!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Πόσο άσχημη είναι η ζωή στις ΗΠΑ ?

Πολιτικά θέματα εκτός Ελλάδας
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Re: Πόσο άσχημη είναι η ζωή στις ΗΠΑ ?

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

Dwarven Blacksmith έγραψε: 03 Μάιος 2023, 22:57
hellegennes έγραψε: 03 Μάιος 2023, 22:55
Η φωνή της Αληθειας έγραψε: 03 Μάιος 2023, 18:10 Δεν υπάρχουν πραγματικοί και μη άστεγοι, ούτε πως νομίζουμε τους άστεγους στην φαντασία μας. Ο ορισμός είναι πολύ συγκεκριμένος και τι ακριβώς αντιπροσωπεύουν τα νούμερα. Δεν έχω δική μου επαρκή μόνιμη στέγη = άστεγος.
Δεν είναι αυτός ο ορισμός του αστέγου. Κανένας ενοικιαστής δεν έχει δική του μόνιμη στέγη.
Ούτε και κανένας ιδιοκτήτης βέβαια. :lol:
Βεβαίως. Ούτε μόνιμη ούτε δική του.

Αλλά ας πούμε καταχρηστικά ότι ο ιδιοκτήτης έχει "δική του" στέγη και "μόνιμη" με την πολύ αφαιρετική έννοια της μονιμότητας. Τουλάχιστον για όσο το σπίτι υπάρχει ακόμα και έχει την δυνατότητα να το συντηρεί είναι τυπικά δικό του.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
Chilloutbuddy
Phorum.gr user: Chilloutbuddy

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Chilloutbuddy »

Home-less σημαίνει δεν έχω σπίτι, όχι δεν έχω στέγη. Και σε ξενοδοχείο πολυτελείας μπορεί να μένεις αλλά δεν το θεωρείς ποτέ σπίτι σου, να αγοράσεις τα έπιπλα που θέλεις, να γνωριστείς με τους γείτονες, να φιλοξενήσεις κόσμο, να το διαμορφώσεις όπως θέλεις, να ριζώσεις τέλος πάντων και να γίνει βάση για να προωθήσει τη ζωή σου. Ενώ ένα νοικιασμένο δυάρι στη φτηνότερη περιοχή μπορεί άνετα να είναι home.

Τουλάχιστον κάποιες χώρες σ'αυτά τα στατιστικά αυτό εννοούνε home και homeless, δεν εννοούνε roof και roofless.
Στα αγγλικά έχει διαφορά το home απ'το house.
Δοξάκης αν έπαιζε σήμερα θα ήταν 6ος παίκτης άνετα σε μεσαία ομάδα Nba. :blm:
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Chilloutbuddy έγραψε: 04 Μάιος 2023, 09:47 Home-less σημαίνει δεν έχω σπίτι, όχι δεν έχω στέγη. Και σε ξενοδοχείο πολυτελείας μπορεί να μένεις αλλά δεν το θεωρείς ποτέ σπίτι σου, να αγοράσεις τα έπιπλα που θέλεις, να γνωριστείς με τους γείτονες, να φιλοξενήσεις κόσμο, να το διαμορφώσεις όπως θέλεις, να ριζώσεις τέλος πάντων και να γίνει βάση για να προωθήσει τη ζωή σου. Ενώ ένα νοικιασμένο δυάρι στη φτηνότερη περιοχή μπορεί άνετα να είναι home.

