ 2018, 13:28
από νύχτα
Cecily Anne έγραψε: 10 Δεκ 2018, 12:27
hellegennes έγραψε: 10 Δεκ 2018, 12:19
vantono έγραψε: 10 Δεκ 2018, 11:58
κι εγω αργησα να το συνειδητοποιησω αυτο, το καταλαβα σχετικα προσφατα,οταν αρχισα να τον πινω σκετο. Τεσπα,αυτο που ηθελα να επισημανω για την καστανη ζαχαρη,αυτη την κλασικη του εμποριου,ειναι πως προκειται για χρωματισμένη λευκή, ουσιαστικα. Καμια διαφορα ουτε σε γευση καν,ουτε σε τιποτα. Το αντιθετο μαλιστα, επειδη ειναι χρωματισμενη,ειναι και πιο επικινδυνη απο τη λευκη. Καλα, για ζαχαρινες κτλ,δεν μιλαω καν.
Απαγορεύεται στην ΕΕ να περιέχει το προϊόν χρωστικές που να μην αναγράφονται. Πες μάρκες να τις τσεκάρουμε.
Kόβω τον κώλο μου ότι έχει γίνει το εξής.
Συχνά, βάζουν τεύτλα (μαύρο χρώμα μολάσσας βλέπεις) σε λευκούς κρυστάλλους, γιατί ο έλεγχος των μολασσών είναι πιο εύκολος και προφανώς χαμηλώνεις το κόστος παραγωγής.
Θα μπερδέψανε τα ζαχαρότευτλα με χρωστικές, γιατί είναι μαύρο το χρώμα και σου λέει ρίχνουν χρώμα.
υπάρχει και καστανή, υπάρχει και μαύρη
μήπως γι αυτό διαφωνείτε;
γιατί στην καστανή, έχω ακούσει κι εγώ αυτό που ισχυρίζεται ο βαντόνο
ότι είναι χειρότερη της λευκής λόγω περαιτέρω επεξεργασίας
η μαύρη είναι θεϊκή, αλλά πανάκριβη συγκριτικά
Re: ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΖΩΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ
Δημοσιεύτηκε: 10 Δεκ 2018, 13:45
από Cecily Anne
νύχτα έγραψε: 10 Δεκ 2018, 13:28
υπάρχει και καστανή, υπάρχει και μαύρη
μήπως γι αυτό διαφωνείτε;
γιατί στην καστανή, έχω ακούσει κι εγώ αυτό που ισχυρίζεται ο βαντόνο
ότι είναι χειρότερη της λευκής λόγω περαιτέρω επεξεργασίας
η μαύρη είναι θεϊκή, αλλά πανάκριβη συγκριτικά
Όχι, για καστανή μιλάμε όλοι. Η μαύρη είναι άλλη επεξεργασία. Αυτό που έχετε ακούσει δεν ισχύει. Υπάρχη προσθήκη μελάσας, όχι χρώματος.
Re: ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΖΩΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ
Δημοσιεύτηκε: 10 Δεκ 2018, 13:46
από vantono
νύχτα έγραψε: 10 Δεκ 2018, 13:28
Cecily Anne έγραψε: 10 Δεκ 2018, 12:27
hellegennes έγραψε: 10 Δεκ 2018, 12:19
Απαγορεύεται στην ΕΕ να περιέχει το προϊόν χρωστικές που να μην αναγράφονται. Πες μάρκες να τις τσεκάρουμε.
Kόβω τον κώλο μου ότι έχει γίνει το εξής.
Συχνά, βάζουν τεύτλα (μαύρο χρώμα μολάσσας βλέπεις) σε λευκούς κρυστάλλους, γιατί ο έλεγχος των μολασσών είναι πιο εύκολος και προφανώς χαμηλώνεις το κόστος παραγωγής.
Θα μπερδέψανε τα ζαχαρότευτλα με χρωστικές, γιατί είναι μαύρο το χρώμα και σου λέει ρίχνουν χρώμα.
