!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Τα ιδιωτικά πανεπιστήμια είναι άθλια
-
talaipwros
Re: Τα ιδιωτικά πανεπιστήμια είναι άθλια
Αν μπαινουν και στα ιδιωτικα με πανελληνιες ( οπως γινεται στα σοβαρα πανεπιστημια του εξωτερικου π.χ που μας φερνουν για παραδειγμα) τοτε θα ημουν 100% υπερ των
Ετσι οπως ειναι τωρα υπαρχει κοινωνικο προβλημα, αλλα καταλαβαινω τον οικονομικο κυβερνητικο συλλογισμο
και φυσικα καταργηση των αιωνιων φοιτητων, αστυνομια και ισως και διδακτρα στα δημοσια πανεπιστημια
Ετσι οπως ειναι τωρα υπαρχει κοινωνικο προβλημα, αλλα καταλαβαινω τον οικονομικο κυβερνητικο συλλογισμο
και φυσικα καταργηση των αιωνιων φοιτητων, αστυνομια και ισως και διδακτρα στα δημοσια πανεπιστημια
- ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
- Phorum.gr user: ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
ναι γιατί αν ίσχυε αυτό που λες όλοι θα διάλεγαν το ιδιωτικό παράρτημα του άγνωστου ιδιωτικού πανεπιστημίου με μηδαμινό κύρος και ερευνητικό έργο που άνοιξε χθες έναντι του ΕΚΠΑOtto Weininger έγραψε: 24 Φεβ 2024, 15:33Είπαμε βγάλε τις πανελλαδικές. Βγάλε τα πέρασε δε πέρασε.phorumaster έγραψε: 24 Φεβ 2024, 15:29Ο λόγος να μη σπουδάσει σε ελληνικό αεί συνήθως ποιος είναι; Το ότι δεν πέρασε. Απλά τώρα αυτοί που δεν πέρασαν θα έχουν μια πολύ πιο εύκολη και οικονομική εναλλακτική από τη Βουλγαρία (που και πάλι κακώς αναγνωρίζονται).Otto Weininger έγραψε: 24 Φεβ 2024, 15:24
Έτσι όπως το είπες, βαλκανιονικης κλπ νόμισα ότι είχε μπει εδώ.
Σημασία έχει, πως εξετάζεται κανείς. Ποιες είναι οι απαιτήσεις τους ιδρύματος για να μπορέσει κάποιος να περάσει το μάθημα.
Αναρωτησου, αν μπορείς να βρεις 3 λόγους (πέραν του οικονομικού) για να σπουδάσει κάποιος σε ελληνικό ΑΕΙ έναντι διαφορετικής ευρωπαϊκής χώρας.
Τι φαντάζεσαι δηλαδή ότι σημαίνει Ιατρική Αθήνας ή Φαρμακευτική Αθήνας, όταν βγάλεις από την εξίσωση τις πανελλαδικές.
Για να σε βοηθήσω σου δίνω τον πρωτο λόγο εγώ:
1. Πιο εύκολα να σπουδάσεις το οτιδήποτε στην γλώσσα σου.
2.
3.
Έχεις επιλογή να πας όπου θες. Δώσε μου ένα λόγο να επιλέξω το ΕΚΠΑ.
Παγκόσμια κατάταξη;
Εγκαταστάσεις;
Εξοπλισμούς;
Καθαριότητα ;
Μήπως έχει τίποτα νομπελίστες καθηγητές ;
Ερευνητικά κέντρα;
Οργάνωση;
"Ο φασισμός δεν είναι ιδεολογία, είναι νοοτροπία."
