Εδώ τη βρήκα αλλά δεν λέει....
Ζάχος Χατζηφωτίου - από ηθοποιούς μέχρι πριγκίπισσες
https://www.fanpage.gr/afieromata/apo-i ... otiki-zoi/
Εδώ τη βρήκα αλλά δεν λέει....
Ο παππούς μου πολέμησε από το 1912 μέχρι το 1921 χωρίς να αναρωτιέται γιατί δεν είναι ο Βενιζέλος στο μέτωπο στην πρώτη γραμμή.taxalata xalasa έγραψε: 01 Οκτ 2022, 07:57να σεβεσαι τους παππουδες σου...Chainis έγραψε: 01 Οκτ 2022, 05:33Τι λέει ρε;!;!;ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ έγραψε: 01 Οκτ 2022, 04:45
Δεν έχεις δικαίωμα να υψώνεις το δάχτυλο για κάτι που δε θα κληθείς εσύ να κάνεις. Αν ήσουν νέος δεν ξέρω τι θα έκανες,
αλλά και η γιαγιά μου αν είχε ρόδες θα ήταν πατίνι.
Έχω κάθε δικαίωμα να το κάνω όπως το κάνουν άλλωστε όλοι για κάθε θέμα.
Ήσουν ποτέ πολιτικός που κυβέρνησε;
Όχι.
Πως κρίνεις τότε αυτούς που κυβέρνησαν η κυβερνάνε χωρίς να έχεις μπει στον χορό;
Εξάλλου μιλάω για διαχρονικές καταστάσεις και απόψεις.
Ρίψασπις, λιποτάκτης και φυγόμαχος ήταν πάντα η μεγαλύτερη ξεφτίλα από τα αρχαία χρόνια μέχρι σήμερα, και τέτοιους τους έφτυναν ακομα και οι γυναίκες που δεν πολεμούσαν και κανένας δεν τους έλεγε μα πως του φέρεσαι έτσι, εσύ δεν ξέρεις από πόλεμο.
Όπου δεν κατάφερε να επικρατήσει ο ΕΛΑΣ εξοντωνοντας τις άλλες αντιστασιακες οργανώσεις δεν υπήρξαν και τάγματα ασφαλείας
Μάργκαρετ Θάτσερ:
Ο σοσιαλισμός είναι πολύ καλός μέχρι να τελειώσουν τα λεφτά των αλλων
Το life style των σίξτυς σαφώς και δεν αντιμετωπίζεται ως μια μυθική εποχή για έναν πολύ απλό λόγο. Εκείνον τον καιρό, ελάχιστοι είχαν πρόσβαση σ' αυτό που σήμερα προσδιορίζεται αφελώς ως "life style". Γενικώς, μπαίνεις στη διαδικασία σύγκρισης ανόμοιων πραγμάτων, τρόπου ζωής και κυρίως νοοτροπίας.ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ έγραψε: 01 Οκτ 2022, 00:54Θα συμφωνήσω μόνο στο ότι προσωπικά γνώρισα τον Χατζηφωτίου μέσα από τις συνεντεύξεις που έδωσε στο τέλος της ζωής του και απόΓΑΛΗ έγραψε: 30 Σεπ 2022, 23:32Ναι ρε συ, τι Λωζάνη τι Κοζάνη.ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ έγραψε: 30 Σεπ 2022, 23:13
Αν είσαι αυτοαναφορικός νάρκισσος κρίνεσαι από όλους που καταλαβαίνουν ότι την έχεις ψωνίσει, δεν χρειάζεται να λύσει κάποιος διαφορικές
εξισώσεις για να καταλάβει ότι κάποιος την έχει ψωνίσει. Τον μακαρίτη δεν το είχα προσέξει ιδιαίτερα, το αν έζησε πολλά στη ζωή του ή λίγα
το ήξερε ο ίδιος στα τελευταία του αλλά γενικά το να πάει κάποιος στη Μύκονο του 1960 και να κάνει διακοπές δεν ήταν τίποτα περισσότερο και
τίποτα λιγότερο από ότι είναι τώρα. Μπορεί οι τουρίστες τότε να ήταν λιγότεροι αριθμητικά αλλά και πάλι ακριβά κρασιά πίνανε τότε ακριβά πίνουν
και τώρα, το να τα πίνεις δίπλα στη Λίζα Τέιλορ δε σε κάνει πιο εστέτ από ότι να τα πίνεις δίπλα στην Τζένιφερ Άνιστον.![]()
Σε κάθε περίπτωση, καταλαβαίνω απολύτως ότι για τις νεώτερες γενιές ο Χατζηφωτίου μπορεί να είναι μια αδιάφορη/παλαιολιθική/γραφική/ναρκισσιστική φιγούρα μπροστά στη λάμψη των σύγχρονων σελέμπριτιςαλλά εγώ ανήκω σε παλιότερη γενιά και έχω άλλες αξιολογήσεις.
