!!! DEVELOPMENT MODE !!!

ΞΕΡΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΠΟΒΙΩΣΕΙ ΑΠΟ ΚΟΒΙΝΤ?

Θέματα υγείας και ευεξίας, ιατρικά νέα και εξελίξεις.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.

Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
mao mao

Re: ΞΕΡΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΠΟΒΙΩΣΕΙ ΑΠΟ ΚΟΒΙΝΤ?

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από mao mao »

Lord Brum έγραψε: 30 Οκτ 2022, 14:17 Το BMI είναι για φυσιολογικούς ανθρώπους όχι για αθλητές ιδίως αυτούς που κάνουν body building. O Schartzenegger για παράδειγμα στους αγώνες (με εξαντλητική δίαιτα και πσοστό λίπους όχι πάνω από 5%) ήταν 110 kg. Με ύψος 1,88 το BMI του ήταν >31, δηλαδή παχύσαρκος.
Ε δεν λες χοντρό έναν αθληταρά με φέτες κοιλιακούς και μύες. Χοντρός είναι αυτός που έχει μεγάλο ποσοστό λίπους στο σώμα του, το βάρος μπορεί να είναι και από μυες. Το bmi είναι μια μαλακία και μισή
Από τη στιγμή που το 99% των ανθρώπων δεν είμαστε body builder, μια χαρά είναι το bmi.
Άβαταρ μέλους
ik_90

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ik_90 »

Δύο άτομα ξέρω που αποβίωσαν από κόβιντ. Αυτό, όμως, δεν είναι το σημαντικό.
Το σημαντικό είναι ότι ξέρω άτομο (δυστυχώς) που έχει ζητήσει κόβιντ τεστ σε πρώτο ραντεβού (η γνωριμία από τίντερ ή κάτι τέτοιο).
“No idea is as absurd as the idea of progress.”
― Julius Evola, Revolt Against the Modern World
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

Lord Brum έγραψε: 30 Οκτ 2022, 14:17 Το BMI είναι για φυσιολογικούς ανθρώπους όχι για αθλητές ιδίως αυτούς που κάνουν body building. O Schartzenegger για παράδειγμα στους αγώνες (με εξαντλητική δίαιτα και πσοστό λίπους όχι πάνω από 5%) ήταν 110 kg. Με ύψος 1,88 το BMI του ήταν >31, δηλαδή παχύσαρκος.
Ε δεν λες χοντρό έναν αθληταρά με φέτες κοιλιακούς και μύες. Χοντρός είναι αυτός που έχει μεγάλο ποσοστό λίπους στο σώμα του, το βάρος μπορεί να είναι και από μυες. Το bmi είναι μια μαλακία και μισή
Το βασικό λάθος είναι ότι είναι άλλο πράγμα οι γυμνασμένοι άνθρωποι και άλλο οι μποντυμπιλντεράδες. Και "γυμνασμένος" δεν σημαίνει πάντα αυτόν που χτυπιέται όλη τη μέρα σε γυμναστήρια ή κάνει συγκεκριμένη διατροφή για να φουσκώσει ή να γραμμώσει. Μπορεί να είναι ποδοσφαιριστής, αγρότης, οικοδόμος ή οποιοσδήποτε χρησιμοποιεί τους μύες του για να κάνει κάποια απλά καθημερινά πράγματα σε σταθερή βάση.

Ένας τέτοιος "κανονικός" άνθρωπος μπορεί να έχει τα ίδια ακριβώς κιλά με κάποιον που δείχνει υπέρβαρος σε σχέση με το ύψος του.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
ik_90

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ik_90 »

ΓΑΛΗ έγραψε: 30 Οκτ 2022, 17:49
Το βασικό λάθος είναι ότι είναι άλλο πράγμα οι γυμνασμένοι άνθρωποι και άλλο οι μποντυμπιλντεράδες. Και "γυμνασμένος" δεν σημαίνει πάντα αυτόν που χτυπιέται όλη τη μέρα σε γυμναστήρια ή κάνει συγκεκριμένη διατροφή για να φουσκώσει ή να γραμμώσει. Μπορεί να είναι ποδοσφαιριστής, αγρότης, οικοδόμος ή οποιοσδήποτε χρησιμοποιεί τους μύες του για να κάνει κάποια απλά καθημερινά πράγματα σε σταθερή βάση.