Τζίμης Πανούσης
Τζίμης Πανούσης
- Otto Weininger
Το βύσμα που τους έφερε, δε τους πέρασε κανένα μάθημα. Και αν το έκανε σε κάποιους, σίγουρα δε το έκανε στους χιλιάδες που ερχόντουσαν με μεταγραφή από Ιταλία για όσο επιτρεπόταν.talaipwros έγραψε: 24 Φεβ 2024, 15:51ειπα και πιο πριν οτι υπαρχει διαφθορα. Το βυσμα που τους εφερε τους περασε και τα μαθηματαOtto Weininger έγραψε: 24 Φεβ 2024, 15:50
Όπως και πόσο "δυσκολεύτηκαν" να περάσουν τσ μαθήματα οι προερχόμενοι από Ιταλία στις Ιατρικές και τις Φαρμακευτικές της Ελλάδας, το ξέρουμε καλά.
Καθόλου.
Αριστερες παραταξεις επισης περναγανε πακετο ενα σωρο
Η σκληρή αλήθεια είναι ότι τα πέρασαν μόνοι τους όπως όλοι. Και πολλοί έβγαλαν και καλύτερο βαθμό από τους υπεράριστους.
Βρείτε άλλο δράκο για το παραμύθι παιδιά.
Let them make the first mistake. We make the last move.
-
talaipwros
Η ιατρικη του ΕΚΠΑ για να την βγαλεις χωρις βυσμα, εχει αλυπητο διαβασμα, πολυ περισσοτερο απο αλλες χωρες
-
talaipwros
καλα οκ, θα τα ξερεις καλυτεραOtto Weininger έγραψε: 24 Φεβ 2024, 15:56Το βύσμα που τους έφερε, δε τους πέρασε κανένα μάθημα. Και αν το έκανε σε κάποιους, σίγουρα δε το έκανε στους χιλιάδες που ερχόντουσαν με μεταγραφή από Ιταλία για όσο επιτρεπόταν.talaipwros έγραψε: 24 Φεβ 2024, 15:51ειπα και πιο πριν οτι υπαρχει διαφθορα. Το βυσμα που τους εφερε τους περασε και τα μαθηματαOtto Weininger έγραψε: 24 Φεβ 2024, 15:50
Όπως και πόσο "δυσκολεύτηκαν" να περάσουν τσ μαθήματα οι προερχόμενοι από Ιταλία στις Ιατρικές και τις Φαρμακευτικές της Ελλάδας, το ξέρουμε καλά.
Καθόλου.
Η σκληρή αλήθεια είναι ότι τα πέρασαν μόνοι τους όπως όλοι. Και πολλοί έβγαλαν και καλύτερο βαθμό από τους υπεράριστους.
- Otto Weininger
Σε κανένα σενάριο δε θα διάλεγαν το ΕΚΠΑ, παρά μόνο για οικονομικούς λόγους ή γιατί δε θα θέλανε να σπουδάσουν σε άλλη γλώσσα.ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: 24 Φεβ 2024, 15:55ναι γιατί αν ίσχυε αυτό που λες όλοι θα διάλεγαν το ιδιωτικό παράρτημα του άγνωστου ιδιωτικού πανεπιστημίου με μηδαμινό κύρος και ερευνητικό έργο που άνοιξε χθες έναντι του ΕΚΠΑOtto Weininger έγραψε: 24 Φεβ 2024, 15:33Είπαμε βγάλε τις πανελλαδικές. Βγάλε τα πέρασε δε πέρασε.phorumaster έγραψε: 24 Φεβ 2024, 15:29
Ο λόγος να μη σπουδάσει σε ελληνικό αεί συνήθως ποιος είναι; Το ότι δεν πέρασε. Απλά τώρα αυτοί που δεν πέρασαν θα έχουν μια πολύ πιο εύκολη και οικονομική εναλλακτική από τη Βουλγαρία (που και πάλι κακώς αναγνωρίζονται).