Τουλάχιστον κάποιες χώρες σ'αυτά τα στατιστικά αυτό εννοούνε home και homeless, δεν εννοούνε roof και roofless.
Homeless στα αγγλικά σημαίνει αυτόν που δεν έχει τακτική στέγαση. Δεν είναι ετυμολογική η έννοιά της, όπως δεν είναι οι περισσότερες λέξεις που χρησιμοποιούμε σήμερα ούτε στα αγγλικά ούτε στα ελληνικά ούτε στις άλλες γλώσσες.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
Chilloutbuddy

hellegennes έγραψε: 04 Μάιος 2023, 14:03
Chilloutbuddy έγραψε: 04 Μάιος 2023, 09:47 Home-less σημαίνει δεν έχω σπίτι, όχι δεν έχω στέγη. Και σε ξενοδοχείο πολυτελείας μπορεί να μένεις αλλά δεν το θεωρείς ποτέ σπίτι σου, να αγοράσεις τα έπιπλα που θέλεις, να γνωριστείς με τους γείτονες, να φιλοξενήσεις κόσμο, να το διαμορφώσεις όπως θέλεις, να ριζώσεις τέλος πάντων και να γίνει βάση για να προωθήσει τη ζωή σου. Ενώ ένα νοικιασμένο δυάρι στη φτηνότερη περιοχή μπορεί άνετα να είναι home.

Homeless στα αγγλικά σημαίνει αυτόν που δεν έχει τακτική στέγαση. Δεν είναι ετυμολογική η έννοιά της, όπως δεν είναι οι περισσότερες λέξεις που χρησιμοποιούμε σήμερα ούτε στα αγγλικά ούτε στα ελληνικά ούτε στις άλλες γλώσσες.
Όχι ρε σου λέω LOL
έβαλα πριν τον αυστραλέζικο ορισμό
The ABS definition of homelessness is informed by an understanding of homelessness as ‘home’lessness, not ‘roof’lessness. It emphasises the core elements of ‘home’ in Anglo American and European interpretations of the meaning of home as identified in research evidence (Mallett, 2004). These elements may include: a sense of security, stability, privacy, safety, and the ability to control living space. Homelessness is therefore a lack of one or more of the elements that represent ‘home’.

To ABS που λέει εκεί πέρα στην αρχή δεν είναι τα φρένα στο αμάξι, είναι η στατιστική τους υπηρεσία australian bureau of statistics
Διάβασε και τα υπόλοιπα:
https://homelessnessaustralia.org.au/ab ... elessness/
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Chilloutbuddy έγραψε: 04 Μάιος 2023, 14:40

Όχι ρε σου λέω LOL
The ABS definition of homelessness is informed by an understanding of homelessness as ‘home’lessness, not ‘roof’lessness. It emphasises the core elements of ‘home’ in Anglo American and European interpretations of the meaning of home as identified in research evidence (Mallett, 2004). These elements may include: a sense of security, stability, privacy, safety, and the ability to control living space. Homelessness is therefore a lack of one or more of the elements that represent ‘home’.

To ABS που λέει εκεί πέρα στην αρχή δεν είναι τα φρένα στο αμάξι, είναι η στατιστική τους υπηρεσία australian bureau of statistics
Διάβασε και τα υπόλοιπα:
Μα αυτό που λέω λέει και ο αυστραλέζιοκος ορισμός. Διαφορετικά homeless θα ήταν όλα τα μέλη μιας οικογένειας πλην του ιδιοκτήτη ή -χαριστικά- του ενοικιαστή.

Και στα ελληνικά η λέξη "στέγη" σ' αυτήν την περίπτωση δεν έχει την ετυμολογική της έννοια, σημαίνει μια τακτική κατοικία. Το ίδιο πράγμα λέει και ο ορισμός που παραθέτεις.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
Chilloutbuddy

hellegennes έγραψε: 04 Μάιος 2023, 15:03
Chilloutbuddy έγραψε: 04 Μάιος 2023, 14:40

Όχι ρε σου λέω LOL

Διάβασε και τα υπόλοιπα:
Μα αυτό που λέω λέει και ο αυστραλέζιοκος ορισμός. Διαφορετικά homeless θα ήταν όλα τα μέλη μιας οικογένειας πλην του ιδιοκτήτη ή -χαριστικά- του ενοικιαστή.

