!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Έτοιμοι για ΕΔΕ από τα γιουσουφάκια της ΝΔ

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
Άβαταρ μέλους
Πασιφάη

Re: Έτοιμοι για ΕΔΕ από τα γιουσουφάκια της ΝΔ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πασιφάη »

Saturn έγραψε: 28 Μαρ 2025, 09:45
Πασιφάη έγραψε: 28 Μαρ 2025, 09:41
Saturn έγραψε: 28 Μαρ 2025, 09:38

Εσύ να τα αφήσεις αυτά, προορίζεσαι για το πριβέ δικό μου κηπαλάκι, με τα ούλα σου θα σε έχω! :romance-hearteyes:

:smt005:
Ωφουου..Αφού θα είναι μακρυά μαρή, πού θα με τρέχεις; Άντε να ερχομαι καμιά επισκεψη, να σου φέρνω και τσιγάρα. :smt005:
Δεν κατάλαβα τίποτα
Τί μακρυά, δίπλα μου θα σε έχω
Εγώ θα σε έχω στα κηπαλάκια τα ωραία, εσύ θα μου φέρνεις τσιγάρα? :lol: :roll:
Ωχ..Εσύ εννοείς όταν τα κακαρώσουμε.. :-?
''Μου αρέσουν οι άνθρωποι που φορούν την ψυχή στο πρόσωπό τους'' Jim Morrison
Σαββάτιος
Phorum.gr user: Σαββάτιος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σαββάτιος »

George_V έγραψε: 28 Μαρ 2025, 09:40 Ξέρεις τι είναι η Νέα Ιουστινιάνη στον τίτλο του Αρχιεπισκόπου Κύπρου και γιατί μπήκε εκεί?
Βέβαια! Οι Κύπριοι έποικοι στην Αρτάκη προέρχονταν κυρίως από τις πληγείσες από τις Αραβικές επιδρομές περιοχές (ανατολικά και νοτιοανατολικά παράλια). Και εν τέλει επέστρεψαν γιατί οι Άραβες θεώρησαν τον εποικισμό της βορειοδυτικής Μικράς Ασίας από Κυπρίους ως παραβίαση της προϋπάρχουσας συμφωνίας.
Και δεύτερον από το νησί πέρασαν καμιά δεκαριά κατακτητές. Πώς είσαι τόσο σίγουρος για την αδιάσπαστη ελληνική καταγωγή σου?
Χα! Γιατί σε αντίθεση με την Ελλάδα (στις περίπτωσεις ειδικά των Σλάβων, Αλβανών και Βλάχων), οι όποιοι εποικισμοί από τους κατακτητές, δεν προκάλεσαν μαζικό επανεθνοτισμό του τοπικού πληθυσμού... Αυτό φαίνεται ξεκάθαρα από το τοπωνυμικό υλικό της Κύπρου...
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Σαββάτιος την 29 Μαρ 2025, 02:25, έχει επεξεργασθεί 4 φορές συνολικά.
Άβαταρ μέλους
Saturn
Phorum.gr user: Saturn

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Saturn »

Πασιφάη έγραψε: 28 Μαρ 2025, 09:47
Πασιφάη έγραψε: 28 Μαρ 2025, 09:41

Ωφουου..Αφού θα είναι μακρυά μαρή, πού θα με τρέχεις; Άντε να ερχομαι καμιά επισκεψη, να σου φέρνω και τσιγάρα. :smt005:
Δεν κατάλαβα τίποτα
:smt017 , καφέ έχεις πιεί ή μπα?
δὸς αὐτοῖς, Κύριε, κατὰ τὰ ἔργα αὐτῶν ... κατὰ τὰ ἔργα τῶν χειρῶν αὐτῶν δὸς αὐτοῖς, ἀπόδος τὸ ἀνταπόδομα αὐτῶν αὐτοῖς
Άβαταρ μέλους
George_V
Phorum.gr user: George_V

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από George_V »

Σαββάτιος έγραψε: 28 Μαρ 2025, 09:48
George_V έγραψε: 28 Μαρ 2025, 09:40 Ξέρεις τι είναι η Νέα Ιουστινιάνη στον τίτλο του Αρχιεπισκόπου Κύπρου και γιατί μπήκε εκεί?
Βέβαια. Οι Κύπριοι έποικοι στην Αρτάκη προέρχονταν κυρίως από τις πληγείσες από τις Αραβικές επιδρομές περιοχές (ανατολικά και νοτιοανατολικά παράλια).
Και δεύτερον από το νησί πέρασαν καμιά δεκαριά κατακτητές. Πώς είσαι τόσο σίγουρος για την αδιάσπαστη ελληνική καταγωγή σου?
Χα! Γιατί σε αντίθεση με την Ελλάδα (στις περίπτωσεις ειδικά των Σλάβων, Αλβανών και Βουλγάρων), οι διάφοροι κατακτητές, οι όποιοι εποικσμοί δεν προκάλεσαν μαζικό επανεθνοτισμό του τοπικού πληθυσμού...
Πηγές για όλα αυτά?