Ένας τέτοιος "κανονικός" άνθρωπος μπορεί να έχει τα ίδια ακριβώς κιλά με κάποιον που δείχνει υπέρβαρος σε σχέση με το ύψος του.
ΝΑΙ! Εγώ για παράδειγμα, με τα δεδομένα του BMI είμαι υπέρβαρος (για λίγο, έστω, αλλά είμαι). Όσοι με βλέπουν, όμως, με χαρακτηρίζουν από κανονικό έως αδύνατο. Βέβαια ήμουν χρόνια αθλητής, παίζει να είναι και αυτό.
“No idea is as absurd as the idea of progress.”
― Julius Evola, Revolt Against the Modern World
Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naida »

ΓΑΛΗ έγραψε: 30 Οκτ 2022, 17:49

Ε μα. Τα αυτονόητα.
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...

I didn't do it, but If I did, I was drunk.

Que Sera, Sera...
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

Naida έγραψε: 30 Οκτ 2022, 14:05
hellegennes έγραψε: 30 Οκτ 2022, 13:01
Naida έγραψε: 30 Οκτ 2022, 09:12

Ναι ακριβώς. Γιατί ο φίλος μου στα 100 ήταν σαν τον Χιού τζακμαν στη φώτο που έβαλα. Με 3-4 κιλά συν. Στα 88 ήταν σαν γατί. End of story.
Τι σαν τον Χιου Τζάκμαν, μαρή; Σου λέω ότι ο Χιου Τζάκμαν είναι 85 κιλά. Χαζή είσαι; Ο φίλος σου είναι υπέρβαρος ακόμη και με τα τωρινά κιλά του. Πριν ήταν στα όρια της παχυσαρκίας.
Είσαι χαζό παιδι μου; σου λέω όπως είναι ο Χιου το ίδιο σώμα είχε αυτός στα 100 κιλά. Λίγο πιο γεμάτος . Αν στα 88 ήταν υπέρβαρος και ήταν έτσι δεν μπορώ να τον φανταστώ στα 85 ή στα 80.
Δεν γίνεται να είχαν το ίδιο σώμα. Τι δεν καταλαβαίνεις; Ο Τζάκμαν είναι σχεδόν 1,90 στα 85 κιλά. Πώς γίνεται να είχε το ίδιο σώμα ο φίλος σου με 15 κιλά παραπάνω και 5 πόντους λιγότερο ύψος;

Εκτός αυτού, είναι αδύνατον να ήταν σαν τον Τζάκμαν. Ο Τζάκμαν έγινε έτσι περνώντας μήνες στο γυμναστήριο για να παίξει τον Wolverine και κατανάλωνε 3 φορές περισσότερες θερμίδες από τον μέσο άντρα. Εννοείται ότι περιλαμβάνονται και συμπληρώματα. Είναι αδύνατον να γίνεις έτσι ζώντας σαν φυσιολογικός άνθρωπος.

Πάρ' το απόφαση. Αν ο φίλος σου ήταν 100 κιλά και 1,85, όσο σφιχτός κι αν σου φαινόταν, ήταν 100% υπέρβαρος, στα όρια της παχυσαρκίας. Συχνά σε άτομα που είναι ψηλοί δεν φαίνεται τόσο εύκολα αυτό και τα έξτρα κιλά μπορεί να κατανέμονται πιο ομοιόμορφα στο σώμα, πράγμα που από άποψη υγείας εννοείται πως είναι καλύτερο, αλλά δεν παύει να αποτελεί ρίσκο για την καρδιά (κυρίως), αλλά και για διάφορες ασθένειες (κακή ώρα η covid).
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naida »

hellegennes έγραψε: 30 Οκτ 2022, 23:09
Naida έγραψε: 30 Οκτ 2022, 14:05
hellegennes έγραψε: 30 Οκτ 2022, 13:01