Παγκόσμια κατάταξη;
Εγκαταστάσεις;
Εξοπλισμούς;
Καθαριότητα ;
Ερευνητικά κέντρα;
Οργάνωση;
- Otto Weininger
Προφανώς και ξέρω καλύτερα. Εγώ έχω προσωπικά παραδείγματα. Ξέρω για ποιους μιλάω.talaipwros έγραψε: 24 Φεβ 2024, 15:57καλα οκ, θα τα ξερεις καλυτεραOtto Weininger έγραψε: 24 Φεβ 2024, 15:56Το βύσμα που τους έφερε, δε τους πέρασε κανένα μάθημα. Και αν το έκανε σε κάποιους, σίγουρα δε το έκανε στους χιλιάδες που ερχόντουσαν με μεταγραφή από Ιταλία για όσο επιτρεπόταν.talaipwros έγραψε: 24 Φεβ 2024, 15:51
ειπα και πιο πριν οτι υπαρχει διαφθορα. Το βυσμα που τους εφερε τους περασε και τα μαθηματα
Ο ένας από αυτούς που αναφέρω είναι δεύτερος ξάδερφος μου, μεγαλύτερος.
Πες του αν τον δυσκόλεψαν πιο πολυ οι εξετάσεις στην Ιατρική της Padova ή στην Αθήνα, να πέσει κάτω να γελάει με σπασμούς. Και ας έχουν περάσει 20 χρόνια.
- Ληστοσυμμορίτης
Ούτε ένα ακαδημιακό επιχείρημα δεν έχει η αιτιολόγηση του νομοσχεδίου απο ΝΔ.
Καπιταλισμός ένα σύστημα που σαπίζει
Έγκλημα της Πύλου: ο θάνατος διακοπές στη μεσόγειο πάει.
Έγκλημα της Πύλου: ο θάνατος διακοπές στη μεσόγειο πάει.
- ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
παιδί γνωστού μου δεν πέρασε στη σχολή που ήθελε στο εκπα και πήγε κύπρο, σε ένα αει το οποίο δε βρίσκεται καν στη λίστα της QS (στην οποία το ΕΚΠΑ είναι ~450)Otto Weininger έγραψε: 24 Φεβ 2024, 15:57Σε κανένα σενάριο δε θα διάλεγαν το ΕΚΠΑ, παρά μόνο για οικονομικούς λόγους ή γιατί δε θα θέλανε να σπουδάσουν σε άλλη γλώσσα.ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: 24 Φεβ 2024, 15:55ναι γιατί αν ίσχυε αυτό που λες όλοι θα διάλεγαν το ιδιωτικό παράρτημα του άγνωστου ιδιωτικού πανεπιστημίου με μηδαμινό κύρος και ερευνητικό έργο που άνοιξε χθες έναντι του ΕΚΠΑOtto Weininger έγραψε: 24 Φεβ 2024, 15:33
Είπαμε βγάλε τις πανελλαδικές. Βγάλε τα πέρασε δε πέρασε.
Παγκόσμια κατάταξη;
Εγκαταστάσεις;
Εξοπλισμούς;
Καθαριότητα ;
Ερευνητικά κέντρα;
Οργάνωση;
τι μου λες τώρα. απαξιώνεις το εκπα για να υπερασπιστείς το κάθε άγνωστο πανεπιστήμιο επειδή και μόνο είναι ιδιωτικό;
Τζίμης Πανούσης
Τζίμης Πανούσης
-
talaipwros
καλα, οκ.Otto Weininger έγραψε: 24 Φεβ 2024, 16:02Προφανώς και ξέρω καλύτερα. Εγώ έχω προσωπικά παραδείγματα. Ξέρω για ποιους μιλάω.talaipwros έγραψε: 24 Φεβ 2024, 15:57καλα οκ, θα τα ξερεις καλυτεραOtto Weininger έγραψε: 24 Φεβ 2024, 15:56
Το βύσμα που τους έφερε, δε τους πέρασε κανένα μάθημα. Και αν το έκανε σε κάποιους, σίγουρα δε το έκανε στους χιλιάδες που ερχόντουσαν με μεταγραφή από Ιταλία για όσο επιτρεπόταν.
Ο ένας από αυτούς που αναφέρω είναι δεύτερος ξάδερφος μου, μεγαλύτερος.
Πες του αν τον δυσκόλεψαν πιο πολυ οι εξετάσεις στην Ιατρική της Padova ή στην Αθήνα, να πέσει κάτω να γελάει με σπασμούς. Και ας έχουν περάσει 20 χρόνια.