Το νησί κατελήφθη από τους Άραβες μέχρι το 705. Άρα είτε όλοι έφυγαν για την Κύζικο είτε έμειναν Κύπριοι στο νησί μαζί με Άραβες.

Και ποιος μας εγγυάται ότι δεν αναμείχθηκαν οι Κύπριοι με πληθυσμό της Κυζίκου?

Υπάρχουν murky σημεία στην ιστορία.
Ειμαστε η μοναδικη χωρα με Χατζηαβατη στην Κυβερνηση και Καραγκιοζη στην Αντιπολιτευση.
Άβαταρ μέλους
Πασιφάη

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πασιφάη »

Saturn έγραψε: 28 Μαρ 2025, 09:48
Πασιφάη έγραψε: 28 Μαρ 2025, 09:47

Δεν κατάλαβα τίποτα
:smt017 , καφέ έχεις πιεί ή μπα?
Πίνω μαρή..
Αλλά δεν κατάλαβα τίποτις. Οπότε απλά εικάζω. :D

Τεσπα ασε, μου το εξηγείς άλλη ώρα.
Εδώ έχουμε συνταρακτικές αποκαλύψεις για την καταγωγή του φίλου χρήστη. :lol: :lol:
''Μου αρέσουν οι άνθρωποι που φορούν την ψυχή στο πρόσωπό τους'' Jim Morrison
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

George_V έγραψε: 28 Μαρ 2025, 09:40 Πώς είσαι τόσο σίγουρος για την αδιάσπαστη ελληνική καταγωγή σου?
Νομίζω ότι οι εμμονικοί σαν τον Σαββάτιο, είναι σίγουροι ακριβώς για το αντίθετο.

Ότι κάθε άλλο παρα αδιάσπαστη είναι η καταγωγή τους. :lol:
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
Saturn
Phorum.gr user: Saturn

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Saturn »

Άσε τα αυτά, εσένα θα σε πάρω μαζί μου στο κοινόβιο, τον άλλον θα τον στολίσουμε εδώ παρέα όλοι να χαιρόμαστε μαζί
δὸς αὐτοῖς, Κύριε, κατὰ τὰ ἔργα αὐτῶν ... κατὰ τὰ ἔργα τῶν χειρῶν αὐτῶν δὸς αὐτοῖς, ἀπόδος τὸ ἀνταπόδομα αὐτῶν αὐτοῖς
Σαββάτιος

Saturn έγραψε: 28 Μαρ 2025, 09:44 Δεν ξέρω εσύ τι προσπαθείς να μας πεις..
Δεν διαβάζεις τι γράφω; Οι «Βυζαντινοί» δεν ήταν Έλληνες αλλά Ρωμαίοι με την δική τους έννοια. Συνεπώς, οι Νεοέλληνες και οι [αρχαίοι] Έλληνες αποτελούν διακριτές ελληνικότητες...
Σαββάτιος

ΓΑΛΗ έγραψε: 28 Μαρ 2025, 09:44
Σαββάτιος έγραψε: 28 Μαρ 2025, 09:41
Saturn έγραψε: 28 Μαρ 2025, 09:32

ένας μακρυνός ξάδελφος, δεν τονεξέρεις
Κορόϊδευε ελέυθερα! Αυτό δεν αναιρεί την αλήθεια των γραφομένων μου όσο και αν σε πονούν...
Αυτή η πεποίθηση του κάθε μαλάκα ότι γράφει "αλήθειες που πονουν" είναι η πιο συνηθισμένη αντίδραση.

