!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Τα αγαπημενα σας ουισκι

Εδώ συζητάμε οτιδήποτε δεν περιλαμβάνεται στις υπόλοιπες κατηγορίες.
Volk

Re: Τα αγαπημενα σας ουισκι

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Volk »

Orion22 έγραψε: 20 Νοέμ 2021, 20:12 Blackdog, Εξαρτάται το πόσο σου αρέσουν τα peated-"καπνιστά", αφού δεν έχεις δοκιμάσει αλλη φορά, πάρε το lagavulin.
Ειναι αρκετα πιο ήπιο,
:102: :102: :102: φανταζομαι πως ειναι το αλλο αν το λαγκα ειναι πιο ηπιο...
Whatever the mind can conceive and believe, it can achieve.
Volk

Blackdog έγραψε: 20 Νοέμ 2021, 20:04
Orion22 έγραψε: 20 Νοέμ 2021, 16:25
πιο "καπνιστό" από το lagavulin αλλά και πιο ελαφρύ. όσο πιο απλά μπορώ να το περιγράψω
Uigeadail η lagavulin 18;

Δεν εχω πιει κανενα απ τα δυο, τι προτεινεις-τεινετε;
Πριν χωσεις τα λεφτα για να παρεις μπουκαλι, δοκιμασε τα σε κανα μαγαζι σε σφηνακι να δεις αν σου κανουν γευστικα οι εντονες καπνιλες και μετα κανε την αγορα.

Καλο το μαρκετινγκ που χουν στησει, αλλα οι εντονες καπνιλες μπουχτηζουν, αν δεν εισαι σκληρος φαν των καπνικων, θα μεινει το μπουκαλι στην ακρη, τσαμπα λεφτα. Δοκιμασε τα πρωτα σε σφηνακι και μετα.
Volk

Για οποιον ενδιαφερεται να μαθει, ειναι ενας απο τους κορυφαιους στο χωρο. Ακουστε τα οσα λεει για το Lagavulin 16 οσοι δεν εχετε αγορασει το μπουκαλι, πριν το αγορασετε. Χαρακτηριστικα λεει σε καποιο σημειο "very strong smoke". Δηλαδη, δεν ειναι για ολους που θελουν απλα ενα ηπιο καπνικο ποιοτικο ουισκι, ειναι για τους σκληροπυρηνικους λατρεις της καπνιλας. Πριν χωσετε το χρημα, πιειτε ενα σφηνακι, μην επηρεαζεστε απο το μαρκετινγκ. Για τους καπνολατρες, ειναι το καλυτερο, για τους καπνολατρες ομως!!!

Στο 07:50 και μετα, λεει ακριβως αυτο που σας εξηγω!

Ουτε ειναι υπερ, ουτε κατα, λεει ακριβως τα πραγματα οπως ειναι για το καθε μπουκαλι, και εχει πιει πολλα ο τυπος, ξερει, δεν ειναι χτεσινος.

xioni

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από xioni »

Ο μόνος που έχει μυρωδιά από ουίσκι είναι ο χέλλης, οι υπόλοιποι είστε ερασιτέχνες άσχετοι. Αυτά που γράφει ο Volk για φουντούκια και σοκολάτες και πορτοκάλια είναι χωριατιές.

Αν κάποιος θέλει να κάψει ένα 50άρικο ας πάρει αυτό. Το ήπια εχθές και με τρέλανε. Αλάτι, λιπαρότητα και υπέροχο τελείωμα. Ένα συγκλονιστικό ουίσκι.

Εικόνα
Volk

xioni έγραψε: 20 Νοέμ 2021, 21:00 Ο μόνος που έχει μυρωδιά από ουίσκι είναι ο χέλλης, οι υπόλοιποι είστε ερασιτέχνες άσχετοι. Αυτά που γράφει ο Volk για φουντούκια και σοκολάτες και πορτοκάλια είναι χωριατιές.

Αν κάποιος θέλει να κάψει ένα 50άρικο ας πάρει αυτό. Το ήπια εχθές και με τρέλανε. Αλάτι, λιπαρότητα και υπέροχο τελείωμα. Ένα συγκλονιστικό ουίσκι.

Εικόνα
Τυπε ειναι απλο το θεμα. Αν καποιο χ μελος κανει ακριβως αυτα που γραφω και ερθει μετα εδω να γραψει σχολια, αυτος θα κρινει το τι παιζει.

Η γευση, ειναι κατι το υποκειμενικο. Δηλαδη, εμενα και εσενα μπορει να μας αρεσει αυτο που ανεβασες στη φωτο. Ενας αλλος, οταν του το δωσουμε σε ενα ποτηρι χωρις να ξερει τι ειναι και του βαλουμε διπλα ενα ταπεινο Jameson των 19 ευρω ή ενα red label των 17 ευρω μπορει να μην επιλεξει το δικο μας αλλα καποιο απο τα αλλα 2. Αυτο, τι σημαινει; Οτι τα 2 τελευταια ειναι καλυτερα απο αυτο που ανεβασες; Φυσικα και οχι. Ειναι ομως η γευση, αυτο που γουσταρει ο αλλος. Το ιδιο και στο φαγητο και στο σεξ κτλπ, τα παντα ειναι θεμα γουστου και τι καυλωνει ο αλλος.