Όσο για τον προσδιορισμό "εστέτ" αν ρώταγε ο οποιοσδήποτε τον Χατζηφωτίου αν θεωρεί τον εαυτό του "εστέτ" θα του έλεγε ότι είναι βλαξ. Ο Χατζηφωτίου μονίμως έκραζε υπογείως ή μη την νεοελληνική ανάγκη για εστετισμό, είτε ως Ίακχος είτε ως Ζάχος.
εκεί μπορώ να πω πως διαμόρφωσα θετική εικόνα για το άτομο του, ως έναν παππού που μου έλεγε ιστορίες του παρελθόντος τον κρίνω
θετικά και όχι ως παλαιολιθικό. Αλλά η πρότερη παρουσία του, όπως έχει καταγραφεί από τα ρεπορτάζ αλλά και από το αρχειακό υλικό
δείχνει έναν άνθρωπο που άνηκε σε αυτό που σήμερα μάλλον περιφρονητικά θα περιγράφαμε ως κόσμο του lifestyle. Το ότι για κάποιους
το lifestyle του '60 μπορεί να μοιάζει μύθος γιατί η Καρέζη και η Βουγιουκλάκη ως πρόσωπα έχουν μπει στο μουσείο της ελληνικής ηθοποίιας ενώ η Βλαντή ή η Παπαχαραλάμπους είναι ενεργές ηθοποιοί δε σημαίνει πως το παρελθόν είναι πιο ηρωικό από το παρόν. Όταν ο Χατζηφωτίου πήρε
συνέντευξη από την Βουγιουκλάκη και τον Παπαμιχαήλ δεν έκανε κάτι διαφορετικό από αυτό που έχουν κάνει ο Λιάγκας, ο Αρναούτογλου και
ο Κωστόπουλος τα τελευταία χρόνια στις εκπομπές τους.
Πονάει πολύ!
Όπου δεν κατάφερε να επικρατήσει ο ΕΛΑΣ εξοντωνοντας τις άλλες αντιστασιακες οργανώσεις δεν υπήρξαν και τάγματα ασφαλείας
Μάργκαρετ Θάτσερ:
Ο σοσιαλισμός είναι πολύ καλός μέχρι να τελειώσουν τα λεφτά των αλλων
Ευτυχώς η Δεξιά έσβησε τις κακές λεξούλες και μας προστάτεψε από την ηθική κατηφόρα.
Τους πολιτικούς του κρίνεις και τους ψηφίζεις για πράγματα που θα εφαρμοστούν πάνω σε εσένα, το να υψώνεις το δάχτυλο σε όποιονChainis έγραψε: 01 Οκτ 2022, 05:33Τι λέει ρε;!;!;ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ έγραψε: 01 Οκτ 2022, 04:45Δεν έχεις δικαίωμα να υψώνεις το δάχτυλο για κάτι που δε θα κληθείς εσύ να κάνεις. Αν ήσουν νέος δεν ξέρω τι θα έκανες,Chainis έγραψε: 01 Οκτ 2022, 04:35
Λυπάμαι, αν ξέρεις κανένα κόλπο να ξαναγίνώ νέος ρίχτο.
Με βάση τις θέσεις και τις απόψεις του μπορώ να κρίνω τον καθένα .
Έχω κάθε δικαίωμα να το κάνω όπως το κάνουν άλλωστε όλοι για κάθε θέμα.
Ήσουν ποτέ πολιτικός που κυβέρνησε;
Όχι.
Πως κρίνεις τότε αυτούς που κυβέρνησαν η κυβερνάνε χωρίς να έχεις μπει στον χορό;
Εξάλλου μιλάω για διαχρονικές καταστάσεις και απόψεις.
Ρίψασπις, λιποτάκτης και φυγόμαχος ήταν πάντα η μεγαλύτερη ξεφτίλα από τα αρχαία χρόνια μέχρι σήμερα, και τέτοιους τους έφτυναν ακομα και οι γυναίκες που δεν πολεμούσαν και κανένας δεν τους έλεγε μα πως του φέρεσαι έτσι, εσύ δεν ξέρεις από πόλεμο.