Ειδικώς όταν εκφέρεται από τυπάκια που πονάνε ΠΟΛΥ για τα προσωπικά δεδομένα τους.
Έτσι! Όταν δεν έχεις τι να απαντήσεις καταφεύγεις στο προσφιλή σου κρετινισμό των αυθαίρετων συμπερασμάτων...
Σαββάτιος

George_V έγραψε: 28 Μαρ 2025, 09:51 Πηγές για όλα αυτά?
Θέλεις πηγή για να πιστέψεις ότι ο πληθυσμός του τρίτου μεγαλύτερου νησιού της Μεσογείου δεν χωράει στη μικρή κωμόπολη της Αρτάκης; Πώς στο διάολο μεταφέρθηκε όλος ο πληθυσμός στην Αρτάκη; Οι Άραβες είχαν μανία να καταστρέφουν την Κωνσταντία.
Το νησί κατελήφθη από τους Άραβες μέχρι το 705. Άρα είτε όλοι έφυγαν για την Κύζικο είτε έμειναν Κύπριοι στο νησί μαζί με Άραβες.
Υπάρχουν σε όλη τη Κύπρο μόνο δύο αραβικά τοπωνύμια (κορυφή της Καντάρας και χωριό Κώμη Κεπίρ στη Καρπασία). Δεν αναφέρεται αραβικός πληθυσμός στο νησί αν και υπονοείται ότι πριν την τελική ανακατάληψη υπήρχε μία αμελητέα μουσουλμανική μειονότητα. Γενικά, η Κύπρος έδινε φορολογία και στους Ρωμαίους και στους Άραβες αλλά και οι αραβικές πηγές παραδέχονται ότι κατ' ουσίαν άνηκε στους Ρωμαίους...
Και να αναμίχθηκαν με τον πληθυσμό της Κυζίκου, η Κύζικος δεν ήταν αρχαία ελληνική αποικία; :sal9: Και πόσοι Κύπριοι αναμίχθηκαν; 5000; Σε σύνολο 100000 Κυπρίων στην υφήλιο;
Καταπιάνεσαι από ανούσιες τρίχες. Το τοπωνυμικό υλικό του νησιού αποδεικνύει αδιάσπαστη κυριαρχούσα ελληνόφωνη παρουσία!
Άβαταρ μέλους
George_V

Σαββάτιος έγραψε: 28 Μαρ 2025, 10:07
George_V έγραψε: 28 Μαρ 2025, 09:51 Πηγές για όλα αυτά?
Θέλεις πηγή για να πιστέψεις ότι ο πληθυσμός του τρίτου μεγαλύτερου νησιού της Μεσογείου δεν χωράει στη μικρή κωμόπολη της Αρτάκης; Πώς στο διάολο μεταφέρθηκε όλος ο πληθυσμός στην Αρτάκη; Οι Άραβες είχαν μανία να καταστρέφουν την Κωνσταντία.
Υπάρχουν σε όλη τη Κύπρο μόνο δύο αραβικά τοπωνύμια (κορυφή της Καντάρας και χωριό Κώμη Κεπίρ στη Καρπασία). Δεν αναφέρεται αραβικός πληθυσμός στο νησί αν και υπονοείται ότι πριν την τελική ανακατάληψη υπήρχε μία αμελητέα μουσουλμανική μειονότητα. Γενικά, η Κύπρος έδινε φορολογία και στους Ρωμαίους και στους Άραβες αλλά και οι αραβικές πηγές παραδέχονται ότι κατ' ουσίαν άνηκε στους Ρωμαίους...
Και να αναμίχθηκαν με τον πληθυσμό της Κυζίκου, η Κύζικος δεν ήταν αρχαία ελληνική αποικία; :sal9: Και πόσοι Κύπριοι αναμίχθηκαν; 5000; Σε σύνολο 100000 Κυπρίων στην υφήλιο;
Καταπιάνεσαι από ανούσιες τρίχες. Το τοπωνυμικό υλικό του νησιού αποδεικνύει αδιάσπαστη κυριαρχούσα ελληνόφωνη παρουσία!
Και ποιος σου εγγυάται ότι δεν άλλαξαν τα τοπωνύμια μετά απο κάποιο καιρό?

Και η Κύζικος δεν ήταν αδιάσπαστη η παρουσία γηγενών. Είχαν μεταφερθεί εκεί και άλλοι πληθυσμοί μετά την κατάκτηση της Συρίας.

Και δεν αναμείχθηκαν οι πληθυσμοί σε όλα τα χρόνια που πέρασαν Άραβες, Σταυροφόροι, Βενετσιάνοι κλπ?

Θα στο πω και διαφορετικά. Έξω από την Καλαμάτα είναι η Άνθεια. Αρχαίος οικισμός που λεγόταν έτσι από την αρχαϊκή εποχή.

Στην Τουρκοκρατία ονομάστηκε Βειζ Αγάς λόγω των κτημάτων του τοπικού οθωμανου.

Το χωριό όμως αναγράφεται ως αμιγώς ελληνικό στις απογραφές.