Τι σαν τον Χιου Τζάκμαν, μαρή; Σου λέω ότι ο Χιου Τζάκμαν είναι 85 κιλά. Χαζή είσαι; Ο φίλος σου είναι υπέρβαρος ακόμη και με τα τωρινά κιλά του. Πριν ήταν στα όρια της παχυσαρκίας.
Είσαι χαζό παιδι μου; σου λέω όπως είναι ο Χιου το ίδιο σώμα είχε αυτός στα 100 κιλά. Λίγο πιο γεμάτος . Αν στα 88 ήταν υπέρβαρος και ήταν έτσι δεν μπορώ να τον φανταστώ στα 85 ή στα 80.
Δεν γίνεται να είχαν το ίδιο σώμα. Τι δεν καταλαβαίνεις; Ο Τζάκμαν είναι σχεδόν 1,90 στα 85 κιλά. Πώς γίνεται να είχε το ίδιο σώμα ο φίλος σου με 15 κιλά παραπάνω και 5 πόντους λιγότερο ύψος;

Εκτός αυτού, είναι αδύνατον να ήταν σαν τον Τζάκμαν. Ο Τζάκμαν έγινε έτσι περνώντας μήνες στο γυμναστήριο για να παίξει τον Wolverine και κατανάλωνε 3 φορές περισσότερες θερμίδες από τον μέσο άντρα. Εννοείται ότι περιλαμβάνονται και συμπληρώματα. Είναι αδύνατον να γίνεις έτσι ζώντας σαν φυσιολογικός άνθρωπος.

Πάρ' το απόφαση. Αν ο φίλος σου ήταν 100 κιλά και 1,85, όσο σφιχτός κι αν σου φαινόταν, ήταν 100% υπέρβαρος, στα όρια της παχυσαρκίας. Συχνά σε άτομα που είναι ψηλοί δεν φαίνεται τόσο εύκολα αυτό και τα έξτρα κιλά μπορεί να κατανέμονται πιο ομοιόμορφα στο σώμα, πράγμα που από άποψη υγείας εννοείται πως είναι καλύτερο, αλλά δεν παύει να αποτελεί ρίσκο για την καρδιά (κυρίως), αλλά και για διάφορες ασθένειες (κακή ώρα η covid).
Ε τώρα μη με κάνεις να βάλω φώτο του στα 100.
Είπα είναι σαν τον τζακμαν στη φώτο που έβαλα εγώ με +3-4 κιλά επιπλέον και όχι όταν έπαιζε τον γουλβεριν, όπως λες εσύ, που ήταν φουλ γράμμωση. Τελοσπαντων δεν θα συμφωνήσουμε.
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...

I didn't do it, but If I did, I was drunk.

Que Sera, Sera...
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Οι μποντιμπίλντερ είναι ειδική κατηγορία, γιατί έχουν σχεδόν μηδενικό λίπος. Αλλά δεν θα έλεγα ότι το BMI δεν κάνει σωστά την δουλειά του και σ' αυτήν την περίπτωση, γιατί μπορεί να μην είσαι υπέρβαρος με την κλασική έννοια, αλλά σε ό,τι έχει σημασία το BMI το αποτέλεσμα είναι το ίδιο, δηλαδή το ρίσκο σε διάφορες παθήσεις και ειδικά για καρδιακά. Μπορεί η αιτία να μην είναι το αυξημένο λίπος, αλλά τι σημασία έχει; Κι εκεί BMI>30 σημαίνει υψηλό ρίσκο.

