!!! DEVELOPMENT MODE !!!

΄΄Νταβατζήδες΄΄ των παραλιών

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
Άβαταρ μέλους
Awesomatic
Phorum.gr user: Awesomatic

Re: ΄΄Νταβατζήδες΄΄ των παραλιών

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Awesomatic »

nowhere έγραψε: 02 Αύγ 2023, 12:20
Awesomatic έγραψε: 02 Αύγ 2023, 12:15 99 στους 100 που λένε "ας έρθει η αστυνομία" για το οτιδήποτε ποντάρουν ότι δεν θα μπεις στη διαδικασία να φωνάξεις την αστυνομία και γίνονται κοτούλες μόλις πάρεις το τηλέφωνο.
99 στους 100 το εννοούν
Δεν έχω την ίδια εμπειρία από τις λίγες φορές που μου έσπασαν τόσο τα νεύρα που όντως φώναξα την αστυνομία. Δύο φορές ήθελα να κάνω μήνυση και με σταμάτησαν οι αστυνομικοί πιέζοντας τον άλλο να τα βρούμε.

Το θέμα είναι να μη σε νοιάζει να πας δικαστήριο και ας γίνει σε κάποια χρόνια. Αν πεις απλά θα φωνάξω την αστυνομία χαίρω πολύ, εκεί ποντάρει ο άλλος. Όταν έρθει όμως πιέζεις να πάρουν στοιχεία και να καταγράψουν επίσημα το συμβάν χέζονται. Και αν δεν χεστούν αδιάφορο, θα τα πείτε τα δικαστήρια και θα χεστούν εκεί.
"Taxation is theft, purely and simply even though it is theft on a grand and colossal scale which no acknowledged criminals could hope to match. It is a compulsory seizure of the property of the State’s inhabitants, or subjects."
Άβαταρ μέλους
Αλιόσα
Phorum.gr user: Αλιόσα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αλιόσα »

Χατζηδάκης: Δεν θα χαριστούμε σε κανέναν για τις παραλίες - Έλεγχοι σε όλη την Ελλάδα

Απομακρύνονται τρεις επιχειρήσεις από τη μικρή και μεγάλη Σάντα της Πάρου μετά τις καταγγελίες από το «Κίνημα της Πετσέτας»

https://www.protothema.gr/greece/articl ... -paralies/
Άβαταρ μέλους
Green Dragon
Phorum.gr user: Green Dragon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Green Dragon »

micmic έγραψε: 02 Αύγ 2023, 11:02 Εντωμεταξύ αν πάει κανένα "κίνημα πετσέτας" να διεκδικήσει ελεύθερη πρόσβαση στην παραλία του Αστέρα, θα δούμε και τα ΜΑΤ στις παραλίες. Μέχρι και τα τανκς θα κατεβάσουν, για να μην πω ότι θα έρθουν και τα Super Puma να θερίζουν τους πετσετοφόρους.
Όπως είπα είμαι υπέρ της ελεύθερης πρόσβασης για όλους αλλά αν το σκεφτείς αυτό περιλαμβάνει και μια φιγουρατζίδικη μερίδα που θέλει πρόσβαση σε κάτι τέτοιο. Τόσες παραλίες έχεις, ας υπάρχει μία και γι' αυτούς. Τα είχε πει πολύ ωραία ο Κασιδοκώστας όταν ζούσε ακόμα.
Άβαταρ μέλους
micmic
Phorum.gr user: micmic

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από micmic »

Green Dragon έγραψε: 02 Αύγ 2023, 17:46
micmic έγραψε: 02 Αύγ 2023, 11:02 Εντωμεταξύ αν πάει κανένα "κίνημα πετσέτας" να διεκδικήσει ελεύθερη πρόσβαση στην παραλία του Αστέρα, θα δούμε και τα ΜΑΤ στις παραλίες. Μέχρι και τα τανκς θα κατεβάσουν, για να μην πω ότι θα έρθουν και τα Super Puma να θερίζουν τους πετσετοφόρους.
Όπως είπα είμαι υπέρ της ελεύθερης πρόσβασης για όλους αλλά αν το σκεφτείς αυτό περιλαμβάνει και μια φιγουρατζίδικη μερίδα που θέλει πρόσβαση σε κάτι τέτοιο. Τόσες παραλίες έχεις, ας υπάρχει μία και γι' αυτούς. Τα είχε πει πολύ ωραία ο Κασιδοκώστας όταν ζούσε ακόμα.
Ο Κασιδόκωστας δεν ήταν και ακριβώς ο τύπος που θα πήγαινε κόντρα στον οποιοδήποτε Αστέρα. Γιατί να έχουν αποκλειστική πρόσβαση οι οποιοιδήποτε φιγουρατζήδες σε μια παραλία; Εϊναι σα να μου λες να υπάρχει ένας δρόμος με ακριβά μαγαζιά κτλ στον οποίον να μη μπορείς να μπεις αν δεν πληρώσεις είσοδο. Στην δημόσια παραλία ας υπάρχουν μαγαζιά που να νοικιάζουν τις ξαπλώστρες ένα χιλιάρικο και να χρεώνουν τον καφέ 50 ευρώ. Ας πάνε εκεί οι φιγουρατζήδες. Η παραλία δεν είναι ιδιωτικό μαγαζί για να χρεώνει είσοδο. Και υπόψιν: Αν δεχτείς ότι αυτό μπορεί να ισχύει για μια παραλία, έχεις ήδη ένα παραθυράκι για να το επεκτείνεις σε όλες.