εγω εβλεπα παιδα μεταγραφες - γονους καθηγητων και βυσματων - να σηκωνονται απο την καρεκλα που παιζαμε ταβλι επειδη ειδαν ξαφνικα να μπαινει κοσμος στο αμφιθεατρο φυσιολογιας ( απεναντι απο το κυλικειο)
Ρε συ που πανε αυτοι;
Δινουν Βιοχημια
Αμαν, τη χρωσταω αυτη, ενα στυλο παιδια
Και να μπαινουν μεσα χαρωπα και να την περνανε βεβαια
συσσωμο το 7 ετος να γραφεται στην ΑΝΑΡΠΑ και να περναει 20ριες μαθηματα το χρονο
Τες πα. αστο
- Otto Weininger
Όχι.ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: 24 Φεβ 2024, 16:05παιδί γνωστού μου δεν πέρασε στη σχολή που ήθελε στο εκπα και πήγε κύπρο, σε ένα αει το οποίο δε βρίσκεται καν στη λίστα της QS (στην οποία το ΕΚΠΑ είναι ~450)Otto Weininger έγραψε: 24 Φεβ 2024, 15:57Σε κανένα σενάριο δε θα διάλεγαν το ΕΚΠΑ, παρά μόνο για οικονομικούς λόγους ή γιατί δε θα θέλανε να σπουδάσουν σε άλλη γλώσσα.ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: 24 Φεβ 2024, 15:55
ναι γιατί αν ίσχυε αυτό που λες όλοι θα διάλεγαν το ιδιωτικό παράρτημα του άγνωστου ιδιωτικού πανεπιστημίου με μηδαμινό κύρος και ερευνητικό έργο που άνοιξε χθες έναντι του ΕΚΠΑ
τι μου λες τώρα. απαξιώνεις το εκπα για να υπερασπιστείς το κάθε άγνωστο πανεπιστήμιο επειδή και μόνο είναι ιδιωτικό;
Λέω μια κατάσταση που έχει το ΕΚΠΑ την οποία την βρίσκεις σε τριτοκοσμικές χώρες (και ούτε).
Και εν προκειμένω δεν υπερασπίζομαι κανένα ιδιωτικό.
Αντιπαραβολή κάνω με δημόσια Ιταλικά που νομίζετε ότι κάνουν δώρο πτυχία.
- ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
δεν θεωρώ ότι κανένα δημόσιο δίνει δώρο πτυχίαOtto Weininger έγραψε: 24 Φεβ 2024, 16:07Όχι.ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: 24 Φεβ 2024, 16:05παιδί γνωστού μου δεν πέρασε στη σχολή που ήθελε στο εκπα και πήγε κύπρο, σε ένα αει το οποίο δε βρίσκεται καν στη λίστα της QS (στην οποία το ΕΚΠΑ είναι ~450)Otto Weininger έγραψε: 24 Φεβ 2024, 15:57
Σε κανένα σενάριο δε θα διάλεγαν το ΕΚΠΑ, παρά μόνο για οικονομικούς λόγους ή γιατί δε θα θέλανε να σπουδάσουν σε άλλη γλώσσα.
Λέω μια κατάσταση που έχει το ΕΚΠΑ την οποία την βρίσκεις σε τριτοκοσμικές χώρες (και ούτε).
Και εν προκειμένω δεν υπερασπίζομαι κανένα ιδιωτικό.
Αντιπαραβολή κάνω με δημόσια Ιταλικά που νομίζετε ότι κάνουν δώρο πτυχία.
