!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Σύγχρονοι Έλληνες Εφευρέτες.
Re: Σύγχρονοι Έλληνες Εφευρέτες.
Η νέα αντισεισμική τεχνολογία αποσκοπεί να λύσει όλα τα υπαρκτά προβλήματα των κατασκευών που εμφανίζονται σε μεγάλες σεισμικές επιταχύνσεις του εδάφους.
Η μέθοδος εφαρμόζει ελεγχόμενη τεχνητή θλίψη με ένταση η οποία κυμαίνεται στο 50% της αντοχής της διατομής με συντελεστή ασφαλείας σκυροδέματος 1.5, στα άκρα όλων των διαμήκη τοιχωμάτων από οπλισμένο σκυρόδεμα, εφαρμοζόμενη μεταξύ των κόμβων της ανώτατης στάθμης και της βάσεως. Επίσης πακτώνει τα κάτω άκρα των τενόντων τάνυσης στο έδαφος θεμελίωσης χρησιμοποιώντας διαστελλόμενους μηχανισμούς αγκυρώσεων, οι οποίοι ενεργοποιούνται από το ύψος του εδάφους θεμελίωσης, πριν τις εργασίες ανέγερσης της κατασκευής, χρησιμοποιώντας υδραυλικούς εντατήρες, οι οποίοι εφαρμόζουν εντάσεις έλξης για να διεγείρουν τους μηχανισμούς και να ανοίξουν, οι οποίες είναι διπλάσιες των αξονικών φορτίων υπολογισμού.
Η μέθοδος εφαρμόζει ελεγχόμενη τεχνητή θλίψη με ένταση η οποία κυμαίνεται στο 50% της αντοχής της διατομής με συντελεστή ασφαλείας σκυροδέματος 1.5, στα άκρα όλων των διαμήκη τοιχωμάτων από οπλισμένο σκυρόδεμα, εφαρμοζόμενη μεταξύ των κόμβων της ανώτατης στάθμης και της βάσεως. Επίσης πακτώνει τα κάτω άκρα των τενόντων τάνυσης στο έδαφος θεμελίωσης χρησιμοποιώντας διαστελλόμενους μηχανισμούς αγκυρώσεων, οι οποίοι ενεργοποιούνται από το ύψος του εδάφους θεμελίωσης, πριν τις εργασίες ανέγερσης της κατασκευής, χρησιμοποιώντας υδραυλικούς εντατήρες, οι οποίοι εφαρμόζουν εντάσεις έλξης για να διεγείρουν τους μηχανισμούς και να ανοίξουν, οι οποίες είναι διπλάσιες των αξονικών φορτίων υπολογισμού.
- taxalata xalasa
Μου αρέσει που μου βρήκες λάθος και θέλεις και πληρωμή για να μου το πεις.
Για πες μου που κάνω λάθος στο πάρα κάτω παράδειγμα?
Παίρνουμε μια σκαλωσιά με τις βίδες της, την τοποθετούμε κάτω από μια πλάκα οπλισμένου σκυροδέματος και υψώνουμε τις βίδες της προς την πλάκα. Οι βίδες μην μπορώντας να υψωθούν περισσότερο από το εμπόδιο της πλάκας αρχίζουν να θλίβουν τα πλαίσια της σκαλωσιάς.
Η σκαλωσιά πακτώνει μεταξύ της οροφής και του δαπέδου.
1. η σκαλωσιά αυτή δεν ανατρέπεται από ροπή ανατροπής 2. δεν μετατοπίζεται από μια πλάγια δύναμη 3. Δεν κάμπτεται από ροπή κάμψης. 5. δεν επηρεάζεται από τέμνουσες δυνάμεις ή διατμητικές αστοχίες 6. δεν παρουσιάζει τάσεις εφελκυσμού.
Αυτό ακριβώς κάνω και εγώ στα κτίρια Τοποθετώ ένα ταβάνι προερχόμενο από το έδαφος.
Ποιος επιστήμονας θα πει ότι είμαι λάθος? Αν η σκαλωσιά αυτή απλά ακουμπούσε πάνω στο έδαφος χωρίς τις βίδες, θα είχε την ίδια συμπεριφορά?
Ξεφτίλισα τους επιστήμονες Ποιο απλά δεν γίνεται να το πω.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος seismic1 την 17 Αύγ 2024, 22:13, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
- taxalata xalasa
Αν πλερώσεις θα σου πω...seismic1 έγραψε: 17 Αύγ 2024, 22:09Μου αρέσει που μου βρήκες λάθος και θέλεις και πληρωμή για να μου το πεις.![]()
Για πες μου που κάνω λάθος στο πάρα κάτω παράδειγμα?![]()
Πολλών δ’ ανθρώπων ίδεν άστεα και νόον έγνων.