Όχι πως έχω αμφιβολία ότι εκεί θα καταντήσουμε βέβαια...
"Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that" - George Carlin
Άβαταρ μέλους
Αλιόσα

Juno έγραψε: 22 Ιούλ 2023, 18:06
Το πρωί πήρα τηλέφωνο στον δήμο Παγγαίου. Ο υπάλληλος με ενημέρωσε ότι δεν έχει εκδώσει ο δήμος καμία άδεια μέχρι να παραχωρήσει την αρμοδιότητα της αδειοδότησης για χρήση του αιγιαλού στην Κτηματική Υπηρεσία Καβάλας. Η Κτηματική Υπηρεσία Καβάλας με ενημέρωσε ότι δεν απαντάει σε "πολίτες", όταν δήλωσα ότι την πληροφορία σχετικά με την παραχώρηση άδειας χρήσης αιγιαλού την ζητώ ως απλός πολίτης. Τελικά, μου έκλεισε το τηλέφωνο. Στο επόμενο τηλεφώνημα, μετά την επιμονή μου, με παρέπεμψε στην αρμόδια υπάλληλο. Η αρμόδια υπάλληλος, αφού μου είπε ότι η προηγούμενη (σ.σ. η διπλανή της) μπορεί και να μη μου έκλεισε το τηλέφωνο και πώς ξέρω ότι μου το έκλεισε και ότι δεν έπεσε η γραμμή, αρνήθηκε να με εξυπηρετήσει. Αρνήθηκε να μου πει αν έχει εκδώσει η υπηρεσία της άδεια χρήσης του αιγιαλού, αρνήθηκε να μου πει γιατί δεν υπάρχει καμία άδεια στη Διαύγεια, με παρέπεμψε στον δήμο Παγγαίου, στη συνέχεια δέχτηκε ότι δεν είναι αρμόδιος πλέον ο δήμος Παγγαίου και μου είπε να κάνω αν θέλω καταγγελία ώστε να έχω έννομο συμφέρον. Ότι τα πράγματα είναι μπερδεμένα και μπορεί να μην έχει άδεια κάποιος αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχει ζητηθεί άδεια ή ότι δεν εμπλέκονται πολλοί φορείς - ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ βέβαια, οι επιχειρήσεις λειτουργούν. Όταν της εξήγησα ότι για να κάνω καταγγελία πρέπει να γνωρίζω αν και πού ακριβώς έγινε η παράβαση, ποιος την έκανε (θα μπορούσε π.χ. να την έχει κάνει η κτηματική υπηρεσία) αν δηλ. έχει δοθεί άδεια και ποιον χώρο ακριβώς αφορά, μου απάντησε οτι δεν θα απαντήσει σε καμία άλλη ερώτησή μου. Επέμενε να κάνω καταγγελία, αν θέλω στοιχεία. Και έκανα.

Η καταγγελία μου αφορά την Κτηματική Υπηρεσία Καβάλας, η οποία αρνείται επίμονα να εξυπηρετήσει τους πολίτες, των οποίων τα δικαιώματα είναι αρμόδια να προστατεύει. Περιέγραψα το ιστορικό με τον αιγιαλό, τον εκφοβισμό στον αιγιαλό, την άρνηση εξυπηρέτησης από την Κτηματική Υπηρεσία - στην Αρχή Διαφάνειας.