Για την ακρίβεια, η θνησιμότητα στους μποντιμπίλντερ είναι 34% υψηλότερη από τον γενικό ανδρικό πληθυσμό.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Naida έγραψε: 30 Οκτ 2022, 23:16 Ε τώρα μη με κάνεις να βάλω φώτο του στα 100.
Βάλε.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 »

hellegennes έγραψε: 30 Οκτ 2022, 23:18 η θνησιμότητα στους μποντιμπίλντερ είναι 34% υψηλότερη από τον γενικό ανδρικό πληθυσμό.
Τόσο πολύ; Τα φάρμακα ή και κάτι άλλο;
Άβαταρ μέλους
hellegennes

ik_90 έγραψε: 30 Οκτ 2022, 17:57 ΝΑΙ! Εγώ για παράδειγμα, με τα δεδομένα του BMI είμαι υπέρβαρος (για λίγο, έστω, αλλά είμαι). Όσοι με βλέπουν, όμως, με χαρακτηρίζουν από κανονικό έως αδύνατο. Βέβαια ήμουν χρόνια αθλητής, παίζει να είναι και αυτό.
Ναι αλλά είσαι για λίγο. Το BMI είναι δείκτης που έχει συγκεκριμένα όρια, τα οποία αναγκαστικά θα είναι αυθαίρετα και δεν θα ταιριάζουν σε κάθε άνθρωπο. Μια μικρή απόκλιση, ας πούμε συν-πλην 5% είναι λογική για κάτι που είναι φάσμα. Χοντρικά ο δείκτης λειτουργεί.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
hellegennes

ST48410 έγραψε: 30 Οκτ 2022, 23:21
hellegennes έγραψε: 30 Οκτ 2022, 23:18 η θνησιμότητα στους μποντιμπίλντερ είναι 34% υψηλότερη από τον γενικό ανδρικό πληθυσμό.
Όχι μόνο τα φάρμακα. Καταρχήν είναι στα όρια του οργανισμού όσον αφορά το λίπος. Το λίπος είναι απαραίτητο για τον οργανισμό, δεν είναι κάποια τιμωρία που μας επέβαλε η εξέλιξη. Έλλειψη λίπους συνεπάγεται πολλά και πολύπλοκα προβλήματα.

Ένα άλλο είναι η καταπόνηση του οργανισμού τους όσον αφορά την εκγύμναση και ένα τρίτο είναι η πίεση που ασκούν σε όλα τους τα όργανα καταναλώνοντας υπέρογκες ποσότητες τροφής, που στρεσάρουν όλα τους τις ζωτικές λειτουργίες και φέρνουν όλα τα όργανα στα όριά τους.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
Lord Brum
Phorum.gr user: coriander

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Lord Brum »

hellegennes έγραψε: 30 Οκτ 2022, 23:18
Οι μποντιμπίλντερ είναι ειδική κατηγορία, γιατί έχουν σχεδόν μηδενικό λίπος. Αλλά δεν θα έλεγα ότι το BMI δεν κάνει σωστά την δουλειά του και σ' αυτήν την περίπτωση, γιατί μπορεί να μην είσαι υπέρβαρος με την κλασική έννοια, αλλά σε ό,τι έχει σημασία το BMI το αποτέλεσμα είναι το ίδιο, δηλαδή το ρίσκο σε διάφορες παθήσεις και ειδικά για καρδιακά. Μπορεί η αιτία να μην είναι το αυξημένο λίπος, αλλά τι σημασία έχει; Κι εκεί BMI>30 σημαίνει υψηλό ρίσκο.

Για την ακρίβεια, η θνησιμότητα στους μποντιμπίλντερ είναι 34% υψηλότερη από τον γενικό ανδρικό πληθυσμό.
προφανώς οφείλεται στα φάρμακα όπως και η υπογονιμότητα και οι ορμονικές διαταραχές και η γυναικομαστία και η αδυναμία να έχουν στύση όταν βγουν τελείως από φάρμακα εφόσον δεν παράγουν πια ενδογενώς τεστοστερόνη. Αλλά αυτό είναι λόγω φαρμάκων όχι λόγω αυξημένης μυικής μάζας. Απλά αυτό που λέω είναι ότι μετράει και η σύσταση του βάρους, μπορεί να είσαι ελαφρύς χοντρός τίγκα στο σπλαχνικό λίπος και υπέρβαρος γυμνασμένος και να είσαι σε πολύ καλύτερη κατάσταση από πλευράς υγείας. Τεσπα εκτός θέματος, η ναιδα πρέπει να στείλει φωτο να κρίνουμε. Αν στον τύπο έστω αχνοφαίνονται οι πάνω 4 κοιλιακοί δεν είναι χοντρός. Αν όχι μπορεί να είναι χοντροφουσκωτός, αλα Κυριακός grizzly
Σκότωσε τον ζαίο που κρύβεις μέσα σου!
Άβαταρ μέλους
Ανέστης_35
Phorum.gr user: Ανέστης_35