Οσο για τα φουντουκια, τη μαυρη σοκολατα 85% και το ξινο πορτοκαλι, ολα εχουν να κανουν με τις χημικες αντιδρασεις που δημιουργουν μεσα στο στομα μας και πως προετοιμαζουν το στομα μας για τις επομενες γουλιες, τα παντα ειναι θεμα χημειας και την επιδραση της στη γευση. Παιξε μπαλα οπως γουσταρεις αλλα η χημεια υπαρχει καθημερινα στη ζωη μας και δημιουργει και ανοιγει νεους γευστικους κοσμους, ειτε στο πιωμα ειτε στο φαι μεσα απο τους διαφορους συνδυασμους.
Άβαταρ μέλους
Lestat
Phorum.gr user: Lestat

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Lestat »

Volk έγραψε: 20 Νοέμ 2021, 21:07
xioni έγραψε: 20 Νοέμ 2021, 21:00 Ο μόνος που έχει μυρωδιά από ουίσκι είναι ο χέλλης, οι υπόλοιποι είστε ερασιτέχνες άσχετοι. Αυτά που γράφει ο Volk για φουντούκια και σοκολάτες και πορτοκάλια είναι χωριατιές.

Εικόνα
Τυπε ειναι απλο το θεμα. Αν καποιο χ μελος κανει ακριβως αυτα που γραφω και ερθει μετα εδω να γραψει σχολια, αυτος θα κρινει το τι παιζει.

Η γευση, ειναι κατι το υποκειμενικο. Δηλαδη, εμενα και εσενα μπορει να μας αρεσει αυτο που ανεβασες στη φωτο. Ενας αλλος, οταν του το δωσουμε σε ενα ποτηρι χωρις να ξερει τι ειναι και του βαλουμε διπλα ενα ταπεινο Jameson των 19 ευρω ή ενα red label των 17 ευρω μπορει να μην επιλεξει το δικο μας αλλα καποιο απο τα αλλα 2. Αυτο, τι σημαινει; Οτι τα 2 τελευταια ειναι καλυτερα απο αυτο που ανεβασες; Φυσικα και οχι. Ειναι ομως η γευση, αυτο που γουσταρει ο αλλος. Το ιδιο και στο φαγητο και στο σεξ κτλπ, τα παντα ειναι θεμα γουστου και τι καυλωνει ο αλλος.

Οσο για τα φουντουκια, τη μαυρη σοκολατα 85% και το ξινο πορτοκαλι, ολα εχουν να κανουν με τις χημικες αντιδρασεις που δημιουργουν μεσα στο στομα μας και πως προετοιμαζουν το στομα μας για τις επομενες γουλιες, τα παντα ειναι θεμα χημειας και την επιδραση της στη γευση. Παιξε μπαλα οπως γουσταρεις αλλα η χημεια υπαρχει καθημερινα στη ζωη μας και δημιουργει και ανοιγει νεους γευστικους κοσμους, ειτε στο πιωμα ειτε στο φαι μεσα απο τους διαφορους συνδυασμους.
Επειδη βλεπω οτι εισαι νεος εδω μεσα, θα σου πω να μην δινεις σημασια σε διάφορα σχολια. Πολλοι γραφουν (οχι μονο εδω σε αυτο το τοπικ) σαν να γινεται διαγωνισμος για το ποιος ξερει τα περισσοτερα και οχι για την ουσια του θεματος καθεαυτη.
Γραψε την αποψη σου, μην κολλας.

Για το άλλο που σε ρωτησα, θελω να το παρω για εναν φιλο που ξερω οτι εχει πιει 5-6 μαλτ αυτης της κατηγοριας, αλλά σιγουρα οχι αυτα τα δυο.
Και επειδη θα πιω κι εγω, με βαση αυτα που εγραψες θα παρω το Caol Ila :lol:
Winter is coming
Άβαταρ μέλους
Lestat

double post
Winter is coming
xioni

Volk, για αρχή να σου πω ότι δεν θέλω να με αποκαλείς "τύπε". Την σιχαίνομαι αυτή την λέξη.

Η γεύση δεν είναι κάτι υποκειμενικό, κάνεις μεγάλο λάθος. Κάποιος που προτιμά να πίνει τζονι προφανώς και δεν αντιλαμβάνεται την πολυπλοκότητα που έχουν τα ανώτερα ουίσκι οπότε στ αρχίδια μας η γνώμη του. Και έχεις πλάκα γιατί την ίδια στιγμή που γράφεις για ανώτερα ουίσκι, για γιαπωνέζικα, για σινγκλ μολτ κτλ την ίδια στιγμή μου πετάς την παπαριά της υποκειμενικότητας. Τες πα.