Δε θυμάμαι κάτι τέτοιο.taxalata xalasa έγραψε: 01 Οκτ 2022, 04:52συνταξιουχος καραβανας;ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ έγραψε: 01 Οκτ 2022, 04:45Δεν έχεις δικαίωμα να υψώνεις το δάχτυλο για κάτι που δε θα κληθείς εσύ να κάνεις. Αν ήσουν νέος δεν ξέρω τι θα έκανες,Chainis έγραψε: 01 Οκτ 2022, 04:35
Λυπάμαι, αν ξέρεις κανένα κόλπο να ξαναγίνώ νέος ρίχτο.
Με βάση τις θέσεις και τις απόψεις του μπορώ να κρίνω τον καθένα .
Θεωρητικά ναι ο στρατός τα κάνει όλα δίκαια και προβλεπέ, στην πράξη μέρος της κοινωνίας μας είναι και αυτός. Από εκεί και πέρα,Chainis έγραψε: 01 Οκτ 2022, 05:39Κάτι θα ξέρεις που οι άλλοι δεν ξέρουμε για τα παράσημα.ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ έγραψε: 01 Οκτ 2022, 04:42Μια χαρά παράσημα παίρνουν. Ο μακαρίτης μπορεί να πολέμησε, δεν ξέρω. Ο μόδιστρος δεν ξέρω που ήταν, πάντως άνηκε στον κοινωνικόChainis έγραψε: 01 Οκτ 2022, 04:32
Ο μόδιστρος ήταν στην Αίγυπτο τότε;
Πάντως πήρε γαλόνια, στην Ελλάδα ήρθε σαν ανθυπολοχαγος διμοιρήτης στην ταξιαρχία του Ριμινι και στον πόλεμο τα γαλόνια δεν τα παίρνουν οι λουφαδοροι, συν ότι έχει καμία 10ριά παράσημα, τα περισσότερα από τους Άγγλους.
https://www.google.com/search?q=%CE%B6% ... SQyRiN8IxM
κύκλο του Ζάχου.
Το λέω γιατί είναι κάτι που κάθε στρατός προσέχει να μην γίνονται λάθη ή λαμογιές και να τα παίρνουν αυτοί που τα αξίζουν στον πόλεμο γιατί έχει να κάνει με το ηθικό των μονάδων.
Όσο για τον μόδιστρος, οκ, κάπου κάποιος είπε κάποτε.
Μπορεί να γούσταρε τον Ζάχο και να μην του έκατσε.
Το lifestyle των '60s αντιμετωπίζεται ως κάτι το μυθικό για δύο λόγους. Πρώτον, γιατί ότι περνάει εξιδανικεύεται στον ένα ή τον άλλοΓΑΛΗ έγραψε: 01 Οκτ 2022, 13:13Το life style των σίξτυς σαφώς και δεν αντιμετωπίζεται ως μια μυθική εποχή για έναν πολύ απλό λόγο. Εκείνον τον καιρό, ελάχιστοι είχαν πρόσβαση σ' αυτό που σήμερα προσδιορίζεται αφελώς ως "life style". Γενικώς, μπαίνεις στη διαδικασία σύγκρισης ανόμοιων πραγμάτων, τρόπου ζωής και κυρίως νοοτροπίας.ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ έγραψε: 01 Οκτ 2022, 00:54Θα συμφωνήσω μόνο στο ότι προσωπικά γνώρισα τον Χατζηφωτίου μέσα από τις συνεντεύξεις που έδωσε στο τέλος της ζωής του και απόΓΑΛΗ έγραψε: 30 Σεπ 2022, 23:32
Ναι ρε συ, τι Λωζάνη τι Κοζάνη.![]()
Σε κάθε περίπτωση, καταλαβαίνω απολύτως ότι για τις νεώτερες γενιές ο Χατζηφωτίου μπορεί να είναι μια αδιάφορη/παλαιολιθική/γραφική/ναρκισσιστική φιγούρα μπροστά στη λάμψη των σύγχρονων σελέμπριτιςαλλά εγώ ανήκω σε παλιότερη γενιά και έχω άλλες αξιολογήσεις.
Όσο για τον προσδιορισμό "εστέτ" αν ρώταγε ο οποιοσδήποτε τον Χατζηφωτίου αν θεωρεί τον εαυτό του "εστέτ" θα του έλεγε ότι είναι βλαξ. Ο Χατζηφωτίου μονίμως έκραζε υπογείως ή μη την νεοελληνική ανάγκη για εστετισμό, είτε ως Ίακχος είτε ως Ζάχος.
