1) Παλουκώνεται ο τουριστικός τομέας ένα καλοκαίρι
2) Παλουκώνονται όλοι οι υπόλοιποι τομείς ένα χειμώνα.
Διαλέξαμε το (1). Οδήγησε σε ένα λαμπρό μέλλον;
Δε νομίζω.
Είναι καλή ιδέα να το ξαναδιαλέξουμε; Πάλι δε νομίζω.
Ένα καλοκαίρι για τον τουρισμό στην Ελλάδα ισοδυναμεί με έναν χρόνο.
Για την σημερινή κατάσταση (το λαμπρό μέλλον από το περυσινό καλοκαίρι) ευθύνεται η μετάλλαξη που πρωτοεμφανίστηκε στην Αγγλία πριν 2 μήνες και όχι οι τουρίστες πριν από 8 μήνες.
Yochanan έγραψε: 23 Μαρ 2021, 15:58
Το ΑΕΠ ειναι flow οχι stock, δεν ισχυει αυτο που λες
άντε, εσύ κάθεσαι και διαβάζεις τι λέει;
Ναι, γιατί αυτόν δεν έχω καταφέρει να τον ταπώσω 51 φορές (ίσως και ποτέ), οπότε δεν έχει χάσει το ενδιαφέρον του απέναντί μου ούτε έχει τον φόβο μην γίνει πάλι ρεντίκολο.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
foscilis έγραψε: 23 Μαρ 2021, 17:58
Συζητάμε ανάμεσα σε δύο εναλλακτικές:
1) Παλουκώνεται ο τουριστικός τομέας ένα καλοκαίρι
2) Παλουκώνονται όλοι οι υπόλοιποι τομείς ένα χειμώνα.
οχι.
συζηταμε αναμεσα σε ενα απειρο φασμα εναλλακτικων, που το ενα ακρο του ειναι κλεινουν ταπανταολα για οσο χρειαστει, και το αλλο ανοιχταολα και οποιος επιβιωσει.
To be old and wise, you must first be young and stupid.
Ασέβαστος έγραψε: 24 Μαρ 2021, 10:19
ποσο δυσκολο ειναι να κατανοησετε οτι για παραδειγμα η οικοδομη ζει απο τον τουρισμο
Πάρα πολύ δύσκολο αν δε δούμε στοιχεία. Τα οποία θα πρέπει να εξηγούν πώς γίνεται το 2003 με 12 εκατομμύρια τουρίστες να είχαμε 70.000 άδειες δόμησης ενώ το 2019 με 34 εκατομμύρια τουρίστες να είχαμε 1700 άδειες δόμησης (που ήταν και σημαντική αύξηση σε σχέση με τις αμέσως προηγούμενες χρονιές).
Ασέβαστος έγραψε: 24 Μαρ 2021, 10:29
συζηταμε αναμεσα σε ενα απειρο φασμα εναλλακτικων, που το ενα ακρο του ειναι κλεινουν ταπανταολα για οσο χρειαστει, και το αλλο ανοιχταολα και οποιος επιβιωσει.
Το δεξιά είναι το επιχειρηματικό μοντέλο της τουριστικής επιχείρησης στον μαζικό τουρισμό.
ποσο δυσκολο ειναι να κατανοησετε οτι για παραδειγμα η οικοδομη ζει απο τον τουρισμο
Πάρα πολύ δύσκολο αν δε δούμε στοιχεία. Τα οποία θα πρέπει να εξηγούν πώς γίνεται το 2003 με 12 εκατομμύρια τουρίστες να είχαμε 70.000 άδειες δόμησης ενώ το 2019 με 34 εκατομμύρια τουρίστες να είχαμε 1700 άδειες δόμησης (που ήταν και σημαντική αύξηση σε σχέση με τις αμέσως προηγούμενες χρονιές).
οικοδομη ειναι και το ετησιο βαψιμο καθε ξενοδοχειου. και οι γυψοσανδες απο την ανακαινιση καθε χρονο των μπαρ. και τα υδραυλικα, και....
οχι μονο η κατασκευη.
οικοδομη ειναι και το ετησιο βαψιμο καθε ξενοδοχειου. και οι γυψοσανδες απο την ανακαινιση καθε χρονο των μπαρ. και τα υδραυλικα, και....
οχι μονο η κατασκευη.
Το μεγάλο κομμάτι είναι η κατασκευή ρε παιδί μου.
οχι.
η συντηρηση ειναι εξισου μεγαλο. και τα ξενοδοχειακα (και καθε ειδους επαγγελαμτικα) ακινητα κανουν πολυ περισσοτερη συντηρηση απο τα σπιτια.