Μπασταρδεθτηκε αυτό το χωριό επειδή άλλαξε όνομα στην τουρκοκρατία?
Ειμαστε η μοναδικη χωρα με Χατζηαβατη στην Κυβερνηση και Καραγκιοζη στην Αντιπολιτευση.
Σαββάτιος

George_V έγραψε: 28 Μαρ 2025, 09:02 Είμαστε απευθείας απόγονοι του Περικλή? Όχι κατά 90%
Άσχετο!
Είμαστε Έλληνες συνειδησιακά και πολιτισμικά? Ναι κατά πλειοψηφία.
Κατά πλειοψηφία είμαστε κατά φαντασία ο ίδιος λαός με τους [αρχαίους] Έλληνες. Πολιτισμικά μάλλον είμαστε «Βυζαντινοί» όχι «Έλληνες».
Αλλά το ότι είμαστε Έλληνες δεν ξεπήδησε από το πουθενά
Ούτε η ελληνική απώτερη καταγωγή υπήρχε στην ρωμαίικη παράδοση, ούτε η νεοελληνική ταυτότητα είναι συμβατή με την «βυζαντινή». Το μόνο ελαφρυντικό μας είναι η ελληνοπρέπεια της Ρωμιοσύνης. Από εκεί και πέρα, ναι η νεοελληνική ταυτότητα δεν ξεπήδησε από το πουθενά αλλά από τις φαντασιώσεις και την προπαγάνδα της Δύσης.
η μάλλον εξηναγκασθημεν να ξεχάσουμε όλο τον μεσαιωνικό ελληνισμό
Αρχικά, δεν υπήρξε «μεσαιωνικός Ελληνισμός». Και δεύτερο δεν «εξαναγκαστήκαμε»! Μόνοι μας το κάναμε κατ' επιλογή γιατί αυτό άρεσε στη Δύση στην οποία ανήκουμε...
όπου πολιτισμικά ειμασταν όλοι Έλληνες
Στη φαντασία σου. Περισσότερα είναι τα εβραϊκά, ανατολικά και αρχαιορωμαϊκά στοιχεία στον «βυζαντινό» πολιτισμό παρά τα αρχαιοελληνικά.
Όταν ο ελληνικός πολιτισμός συνάντησε τον ρωμαϊκό δεν τον απορρόφησε. Δεν τον εξαφάνισε. Αναμείχθηκε μαζί του και ήταν σε πολλά σημεία εντελώς διακριτός.
Εθνικιστική διαστροφή της πραγματικότητας! Οι αρχαίοι Ρωμαίοι έκλεψαν ό,τι τους άρεσε. Σε κάποια φάση είπαν να αφεθούν ελεύθερα στα θέλγητρα της Ανατολής και δη στον Χριστιανισμό και με όχημα τον δευτερο κατακρεούργησαν τον πολιτισμικό ελληνισμό διατηρώντας μόνο κάποια στοιχεία που ήθελαν (π.χ. γλώσσα).
Γιατί νομίζετε ότι Ρωμαίοι όπως ο Κατωνας έπνεαν μενεα κατά των Ελλήνων?
Γιατί η ελληνική «θηλυπρέπεια» και τρυφηλότητα που διαδίδονταν μέσω της διάδοσης του ελληνικού πολιτισμού (των στοιχείων που έκλεψαν οι αρχαίοι Ρωμαίοι) στο ρωμαϊκό κόσμο έρχονταν σε αντίθεση με την παραδοσιακή ρωμαϊκή «ανδροπρέπεια», σκληραγώγηση και αξίες που οδήγησαν την Ρώμη στο μεγαλείο της. Αυτό το έβλεπαν ως παρακμή και κίνδυνο...
Γιατί πίστευαν ότι αντί να επικρατήσει ο δικός τους πολιτισμός και να απορροφήσει τον ελληνικό γινόταν το αντίθετο.
Στη φαντασία σου!...
Και είχαν και εν μέρει δίκιο καθώς τον 4ο αιώνα η Αυτοκρατορία έχει τόσα ελληνικά και ανατολικά στοιχεία που ήταν μονόδρομος να γείρει το κέντρο βάρους της διοίκησης ανατολικά.
Εθνικιστική τελεολογία! Και τα ανατολικά στοιχεία (π.χ. ο Χριστιανισμός) είναι ασύμβατα με τον ελληνισμό (σκέψου γιατί οι ειδωλολάτρες αποκαλούνταν «Έλληνες»
από τους ελληνόφωνους Χριστιανούς)... Και βέβαια τα αρχαιορωμαϊκά στοιχεία κυριαρχούσαν σε αντίθεση με αυτό που φαντάζεσαι...
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Σαββάτιος την 29 Μαρ 2025, 02:28, έχει επεξεργασθεί 4 φορές συνολικά.
Άβαταρ μέλους
George_V

Τώρα μιλάς ως γνήσιος Ελλην απόγονος των Βασιλέων της Σαλαμίνας να υποθέσω.