εκεί μπορώ να πω πως διαμόρφωσα θετική εικόνα για το άτομο του, ως έναν παππού που μου έλεγε ιστορίες του παρελθόντος τον κρίνω
θετικά και όχι ως παλαιολιθικό. Αλλά η πρότερη παρουσία του, όπως έχει καταγραφεί από τα ρεπορτάζ αλλά και από το αρχειακό υλικό
δείχνει έναν άνθρωπο που άνηκε σε αυτό που σήμερα μάλλον περιφρονητικά θα περιγράφαμε ως κόσμο του lifestyle. Το ότι για κάποιους
το lifestyle του '60 μπορεί να μοιάζει μύθος γιατί η Καρέζη και η Βουγιουκλάκη ως πρόσωπα έχουν μπει στο μουσείο της ελληνικής ηθοποίιας ενώ η Βλαντή ή η Παπαχαραλάμπους είναι ενεργές ηθοποιοί δε σημαίνει πως το παρελθόν είναι πιο ηρωικό από το παρόν. Όταν ο Χατζηφωτίου πήρε
συνέντευξη από την Βουγιουκλάκη και τον Παπαμιχαήλ δεν έκανε κάτι διαφορετικό από αυτό που έχουν κάνει ο Λιάγκας, ο Αρναούτογλου και
Η διαφορά του 60 με το 80 ήταν πολύ μικρότερη. Αρκούσε να φανταστείς μια ζωή με λιγώτερα υλικά αγαθά, που σιγά σιγά συγκεντρωνόταν στις πόλεις. Θυμάμαι ας πούμε που έλεγαν ότι οι Αμπελόκηποι ήσαν αμπέλια. Αυτό μού ήταν το δυσκολώτερο να φανταστώ. Όμως από το 80 στο 00, πόσο μάλλον στο 20 η απόσταση είναι αστρονομική, λόγω της πληροφόρησης του Ίντερνετ. Δεν χρειάζεται να φανταστείς τίποτε, ούτε να κοπιάσεις ιδιαίτερα, ο γκουγκλ νά 'ναι καλά. Αυτό έχει θετική και αρνητική πλευρά.ΓΑΛΗ έγραψε: 01 Οκτ 2022, 13:13Το life style των σίξτυς σαφώς και δεν αντιμετωπίζεται ως μια μυθική εποχή για έναν πολύ απλό λόγο. Εκείνον τον καιρό, ελάχιστοι είχαν πρόσβαση σ' αυτό που σήμερα προσδιορίζεται αφελώς ως "life style". Γενικώς, μπαίνεις στη διαδικασία σύγκρισης ανόμοιων πραγμάτων, τρόπου ζωής και κυρίως νοοτροπίας.ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ έγραψε: 01 Οκτ 2022, 00:54Θα συμφωνήσω μόνο στο ότι προσωπικά γνώρισα τον Χατζηφωτίου μέσα από τις συνεντεύξεις που έδωσε στο τέλος της ζωής του και απόΓΑΛΗ έγραψε: 30 Σεπ 2022, 23:32
Ναι ρε συ, τι Λωζάνη τι Κοζάνη.![]()
Δεν σε κόβω για πάνω από 25-30 και ακριβώς γι' αυτό δεν παρεξηγώ τις αναλύσεις που επιχειρείς. Σε κάθε περίπτωση, καμμία σχέση.ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ έγραψε: 01 Οκτ 2022, 13:54Το lifestyle των '60s αντιμετωπίζεται ως κάτι το μυθικό για δύο λόγους. Πρώτον, γιατί ότι περνάει εξιδανικεύεται στον ένα ή τον άλλοΓΑΛΗ έγραψε: 01 Οκτ 2022, 13:13Το life style των σίξτυς σαφώς και δεν αντιμετωπίζεται ως μια μυθική εποχή για έναν πολύ απλό λόγο. Εκείνον τον καιρό, ελάχιστοι είχαν πρόσβαση σ' αυτό που σήμερα προσδιορίζεται αφελώς ως "life style". Γενικώς, μπαίνεις στη διαδικασία σύγκρισης ανόμοιων πραγμάτων, τρόπου ζωής και κυρίως νοοτροπίας.ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ έγραψε: 01 Οκτ 2022, 00:54
Θα συμφωνήσω μόνο στο ότι προσωπικά γνώρισα τον Χατζηφωτίου μέσα από τις συνεντεύξεις που έδωσε στο τέλος της ζωής του και από
βαθμό. Δεύτερον, γιατί ισχύει αυτό που λες, δεν ήταν προσβάσιμο σε πολλούς, επομένως αυτοί οι λίγοι στους οποίους μπορεί να ήταν
προσβάσιμο από πολλούς σύγχρονούς τους αντιμετωπίστηκαν ως κάτι το ιδιαίτερο και το εντυπωσιακό. Σήμερα,αυτοί οι λίγοι
θα ήταν μερικοί ακόμα διάσημοι, μπορεί κάποτε ας πούμε η Αλίκη Βουγιουκλάκη να ήταν εθνική σταρ, σήμερα θα ήταν απλώς μία
ηθοποιός όπως η Βλαντή, η Παπαχαραλάμπους, η Παπουτσάκη, η Ματσούκα και πάει λέγοντας.