Και στα ελληνικά η λέξη "στέγη" σ' αυτήν την περίπτωση δεν έχει την ετυμολογική της έννοια, σημαίνει μια τακτική κατοικία. Το ίδιο πράγμα λέει και ο ορισμός που παραθέτεις.
Ωραία άρα αυτός λέει το ίδιο, εσύ λες το ίδιο, κι εγώ λέω το ίδιο, τότε τι πετάχτηκες και με διόρθωσες πριν δεν μπορώ να καταλάβω.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Chilloutbuddy έγραψε: 04 Μάιος 2023, 15:09 Ωραία άρα αυτός λέει το ίδιο, εσύ λες το ίδιο, κι εγώ λέω το ίδιο, τότε τι πετάχτηκες και με διόρθωσες πριν δεν μπορώ να καταλάβω.
Γιατί έτσι όπως το είπες δίνεται η εντύπωση ότι αυτός που δεν έχει ΔΙΚΟ του σπίτι είναι άστεγος με τον αγγλικό ορισμό.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
Chilloutbuddy

hellegennes έγραψε: 04 Μάιος 2023, 15:23
Chilloutbuddy έγραψε: 04 Μάιος 2023, 15:09 Ωραία άρα αυτός λέει το ίδιο, εσύ λες το ίδιο, κι εγώ λέω το ίδιο, τότε τι πετάχτηκες και με διόρθωσες πριν δεν μπορώ να καταλάβω.
Γιατί έτσι όπως το είπες δίνεται η εντύπωση ότι αυτός που δεν έχει ΔΙΚΟ του σπίτι είναι άστεγος με τον αγγλικό ορισμό.
Chilloutbuddy έγραψε: 04 Μάιος 2023, 09:47 Ενώ ένα νοικιασμένο δυάρι στη φτηνότερη περιοχή μπορεί άνετα να είναι home.
ξέχασα ότι διαβάζετε όλοι διαγώνια.
Άβαταρ μέλους
dna replication
Phorum.gr user: dna

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από dna replication »

Chilloutbuddy έγραψε: 04 Μάιος 2023, 16:26...
γνώμη?

Άβαταρ μέλους
Chilloutbuddy

dna replication έγραψε: 06 Μάιος 2023, 19:03
γνώμη?

Kαλό, γαμάτο :lol:

Κοίτα, η κεντρική τράπεζα της Αυστραλίας είναι ιδιαίτερη με την έννοια ότι δεν είναι ιδιωτική και δεν διοικείται από τραπεζίτες. Αυτό θεωρητικά της δίνει κάποια ανεξαρτησία και καμμιά φορά βγαίνει σε καλό, πχ ήταν από τους σημαντικότερους λόγους που όλος ο πλανήτης είχε ύφεση για χρόνια με την κρίση του 2008 και η Αυστραλία δεν είχε, βασικά πέρασε η κρίση και δεν καταλάβαμε τίποτε. Απ'την άλλη είναι δεμένοι στο άρμα της κυβέρνησης, και η κυβέρνηση είναι πάντα μαλάκες. Αλλά είναι οι μαλάκες που γουστάρει και ψηφίζει ο κόσμος οπότε τι να κάνεις. Και μετά βγάζουν βιντεάκια :102:

Το βασικό που δεν έπιασε το βιντεάκι και ο λόγος που η νέα γενιά την έχει γαμήσει για πάντα είναι το φορολογικό στα ακίνητα. Αν εγώ πχ έχω ένα μισθό και τίποτα άλλο, και πληρώνω φόρο μισθωτών υπηρεσιών, η κυβέρνηση μου δίνει κίνητρο να πάρω δάνειο για "επένδυση" σε ακίνητο. Αγοράζω δηλαδή το ακίνητο με δάνειο και το νοικιάζω σε κάποιον, πληρώνω τόκο 100 εισπράττω νοίκι 40. Η διαφορά 60 θεωρείται ζημιά από επενδύσεις και εκπίπτει, δηλαδή πληρώνω τώρα πολύ λιγότερο φόρο μισθωτών. Ουσιαστικά δηλ η κυβέρνηση χρηματοδοτεί τις επενδύσεις στα ακίνητα, δηλαδή εγώ που δεν είχα καμμία όρεξη να επενδύσω πουθενά ουσιαστικά με αναγκάζει να πάρω δάνεια και να προσπαθήσω να γίνω ένας μικρός ραντιέρης. Και αφού το κάναμε όλοι αυτό για δεκαετίες τα σπίτια έχουνε πάει στο Θεό, και θέλει ο άλλος να πάρει σπίτι για να μείνει και πλέον παίρνει τα παπάρια του. Και μετά βγάζουν βιντεάκια και γουστάρουνε.

