!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Tαμα
Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ
Re: Tαμα
Πασιφάη έγραψε: 12 Ιαν 2021, 12:55Εφόσον γνωρίζουμε τις δυνατότητές μας και αγωνιζόμαστε ο καθένας απ'το δικό του μετερίζι, να λέμε κι ένα μπράβο στην πάρτη μας . Διότι με τις αντιξοότητες που αντιμετωπίζουμε είναι αγώνας δρόμου η καθημερινότητα.bluerose έγραψε: 11 Ιαν 2021, 12:22Ναι εμένα μου είπε να μην κανω τάματα, εμένα δε ξερω σ άλλουςΠασιφάη έγραψε: 11 Ιαν 2021, 12:10 Πραγματικά κρίμα το παλληκάρι. Θεωρώ πως η πίστη ή η αθεϊα είναι καθαρά προσωπικό δεδομένο και ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει κάτι τέτοιο.
Απ'την 'αλλη όμως θεωρώ επικίνδυνο να προσφεύγουμε σε πρακτικές τάματος, περιμένοντας από το ''θειο'', (όπως εμείς το ορίζουμε, ουδεμία σημασία έχει..),να μεσολαβήσει για κάτι που επιθυμούμε διακαώς.
Αυτό πρακτικά σημαίνει πως δεν έχουμε εμπιστοσύνη στις δικές μας δυνάμεις, στα δικά μας θέλω και αυτό που εντέλει κυριαρχεί είναι η απόλυτη ανασφάλεια του να αφηνόμαστε να κάνει άλλος τη ''βρωμοδουλειά'', (χαριτολογώντας..).
Η πίστη στον εαυτό μας πρωτίστως, είναι αυτή που δίνει το ουσιαστικό νόημα στη ζωή μας.
Πασιφαη το πιο ασφαλές είναι, εφόσον ξέρουμε τις δυνατότητες μας, να λέμε, Κάνε το θέλημα μου θέλημα σου
Κι εφόσον αγωνιζόμαστε με ότι μπορεί ο καθένας. Μετράει αν μπορεις να κάνεις δυο φορες νηστεία κι όχι με καταναγκασμο μετάνοιες
Στο ξανάπα. Ποιός θεός θα μου δώσει να φάω, αν εγώ δεν παλέψω για μένα;
Άσε τις παπαρδέλες περί νηστείας και μετανοιών. Δε με αφορούν.
Δεν μπορούν όλοι να συμφωνουν σ όλα
Συμφωνώ στο πρώτο κομμάτι
Το άλλο δε χρειάζεται να το εξηγήσω είναι πολλα