υπάρχει και καστανή, υπάρχει και μαύρη
μήπως γι αυτό διαφωνείτε;
γιατί στην καστανή, έχω ακούσει κι εγώ αυτό που ισχυρίζεται ο βαντόνο
ότι είναι χειρότερη της λευκής λόγω περαιτέρω επεξεργασίας
η μαύρη είναι θεϊκή, αλλά πανάκριβη συγκριτικά
η μαύρη καμία σχεση απολύτως, ουτε σε υφή ουτε πουθενα, με τις υπολοιπες. Εγω το εχω ακουσει απο πολλους και το εχω ψαξει αυτο με την καστανη. Οτι ουσιαστικα ειναι χρωματισμενη/επεξεργασμενη λευκη,και κατα συνεπεια ανθυγιεινότερη απο την οριτζιναλ λευκη. Και ο ενας εξ αυτων οπως ειπα,ηταν ο μπαριστα που ετρωγε πολυ πσωμάκι απο μενα που καποτε χτυπουσα 3 καφεδες τη μερα,και του παραγγελνα τους τριπλασιους και για τους υπολοιπους στο γραφειο (ολοι μας με καστανη) και ημουν/ειμαι απο τους βασικοτερους πελατες του. Μονο συμφερον δεν θα ειχε, με το να μου πει κατι τετοιο,ουτε καν για τρολαρισμα.
Η γκερσχαγκ αν θυμαμαι καλα αλλωστε λιγα ποστ πιο πισω, εγραψε οτι εχει μια σοφτ μπράουν που της κανει το κέικ άλλο πράγμα! Το οτι πχ εχεις μια ζαχαρη στα χερια σου που ενω σου πλασάρεται πιο υγιεινή απο την οριτζιναλ, παράλληλα σου νοστιμεύει περισσότερο το προιόν (αντί να στο νοστιμευει μακράν λιγοτερο ή να στο κανει εντελως ουδετερο),ειναι κατι που θα επρεπε να υποψιάζει απο μονο του.
Το επιχειρημα της σεσιλυ περί μελάσας και τεύτλων,δεν ξερω αν ισχυει. Θα το ψαξω.
Re: ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΖΩΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ
Δημοσιεύτηκε: 10 Δεκ 2018, 13:48
από Cecily Anne
Παιδιά, συνέλθετε και μόνο το γεγονός ότι έχει έξτρα Σίδηρο, Ασβέστιο κλπ. ενώ η άλλη είναι θρεπτικά άδεια θερμίδα, αυτόματα την κάνει καλύτερη.
vantono έγραψε: 10 Δεκ 2018, 13:46
Η γκερσχαγκ αν θυμαμαι καλα αλλωστε λιγα ποστ πιο πισω, εγραψε οτι εχει μια σοφτ μπράουν που της κανει το κέικ άλλο πράγμα! Το οτι πχ εχεις μια ζαχαρη στα χερια σου που ενω σου πλασάρεται πιο υγιεινή απο την οριτζιναλ, παράλληλα σου νοστιμεύει περισσότερο το προιόν (αντί να στο νοστιμευει μακράν λιγοτερο ή να στο κανει εντελως ουδετερο),ειναι κατι που θα επρεπε να υποψιάζει απο μονο του.
Το επιχειρημα της σεσιλυ περί μελάσας και τεύτλων,δεν ξερω αν ισχυει. Θα το ψαξω.
Καταρχάς δεν είναι επιχείρημα το "το ξέρει ο μπάρμαν". Πραγματικά σταμάτα να το λες.
Κατα δεύτερον, η γκερ λέει αυτό που λέω, ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΗ ΖΑΧΑΡΗ, διότι επηρεάζει διαφορετικά την υφή του τελικού προϊόντος, το ίδιο συμβαίνει με τη μαύρη, το μέλι, κλπ. Δίνουν άλλο αποτέλεσμα, διότι η μελάσα συμπεριφέρεται τελείως διαφορετικά στα ανεβοκατεβάσματα θερμοκρασίας. Αυτά το χρώμα δεν μπορεί να τα επηρεάσει.
Τι θα πει "νοστιμεύει το φαγητό" περισσότερο; Άλλα συστατικά, άλλη γεύση, αν της αρέσει περισσότερο είναι προσωπικό γούστο. Και η στέβια είναι πιο γλυκιά πχ αναλογικά. Άλλη σύσταση.