Μας τα είπαν άλλοι.taxalata xalasa έγραψε: 17 Αύγ 2024, 22:10Αν πλερώσεις θα σου πω...seismic1 έγραψε: 17 Αύγ 2024, 22:09Μου αρέσει που μου βρήκες λάθος και θέλεις και πληρωμή για να μου το πεις.![]()
- taxalata xalasa
οι άλλοι δεν ξέρανε και παραμένεις άστοχος...seismic1 έγραψε: 17 Αύγ 2024, 22:16Μας τα είπαν άλλοι.taxalata xalasa έγραψε: 17 Αύγ 2024, 22:10Αν πλερώσεις θα σου πω...seismic1 έγραψε: 17 Αύγ 2024, 22:09 Μου αρέσει που μου βρήκες λάθος και θέλεις και πληρωμή για να μου το πεις.![]()
![]()
Μάλλον εσύ δεν ξέρεις τι ακριβώς κάνω.taxalata xalasa έγραψε: 17 Αύγ 2024, 23:00οι άλλοι δεν ξέρανε και παραμένεις άστοχος...
Θα μου πεις τι θα γίνει αν υποχωρήσει το έδαφος. Το έχω λύσει.
- taxalata xalasa
ώρα να μας πεις πως δεν μας έχεις εξηγήσει πολλάκις το τι κάνεις...seismic1 έγραψε: 17 Αύγ 2024, 23:15Μάλλον εσύ δεν ξέρεις τι ακριβώς κάνω.
το είδαμε, το μάθαμε και βρήκα την αστοχία...
χωρίς πληρωμή δεν θα μάθεις που είναι η αστοχία σου για να την διορθώσεις και να δοξαστείς... θα μείνεις άδοξος λόγω καβουροτσεπίασης....
Η δόξα είναι δική μου. Κατοχυρωμένη για πάντα.taxalata xalasa έγραψε: 17 Αύγ 2024, 23:17ώρα να μας πεις πως δεν μας έχεις εξηγήσει πολλάκις το τι κάνεις...
χωρίς πληρωμή δεν θα μάθεις που είναι η αστοχία σου για να την διορθώσεις και να δοξαστείς... θα μείνεις άδοξος λόγω καβουροτσεπίασης....
- taxalata xalasa
αυτό το πιστεύει μόνο ο τύπος που κοιτάς στον καθρέφτη... και διατηρώ και κάποιες αμφιβολίες επιτούτου...seismic1 έγραψε: 17 Αύγ 2024, 23:22Η δόξα είναι δική μου. Κατοχυρωμένη για πάντα.taxalata xalasa έγραψε: 17 Αύγ 2024, 23:17ώρα να μας πεις πως δεν μας έχεις εξηγήσει πολλάκις το τι κάνεις...
ουδείς άλλος...
Ξέρεις τι σημαίνει τριαδικό διεθνή δίπλωμα ευρεσιτεχνίας? Το κατέχω.taxalata xalasa έγραψε: 17 Αύγ 2024, 23:26αυτό το πιστεύει μόνο ο τύπος που κοιτάς στον καθρέφτη... και διατηρώ και κάποιες αμφιβολίες επιτούτου...seismic1 έγραψε: 17 Αύγ 2024, 23:22Η δόξα είναι δική μου. Κατοχυρωμένη για πάντα.taxalata xalasa έγραψε: 17 Αύγ 2024, 23:17
ώρα να μας πεις πως δεν μας έχεις εξηγήσει πολλάκις το τι κάνεις...
ουδείς άλλος...
https://www.michanikos.gr/forums/topic/ ... %AC%CF%82/
- taxalata xalasa
κλικ δεν διδωseismic1 έγραψε: 18 Αύγ 2024, 00:28Ξέρεις τι σημαίνει τριαδικό διεθνή δίπλωμα ευρεσιτεχνίας? Το κατέχω.taxalata xalasa έγραψε: 17 Αύγ 2024, 23:26αυτό το πιστεύει μόνο ο τύπος που κοιτάς στον καθρέφτη... και διατηρώ και κάποιες αμφιβολίες επιτούτου...
ουδείς άλλος...

κι αυτος έχει διπλωμα ευρεσιτεχνίας...
so what?
σουπα πως εισαι αστοχος και αν πλερωσεις θα μαθεις την αστοχία σου...