Είναι πραγματικά κατάντια αυτό που συμβαίνει πλέον με τις ξαπλώστρες, και τις άπειρες κακόγουστες κατασκευές και είναι ντροπή για τις υπηρεσίες που το επιτρέπουν - και στην πράξη το υπερασπίζονται. Άλλο πράγμα η υγιής επιχειρηματικότητα και άλλο η παντελής έλλειψη αισθητικής και η παραβίαση ακόμα και των στοιχειωδών δικαιωμάτων των πολιτών».
Καλά τους έκανε. Με την προκληκτικότητα που επιδεικνύουν οι εκεί νταβατζήδες ήταν θέμα χρόνου να την πατήσουνε απο κάποιον πολίτη.
Άβαταρ μέλους
Frappezitis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Frappezitis »

Αυτές οι πεντάστερες ξενοδοχειακές μονάδες δεν κλείνουν την πρόσβαση στη θάλασσα;

- Στην 1η φωτο είναι το Daios Cove Luxury Resort & Villas για πολυτελείς διακοπές 5 αστέρων στο Βαθύ στον Άγιο Νικόλαο της Κρήτης. Καταλαμβάνει ένα ολόκληρο κόλπο και δεν αφήνει καθόλου πρόσβαση στη θάλασσα αυτή, στους περίοικους.
- Στην 2η φωτο είναι το γνωστό μας Εlounda beach hotel στην Ελούντα... Ιδια περίπτωση...

Εικόνα

Εικόνα

Spoiler
Να εξασφαλιστεί η ελεύθερη πρόσβαση του λαού σε όλες τις παραλίες, με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας, ζητά το ΚΚΕ που στηρίζει τις κινητοποιήσεις που γίνονται από κάτοικους και επισκέπτες νησιών και άλλων περιοχών.

https://www.902.gr/eidisi/politiki/3370 ... 0uemCS8_lU

https://www.facebook.com/eleni.markaki1 ... XGBuTwohnl
Αξιοι διάδοχοι των ναζί οι :078: ισραηλινοι.
Άβαταρ μέλους
Bill Hicks

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Bill Hicks »

Beria έγραψε: 02 Αύγ 2023, 12:25 Φίλε νηματοθέτη μια παρατήρηση
Τα εισαγωγικά στον τίτλο στη λέξη νηματοθέτες δεν μπαίνουν με αυτόν τον τρόπο (πατώντας δυο φορές τον τόνο). Είναι αντιαισθητικό και τυπογραφικά λάθος

Τα απλά εισαγωγικά μπαίνουν είτε πατώντας Shift + " ("Νταβατζήδες")
είτε χρησιμοποιείς τα ελληνικά εισαγωγικά τα οποία μπαίνουν πατώντας Control + Alt + [ γιά αριστερό εισαγωγικό και Control + Alt + ] γιά δεξί εισαγωγικό («Νταβατζήδες»)
μπαίνει και πιο εύκολα με Alt Gr + [ αριστερό, Alt Gr + ] δεξί.
I have taken drugs before and I had a real good time... didn’t murder anybody, didn’t rob anybody, didn’t rape anybody... didn’t lose ONE fuckin’ job, laughed my ass off... and went about my day! :smt033
Άβαταρ μέλους
Niki
Phorum.gr user: Niki

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Niki »

Σε όσες χώρες οι δημοσιογράφοι έχουν πολλά λεφτά και ακριβά σπίτια πάντα λείπει η μάχιμη δημοσιογραφία και δικαιολογούν τον τίτλο τους πάντα εκ των υστέρων και με τέτοιο τρόπο που η όλη υπόθεση να πέφτει πάντα όσο πιο μαλακά γίνεται προστατεύοντας τους ευεργέτες τους.
Σας λένε στουρνάρια Καντάφι μέχρι να σβήσει ο ήλιος.
Αν είστε στουρνάρια ψηφίστε τους ξανά.
Άβαταρ μέλους
Niki
Phorum.gr user: Niki

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Niki »

Αλιόσα έγραψε: 02 Αύγ 2023, 17:41 Χατζηδάκης: Δεν θα χαριστούμε σε κανέναν για τις παραλίες - Έλεγχοι σε όλη την Ελλάδα

Απομακρύνονται τρεις επιχειρήσεις από τη μικρή και μεγάλη Σάντα της Πάρου μετά τις καταγγελίες από το «Κίνημα της Πετσέτας»

https://www.protothema.gr/greece/articl ... -paralies/
Όλα αυτά μεγάλωσαν τα τελευταία 3 χρόνια ευτυχώς που ήρθε η ΝΔ που δεν χαρίζετε σε κανένα. :smt005: :smt005:
Σας λένε στουρνάρια Καντάφι μέχρι να σβήσει ο ήλιος.
Αν είστε στουρνάρια ψηφίστε τους ξανά.
Άβαταρ μέλους
Japetus

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Japetus »

Στη Θάσο τώρα, σε νεοανεγερθέν 5στερο, βουλγαρικής ιδιοκτησίας που απαγορεύει με ιδιωτική σεκιούριτι την προσέγγιση στο χώρο του..