Και πέραν των κατακτήσεων που ήδη αναφέραμε η Κύπρος υπήρξε κομμάτι και των Σελευκιδών και των Πτολεμαίων. Πώς είσαι σίγουρος ότι δεν αναμείχθηκε ο ντόπιος πληθυσμός (κυρίως) με Σύριους ελληνόφωνους η ακόμα και Αιγυπτίους ελληνόφωνους?

Άλλωστε το δέσιμο της Κύπρου με την Συρία φάνηκε όταν η Αντιόχεια έκανε claim την Εκκλησία της Κύπρου ως θυγάτηρ Εκκλησία (και απορρίφθηκε λόγω του τάφου του Βαρνάβα που βρέθηκε στην Κύπρο)

Αδιάσπαστη ελληνική καταγωγή δεν υπάρχει πουθενά. Ούτε στην Κύπρο και ας έχεις πάρει ψηλά τον αμανέ.
Σαββάτιος

George_V έγραψε: 28 Μαρ 2025, 10:17 Και ποιος σου εγγυάται ότι δεν άλλαξαν τα τοπωνύμια μετά απο κάποιο καιρό?
Κάποια τοπωνύμια άλλαξαν βέβαια από ελληνικά σε ρωμαίικα π.χ. ο Όλυμπος έγινε Σταυροβούνι... Πολλά όμως έχουν αρχαιοελληνική καταγωγή (π.χ. Βώνη, Κίτι, Πελαθούσα, Βάσσα, Κυνούσα, Μόρφου κλπ)...
Είχαν μεταφερθεί εκεί και άλλοι πληθυσμοί μετά την κατάκτηση της Συρίας.
Τρίχες κατσαρές...
Και δεν αναμείχθηκαν οι πληθυσμοί σε όλα τα χρόνια που πέρασαν Άραβες, Σταυροφόροι, Βενετσιάνοι κλπ?
Δεν έχει σχέση αυτό! Σου το έχω ξαναπαντήσει. Δεν μπορούμε να εντοπίσουμε τον κάθε πρόγονο του κάθε ενός... Γενική εικόνα δίνουμε. Μαζικός εκβενετισμός, εκτουρκισμός, εκφραγκισμός κλπ των Κυπρίων δεν έλαβε χώρα. Μαζικός εκσλαβισμός και τοπικός εξαλβανισμός και εκβλαχισμός των Ελλαδιτών έλαβε χώρα! Να το χωνέψεις...
Μπασταρδεθτηκε αυτό το χωριό επειδή άλλαξε όνομα στην τουρκοκρατία?
Η καινούργια τουρκική ονομασία του χωριού υποδηλώνει ότι ο ονοματοδότης γνώριζε [και] τουρκικά άρα ζούσε σε ένα τουρκόφωνο/οθωμανικό περιβάλλον. Αν από την άλλη το χωριό διατηρεί αρχαία ελληνική ονομασία (π.χ. Βάσσα) τότε είμαστε βέβαιοι ότι οι κάτοικοι ήταν αδιάσπαστα ελληνόφωνοι μεταδίδοντας την [αρχαία] ελληνική του ονομασία από γενιά σε γενιά...
Αντίθετα για την Ελλάδα γνωρίζουμε αυτό:
Καὶ νῦν δὲ πᾶσαν Ἤπειρον καὶ Ἑλλάδα σχεδὸν καὶ Πελοπόννησον καὶ Μακεδονίαν Σκύθαι Σκλάβοι νέμονται. Vgl. Müller, Geographi Graeci Minores II S. 574.
Για την δυτική Πελοπόννησο ειδικά:
Νῦν δὲ οὐδὲ ὄνομά ἐστι Πισατῶν καὶ Καυκώνων καὶ Πυλίων· ἅπαντα γὰρ ταῦτα Σκύθαι νέμονται. s. Müller, Geogr. Graeci Minores II S. 58
Να το χωνέψεις...
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Σαββάτιος την 29 Μαρ 2025, 02:30, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
Άβαταρ μέλους
George_V

Κοίτα δεν είμαι εγώ που διεκδικώ αδιάσπαστη καταγωγή από τους Έλληνες του 5ου αιώνα εσύ το κάνεις αυτό.

Για μένα αυτός που μιλάει ελληνικά, μετέχει του Ελληνικου πολιτισμου έχει συνείδηση ελληνική είναι Έλληνας.

Τώρα αν έχει ρωμαϊκή υπηκοότητα ποσως μας ενδιαφέρει τουλάχιστον εμένα
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”