Η απάντηση στο ψευτοδίλημμα του άσχετου από πάνω ανάμεσα σε Caol Ila 12 και Laphroaig 10 είναι ότι πρέπει να πιει και τα δύο. Και λίγα λόγια για το λαφρόιγκ, είναι το βασικό μου ουίσκι.

Υ.Γ. Για φουντούκια, σοκολάτες κτλ συνεχίζω να σου λέω ότι λες παπαριές, βαριέμαι να εξηγώ. Είμαι σίγουρος ότι σε λίγο θα γράψεις και για πούρα, λολ.
Άβαταρ μέλους
Lestat

xioni έγραψε: 20 Νοέμ 2021, 21:50 Η απάντηση στο ψευτοδίλημμα του άσχετου από πάνω ανάμεσα σε Caol Ila 12 και Laphroaig 10 είναι ότι πρέπει να πιει και τα δύο. Και λίγα λόγια για το λαφρόιγκ, είναι το βασικό μου ουίσκι.
Πρωτον, δεν δηλωσα πουθενα σχετικος, εξ'ου και οι ερωτησεις που κανω.
Δευτερον, προς τι αυτο το αγχος να το παιξεις εξυπνακιας;
Winter is coming
Άβαταρ μέλους
έργο_μακέτο
Phorum.gr user: έργο μακέτο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από έργο_μακέτο »

Πως τα πίνουν αυτά τα πράματα ρε.
- Have you been to Samos ?
- Yes, I was one of the first.
- No, you have not been to Samos!
- Yes I have!
- Look, you are not here today to insult me.
xioni

Lestat έγραψε: 20 Νοέμ 2021, 21:57
xioni έγραψε: 20 Νοέμ 2021, 21:50 Η απάντηση στο ψευτοδίλημμα του άσχετου από πάνω ανάμεσα σε Caol Ila 12 και Laphroaig 10 είναι ότι πρέπει να πιει και τα δύο. Και λίγα λόγια για το λαφρόιγκ, είναι το βασικό μου ουίσκι.
Απλά είσαι άσχετος, πιτσιρικά. Μην ανακατεύεσαι στις κουβέντες των μεγάλων.
Άβαταρ μέλους
Kotas

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Kotas »

μαν δεν υπαρχουν μεγαλυτερα ποζέρια απο τους ουισκαδες, συνηθως εχουν θεωρητικη καταρτιση αλλα στην πραξη δεν ξερουν να ξεχωρισουν σε γευση ουτε το τσονι απο το κατεσαρ
Άβαταρ μέλους
Lestat

xioni έγραψε: 20 Νοέμ 2021, 22:13
Απλά είσαι άσχετος, πιτσιρικά. Μην ανακατεύεσαι στις κουβέντες των μεγάλων.
Σωπα ρε προφεσορα που θα σε ρωτησω κιολας.
Winter is coming
Άβαταρ μέλους
Πτολεμαίος
Phorum.gr user: Last Veteran

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πτολεμαίος »

Volk έγραψε: 19 Νοέμ 2021, 22:20 Οσο για τη φαση με τα κρυπτο, το νου σου. Εχει και αλλες περιπτωσεις που μπορεις να βγαλεις νομιμα χρηματα με πολυ μικροτερο ρισκο.

Αν συνεχιζεις να παιζεις κρυπτο, εχε τα νομισματα σου σε καποιο hardware usb πορτοφολι και οχι μεσα στη χ πλατφορμα.
Εχω ήδη τραβήξει το αρχικό μου πόσο των 1300 ευρώ και πλέον παίζω μπάλα με τα "δωρεάν" τα οποία είναι αυτή τη στιγμή στο x2 (2800 δολάρια έξτρα δηλαδή).

Είμαι τύπος που είναι πιο εύκολο να χάσει το hardware πάρα να μου χακαρουν τα ηλεκτρονικά πορτοφόλια.
Χρειάζεται να έχω και στην πλατφόρμα (εκτός τα πορτοφόλια) διότι εκεί τα στακαρω για τόκους.
Πχ το axs αυτή τη στιγμή δίνει 110% τόκο, τον προηγούμενο μήνα είχε μεχρι και 160%. Αρκετά καλή ευκαιρία για να την αφήσεις να πάει χαμένη.
Αξία αν είχαν τα σκατά, χαρά, που θα'χαν όλοι
Μα στων φτωχών τα σώματα, δεν θα υπήρχαν κώλοι
Άβαταρ μέλους
Lestat

Kotas έγραψε: 20 Νοέμ 2021, 22:19
μαν δεν υπαρχουν μεγαλυτερα ποζέρια απο τους ουισκαδες, συνηθως εχουν θεωρητικη καταρτιση αλλα στην πραξη δεν ξερουν να ξεχωρισουν σε γευση ουτε το τσονι απο το κατεσαρ
Το ξερω, τα ιδια συμβαινουν και σε άλλα σχετικα φορουμ, θα βρεθει παντα ο ενας στους δεκα που τα ξερει ολα.
Winter is coming
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Περί ανέμων και υδάτων”