Re: ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΖΩΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ
Δημοσιεύτηκε: 10 Δεκ 2018, 13:52
από Dwarven Blacksmith
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε: 10 Δεκ 2018, 13:01
foscilis έγραψε: 10 Δεκ 2018, 12:44
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε: 10 Δεκ 2018, 11:46
Όλα συνήθεια είναι. Αν, τώρα, φάω πρωινό πέρα από καφέ (και αυτόν μαύρο πλέον), θα χαλαστεί το στομάχι για όλη την ημέρα
έκανες full circle και ξαναγύρισες στον βασικό Έλληνα.

Αυτό που γράφεις θα ίσχυε εάν σαβούριαζα σφολιατοειδή με φραπέ-γάλα-τρεις κουταλιές ζάχαρη κατά τις 11 στο γραφείο
Για μένα φρεντο εσπρέσο χωρίς γάλα με 2 κουταλιές ζάχαρης, και 1-2 φορές τη βδομάδα συνοδευόμενο από κουλούρι Θεσσαλονίκης.
Τι ΕΛ rating παίρνω;
Re: ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΖΩΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ
Δημοσιεύτηκε: 10 Δεκ 2018, 13:53
από Cecily Anne
Dwarven Blacksmith έγραψε: 10 Δεκ 2018, 13:52
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε: 10 Δεκ 2018, 13:01
foscilis έγραψε: 10 Δεκ 2018, 12:44
έκανες full circle και ξαναγύρισες στον βασικό Έλληνα.

Αυτό που γράφεις θα ίσχυε εάν σαβούριαζα σφολιατοειδή με φραπέ-γάλα-τρεις κουταλιές ζάχαρη κατά τις 11 στο γραφείο
Για μένα φρεντο εσπρέσο χωρίς γάλα με 2 κουταλιές ζάχαρης, και 1-2 φορές τη βδομάδα συνοδευόμενο από κουλούρι Θεσσαλονίκης.
Τι ΕΛ rating παίρνω;
Αν δεν έχει τριγωνάκι λα βας, μηδενίζεσαι.
Re: ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΖΩΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ
Δημοσιεύτηκε: 10 Δεκ 2018, 13:55
από ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ
Αυτό που έγραψε η ειδικός από πάνω
Re: ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΖΩΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ
Δημοσιεύτηκε: 10 Δεκ 2018, 14:01
από Dwarven Blacksmith
Δεν υπάρχει τριγωνακι. Αλλά είστε πολύ επιεικείς, νομίζω 2/5 Λεωνίδες τους παίρνω άνετα.
Re: ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΖΩΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ
Δημοσιεύτηκε: 10 Δεκ 2018, 14:06
από Cecily Anne
Dwarven Blacksmith έγραψε: 10 Δεκ 2018, 14:01
Δεν υπάρχει τριγωνακι. Αλλά είστε πολύ επιεικείς, νομίζω 2/5 Λεωνίδες τους παίρνω άνετα.
Τουλάχιστον εσύ δεν κάνεις δίαιτα. Διότι μου ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι να τις ακούω "κάνω δίαιτα" και γι'αυτό τρώω το ταπεινό κουλούρι θεσσαλονίκης.

Re: ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΖΩΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ
Δημοσιεύτηκε: 10 Δεκ 2018, 14:12
από Gherschaagk
vantono
Η ζάχαρη είναι dark soft brown με μελάσα της TATE + LYLE. Δεν είναι απλή ζάχαρη, έχει προσθήκη μελάσας, είναι σαν σιροπιασμένη.
Η κανονική ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο εγώ ξέρω πως είναι καστανή. Και η καλύτερη σε ποιότητα είναι η dememara.
Αυτή που έχουμε εμείς είναι από ζαχαρότευτλο και ακόμη και ο κόκκος της είναι διαφορετικός απ' της καστανής.
Re: ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΖΩΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ
Δημοσιεύτηκε: 10 Δεκ 2018, 14:13
από foscilis
vantono έγραψε: 10 Δεκ 2018, 13:46
νύχτα έγραψε: 10 Δεκ 2018, 13:28
Cecily Anne έγραψε: 10 Δεκ 2018, 12:27
Kόβω τον κώλο μου ότι έχει γίνει το εξής.
Συχνά, βάζουν τεύτλα (μαύρο χρώμα μολάσσας βλέπεις) σε λευκούς κρυστάλλους, γιατί ο έλεγχος των μολασσών είναι πιο εύκολος και προφανώς χαμηλώνεις το κόστος παραγωγής.