θεωρώ ότι η επιδίωξη οικονομικού κέρδους μέσω της παιδείας αλλοιώνει τον σκοπό και το έργο της ωστόσο
το ΕΚΠΑ είναι κορυφαίο πανεπιστήμιο και η κατάστασή του είναι μια χαρά όσον αφορά το ακαδημαϊκό κομμάτι. τα προβλήματα στους πανεπιστημιακούς χώρους υποτίθεται ότι θα τα αντιμετώπιζε η ΝΔ αλλά τελικά όχι μόνο επί 5 χρόνια δεν αντιμετώπισε τίποτα απολύτως αλλά τώρα προβάλλει ως λύση την περεταίρω απαξίωση και απομόνωσή τους μέσω της "εισβολής" των ιδιωτών επιχειρηματιών στον χώρο
Τζίμης Πανούσης
Τζίμης Πανούσης
- masterridley
- Phorum.gr user: masterridley
Αυτό που κάνει το ΕΜΠ (προσωπική εμπειρία) και ανάλογα υποθέτω Αριστοτέλειο/ΕΚΠΑ να υπερτερούν είναι πολύ απλά ότι εκεί επιλέγουν να πάνε τα καλύτερα μυαλά. Τίποτα άλλο.Otto Weininger έγραψε: 24 Φεβ 2024, 15:33 Είπαμε βγάλε τις πανελλαδικές. Βγάλε τα πέρασε δε πέρασε.
Παγκόσμια κατάταξη;
Εγκαταστάσεις;
Εξοπλισμούς;
Καθαριότητα ;
Ερευνητικά κέντρα;
Οργάνωση;
Συμφωνώ ότι δεν είναι ούτε οι φοβερές εγκαταστάσεις (αν και είχαμε επαρκή εργαστήρια ή αίθουσες πληροφορικής), ούτε η οργάνωση ούτε η σύνδεση με την αγορά. Μπορώ άνετα να φανταστώ ιδιωτικά έξω να είναι καλύτερα σε κάποιον απ'αυτούς τους τομείς.
Όμως το επίπεδο μάθησης απλά δεν θα το βρεις εκεί πέρα. Όντως αν για κάποιο λόγο φεύγανε οι καθηγητές ή οι καλύτεροι μαθητές πηγαίναν αλλού, δεν θα έμεναν πολλά. Θέλω να πω ότι οι υψηλές επιδόσεις είναι επειδή οι εισελθόντες μαθητές είναι αστέρια και όχι λόγω του ότι το πολυτεχνείο τους εξυψώνει.
Τέλος, θέλω να πω ότι και στην εποχή μου κάναν φιλότιμες προσπάθειες να το γαμήσουν όλο αυτό, με year-round καταλήψεις, βανδαλισμούς, ακόμα και κλοπές προτζέκτορα είχαμε. Ένα μπουρδέλο εν ολίγοις.
- Dwarven Blacksmith
Εγώ πάντως τώρα που ψάχνω αλλεργιολόγο δεν βλέπω Ιταλία. Βουλγαρία και Ρουμανία βλέπω πτυχία.
Και τελικά λέω να πάω σε μία από Βουλγαρία που όμως έχει επώνυμο που ακούγεται βουλγαρικό, οπότε σκέφτομαι μπορεί όντως να μην πήγε εκεί επειδή ήταν σκράπας.
Και τελικά λέω να πάω σε μία από Βουλγαρία που όμως έχει επώνυμο που ακούγεται βουλγαρικό, οπότε σκέφτομαι μπορεί όντως να μην πήγε εκεί επειδή ήταν σκράπας.
- ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
αυτοί που έχουν την εξουσία και τη δυνατότητα να καταπολεμήσουν τις παθογένειες αυτές, αντιθέτως τις χρησιμοποιούν ως δικαιολογία για την έλευση των ιδιωτώνmasterridley έγραψε: 24 Φεβ 2024, 16:16
Τέλος, θέλω να πω ότι και στην εποχή μου κάναν φιλότιμες προσπάθειες να το γαμήσουν όλο αυτό, με year-round καταλήψεις, βανδαλισμούς, ακόμα και κλοπές προτζέκτορα είχαμε. Ένα μπουρδέλο εν ολίγοις.
Τζίμης Πανούσης
Τζίμης Πανούσης
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 439 Απαντήσεις
- 13155 Προβολές
-