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ανέστης_35 »

ik_90 έγραψε: 30 Οκτ 2022, 17:32 Δύο άτομα ξέρω που αποβίωσαν από κόβιντ. Αυτό, όμως, δεν είναι το σημαντικό.
Το σημαντικό είναι ότι ξέρω άτομο (δυστυχώς) που έχει ζητήσει κόβιντ τεστ σε πρώτο ραντεβού (η γνωριμία από τίντερ ή κάτι τέτοιο).
Από ιεράρχηση, σκίζεις
☆★ (πού θα βρω το άλλο μου μισό;)
Άβαταρ μέλους
Lord Brum
Phorum.gr user: coriander

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Lord Brum »

hellegennes έγραψε: 30 Οκτ 2022, 23:26
ST48410 έγραψε: 30 Οκτ 2022, 23:21
Όχι μόνο τα φάρμακα. Καταρχήν είναι στα όρια του οργανισμού όσον αφορά το λίπος. Το λίπος είναι απαραίτητο για τον οργανισμό, δεν είναι κάποια τιμωρία που μας επέβαλε η εξέλιξη. Έλλειψη λίπους συνεπάγεται πολλά και πολύπλοκα προβλήματα.

Ένα άλλο είναι η καταπόνηση του οργανισμού τους όσον αφορά την εκγύμναση και ένα τρίτο είναι η πίεση που ασκούν σε όλα τους τα όργανα καταναλώνοντας υπέρογκες ποσότητες τροφής, που στρεσάρουν όλα τους τις ζωτικές λειτουργίες και φέρνουν όλα τα όργανα στα όριά τους.
δεν είναι μινίμως σε χαμηλά ποσοστά λίπους μόνο όταν ετοιμάζονται για αγώνες, που είναι για κανένα τρίμηνο -τετράμηνο το χρόνο εκτός αυτού του διαστήματος μπορεί να είναι και χοντροί
Oύτε καν οι ποσότητες τροφής δεν είναι θέμα, υπάρχουν χοντροί που τρώνε τις ίδες θερμίδες και μάλιστα σε πιο ανθυγεινή μορφή και ζουν περισότερα χρόνια. Καθαρά θέμα φαρμάκων είναι για αυτό πεθαίνουν σαν τα κοτόπουλα μεγάλα ονόματα ιδίως της εποχής 90s και μετά όπου πλέον από αισθητικά όμορφο σώμα τύπου Arnold περάσαν στα mass monsters τύπου Dorian Yates και Ronnie Colman.
όσο για την εκγύμναση στο γυμναστήριο δεν κάνει κακό στον οργανισμό τους πέρα από ορθοπεδικής φύσεως προβλήματα (π.χ. ο Ronnie Colman, ίσως ο κορυφαίος όλων των εποχών δεν μπορεί να περπατήσει και έχει κάνει πολλές εγχειρήσεις στη σπονδυλική στύλη λόγω σακατέματος από πολυετείς βαριές προπονήσει - ήταν και powerlifter οπότε καταλαβαίνεις). Αν δεν κόψεις κανένα μυ ή τένοντα ή δεν εξαρθρώσεις τίποτα δεν σου κάνει καμιά ζημιά το γυμναστήριο όσα και να σηκώνεις
Σκότωσε τον ζαίο που κρύβεις μέσα σου!
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ιατρική και θέματα Υγείας”