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
micmic
Phorum.gr user: micmic

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από micmic »

Niki έγραψε: 03 Αύγ 2023, 08:04 Όλα αυτά μεγάλωσαν τα τελευταία 3 χρόνια ευτυχώς που ήρθε η ΝΔ που δεν χαρίζετε σε κανένα. :smt005: :smt005:
Εδώ φαίνεται πόσο "άτεγκτη" είναι και η ΝΔ: https://www.news247.gr/sunday-edition/e ... 88090.html

Με την αγαστή συνεργασία όλων των μέχρι τούδε κυβερνησάντων κομμάτων βέβαια. ΚΑΝΕΙΣ δεν πείραξε ΠΟΤΕ την παράνομη και αντισυνταγματική καταπάτηση των παραλιών από ξενοδοχεία κτλ. Απλά η ΝΔ, ως πιο νομιμόφρονη, προσπαθεί πλέον να την θεσμοθετήσει ώστε οι "επενδυτές" να είναι πια 100% νομικά κατοχυρωμένοι.

Κατά τα άλλα, ακόμη κι αν αφήσουμε τους "επενδυτές" με τα πολυτελή ξενοδοχεία και πάμε στους απλούς απατεώνες που νοικιάζουν 20τμ και απλώνουν ξαπλώστρες σε 500τμ, αυτά τα "δεν θα χαριστούμε σε κανέναν" τα ακούω βερεσέ. Όπως και όλες τις πίπες που έχουν το θράσος να λένε κατά καιρούς οι σιχαμένοι εισαγγελείς. Τα "σφραγίστηκε κατάστημα", "εκδόθηκε πρωτόκολλο απομάκρυνσης", "βεβαιώθηκε πρόστιμο" και λοιπές μαλακίες, δεν λένε τίποτα αν τα σφραγισμένα καταστήματα λειτουργούν κανονικά, τα πρωτόκολλα απομάκρυνσης και κατεδάφισης εκτελούνται τον ...Νοέμβριο και τα πρόστιμα δεν πληρώνονται ποτέ.
"Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that" - George Carlin
Άβαταρ μέλους
Αλιόσα

Japetus έγραψε: 03 Αύγ 2023, 08:07 Στη Θάσο τώρα, σε νεοανεγερθέν 5στερο, βουλγαρικής ιδιοκτησίας που απαγορεύει με ιδιωτική σεκιούριτι την προσέγγιση στο χώρο του..

Εικόνα
O δημαρχέσω(ς) της Θάσου, όχι που θα έμενε πισω στα εκτρώματα η Θάσος σε σύγκριση με άλλες περιοχές της Ελλάδος. Παπάρια στο ξενοδοχειο ανήκει η παραλία, δεν υπάρχει τέτοιο πράμα, είναι παράνομο.
Άβαταρ μέλους
dna replication
Phorum.gr user: dna

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από dna replication »

Αλιόσα έγραψε: 02 Αύγ 2023, 17:41 Χατζηδάκης: Δεν θα χαριστούμε σε κανέναν

:smt005:
Echelon
Phorum.gr user: selinoid

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Echelon »

dna replication έγραψε: 03 Αύγ 2023, 09:09
Αλιόσα έγραψε: 02 Αύγ 2023, 17:41 Χατζηδάκης: Δεν θα χαριστούμε σε κανέναν

:smt005:

Βλέπουν ότι μαζικοποιείται το κίνημα και έχουν αρχίσει τις σπαμωδικές κινήσεις υπεράσπισης της νομιμότητας. Μιλάμε για τους τύπους που εξαρχής δώσανε τις άδειες χωρίς κανέναν περαιτέρω έλεγχο.
Άβαταρ μέλους
Αλιόσα

Εξαπλώνεται το «Κίνημα της Πετσέτας»: Σωματοφύλακες στις παραλίες και ξαπλώστρες στο κύμα με 120€ – Παρέμβαση Χατζηδάκη

https://www.ertnews.gr/eidiseis/ellada/ ... xatzidaki/

«Κίνημα της πετσέτας»: Ξηλώθηκαν οι πρώτες ξαπλώστρες στην Πάρο μετά τις μαζικές αντιδράσεις – Σαρωτικοί έλεγχοι με κυβερνητική παρέμβαση

https://www.ertnews.gr/eidiseis/ellada/ ... paremvasi/

«Κίνημα της πετσέτας» – Καταγγελία για Νάξο: Μπήκε στη θάλασσα εκσκαφικό ιδιώτη και έβγαζε τα βράχια από την παραλία Πλάκα

https://www.ertnews.gr/eidiseis/ellada/ ... lia-plaka/
Απάντηση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”