Από το site του ΟΟΣΑ:taxalata xalasa έγραψε: 18 Αύγ 2024, 00:33κλικ δεν διδωseismic1 έγραψε: 18 Αύγ 2024, 00:28Ξέρεις τι σημαίνει τριαδικό διεθνή δίπλωμα ευρεσιτεχνίας? Το κατέχω.taxalata xalasa έγραψε: 17 Αύγ 2024, 23:26
αυτό το πιστεύει μόνο ο τύπος που κοιτάς στον καθρέφτη... και διατηρώ και κάποιες αμφιβολίες επιτούτου...
ουδείς άλλος...
κι αυτος έχει διπλωμα ευρεσιτεχνίας...
so what?
σουπα πως εισαι αστοχος και αν πλερωσεις θα μαθεις την αστοχία σου...
«Patent-based indicators provide a measure of the output of a country’s R&D, i.e. its inventions. The methodology used for counting patents can influence the results. Simple counts of patents filed at a national patent office are affected by various kinds of limitations, such as weak international comparability (home advantage for patent applications) and highly heterogeneous patent values. The OECD has developed triadic patent families, which are designed to capture all important inventions only and to be internationally comparable.»
Κατά τον ΟΟΣΑ αποτελούν την κορυφή αυτού που ονομάζουμε καινοτομία, αντικατοπτρίζουν το τεχνολογικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα μιας χώρας στην παγκοσμιοποιημένη οικονομία και αποτελούν την σπίθα που εκτοξεύει τις εξαγωγές μιας χώρας.
Η χώρα μας σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ παράγει ένα μέγιστο αριθμό 15 τριαδικές πατέντες τον χρόνο (την τελευταία δεκαετία), άλλες αναπτυγμένες χώρες παράγουν από μερικές εκατοντάδες μέχρι μερικές χιλιάδες τον χρόνο. Μόνο μια από αυτές (τις 15 ελληνικές) κάθε χρόνο προέρχεται από δημόσιο ερευνητικό ίδρυμα ή είναι αποτέλεσμα πανεπιστημιακής έρευνας. Η χώρα μας έχει έως και δέκα φορές χαμηλότερη απόδοση κεφαλαίων στην έρευνα (την επένδυση που κάνουμε στην έρευνα σε σχέση με τις τριαδικές πατέντες που παράγουμε) σε σχέση με άλλες χώρες. Δηλαδή το 1δις € παράγει μόνο 8.8 πατέντες/έτος ενώ στην Φινλανδία παράγονται 59 ανά 1 δις €…!
Βεβαίως το νούμερο είναι ακόμα μικρότερο μιας και το ποσό που καταγράφεται από τον ΟΟΣΑ ως επένδυση, αφορά μόνο την χρηματοδότηση των δημοσίων ερευνητικών κέντρων, έτσι αν αφαιρέσουμε τις πατέντες των ιδιωτών που αποτελούν το 93% (σταθερά την τελευταία δεκαετία, 14 από τις 15) του συνόλου από τις ελληνικές τριαδικές πατέντες, στην πραγματικότητα το νούμερο είναι: 1δις € παράγει μόνο 0,5 πατέντες/έτος, αυτό προκύπτει από την επένδυση του 0,57% του ΑΕΠ για την παραγωγή μιας και μόνο πατέντας για το 2006… Απίστευτο, 1,7δις € για μια τριαδική πατέντα…
Ρε την πέσατε και στον Σούκο
Ειδικά το συγκεκριμένο, ας το παράγουμε για εμάς και ας μην το προωθήσουμε έξω.seismic1 έγραψε: 11 Αύγ 2024, 21:29Το κακό στην Ελλάδα είναι ότι τα Ελληνικά προϊόντα δεν έχουν προμήθεια και οι Έλληνες πολιτικοί δεν τα προωθούν.Machine ghost έγραψε: 11 Αύγ 2024, 21:20Μπράβο έβαλε και κάποιος τον Μινόταυρο, του ημίθεου Πατρινού εφευρέτη!seismic1 έγραψε: 11 Αύγ 2024, 21:07 Είναι λυπηρό αυτές οι εφευρέσεις να χάνονται και να μην τους βοηθάει η πατρίδα.
Αρχίζουμε με τον Μινώταυρο.
How are Albanians distorting history
Leporello: γιατί ο Αβέρωφ δεν ήξερε τι έλεγε!Leporello έγραψε: 24 Ιαν 2019, 18:07 Nέα τζουνιά! Ο Αβέρωφ με αυτά που δήλωνε το ... 1962 θα διαψεύσει ΕΜΕΝΑ που μιλάω την γλώσσα.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 67 Απαντήσεις
- 1598 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Juno
-
- 12 Απαντήσεις