Έτσι κι αλλιώς, τώρα πια...georgebi έγραψε: 01 Οκτ 2022, 12:09Εδώ τη βρήκα αλλά δεν λέει....
Ζάχος Χατζηφωτίου - από ηθοποιούς μέχρι πριγκίπισσες: η πολυτάραχη ερωτική ζωή του
https://www.fanpage.gr/afieromata/apo-i ... otiki-zoi/
Το 60 με το 80 είχαν μια περισσότερο ισορροπημένη μετάβαση από ό,τι το 80 με το 2000. Σ' αυτήν την 20ετία έγινε το "έλα να δεις".sharp έγραψε: 01 Οκτ 2022, 14:00Η διαφορά του 60 με το 80 ήταν πολύ μικρότερη. Αρκούσε να φανταστείς μια ζωή με λιγώτερα υλικά αγαθά, που σιγά σιγά συγκεντρωνόταν στις πόλεις. Θυμάμαι ας πούμε που έλεγαν ότι οι Αμπελόκηποι ήσαν αμπέλια. Αυτό μού ήταν το δυσκολώτερο να φανταστώ. Όμως από το 80 στο 00, πόσο μάλλον στο 20 η απόσταση είναι αστρονομική, λόγω της πληροφόρησης του Ίντερνετ. Δεν χρειάζεται να φανταστείς τίποτε, ούτε να κοπιάσεις ιδιαίτερα, ο γκουγκλ νά 'ναι καλά. Αυτό έχει θετική και αρνητική πλευρά.ΓΑΛΗ έγραψε: 01 Οκτ 2022, 13:13
Το life style των σίξτυς σαφώς και δεν αντιμετωπίζεται ως μια μυθική εποχή για έναν πολύ απλό λόγο. Εκείνον τον καιρό, ελάχιστοι είχαν πρόσβαση σ' αυτό που σήμερα προσδιορίζεται αφελώς ως "life style". Γενικώς, μπαίνεις στη διαδικασία σύγκρισης ανόμοιων πραγμάτων, τρόπου ζωής και κυρίως νοοτροπίας.
33 είμαι. Ακριβώς επειδή δεν έχω ζήσει τα χρόνια που μεσουρανούσαν οι διάφορες Βουγιουκλάκη και οι διάφοροι Χατζηφωτίου μπορώ ναΓΑΛΗ έγραψε: 01 Οκτ 2022, 14:01Δεν σε κόβω για πάνω από 25-30 και ακριβώς γι' αυτό δεν παρεξηγώ τις αναλύσεις που επιχειρείς. Σε κάθε περίπτωση, καμμία σχέση.ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ έγραψε: 01 Οκτ 2022, 13:54Το lifestyle των '60s αντιμετωπίζεται ως κάτι το μυθικό για δύο λόγους. Πρώτον, γιατί ότι περνάει εξιδανικεύεται στον ένα ή τον άλλοΓΑΛΗ έγραψε: 01 Οκτ 2022, 13:13
Το life style των σίξτυς σαφώς και δεν αντιμετωπίζεται ως μια μυθική εποχή για έναν πολύ απλό λόγο. Εκείνον τον καιρό, ελάχιστοι είχαν πρόσβαση σ' αυτό που σήμερα προσδιορίζεται αφελώς ως "life style". Γενικώς, μπαίνεις στη διαδικασία σύγκρισης ανόμοιων πραγμάτων, τρόπου ζωής και κυρίως νοοτροπίας.
βαθμό. Δεύτερον, γιατί ισχύει αυτό που λες, δεν ήταν προσβάσιμο σε πολλούς, επομένως αυτοί οι λίγοι στους οποίους μπορεί να ήταν
προσβάσιμο από πολλούς σύγχρονούς τους αντιμετωπίστηκαν ως κάτι το ιδιαίτερο και το εντυπωσιακό. Σήμερα,αυτοί οι λίγοι
θα ήταν μερικοί ακόμα διάσημοι, μπορεί κάποτε ας πούμε η Αλίκη Βουγιουκλάκη να ήταν εθνική σταρ, σήμερα θα ήταν απλώς μία
ηθοποιός όπως η Βλαντή, η Παπαχαραλάμπους, η Παπουτσάκη, η Ματσούκα και πάει λέγοντας.