Dwarven Blacksmith έγραψε: 26 Νοέμ 2023, 15:32
Scouser έγραψε: 26 Νοέμ 2023, 14:19
Ρε καραγκιόζη ''''''''φιλελεύθερε''''''' Τσοκλακόγλου, πάνω από 1200 ήταν οι φετινοί εισακτέοι και στις 3 νομικές σχολές της χώρας. Τι προσφορά και ζήτηση και αγορές μας λες; Τα τελευταία που λαμβάνει υπόψη σου το σοσιαλμανές κόμμα σας είναι οι ανάγκες της αγοράς. Πείθονται τα παιδιά να πάνε να γίνουν δικηγόροι γιατί σου λέει πρεστίζ, λεφτά κτλ, τελειώνουν σχολές όπου δεν μαθαίνουν απολύτως τίποτα για το τι πραγματικά θα κάνουν σαν δικηγόροι, και βγαίνουν γυμνοί σε μια αγορά εργασίας εντελώς κορεσμένη, γεμάτη δεινόσαυρους με τεράστια γραφεία που στα 85 τους συνεχίζουν ακόμα να δουλεύουν και να θησαυρίζουν. Μόνο η Θεσσαλονίκη έχει κοντά 6500 δικηγόρους, όταν δεν χρειάζονται ούτε χίλιοι. Οι πιτσιρικάδες δεν έχουν λεφτά ούτε για να πληρώσουν τις εξοντωτικές εισφορές των ΔΣ, τσοντάρουν οι γονείς. Και ποια είναι η απάντηση των ''φιλελεύθερων'';
Πάτε γίνετε ντιλιβεράδες για να βγάλετε περισσότερα. Όχι ας πούμε διορθώνουμε τη στρέβλωση της αγοράς που δημιουργεί η υπερβολική προσφορά και η μειωμένη ζήτηση, μειώνοντας τους εισακτέους
στα δημόσια πανεπιστήμια στο 1/3 ή κλείνουμε μια από τις τρεις νομικές της χώρας, όοοχι φυσικά, αυτό θα οδηγήσει σε πρόσκαιρη απώλεια ψήφων. Ε είσαι μαλάκας ρε φίλε. Και εσύ, αλλά και αυτοί που σε ψηφίζουν, ειδικά οι Εγκλωβισμένοι.
Ναι αλλά αυτό είναι Κεντρικός Σχεδιασμός. Ο Υπουργός, όπως σωστά ανέφερες, είναι φιλελεύθερος.
Exactly. Έχω ακούσει και εγώ αυτές τις προτάσεις. Και καλά ,να πουν τόσους χρειάζεται η αγορά ,τόσες θέσεις υπάρχουν στα πανεπιστήμια. Αλλά που να εξηγήσεις στον κάθε χοντροκέφαλο ότι κανένας δεν μπορεί να προβλέψει πόσοι χρειάζονται σε μια αγορά; Γιατί; Μήπως όταν τελειώνει κάποιος το πανεπιστήμιο, υπάρχει κάποια εγγύηση από το εκπαιδευτικό ίδρυμα ότι θα εργαστεί στο αντικείμενο που σπούδασε;
Τα ίδια και σε εμάς τους λογιστές. Λογιστής μπορείς να γίνεις από τα ΤΕΙ(σημ. δεν ξέρω αν υπάρχουν σήμερα ΤΕΙ), από το Οικονομκό του ΑΠΘ ,από το ΛΧΡ του ΠΑΜΑΚ , από τα τμήματα Βαλκανικών και Διεθνών σπουδών του ΠΑΜΑΚ. Ίσως και από το οικονομικό τμήμα της Νομικής . Σε κάθε γειτονιά υπάρχει και από ένα λογιστικό γραφείο . Χώρια ,ότι λογιστής μπορείς να γίνεις και από τα ΙΕΚ. Μάλιστα στο μάθημα επαγγελματικού προσανατολισμού στο Λύκειο μας έλεγαν ότι οι λογιστικές σχολές έχουν μεγάλη απορρόφηση στην αγορά εργασίας.
Πάντως εγώ που σπούδασα λογιστής ,έχω εργαστεί και ως οδοκαθαριστής και ως ελαιοχρωματιστής.