Θα μπερδέψανε τα ζαχαρότευτλα με χρωστικές, γιατί είναι μαύρο το χρώμα και σου λέει ρίχνουν χρώμα.
υπάρχει και καστανή, υπάρχει και μαύρη
μήπως γι αυτό διαφωνείτε;
γιατί στην καστανή, έχω ακούσει κι εγώ αυτό που ισχυρίζεται ο βαντόνο
ότι είναι χειρότερη της λευκής λόγω περαιτέρω επεξεργασίας
η μαύρη είναι θεϊκή, αλλά πανάκριβη συγκριτικά
η μαύρη καμία σχεση απολύτως, ουτε σε υφή ουτε πουθενα, με τις υπολοιπες. Εγω το εχω ακουσει απο πολλους και το εχω ψαξει αυτο με την καστανη. Οτι ουσιαστικα ειναι χρωματισμενη/επεξεργασμενη λευκη,και κατα συνεπεια ανθυγιεινότερη απο την οριτζιναλ λευκη. Και ο ενας εξ αυτων οπως ειπα,ηταν ο μπαριστα που ετρωγε πολυ πσωμάκι απο μενα που καποτε χτυπουσα 3 καφεδες τη μερα,και του παραγγελνα τους τριπλασιους και για τους υπολοιπους στο γραφειο (ολοι μας με καστανη) και ημουν/ειμαι απο τους βασικοτερους πελατες του. Μονο συμφερον δεν θα ειχε, με το να μου πει κατι τετοιο,ουτε καν για τρολαρισμα.
Η γκερσχαγκ αν θυμαμαι καλα αλλωστε λιγα ποστ πιο πισω, εγραψε οτι εχει μια σοφτ μπράουν που της κανει το κέικ άλλο πράγμα! Το οτι πχ εχεις μια ζαχαρη στα χερια σου που ενω σου πλασάρεται πιο υγιεινή απο την οριτζιναλ, παράλληλα σου νοστιμεύει περισσότερο το προιόν (αντί να στο νοστιμευει μακράν λιγοτερο ή να στο κανει εντελως ουδετερο),ειναι κατι που θα επρεπε να υποψιάζει απο μονο του.
Το επιχειρημα της σεσιλυ περί μελάσας και τεύτλων,δεν ξερω αν ισχυει. Θα το ψαξω.
Τα "χρώματα" στη μαύρη ζάχαρη είναι μελάσες, το ίδιο πράγμα που την κάνει να έχει κολλοειδή υφή αντί για "αλατένια" όπως η άσπρη. Ουσιαστικά είναι η ίδια πρώτη ύλη σε προγενέστερο στάδιο επεξεργασίας: περίπου 60% σουκρόζη, φρουκτόζη και γλυκόζη, το υπόλοιπο κυρίως νερό. Ο λόγος που δεν αναγράφονται ξεχωριστά είναι ότι και αυτές ικανοποιούν τον ορισμό της ζάχαρης κατά ΕΕ.
Οι άνθρωποι καταλαβαίνουν διαφορά στη γεύση γιατί η γεύση είναι εξαιρετικά ευαίσθητη αίσθηση που συγγενεύει με την όσφρηση, π.χ. το μέλι θυμαριού έχει διαφορετικό άρωμα από το μέλι ελάτου και αυτό φαίνεται και στη γεύση ενώ πρόκειται για ελάχιστα ιχνοστοιχεία που κάνουν τη διαφορά (ίσως ένα σωματίδιο στα 10000, ελάχιστο για να έχει την παραμικρή διατροφική διαφορά). Αλλά όλα μα όλα αυτά, ασπρη ζάχαρη, μαύρη, καφέ, μέλι, είναι απλά μορφές ζάχαρης με τις ίδιες 4-5 ενώσεις σε ελαφρώς διαφορετικές αναλογίες και μεταβολικά είναι το ίδιο μα το ίδιο ακριβώς (=πάρα πολύ ανθυγιεινά). Όσοι νιώθουν διαφορά στη χώνευση, στο αν παχαίνει, στο πώς χαλάνε τα δόντια κλπ είναι
μαλακισμένες.