Αυτά.
Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dwarven Blacksmith »

🔻 There are decades where you fuck around and days where you find out🔻
Άβαταρ μέλους
Kauldron

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Kauldron »

dna replication έγραψε: 06 Μάιος 2023, 19:03
γνώμη?

:smt005: :smt005: :smt005: :smt005: :smt005:
SeaHawk έγραψε: 01 Φεβ 2025, 14:04 Βασικα δεν υπαρχει εκρηξη
Υπαρχει αναφλεξη
Γιαννόπουλος για Τέμπη.
Άβαταρ μέλους
paul25

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από paul25 »

Αρχηγός έγραψε: 06 Απρ 2023, 14:40 είναι άσχημη καταρχάς?

βλέπω βίντεο που δείχνουν σε άλλοτε κραταιές πόλεις να έχουν μεταμορφωθεί σε τριτοκοσμικές
γεμάτες άστεγους σκουπίδια και ανθρώπους που ζουν στο δρόμο σε σκηνές
ρώτησα σε αμερικάνικα φορουμ και μου είπαν ότι η κατάσταση είναι χειρότερη απ ότι φαντάζεσαι
Δεν θα μπορούσα ποτέ μου να ζήσω σε χώρα που η νοοτροπία της είναι να χρεώνει 800 δολάριο πρόστιμο σε άστεγους απλά επειδή κοιμούνται έξω. Μιλάμε για την απόλυτη βαρβαρότητα.
«Μνημείο περιβαλλοντικού χάους, αρρώστιας και ανθρώπινου πόνου».
Για τον ΧΥΤΑ ΦΥΛΗΣ η Επιτροπη Αναφορων του Ευρωπαικου Κοινοβουλιου.
Άβαταρ μέλους
Chilloutbuddy

Mόνο τις φωτογραφίες είδα, αλλά μ'αρέσει που δείχνουν όλα αυτά που δεν έχουν, ποδηλατόδρομους, μικτές περατζάδες που περπατάει ο κόσμος και διάφορα τέτοια που βλέπουν στην Ευρώπη

Είναι πασίγνωστο ότι η Αμερική είναι φτιαγμένη για αυτοκίνητα και μόνο. Και οι πόλεις τους δεν έχουν μικτές περιοχές που μένεις και ψωνίζεις, περπατάς, κάθεσαι για καφέ κλπ, έχουν ζώνες που είναι αυστηρά ή το ένα ή το άλλο. Παίρνεις το αμάξι, βγαίνεις απ'το προάστιό σου (το οποίο είναι μόνο για να κοιμάσαι και να βλέπεις τηλεόραση), πας στη ζώνη με γραφεία και δουλεύεις, μετά ξαναμπαίνεις στο αμάξι πας στην άλλη ζώνη με τα πολυκαταστήματα και ψωνίζεις. Δεν είναι απάνθρωπο ή δυσλειτουργικό ή τίποτα τέτοιο, αλλά είναι βαρετό και απομονωμένο και το ξέρουν, γι'αυτό δείχνουν πάντα το αντίθετο στις φωτογραφίες.

Όταν έχουν κατ'εξαίρεση καμμιά παλιά πόλη ή παλιά συνοικία που είναι όντως μικτή και μπορείς να ζήσεις όλες τις πτυχές της ζωής στην ίδια περιοχή αλά Ευρώπη, γίνεται πανάκριβη γιατί θέλουν να πάνε όλοι.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Διεθνής πολιτική”